SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avustralya'dan Malatya'ya Hibe 3 Adet Mobil Arıtma Cihazı

Avustralya'dan Malatya'ya Hibe 3 Adet Mobil Arıtma Cihazı
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Dünya’dan Malatya’ya yardımlar gelmeye devam ediyor. Avustralya’da yaşayan Elazığlı İnşaat Mühendisi Mert İnanç Emir’in girişimleri neticesinde,  Avustralya’nın en büyük su arıtma firması olan Osmoflo ve firmanın hissedarı Japon Hitachi Zosen Corporation tarafından Malatya’ya 3 adet mobil su arıtma tesisi gönderildi. Mobil arıtmalar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert tarafından arıtmaların Malatya’ya gelmesinde aracı olan Mert İnanç Emir’e, Osmoflo ve Japon Hitachi Zosen Corporation firmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan adına teşekkür plaketi verildi. Mobil arıtmalar ihtiyaç duyulan bölgelere kurulacak.

Mobil su arıtma tesisi teslim töreninde konuşan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, emeği geçenlere teşekkür ederek, mobil arıtmaların kırsalda kullanacaklarını söyledi. Mert, “Kırsalda arsenik olan yerlerde veya suyun iyi olmadığı yerlere bu arıtmaları götüreceğiz. Özellikle Akçadağ, Doğanşehir, Kuluncak bölgelerine kuracağız. Bu süreçte bize vermiş olduğunuz bu çok kıymetli destekten dolayı buradaki ve yurtdışındaki firmalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Mobil arıtma cihazlarının Malatya’ya gelmesinde aracı olan Mert İnanç Emir ise, “Mobil arıtma cihazı Avusturalya ve Japonya’nın ortak bağışı olarak Malatya’ya ulaştı. Depremin olduğu ilk andan itibaren ‘ülkemize nasıl yardımcı olabiliriz’ diye düşünürken sosyal medyadaki aktifliğimizi de kullanarak oradaki bakanlara ve başbakana çağrıda bulunduk. Günlerce bunu devam ettirdikten sonra birilerinin dikkatini çekebildim ve parlamentoya davet edildim. Orada öncelikle Türkiye’ye 200 bin dolar ek nakdi yardımı parlamentodan çıkardık. Daha sonra bunun haberleşmesi üzerine oradan da haber bültenlerinde konu olduk. Avustralya’nın Türkiye’ye yardımı şeklinde. Ben aynı zamanda Fırat Üniversitesi, inşaat mühendisi mezunuyum. Avustralya’da ilk çalıştığım firma OSMOFLO Türkiye’ye nasıl yardımcı olabiliriz. Benim paylaşımlarım üzerine bana ulaştılar ve battaniye yardımı yapmak istediler. Ben de battaniye yardımından ziyade daha öncelikli ihtiyaçlarımız olduğunu söyleyerek, gelin bir su arıtma tesisi gönderelim dedim. Deprem bölgelerinde su arıtma tesisi olmayan Adıyaman’la beraber tek şehir Malatya olduğu için biz MASKİ’ye ulaştık. 3 yıl içerisinde 1.5 milyona yakın depremzedenin kullanmasını amaçlıyoruz. Hayırlı olsun. Emeği faydası geçenlere de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan adına, destekçi firmalara MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert tarafından plaket takdim edildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (8 ay önce)
    Sayın genel müdür Malatya merkezde 600 bin insan çamurlu su içiyor siz arıtmayı nüfusu 10 bin olmayan Kuluncak a kuruyorsunuz nasıl bir mantık bu yahu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (8 ay önce)
    Hiç merak etmeyin adli kontrol şartıyla salıverirler arka kapıdan bu gün. Cezaevlerinde bedava adam beslememek için her ne suç işlerse işlesinler adli kontrol şartıyla bırakıyorlar. Ülke suçluların serbest dolaştığı koca bir hapishane gibi. Pompalı tüfekle dolaşıp oraya buraya ve ya eski eşine sıkanlar, hırsızlık yapanlar, trafik te ona buna saldıranlar, arabalarıyla insanlara çarpıp öldürenlerin hepsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (8 ay önce)
    malatya merkez suyu içilmiyor halen duyrulur tamam ilçelerede verilsinde belediyeye duyrulur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (8 ay önce)
    Avustralya'lılar, kapı pencere ve eşyalarımızı çalan, ev kiralarını fırsattan istifade 3 katına çıkartan, evi veya evleri hasarsız olduğu halde devletten konteyner alıp beva yaşamaya çalışan ve evlerinin durumunu araştırmadan onlara konteyner bağışlayan, nerde bir zayıf varsa faydlanmaya çalışan şanlı milletimizin insanlarından bin kat daha insanlarmış meğer.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)Cero isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumu şanlı milletimiz uerine şahlı Malatya sakinleri olarak değiştir süper yorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (8 ay önce)
    suyun içileceği yok ...hasta ediyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • KadirHakanErdoğan (8 ay önce)
    Sağolsun Selahattin Başkan
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Maski suyumuz temiz diye mesaj atıp üstüne de kallavi bir fatura yolluyordu. Ne yani şimdi mesajlar yalan mıydı?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)
    Malatya da bilhassa bu zamanlarda çok ihtiyaç duyduğumuz su arıtma sistemlerin ilgili şirket tarafından hediye edilmesini sağladığı için Mert İnanç Emir beye çok teşekkür ederim, umarım MASKİ bünyesinde arıtma sisteminin sağlıklı çalışmasını ve bakımını sağlayacak arkadaş vardır zira su filtrasyon sisteminin gerektiğinde kullanılmak üzere acilen Malatya su sistemine entegre edilmesi lazım, siyasilerimize duyurulur. Sahi okuyorlarmı burayı acaba yada danışmanları mı okuyor yada danışmanların yardakçıları mı okuyor, sahi kim gerçekten ilgileniyor kolu bacağı kopmuş şehrimle seçtiklerimizden ???neyse vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ayilmaz (8 ay önce)
    Su arıtma sisteminin dünyada olduğunu biliyordum. Neden şimdiye kadar kurulmadı bunu kimse sorgulamıyor???Taki hibe gelince seviniyoruz.Gonderenlere, aracı olanlara teşekkürler. Asıl sorgulanması gereken neden şimdiye kadar böyle bir sistem kurulmadı???
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Nedim (8 ay önce)
    İlimizin çok önemli ve hayati ihtiyacı olan temiz ve içilebilir suyun temininde kullanılacak su arıtma cihazının ilimize getirilmesinde emeği geçen Dost ve kardeş komşu ilimiz Elazığ'lı Mert İnanç Emir kardeşimize yürekten teşekkür ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Allah razı olsun japon iyilik iyidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Şehrin aritma tesisine, aritma cihazlarina ihtiyac varken bizim belediye ise bolgenin en büyük parkını yapmaya devam etsin. Allah Elazığ'li abimizden razı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bak bu güzeldi:) Şöyle söyleyeyim söylediğin gibi arıtma sistemi yaptırmaya kalksa bunu tamamlayana, sisteme entegre edene, çalıştıracak personeli eğitene kadar inan seçim geçerdi. Ama en önemlisi yurdum siyasetçileri evvelden beri daha çok göze hitap eden şeylerin halk nazarında oy getirdiğini bilir, siz hiç görmedinizmi etrafı ıssız toz topraklı, dikenli bıtıraklı yerlede durmakta olan çocuk, vs parkı, yerel siyasetçi seçimden önce yaptırır"devletimin kesesinden" sonra saldım çayıra. Öte yandan Malatya mıza rahmetli Nurettin Soykan dan sonra çok şükür ki gelen ve Malatya nın çehresini değiştiren Münir Erkal beyefendiden sonra ne yazık ki gerçek işinin ehli bir belediye başkanı gelmemiştir. Arkadaşlar hepsini tenzih ederim ama doktordan, avukattan, bugünki öğretmenlerden vs. belediye başkanı olmaz . Senin çevre şehircilik bitirmiş, kamu yönetimi bitirmiş, mimarlık bitirmiş vs gözü gönlü vatana hizmetle yanıp tutuşan genç beyinlerin var açın önlerini bu memleket ayağa kalksın. Ama yok o cemaatın mensubu yok o şeyhın torunu yok o dedenin torunu bu kafayla gider oy verirsek havanda su dövmeye devam, ayrıca değişen devlet sistemimizde bence hala belediye başkanlarının resmi siyasi kimliği olması oldukça saçma, yerel siyasi kimliği olmayan seçilmiş belediye başkanlarınca yönetilmeli bence vesselam..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Şimdi Selahattin bey çıkar der girişimlerim sonucu arıtma cihazı getirdim
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Paşa44 (8 ay önce)
    Elazığlı arkadaştan Allah razı olsun. Geçmişlerine rahmet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla