SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Aynı Yere 'Az Hasarlı- Orta Hasarlı- Ağır Hasarlı- Hasarsız' Raporu İddiası!

Aynı Yere 'Az Hasarlı- Orta Hasarlı- Ağır Hasarlı- Hasarsız' Raporu İddiası!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığı iddia edilen bir binaya hasarsız raporu verildiğini ileri süren esnaf yetkililerden yardım istedi.

Battalgazi İlçesine Bağlı Şıkşık Mahallesi’nde esnaflık yapan Aziz Demirhan 6 Şubat depremlerinde işyerlerinin ağır hasar aldığını iddia ederek, daha önce hasarlı şeklinde raporlanan işyerlerine son olarak hasarsız raporu verdiğini kaydetti.

Mağdur olduklarını ifade Demirhan, ”Depremi Malatya’da yaşadık. Esnaflık yapıyorum binamıza ilk olarak az hasarlı, sonra orta hasarlı en son da ise ağır hasarlı dediler sonra gelip yeninden baktılar hasarsız diye rapor yazdılar. Bende esnaflık yapıyorum yan binamız yıkım esnasında kolonlar zarar gördü yeniden kontrol edilmesini istiyoruz“ dedi.

Esnaf Aziz Demirhan’ın eşi Bedriye Demirhan ise “İş yerimiz ağır hasarlı ama sistem üzerinde hasarsız olarak geçiyor. Konteyner çıkmıyor müşterilerimiz gelmiyor kira fiyatımız artı. Yetkilere sesleniyorum binamız yeniden incelensin” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Deniz (7 ay önce)
    İnsanlar adaletsizliği sadece kendi başlarına gelince düşünüyorlar.. Charles Bukowski
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)
    Malatya'da kaç tane bina ağır hasardan orta veya az hasara döndü? Kaç tane bina orta hasardan az hasara döndü? Bu dönüşümlerin kaç tanesi doğru? Kaç tanesi hatalı? Kime neye güveneceğiz??? Acilen merkezi bir müdahale gerekiyor, çünkü Malatya yöneticileri ve vatandaşları doğal olarak tarafsız davranamıyor. Allah göstermesin olası bir ciddi depremde yaşanacak kayıpların vebali herkesin üzerine olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Evimiz az hasarlıdır (7 ay önce)
    İki kez hafif hasarlı raporu alan ve 3 tane kiracının kira ve taşınma bedeli almak için yaptığı itiraz sonucu gelen korkak bir görevlinin gördüğü kırık merdiveni taşıyıcı sisteme dahil etmesi yüzünden evimiz orta hasara çevrildi ve şu anda doğalgazımız yok 20 aile olarak mağduruz. Bir korkağın verdiği karara ne çevre Şehircilik ne valilik ne belediye döndürebiliyor bu nasıl bir kanun , bu nasıl bir başıboşluk. Dilekçeler veriyoruz itirazları yapıyoruz insan gelip tekrardan bir kontrol etmez mi insanlar mağdur kış geliyor . Hiç mi bir yetkili yok bu duruma dur diyecek. Mahkeme kararıyla düzelir diyorlar,önemli olan mahkemenin ne zaman bu durumu görüşeceği 6 ay sonra problem çözülebilir ama bize adalet şimdi lazım.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Nasıl TUS uygulamalarından mühendisler sorumlu tutuluyorsa hasar tespitinden de tutulsun.En başta boş yere ağır hasar veren (agir hasar degilse)mühendis bu işten sorumlu olsun kardeşim? Biz kime güveneceğiz..BAKIYORUM kimse en başta neden ağır verildi bizim evi boşuna yıkıyorsunuz sualini sormuyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Osman (7 ay önce)
    Bina yeniden incelensin ne demek kardeşim illa mal sahibinin dükkanını yıkmak mi istiyorsunuz amacınız ne çıkın o zaman kira fazla diyorsunuz konteyner yok diyorsunuz yaptırın içini oturun.
    %0
    %100
    Yanıtla