SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aynı Duyarlılığı Malatya Belediye Meclisinden Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, İstanbul ve Ankara'da AKP ve MHP'li üyelerin su faturalarındaki indirimin aynısını Malatya'da da görmek istediklerini belirtti. Canbay, Malatya'da ekonomik krizle birlikte toplu işten çıkarmalar yaşandığını belirterek, buna çözüm bulunmasını istedi.

Canbay, şunları söyledi:

"Malatya’da, ekonomik krizle birlikte çoğunluğu tekstil sektöründe olmak üzere işçi çıkarımları yaşanıyor. Diğer şehirlerde de toplu işten çıkarılma haberleri geliyor. Malatya’da tekstil sektörü için Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin civarında işçi var ve bunların büyük çoğunluğu tekstil sektöründe çalışan kişiler. Antep, Malatya, Urfa, Maraş gibi illerde yoğun işten çıkarılmalar yaşanıyor.  Malatya’da son bir ay içinde sadece iki fabrikadan bin 500’ e yakın işçi işten çıkarıldı. Diğer çalışan işçilerde de her an işten çıkarılma korkusu yaşanmaktadır. Hükümet bu duruma derhal el atmalı ve bu işe çözüm bulmalıdır. Kışa girerken, ısınma masrafları ile birlikte bir de işten çıkarılmalarla bu arkadaşlar ciddi mağduriyete düşecektir.

Bu arada İstanbul ve Ankara da AKP ve MHP meclis üyelerinin oylarıyla su faturalarında yüzde 50'lere varan indirimler ile yani yıldaki su ücret artırımında küçük artışların yaşandığını görüyoruz. Aynı duyarlılığı biz Malatyalılar olarak Malatya belediye meclis üyelerinden de bekliyoruz. Malatya halkının buna layık olduğuna inanıyoruz. Ekonomik krizle boğuşan hemşerilerimize bir nebze nefes aldıracak bu uygulamanın ivedilikle hayata geçeceği inancımız tamdır.  

Saadet Partisi olarak seçimlere, yeni yıla ve yeni döneme hazırlıkları tamamlayarak gidiyoruz. “Bu minvalde 30 Ekim Pazar günü, yurt içinden ve yurt dışından misafirlerimizin ve binlerce teşkilat mensubumuzun katılımıyla 8. Olağan Büyük Kongremizi coşku ve heyecanla gerçekleştirdik. Hakikaten güzel ve bir o kadar da anlamlı bir kongreyi icra ettik. Bu elbette bizlerin morali de yükseltti. Kararlılığımızın altını kalın harflerle çizdiğimiz, tepeden tırnağa seçimlere ve iktidara odaklandığımızın ilanı olan bir kongre oldu. Salonun atmosferi, Saadet Partisi kadroları olarak bir ve beraber olduğumuzun, kadrolarımızla ve politikalarımızla iktidara hazır olduğumuzun herkes tarafından anlaşılmasına vesile oldu. Şimdi vakit; bu havayı, bu heyecanı, bu kararlılığı, ilçe-ilçe, mahalle-mahalle, sokak-sokak Malatya geneline yayma zamanıdır. Köy kahvelerinde bir sobanın etrafında bizi bekleyen insanlarımız var. Şehrin kenar mahallelerin tenha sokaklarında bizi bekleyen insanlarımız var. Evlerinde kapısını çalıp, selam vermemiz gereken yüz binlerce insanımız var. Esnafımız, memurlarımız, çiftçilerimiz, işçilerimiz ve işsizlerimiz var.

Bu ülkede bir çıkış kapısı arayan milyonlar var ve bizim omuzlarımızda da bu insanlarımıza tek tek ulaşmak gibi ağır bir sorumluluğumuz var. Herkes bilsin ki insan insanın ümidi, Saadet Partisi de Türkiye'nin umududur, vicdanıdır. Saadet Partisi, ‘Adil bir Dünya’nın teminatıdır. Bu sorumlulukla, bu kararlılıkla çalışmalarımıza hız verecek, her geçen gün tempomuzu artıracak, seçim gecesine kadar yorulmak nedir bilmeden ter dökeceğiz. Yorgunluğumuzu da ancak ‘Milletin İktidarında Saadet Var’ cümlesi ilan edildiğinde ve bu mübarek ülkeye, bu aziz millete hizmet ettikçe atacağız. Bu inançla bir kez daha toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yâr ve yardımcımız olsun.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tatar Ramazan (1 yıl önce)
    Asla o saadet eski saadet değil Sadece suya yapilmasi istenen indirime katılıyorum Malatyalı herşeye değer kıymetlidir
    %53
    %47
    Yanıtla