SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babasını Öldürmekle Suçlanan Sanığa Tahliye

Babasını Öldürmekle Suçlanan Sanığa Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da babasını öldürmek suçlamasıyla 22 aydır tutuklu olan, ancak savunmalarında babasının kendi kendini bıçaklayarak ağır yaralanması sonucunda öldüğünü savunan 23 yaşındaki genç, Adli Tıp Kurumu raporu üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Olay, 27 Eylül 2021 tarihinde gece yarısı 03.00 sıralarında Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde üzerinde bulunan bir  apartmanda meydana gelmişti.  Olayda, evine alkollü olarak geldiği, eşi ve çocuklarıyla tartıştığı öne sürülen 44 yaşındaki Kenan Ilgar, tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından bıçakla sol göğüs ve karın bölgesinden ağır yaralı olarak kaldırıldığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ölmüştü. Evde bulunanlar Kenan Ilgar’ın tartışma esnasında bıçakla kendi kendine zarar vererek, sol göğüs ve karın bölgesinde yaralandığını iddia etmişlerdi.

Olaydan sonra tutuklanan Kenan Ilgar’ın 23 yaşındaki oğlu S.B.I. ile tutuksuz yargılanan eşi E.I.’nın yargılaması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Mahkemede görüşen son duruşmaya tutuklu sanık S.B.I. ve tutuksuz sanık E.I. ile avukatları Mehmet Nuri Koşar ve Hüseyin Cem Güney katıldılar.

Dava dosyasına eklenen Adli Tıp Kurumu raporunda, ölen kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralanmasının tamamının kendisi tarafından yapılmasının mümkün olduğu, ancak kesin hususun adli tahkikat ile anlaşılabileceğine kaydedildi.

Duruşmaya sesli ve görüntülü sistem üzerinden bağlanan sanık S.B.I., “22 aydır tutukluyum, kendimi ispat edebilmek için bekliyorum. Ancak ne kadar anlatırsam anlatayım bana inanan olmuyor. Ben suçsuz yere cezaevinde yatıyorum, yapmadığım bir suçtan dolayı tutukluyum. Benim suçum babamın kendisini bıçaklamayı engellemekse kabul ediyorum, ancak ben babamı öldürmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum, tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Suç delillerini yok etmekten yargılanan  I.E. ise, kocasının öldürülmediğini, kocasının kendi kendini bıçaklayarak ağır yaralandığını iddia ederek, “Suçlamayı kabul etmiyorum. Zaten acil ekipler geldiğinde ben şok halindeydim. Bir taraftan eşimi kurtarma ve tampon yapıyordum ayrıca şoktaydım. Acil Tıp Teknisyeni görevlisi bana aleti göster dediğinde ben bıçağı tutup elimle gösterdim, kızım uyarınca aynı şekilde geri bıraktım” ifadelerini kaydetti.

Sanıkların avukatlarıise, Adlı Tıp Kurumu Raporunun S.B.I.’nın ifadelerini doğruladığını belirterek, tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep ettiler.

Mahkeme Heyeti, dosyaya giren Adli Tıp Kurumu Raporu üzerine sanık S.B.I. hakkında tahliye kararı vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet tanriverdi (10 ay önce)
    Bir restoratör olarak kendi mesleğinden utandım birileri para kazansın diye yapılan ülkemizdeki restorasyon lar rant in diğer bir merkezi olmuş o restorasyon u yapanların bu işte zerre anlamadıklarının özeti yapılan çalışmayı görünce nerenin kesme taşını getirmişseler üzerine giydirme yapıyorlar üzücü
    %34
    %66
    Yanıtla