SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYM'nin Yeni Başkanı Özkaya

AYM'nin Yeni Başkanı Özkaya
A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için yapılan seçimde 9 oy alan Kadir Özkaya, Yüksek Mahkemenin yeni başkanı oldu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 20 Nisan'da dolacak olması nedeniyle bugün Yüksek Mahkeme'de başkanlık seçimi yapıldı.

Başkan dahil 15 üyesi olan Anayasa Mahkemesi üyelerinden 9'unun oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan Özkaya, Yüksek Mahkemenin yeni başkanı oldu.

Diğer başkan adayı Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy aldı.

Özkaya'nın öz geçmişi
Kadir Özkaya, 1963'te Tarsus'ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985'te mezun olan Özkaya, 1991'de idari yargı hakimliği stajını tamamladıktan sonra 1993'te Danıştay tetkik hakimi olarak göreve başladı.

Danıştay üyeliğine 2011'de seçilen Özkaya, 2014'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine, 12 Mart 2020'de ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine seçilmişti.

Özkaya, görev süresinin dolacak olması nedeniyle 2 yıllığına başkanlık görevini yürütecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen Özkaya’yı tebrik etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığına seçilen Kadir Özkaya’yı telefonla arayarak tebrik etti.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Kurtulmuş, bugün yapılan seçimde AYM Başkanlığına seçilen Özkaya’yı telefonla aradı.

Kurtulmuş, Özkaya’yı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Adalet Bakanı Tunç, Özkaya'yı tebrik etti
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen sayın Kadir Özkaya'yı tebrik ediyor, bu önemli görevde kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemiz ve Anayasa Mahkememiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Tunç, görev süresi dolan Zühtü Arslan'a da bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkür etti.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız