SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağımsızlık ve Vatanseverlik İnancımıza İlham Kaynağı Oldunuz"

A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kanalboyu'ndaki Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. 100. yıl dönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni ile başladı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.  

Çevredeki vatandaşların da eşlik ettiği İstiklal Marşı sonrası Vali Ersin Yazıcı anıt defterini imzaladı. 

Yazıcı, anıt şeref defterine ise, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne erişmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Devletimizin bölünmez bütünlüğü, istikbali için ölümü göze alan milletimizin insanlık, haysiyet ve şerefi için bütün fedakârlıkları yapıp her türlü zorluğa göğüs gererek, milletinize duyduğunuz bu sadakat ve kahramanlığınızla, bağımsızlık ve vatanseverlik inancımıza ilham kaynağı oldunuz. Yüce milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu hür ve bağımsız yaşama mücadelesi, şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan toprakları üzerinde yaşayan her bir ferdi tarafından da ebediyen unutulmayacaktır. Verdiğiniz eşsiz mücadele ile tam bağımsızlığın siyaset, ekonomi, adalet, askerlik, kültür gibi her alanda özgürlük ve bağımsızlık olduğunu gösterdiniz. Özgürlük ve bağımsızlık düşüncesiyle var olan aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı’nda ölümüne verilen amansız mücadele sonucu ortaya çıkan istiklal ateşini yeniden yakarak 29 Ekim 1923’te önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile yepyeni ve muasır bir devlete kavuşmuştur” ifadelerini yazdı.

Çelenk Sunma Törenine Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, adli erkân, emniyet mensupları, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Çelenk Sunma Töreninden sonra Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kışla Caddesi’ndeki esnaflara ziyarette bulundular. 

KUTLAMA PROGRAMI..

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının programı şöyle:

KORTEJ-FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ

Başlangıç Noktası: Kernek Parkı - Millet Bahçesi Arası                               

Saat: 19.00

Sorumlu Birim: Valilik Protokol Şube Müdürlüğü ,Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Üniversitesi,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

NOT: Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları Yetkili ve görevli personelleri, Fener Alayı ve kortej yürüyüşü etkinliğine azami düzeyde katılım sağlaması gerekmektedir. Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm halkımız etkinliğe davetlidir.

RESİM SERGİSİ

Yer: Millet Bahçesi 

Saat: 19.15

Konu: Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Konulu Resim Sergisi

Sorumlu Birim: İl Milli Eğitim Müdürlüğü

BANDO VE MEHTER KONSERİ 

Yer                    Millet Bahçesi

Saat                   19.30

Sorumlu Birim: Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı                                            

29 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Sayın Ersin YAZICI tarafından tebriklerin kabulü           

Yer: Valilik Makamı 

Saat: 09:30

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol Şube Müdürlüğü

KUTLAMA TÖRENİ

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni

Yer: İnönü Caddesi (Sümer Park Önü)

Saat: 10:00

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü

29 EKİM RESEPSİYON

Yer                       : Mövenpick Otel

Saat                      : 19:00

Sorumlu Birim    : Malatya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Fatma (6 ay önce)
    Gelecek dönem bayan belediye Başkanımız olacak çok mutluyuz. Öznur Hanım kesin diyorlar
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Peygamberimiz ne buyuruyor.işi ,kişinin ahlaklı olması elbet önemli, kişinin dinine ırkına bakılmaksızın ehline veriniz yoksa bela yağmur gibi yağar diyor.şimdi ülkemize çok büyük bela olan liyakatsizlik eğer bela olarak idrak edilemiyorsa vay halimize.şimdi Bayan Çalık da ne vasıf var ki belediye başkanı olmasını istiyorsunuz.ne vasıf var ki akp aday gösterecek gaflette bulunacak.nalet olsun vasıfsız olduğunu bildiği halde millete devlete bela olanlara nalet olsun vasıfsızların önünü açanlara
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Babalarınız yada kendi akrabalarınızdan biri aday olsa bu kadar seviniz sahip çıkamazsınız. Sizde haklısınız 22 yıldır hep aynı adamlar milletvekilli ve belediye başkanı oluyorlar. Yani o alıyor öbürüne veriyor, öbürü alıp ona veriyor, sizde buna seviniyorsunuz değil mi? Memlekette başka kimse yok milletvekili, belediye başkanı olacak. Ama doğruya size kötülük yapanlar yarıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    Olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz….
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Teşekkürler. Sabah sabah güldürdü hatırlatmanız. Admine de teşekkürler. Süper başganın resmi harici ultra mega hiper sözlerine yer vermemiş.
    %100
    %0
    Yanıtla