SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Badem Öldü' Dediler, Ağladım!."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 'sembol' varlıklarından ve en son kabul gören adı 'Badem' olan köpek, bir araç tarafından ezilerek ağır yaralandı ve götürüldüğü veteriner kliniğinde öldü. Malatya'da bilinen ve sevilen bir hayvan olan, merkezin maskot varlıklarından Badem'in ölümü, sosyal medyada yankı uyandırdı ve çok sayıda kullanıcı yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdiler. Badem'i yaralandıktan sonra taksisiyle veteriner kliniğine götüren şoför İbrahim Karadaş, öldüğünü duyunca ağladığını söyledi.

İNÖNÜ KAPALI ÇARŞISI'NIN ÜZERİNDE DİKKATSİZ SÜRÜCÜ EZDİ.. 
Kısa bir süre önce de hastalanması üzerine vatandaşlar tarafından bir veteriner kliniğine götürülen ve burada 'kanser' teşhisi konularak, bir süre tedavi edilen, kendini toparlayınca 2 hafta önce yeniden caddelere dönen Badem'in, saat 15.30 sıralarında İnönü Kapalı Çarşısı üstü ana giriş kapısı arkasında yerde yatmakta iken, çarşının üzerine çıkan bir aracın sürücüsü tarafından farkedilmeyerek ezildiği bildirildi.

Aracın üzerinden geçtiği Badem'in kanlar içerisinde kaldığını gören, çevredeki Vilayet Taksi şoförlerinden İbrahim Karadaş, ağzından kan gelen ve inleyen hayvanı, 44 T 0669 plakalı taksisinin arkasına koyarak, Kanalboyu'ndaki bir veteriner kliniğine götürdü ve kısa süre sonra öldüğü bildirildi.

Şoför Karadaş, olayı anlatırken, "Durakta beklerken sesler duyduk. Baktığımızda köpeğin üzerinden bir aracın geçtiğini farkettik. Hemen koşarak yanına gittik ve taksinin bagajına koyarak Kanalboyu'ndaki bir veteriner kliniğine götürdüm. Bunun maskot köpek olduğunu herkes biliyordu. Oradaki görevliler, hemen müdahale etmeye başladılar, bana da dışarı çıkmamı söylediler. Bir süre sonra 'Badem öldü' dediklerinde ağladım. O bu şehirde bir candı ve çok seviliyordu." diye konuştu.

Karadaş, Badem'i ezen aracın daha sonra buradan ayrıldığını, vatandaşların plakasını Emniyete bildirdiklerini söylediklerini, veteriner kliniğinden durağa geldiğinde çevredeki bir polise, aracı bulup bulmadıklarını sorduğunu, "Araştırıyoruz" cevabını aldığını bildirdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: "ÇARPAN ŞAHIS YAKALANDI"
Bu arada, Emniyet Müdürlüğü'nden, gece yapılan açıklamada Badem'e çarparak ölümüne neden olan aracın sürücüsünün yakalandığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 'Kamuoyuna Duyuru' başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

"29.03.2024 günü saat 15.00 sıralarında Malatya ili maskotu olarak bilinen Badem isimli köpeğe gri renkli bir aracın çarpıp kaçtığına dair ihbar gelmesi üzerine olayı gerçekleştiren şahsın G.A. isimli şahıs olduğu tespit edilerek yakalanmış, konu ile ilgili tahkikata başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MALATYA'NIN MASKOT VARLIKLARINDAN.. 
Erkek olmasına rağmen Sarıkız, ardından Aleks diye isimlendirmelerine karşın, en son 'Badem' ismiyle anılan köpek, 2014'te ortaya çıktı. Özellikle İnönü ve Atatürk (Kışla) Caddelerinde dolaşan, Valilik binası ile Emniyet Müdürlüğü arasında gidip gelen, polislere ve polis araçlarına da özel bir ilgisi olan Badem için, hem Valilik binasının yanında hem de Emniyet Müdürlüğü'nde birer kulübe yapılmıştı.

Tüm resmi bayramlarda, selamlama yapan protokol aracının önünde eskortluk yaparak yol açan, polis araçları ve ambulanslara eşlik eden, yaya geçitlerinde karşı kaldırıma geçmek için yeşil ışığın yanmasını yayalarla birlikte beklemesiyle haber olan ve 'protokol köpeği' diye de tanımlanan Badem, ortaya çıktıktan sonra görev yapan Valiler, siyasiler, Emniyet mensupları, vatandaşlar arasında ilgi görüyordu.

Birkaç yıl önce ortadan kaybolunca, araştırma sonucu bulunan ve cilt rahatsızlığı geçirdiği belirlenince, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildikten sonra caddelere dönen Badem bir kez daha rahatsızlanınca, geçtiğimiz aylarda özel bir veteriner kliniği tarafından konulan kanser teşhisi üzerine tedaviye alınmış, 2 hafta önce yeniden cadde ve sokaklara dönmüştü.

VALİ SADAKAT ÖRNEĞİ OLARAK GÖSTERMİŞTİ.. 
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Valilik binası önündeki tüm gösterilerde, Vali ve diğer yöneticilerin etrafından ayrılmayan Badem, dönemin Valisi Mustafa Toprak tarafından, darbecilere tepki gösterirken 'sadakat' örneği olarak nitelendirilmişti.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi, darbeye karşı direnenlerle birlikte Hükümet Meydanı'nda, Valilik binasının önünde yeralan, özellikle dönemin Valisi Mustafa Toprak'ın yanından ayrılmayan sevimli köpek, 2 Ağustos 2016 gecesi, o günlerde meydanda devam etmekte olan demokrasi nöbetleri sırasında, Vali Mustafa Toprak ve dönemin Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Valilik binasında görüntülenmişti. (Yandaki fotoğraf)

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlara konuşma yaptıktan sonra Gürkan'la birlikte makamına dönmekte olan Vali Toprak, kendilerine eşlik eden köpeği sevmiş, daha sonra da onu ve sadakatini anlatmıştı.

Vali'nin o sözleri, o geceki fotoğrafla birlikte malatyahaber.com'da 2 Ağustos 2016 tarihinde şöyle yayınlanmıştı:

"..Alandan ayrılarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte makamına geçen Vali Toprak, sürekli Valilik binası önünde bulunan ve herkes tarafından bilinen ve sevilen köpeği görünce bir açıklama yaptı. Vali Toprak, “Sadakat çok önemlidir.” diyerek köpeği gösterip “İşte bu sadakat, ülkeye sadakat, devlete sadakat, insanlara sadakat, birbirimize sadakat, birbirimize güveneceğiz. Sadakatin örneği bu, ben her gün mesaime geldiğimde aracımı takip ederek ve koşarak buraya kadar geliyor, biz de kendisini besliyoruz, benden önceki valilerimiz zamanında da böyleymiş, şimdi de böyle. Sadakat, beslendiği yuvaya ihanet etmemektir, en güzel örneği de budur” diyerek darbe girişiminde bulunanlara göndermelerde bulundu. Başkan Gürkan’da “Sadakat unsurunun örneğini görsün ve öğrensinler”dedi.

Vali Toprak,“ Ülkenin içerisinde bulunup, her türlü imkândan faydalanıp ülkeyi başkalarına peşkeş çekecek ihanet başından, Amerika’dakiden de bahsediyoruz. Onun uydu, piyon ve uyanlarından da bahsediyoruz, onun için sadakat bu.” dedi."

malatyahaber.com

BAZI FOTOLAR VE VİDEO GÖRÜNTÜLER: Sosyal Medya

ARŞİV FOTOĞRAF: Malatya eski Valilerinden Aydın Baruş, Valilik çıkışında Badem'e su içirirken

ARŞİV FOTOĞRAF: Malatya eski milletvekillerinden Ahmet Çakır, protokolda Badem'e yiyecek verirken

ARŞİV FOTO: Hükümet Meydanı'nda yapılan törende, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Badem'e su içirirken

ARŞİV FOTOĞRAF: Badem, ana caddede polis denetimine yardımcı olurken!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

71 yorum yapılmış

  • Maldia (3 hafta önce)
    Vay be badem maskot badem... Acaba çiftleşti mi enikleri varsa bir badem daha olabilir çarşıda belki ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nezir Kızılkaya (3 hafta önce)
    BADEM... O, artık yalnızca düşlerde kalan, Malatya'nın eski haliyle olan son bağlarımızdan biriydi. Evrimini ve gelişimini tamamlayamamış, şehri işgal eden bunca insan görünümlü yaratığın içerisinde, bir hayvanın da, medeniyetin bir parçası olabileceğine dair güçlü bir semboldü. Onu tüm ikazlara rağmen ezen canlı, aslında bu şehirde yaşadığımız felaketten sonra baş gösteren düzensizlik ve kaosun son halkasından başka birşey değildir. Asıl sebep, bu şehrin trafiğini, ticaretini, asayişini, kısaca düzenini Peşaver, Kabil, Delhi gibi 3. Sınıf bir şehre çeviren iradedir. O sürücüye kapalı çarşı üzerine park yapabileceğine dair cesareti verendir.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kısmet uslukılıç (4 hafta önce)
    29.03.2024 tarihinde saat 15.20 de İnönü kapalı çarşı üzerinde park halinde Ford courer Gri bir araç 2 kez hayvanın üzerinden geçti hızlı bir şekilde hayvanın yanın gittim ağzından kan geliyordu eşim ve bir hanımefendi ile montun üzerine alarak durakta bekleyen en öndeki taksiye alıp kanalboyunda ki sağlam veterinere götürdük veteriner hemen içeri aldı ben taksinin taksi ücretini ödedim taksici oradan ayrıldı 45 dakika müdahale edildi kalp masajı yapıldı fakat bademin iç kanamadan öldüğü söyledi çok üzüldük veteriner hanımefendi biz gömeriz sizin yapacağınız birşey yok dedi bizde oradan ayrıldık akşamına veteriner hanımefendi ile görüştüm emniyet müdürlüğünün karsısında özel bir mülke görüldüğünü söyledi, ilerleyen saatlerde avukat bir hanımefendi savcılığa şikayette bulunduk bademi siz veterinere götürmüşsünüz olaya şahit olmuşsunuz şahitlik eder misiniz dedi, bende şikayet dilekçesi verdim, biz badem ile ilgilenirken bir beyefendi ezip kaçan aracın plakasını alıp emniyete şikayette bulunmuştur ezip kaçan şahsın ceza alacağını umut ediyorum takipçisi olacağım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun Bir araç çarşı üzerinde ne arar?insan aracına binerken sağına soluna bakmazmı? Bir kere ezdin hiçmi duymadın?ikinci kere ezmek nedir?Bu konuyu takip ediyorum.Malatyanın neşesi,akıllı canı bademi ne deprem ne kanser öldürdü?Bir aymazın sebep olması daha üzücü!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hazar (4 hafta önce)
    Çok yazık olmuş bu cana gerçekten de Malatya’nın sembolüydü.Yazık keşkem sahiplenseydi!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ümit (4 hafta önce)
    Bademin ezilmesine çok üzüldük. Ama asıl üzücü olan kuralsızlığın Malatya'da artık olağan olması. Kapalı çarşının üstünde ezdiği söyleniyor. Aracın kapalı çarşının üstünde ne işi var? Bunu kimse görmüyormu? Emniyet ne iş yapıyor? O vicdansız zaten kuralı çiğnemiş, bir de hayvanı ezmiş, o insanda olabilirdi. Bu kadarmı şehir sahipsiz? Emniyeti göreve davet ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 hafta önce)
    Malatya bitmiş artık burdan gitmenin zamanı gelmiş geçiyor...Sokağa her çıktığımda katil olmadan dönünce şükür ediyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Katılıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (4 hafta önce)
    Bazı insanları tanıdıkça, (Adem oğlu ile beraber yaşasınlar diye yaratılan, kedileri, köpekleri ve BADEM gibi kimseye zararı olmayan tüm) hayvanları çok seviyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (4 hafta önce)
    Bu hayvanlardan ne isderler bu insanlar bikicli yapis ise ramazan ayında aynısını dilerim yaşar insanlarımız ne oluyor onlarda bizler gibi birer canlı can açısı ve bir calisan kalbi var düşünebilirsiniz şayet can acısıni o araç bir canlının usdunden geçiyor canın acısını bı düşünün hiç bir insanoğlunun bir canliya zarar verme hakkı yok zalim olmaya vicdansız olmayalim ben en çok çektiği açıdan dolayı vicdan azabı duyuyorum vicdanlı olalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (4 hafta önce)
    Kapalı çarşı etrafı düzensiz park her yer araç emniyet ve kent trafik bir el atsın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (4 hafta önce)
    Yazık öğrenince her vicdan sahibi gibi çok çook üzüldüm. Yok olmuş bir şehir, güzel gönünlüler vesilesiyle hastalığını atlatmış her haliyle şehrin maskoduna dönüşmüş canına Badem'ine sahip çıkamamış, bir magandanın kuralları ve vicdanı hiçe sayan elleriyle bir kıymetini daha yitirmiştir. Bu bir milat olmalı, tüm yetkililer ve hepsinden öte şehrin sahibi Malatya eşrafı bu aymazlığın karşılığını aramak zorundadır. Memleketimizin değerlerini ezip geçenlerin başına neler gelebileceğinin ilk adımı olmalıdır. Bu itibarla tüm hemşerilerimi şikayet dilecekçelerini verip davacı olmaya ve bu davanın takipçisi olmaya davet ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (4 hafta önce)
    Herkes ezen araç şoförüne kızgın. Adam bilerek ezmedi ki. Farklı bir bakış açısı daha var. Kanser tamamen yok olmamıs ve tekrar yayılacaktı belki de Allah acılar içinde uzun süre alacak ölüm yerine bu ani ölüm ile onu kurtardı. Onu bilmeden ezen kişi sadece bir vesile idi eceline.Kım bilir...
    %10
    %90
    Yanıtla
  • hekimhan (4 hafta önce)Umut isimli kullanıcı yorumuna
    bu nasıl bi düşüncedir ? ciddi misin sen?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hikaye anlatmayın.Belki melki ile Dinimizi kendi fikrinize düşüncenize,sermayenize alet etmeyi bırakın..Dinimizde Külli irade ve Cüzi irade diye bir kavram var.Belliki bundan haberin yok.Bu zat tuhaf bir şekilde çarşı üstüne araç! park ederek 1 kere,dikkatsiz davranıp ezerek 2.kere,tekrar ezerek 3.kere iradesini kullanmamıştır.Bunun da hesabını Yüce Allaha verecektir.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bu nasıl bir ütopik dünya ve din anlayışıdır.Senin bu söylediklerinin ne bu beşerde ne de ahirette hiçbir karşılığı yoktur.Allah ıslah etsin.Sana bunu öğreten cahilleride kahretsin.Ne cahil zamananlara kaldık Allahım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bu kim köpeği öldüren kişi mi. Allah o köpeğin hesabını hem öldürenden hem sahip çıkmayan yöneticilerden sorar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (4 hafta önce)Umut isimli kullanıcı yorumuna
    ahraz ın biri ağzını ayırması sonucu , bir can göçüp gitti maalesef
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Olaya çok farklı bir yönden bakmışsın umarım kanser olmazsın hadi oldun yine umarım dikkatsiz bir sürücü senide böyle ezerde sende anı bir ölümle kurtulursun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • O kişinin araç kullanması ve senin fikrini açıklaman kadar yanlış sen sus o kişide araç kulanmasın Malatyamız için iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeş (!) umarım bu düşünceyle rahat uyumazsın!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umutu okuyunca Malatyadan umutum kalmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 hafta önce)Umut isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nasıl bir bakış açısı. Adam eziyor , uyarıyorlar bahane diyip göz göre göre tekrar eziyor. Nasıl onu bilmeden ezmiş. Onlar Allahın sessiz kulları. Bir insanı ezse aynı yorumu yapacak miydin? Tabi kanunda mal sayildiklari için bu canların bir kıymeti yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aracını kapalı çarşının üstüne park etmiş!,Aracına binerken de etrafına bakmamış dikkatsiz,bununlada yetinmeyip ezdiği hayvanın sesini bile umursamadan ikinci kere ezmiş umursamamış biri nasıl olurda bilmiyerek ezmiş olur?Bu durumda senin gibi bir canlıda neden hep şoförü eleştiriyorsunuz diyebiliyorsa bu bilgi ve fikri yapını bir kuşa yüklesek ,kendini balık zanneder Allah muhafaza suda uçmaya çalışır.Malatya ne zaman böyle cahil ve aymaz insanlarla doldu.Bu şehir belki 20 sene sonra yeniden güzelleşebilir.Yaşanabilir bir şehir olurda bu zihniyet değişirmi?bu mümkün olabilirmi?Bilemiyoruz.Görünen o ki Malatyayı depremden ziyade cehalet,aymazlık,kuralsızlık,görgüsüzlük bitirmiş,buna şahit oluyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalee (4 hafta önce)
    Bu artık başı boşluğun son noktasıdır , Malatya'da insanın insana saygısı kalmadığı gibi , kendini dahi savunamayacak canlılara sıra gelmiştir ,halen metruh binalara güpe gündüz girilip hurda çalınıyor , çarşı merkezde önüne gelen istediği yere seyyar dükkan kuruyor istediği yere otomobil park ediyor , esnaf kaldırımı geçtim yolu kapatıyor , bir ilde her gün trafik kazası ve silahlı çatışma haberi okuyoruz, gece aydınlatma olmayan yerden benim diyen babayiğit geçemez , 15-16 yaşında çocukların belinde silah çay ocaklarında oturuyor , bunu benim gibi sade vatandaş biliyor da devlet bilmiyor mu , bunlara kim yol veriyor ...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hasan (4 hafta önce)
    Çok üzüldük. Belediye başkanı kim seçilirse seçilsin Badem'in öldüğü yerde heykelinin yapılmasını istiyorum.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ahmet (4 hafta önce)
    Arabaların kapalı çarşı üstünde ne işi var. Her yer araba her yer park.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    Malatya yeniden inşa edilse bile bir kaç yıl kuralsız yaşayan ve elini kolunu sallayarak gezen hırsızlar yüzünden çok uzun süre düzelmeyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (4 hafta önce)
    Ezen arkadaş hastanede çalışıyor .inönü üniversitesi.Turgut özal tıp merkezinde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • hanlı (4 hafta önce)
    yaşam hakkı kutsaldır kendinden başkasına şans tanımayan hayvanlara sesleniyorum Yaratan dan daha mı iyi biliyorsunuz ? kainatın sahibi hesabını soracaktır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atabey (1 ay önce)
    Malatya’da yaşanan hiçbir olaya şaşırmıyorum.İnsanı yolun ortasında yürür,arabalar kaldırımlarda gider, düzenin ve düzensizliğin olduğu şehirde, yöneticilerin sadece mevki ve makam sahibi olmak için çaba sarfettiği bir şehirde bu tarz olayların olmaması tuhafıma giderdi. Kocaman bir memleketi yaşanmaz hale getirdiniz , ama yine aynı isimlerle yola devam diyorsanız bunlar daha iyi günlerimiz… Nitelikli göç veren , niteliksiz göç alan bu memleketin şu saatten sonra düzelmesi mümkün değil, Malatya kalmadı, son çıkan kapıyı kapatsın ve bitsin bu şehir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahit vahit (1 ay önce)
    Abartmayın ya kasten yapılan bi şey yok şöfor elinden geleni yapmış bizim millet her şeyi abartmayı çok seviyor trajikomik bir durum
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Abartılmışmış.O kadar normal , sakin ve abartısız birisinki çarşının üstüne çıkan arabayı bile normal görüp,iki kere ezilmiş hayvanın normal bir kaza olduğunu söyleyecek kadar da trajikomiksin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hangi şoför elinden geleni yapmış hem çarşının üstüne çıkıp hemde sağına soluna bakmadan iki kere üzerinden geçip giden şoför mü? Hem kel hem fodulsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (1 ay önce)
    Şehrin göbeğinde ne kanun vaaar, ne de kural. Ne devlet vaaar, ne hükümet. Herkes işini gücünü görevini bırakmış seçime odaklanmış. Lanet olası seçim bir gelseydi hayırlısıyla. Üçüncü Dünya ülkesine döndük, bir deprem oldu diye. Ne hırsızı eksik oluyor memlekette ne tecavüzcü sapığı. Nasıl bir devre denk geldik. Sonumuz hsyrolsun ne diyeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tekyol Cumhuriyet (1 ay önce)
    başı göğe erdi mi şimdi o sürücünün ? malatyada sürücüler özellikle ramazan ayında o kadar dikkatsiz o kadar aceleci ki. neden bu sehirde hergün onlarca kaza oluyor ? ne olur yani gidecegin yere 10 dkaika geç gitsen oda bbir candı sırf tanınıyor olması gündeme gelmesi bile iki yüzlülük sadee badem gibi her gün onlarca kediye köpege çarpıyolar yolun ortaısında bırakıp gidiyolar bu konu hakkında caydırıcı cezaler mesela yüzde yüz kendi hatasıysa ehliyetine 1 sene el koyulmalı oda bir candı yazıklar olsun aziz mübarek gün hayvanlara çarpıp kaçan bütün kişilerin kendileride aynı şeyi yasar umarım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bir yolcu (1 ay önce)
    Ben tanımam ama anladığım kadarıyla köpek nazara kurban gitmiş.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Burak inan (1 ay önce)
    İki kere uyarmalarına rağmen ezip üstüne banane deyip gitmek nedir? Rahmetli babaannem 88 de kuş vurduğumda bana kızmıştı, niye kızıyorsun altı üstü kuş dediğimde canın küçüğü büyüğümü olur demişti. İnşallah 2 cihanda yaptığının karşılığını alırsın. Badem depremde direnişin, umudun sembolü olmuştu, konu köpek, kedi, kuşta değil, insanların geldiği nokta, vizdansızlaşması, burada bile normal karşılayanlar olmuş. Hayvanlar Rabbin sessiz kullarıdır..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • deniz türe (1 ay önce)
    sokakta başıboş köpek olmaz.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Senin gibi yaratık dünyada olmaz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Doğru yazmışsınız sizi de bir tasma takmak lazım sokaklarda öyle başı boş dolaşmayın....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Senin gibi içi boş adamdan daha kıymetli o başıboş köpek. Emin olabilirsin. Senin düşüncene sahip insanların da aynı acıyla can vermesi dileklerimizle…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Genel bir yorum gibi görünsede Beĺliki bu yorumu badem için yapmışsın.Ancak yanılmışım.Çünku eğitimli ve kuralları bilen bir candı. O sokaklarda değil hep çarşıda olurdu.Çarşıda da birileri gibi rast gele orada burada oturmazdı ya bir dükkanın önünde yada yanında otururdu!Zaten bademi kapalı çarşının üstünde ezdiler.O araç orada ne arıyordu diye niye sormuyorsun?Başıboş dediğin,en azından bir çok insandan daha başı dolu eğitimliydi.Badem Her törende Akıllı Hal ve hareketleri ile Valinin,Emniyet Mudürünün,Belediye başkanının,halkın sevgisine mazhar olmuş,.Malatya da onu çok sevmişti. Bu canlıya başıboş diyorsan,ya başınboş görmemişsin.Yada başıboşluğun ne anlama geldiğini bilmiyorsun?Senin çarşının!üzerine arabasıyla çıkıp etrafına bakmadan hemde iki kere bademin üzerinden geçene söylüyeceğin bir sözün varmı?Sen nerelisin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burak inan (4 hafta önce)deniz türe isimli kullanıcı yorumuna
    Allah seni ıslah etsin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çarşının üstünde araba ne arıyordu diye kendini sorgulayamıyanlar bazı insana benziyen canlıdan daha akıllı ve faydalı bir canlı hakkında fikir beyan ediyor olması çok tuhaf!Bence bunların sokakta başıboş dolaşması çok daha tehlikeli!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sokaklarda başıboş gezen,onursuz,haysiyetsiz vicdan,merhamet,aile terbiyesi almamış ,insan kılığındaki varlıkları bırak badem ile kıyaslamayı(Bir çok insandan daha akıllı,kurallara uyan,eğitimli idi!)herhangi bir köpek bile olamaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlkerefendyy (1 ay önce)
    Her yere park edin. Herkesi ezin. Her yola girin. Saatte 500 km hızla makas atın. Ne kaldırımı kaldı ne evi ne çarşısı. Adamlar yayalar yoldan yürümesin diye asfalttan kaldırım yaptı, oraya da park ettiniz. Kapalı çarşıya park ettiniz insafsızlar daha nereye park edeceksiniz? Yetkililer sizler de çevre yolunda radar yapmaya devam edin. Yediniz başını garibim hayvanın el birliğiyle. Ne insanın değeri var ne hayvanın. El birliğiyle memleketin en yaşanmaz ili ettiniz güzelim memleketi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    anlaşılan şehirde düzeni sağlayamayan yetkililerin kurbanı olmuş. 1,5 yıldır şehrin teafiği Allah a emanet. şehirde hiçbir yetkili yokmuş gibi, herkes istediği yere istediği gibi araç park ediyor. 43 yaşındayım bu yaşıma kadar kapalı çarşının üzerinde araç görmediydim. depremden beri rezil halde şehrin trafiği ve kimsenin umurunda değil. ve bu beceriksizliklerinden dolayı masum bir can daha gitti.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • trafilk felç (1 ay önce)
    tebrikler yakalamışsınız. Kapalı çarşının üstüne araç çıkana kadar neredeydiniz diye kimse sormuyor!!! Her yerde kurallart alt üst edilmiş. Kimse karışmıyor. Tek suçlu ezen mi
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Deprem öncesinden bugüne kalan ,şehrimizin güzel hatıralarının sahibi can bademin ölmesine çok ama çok üzüldük.Bunun plakası nedir?Kimdir?Neyin nesidir?Çocuklarım bugün üzüntülerinden yemek yiyemediler.Gözümüz üzerinde!Malatyalılardan Özür dileyip bademin mezarını da sen yapacaksın.Bademin üzerinden iki kez geçen !senin de akibetin aynı olsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ercan (1 ay önce)
    Kim çarptı ise açıkça yazın İnönü çarşısının üstünde aracın ne işi var.Carpan kişiye hayvanlar konusunda(tabii çoğu insandan akıllı ve değerli) ibretlik ceza verilmeli.Valilik emniyet takip etmeli bu olayı.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • BademSeniUnutmam (1 ay önce)
    Allahtabseni uzdursun Canim Bademim 12 yolcok yasamis cani niye kactin
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sedat (1 ay önce)
    Malatya merkezi trafik Polis üniforması ve görevine düşkün bir can bir canlı idi ancak son bir yıldır tadı tuzu yoktu deprem onuda içten yıkmış bir hali vardı haberi okuyunca çok üzüldüm Malatya’nın bir dili olmayan canı canlısı değerliydi en çok vakit geçirdiği yerlerden birine anısını yaşatmak adına bir maketi bir tablosu konabilir bir kalıcı pano şeklinde resmî de olur Badem gerçek ilimizin bir sembolüdür kendine misiyon yüklemişti Merkür olmak emniyetçilere destek olmak vazife hayvanıydı sanki eğitim almış gibi galeri vardı tüm değerlerimiz gibi kıymeti bilinmedi ve katledildi zamanında sahip çıkılsaydı az eğitimle Türkiye’nin bir numaralı narkotik köpeği olurdu ne yazık ki Bademde liyakatsizler memleketinde hak ettiği yere getirilmedi ve harcandı artık aramızda yok kalplerimizde yaşayacak .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cihan (1 ay önce)
    Eski Malatyadan bir sen kalmıştın be badem... Seni de yediler öyle mi?!
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Cengiz (1 ay önce)
    Trafikte kural tanımamazlık artık had safhada.Kaldırıma park eden bir sürücünün sebep oldugu söyleniyor.Bu bile istemeden ezmis olsa bile o kişiye ceza verilmesine yeter.Kim yaptiysa afişe edilmeli ki biz de ne tür insanlarla yaşadığımızı bilelim. Artık deprem öncesi nasilki uygun bir park yeri arıyorduk bundan sonra da öyle yapalim, park yasağı olan yerlere park etmeyelim.Bu şehri ve kuralları önemseyelim lütfen. Olan Malatyamızın değeri Bademimize oldu. Çok üzüldüm.Yapanın yanına kâr kalmamalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Adam ezmiş bir kere değil hrmde iki kere!Bu ne demek oluyor?Yazıklar olsun.Malatya yı üzdün.Allah da seni en kısa zamanda üzsün.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Gölge (1 ay önce)
    Adını soyadını, plaka bilgisini de paylaşın. kez üstünden geçmişsin ya, senin de 2 nefes kadar canın olsun. Şu mübarek günlerde hakkını hakk versin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 ay önce)
    Deprem maalesef onu da vurdu, strese sokup, kanser etti. Kanseri yendi, bir trafik magandasına yenildi, Çarpıp kaçan bulunup cezalandırılsın.Çok özel ve güzel bir köpekti. Malatya'nın maskotuydu. Daha geçen ay yolda gördüm, çok üzgün ve sürgünde. Samsun'a götüreyim, sahilde koşsun, oynasın diye içimden geçirmiştim, keşke de götürseymişim. Haber, Ulusal kanallara verilmeli.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Malatya'nın simgesi haline gelmişti.. Güzel çocuk
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Davut Doğrucu (1 ay önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    İnsan üzülüyor üzülüyorda kediye,köpeğe çocuk demekte nedir ya... Normal sınırlarda kalmak bu zor olmasa gerek... Tüm şehrin hatırasında yer alan bir köpekti depremi yaşamış bir şehirde etkiside farklı oldu. Umarım görüntülere ulaşılırda yanlışlık mı psikopatlık mı belli olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (1 ay önce)
    Bizim inancımızda "Alimin ölümü alemin ölümüdür" diye güzel bir söz vardır. Bademin ölümü bize an itibariyle Malatya da Valisinden belediye başkanlarına kadar yönetimin yol açtığı başı boşluğun vurdum duymazlığın adam sendeciliğin nasıl bir hal aldığının en bariz örneğidir. Bir şehre simge olmuş bir hayvan o şehirde yaşayan herkesi üzüntüye sevk ederken ne yazık ki bu şehri yönetenler depremin yaşandığı günden bugüne kadar bu şehre zülüm etmeye devam ediyorlar. Şehir merkezindeki bu başı boşluk bu denetimsizlik resmen bir otorite boşluğudur ve Güzelim BADEM de bu vurdum duymaz sorumsuz yönetim şeklinin kurbanıdır. Atatürk anıtından İstasyon caddesine kadar uzanan trafik akışına çözüm üretmeyen bir irade hala şehri yönetmeye devam ediyor. Şehrin göbeğindeki 2 tane çamaşır-bavul satan kaldırımları metrelerce işgal eden gelen belediye zabıtalarını azarlayarak geri gönderen bu esnaf zihniyeti tabi ki kapalı çarşıyı da otopark olarak kullanmaya devam edecektir. Bademim ölümünden inşallah ders çıkarırlar da bu başı boş yönetime Valisi belediye başkanı emniyet müdürü bir çözüm bulur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Önder (1 ay önce)
    Malatya’mızın klasiği haline gelen (!) bir maganda ve ehliyetli sorumsuz tarafından kasten ezilmediyse ben de bir şey bilmiyorum.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ünal (1 ay önce)
    Haberi doğru yapın farkedilmeden değil uyarmışlar sürücüyü bile bile üstünden geçmiş !!!!!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Babacan (1 ay önce)
    Oyy benim kuzum Allah in sessiz kulu..ne kadar üzdün sen bizi ne kadar yaraladin böyle
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    Bu devletin hadi diye hayvan polisi var, caddy arabayla tersten düzden her yerden gidiyor sanki benim başıma kafa koptu kelle gitti vukuata gidiyor. Bademi ezeni bulsun gözaltına alsın. Kapalıçarşıda 50 tane kamera var. Benim vatandaş olarak emniyetten ricamdır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Milliyetci44 (1 ay önce)
    Tek kelimeyle göz yaşlarıma hakim olamıyorum.. Memleketim Malatyanın deprem ve sonrası çektiği çileler bitmemişken bu yavrumuz bademimizin ölmesi o kadar çok sarstı ki... lütfen malatya meydana bademin heykelini yapin çünkü o Malatyamizin degeriydi, Allah askina bunu yapın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Nur (1 ay önce)
    Yaaa şimdi kardeşim aradı "abla badem ölmüş dedi:(. Gözyaşlarımı tutamıyorum canım Badem canım benim. Hastalıktan kurulduğunu caddelere geldiğini görünce çok sevinmiştik oysa. Malatya'nın sürücüleri gerçekten bir tuhaf araç kullanırken sanki kendilerini kahraman gibi görüyorlar buna bir son verilmeli
    %97
    %3
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 ay önce)
    Bu arada az önce olayın aslını öğrendik Badem bile istiye ezilerek öldürülmüştür yapanı tanıyanlar lütfen medyaya verin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 ay önce)
    İnönü meydanında hep takıldığı parkta anıt mezarı yapın Japonlar akitaları için yapmıştı Badem inde buna hakkı var ilgilenilsin yada onun için biz yapalım iletin bunu lütfen
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Valiliğin bahçesine gömün. Bide küçük bi anıt taş koyun yeri belli olsun. Badem hak ediyor bunu
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Çok üzgünüm çok.Göz yaşlarımi engelliyemedim.Malatyamın neşesi, akıllı canı da ölünce bana Malatya ya ait sanki hiç bir bağım kalmadı gibi geldi. Bir ara ortalıkta yoktu?depremde öldü sanmıştık!Yaşadığını duyunca ben ve evdekiler çok sevinmiş mutlu olmuştuk Ne diyeyim?Şehirdeki resmi törenlerde sergilediği koşuşturması, heyecanını unutmak mümkünmü? Bademi öldüren dikkatsiz olduğu içinmi?Bilerekmi yapmış kesinlikle ortaya çıkarılmalıdır.Bunu yapanın Şehrimizin maskotunu öldürdüğünü bilmesi gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla