SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Açıkladı.. "Malatya'daki Yurtlar Doldu"

Bakan Açıkladı..
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Malatya’daki yükseköğretim öğrenci yurtlarının yüzde 100 dolduğunu ve toplam kapasitenin 11 bin 406 olduğunu açıkladı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama da, “Malatya Yerleştirme oranı 1. fazda %100! GSB Yurtları’na başvuran öğrencilerimizin tamamı yerleşti. 

Bakan, "Malatya’da 7 yurt, 11.406 kapasite ile GSB hep yanında!” ifadelerini kaydederek, Malatya’daki Yurtkur’a bağlı tüm öğrenci yurtlarının tam kapasite ile dolduğunu belirtti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, açıklamasında Malatya’daki yurtlarla ilgili tabloyu da paylaştı. Buna göre; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak Malatya’da 2002 yılında toplam kapasitesi 3 bin 558 olan 3 adet öğrenci yurdunun bulunduğunu, 2022 yılında ise 6 bin 688 kız, 4 bin 718 erkek olmak üzere toplam kapasitesi 11 bin 406 olan 7 öğrenci yurdunun faaliyette olduğunu kaydetti.  

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun yayınladığı tabloya göre Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak Malatya'da  faaliyet gösteren yurtların isimleri ve kapasiteleri şu şekilde: 

Beydağı Öğrenci Yurdu: 632 

Eşref Bitlis Öğrenci Yurdu: 1.608 

Malatya Hacı Hafize Özal Kız Öğrenci Yurdu: 1.400 

Malatya Kız Yurdu: 924 

Battalgazi Öğrenci Yurdu: 3.512 

İlhan Akıncı Öğrenci Yurdu: 2.670 

Arapgir Yurdu: 660 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hoca (1 yıl önce)
    Kapasite üç öğrenci sayısı ve talep beş olursa dolar tabi ki... dolması başarı mı yoksa eksiklik mi? Başarılı bir algı yönetimi cümlesi..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bakan 20 yıl önceki yurt kapasitesi ile, şimdiki yurt kapasitesini karşılaştırmış. 3558 den, 11406 ya çıkmış. Yaklaşık 3 katı. İyide 20 yıl önce Malatya da kaç tane üniversite öğrencisi vardı, şimdi kaç tane? Böyle kıyaslamalarla sorun çözülmez. Yurtlar dolmuş güzel de yurda başvurduğu halde dışarda kalan kaç öğrenci var? Bunu neden açıklamıyorsunuzu? Yerleşen zaten yerleşmiş sorunu çözülmüş. Ancak yurda yerleşemeyen ve açıkta kalan öğrenci ne kadar?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Haberde hata var admin.yurt yüzde 100 dolmadı başvuranların yüzde 100 ü yani hepsi yerleştirildi. lütfen dikkat edin
    %60
    %40
    Yanıtla