SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Ersoy İçin Malatya İddiası

Bakan Ersoy İçin Malatya İddiası
A- A+ PAYLAŞ

AKP'deki seçim kulislerini yazan Gazeteci Erdoğan Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Malatya'dan aday gösterileceği iddiasını dile getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Cumhur İttifakının 14 Mayıs seçimleri Cumhurbaşkanı Adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı hükümetinde yer alan 17 bakanın milletvekili adayı gösterileceği yolundaki düşüncesinin ardından, TV 100'ün internet sitesindeki yazısında, hangi bakanın nereden aday gösterileceğine ilişkin kulis bilgilerini yazarken, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy için düşünülen seçim bölgesinin Malatya olduğuna ilişin iddiayı "2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede yer alan Mehmet Nuri Ersoy Malatya’dan seçmenin karşısına çıkarak ilk kez milletvekili adayı olacaklar." cümlesiyle ifade etti.

MALATYA'DAKİ İLK İFTARA KATILDI..
Bu arada, Malatya'da Ramazanın ilk iftarını depremzedelerle yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İnşallah bu afeti de ülke olarak, Malatya olarak, şehir olarak hep birlikte el birliği içinde, el ele omuz omuza vererek atlatacağız." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki Teknokent Konteyner Kenti'ni ziyaret eden Bakan Ersoy, buradaki iftar çadırında depremzedelerle ramazan ayının ilk orucunu açtı.

Ersoy, burada yaptığı konuşmada, deprem bölgesini sürekli ziyaret ettiğini belirtti.

Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

"Biz millet olarak çok güçlü bir milletiz. Bunu her afetten sonra her zorlu sınamadan sonra görüyoruz. İnşallah bu afeti de ülke olarak, Malatya olarak, şehir olarak hep birlikte el birliği içinde, el ele omuz omuza vererek atlatacağız. Birlikte ayağa kalkacağız. Bunun da güzel örneklerini birkaç haftadır şehrimizde görüyoruz, yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle afet çalışmalarını çok yakından takip ediyor. Arada tekrar Ankara'ya dönüp kendisini de düzenli bilgilendiriyoruz. Kendileri de düzenli olarak afet bölgelerini ziyaret ediyorlar, sizlerin de bildiği gibi. İnşallah hızlı bir şekilde ilk etapta sizleri geçici konutlara almaya başladık. Buradaki konteyner kent gibi konteyner kentleri inşallah bayrama kadar tamamlayacağız. Hızlı bir şekilde acil ihtiyacı olan vatandaşlarımızı konteyner kentlere alacağız ve hemen biliyorsunuz birçok şehrimizde Malatya'mızda da temel atmalar başladı. İlk hedefimiz bir yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kalıcı konutlarımızın inşasını tamamlayıp inşallah bir dahaki bayramda ve bir dahaki ramazanda iftarlarımızı sizin kalıcı konutlarınızla hep beraber açmak olacak. O yüzden bütün gayretimizi, konsantrasyonumuzu devlet olarak buraya verdik."

- "Bu süreci hep birlikte atlatacağız"
Bakan Ersoy, ramazan boyunca deprem bölgesinde iftar yapmaya devam edeceklerini anlatarak, "Bu ramazan boyunca olsun, bayram boyunca olsun bakanlarımız, milletvekillerimiz, bütün arkadaşlarımız, iftarlarını sizlerle açacaklar. Her gün farklı çadır kentte, farklı konteyner kentte olacağız. Bu süreci atlatana kadar hep sizlerle birlikte olacağız. Sizleri yalnız bırakmayacağız. El birliğiyle omuz omuza vererek bu süreci hep birlikte atlatacağız. Benim inancım sizlere sonsuz. Malatya bu süreci çok iyi yönetti şu ana kadar. Hem kurumlarımız hem sizler çok iyi bir dayanışma gösterdiniz. O yüzden hepinize tekrar teşekkürlerimi sunmak istiyorum." diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr, TV 100, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • hangi bakanlk (1 yıl önce)
    ismini bile yeni duydum hangi bakanlık olduğunu halen bilmiyorum aday olarak koysalar ne olur koymasalar ne olur gerçi bu millet oy verir aday yapın kim varsa yapın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Malatya'da talan edilip üstüne otel yapılacak orman mı varki aday olacak
    %62
    %38
    Yanıtla
  • düşün yakamızdan (1 yıl önce)
    AKP de artık inanmıyor bu aday adaylarla işlerinin zor olduğunu. Bu yüzden Bakanları aday gösteriyorlar. Malatya da adam mı bitti de bize dışardan transfer yapıyorlar. Beyler bu sonun başlangıcı. Artık düşün yakamızdan. Allah rızası için düşün.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • sezgin (1 yıl önce)
    Malatya da iftar yapmaya gelenlere ,çamur temziliyor gibi yapanlara, bu güne kadar her gün yalan söyleyenlere ,bu vatanın evlatlarının çadırlarını satan ve peşkeş çekenleri, depremin ilk günlerinde fındık fıstık yiyip tv seyredenlere Malatyalı haysiyet şeref sahibidir DEPREMİ UNUTMAZ ,Devlet imkanlarını peşkeş çekenleride HİÇ UNUTMAZ.....
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    11-12 katlı binalara giremiyoruz, 25 yıldır vergi ödediğimiz devletimizden kaymakamlığa bașvuru vs. yapmama rağmen bir çadır bile alamadım. Allah milletimizden ve devletimizden yine de razı olsun ama siyasi temsilcilerden asla razı değilim. Memleketi bu hale onlar soktu. Rant uğruna verdikleri 10-15 katlı imarlar, binlerce evsiz barksiz biraktiklari aileler. Yunanistan da 50 kișinin ölümü nedeni ile aynı dakika istifa eden içișleri bakanı varken bunların bir tek kılı bile kıpırdamadı...Sanki tek suçlu vatandașmıș gibi cezasını çadırda, dıșarda evsiz barksız kalan, yada yerini yurdunu terk eden vatandaș ödüyor. Beylerimiz rahat villalarda keșkem yoktur diyerek rahat rahat uyuyor. Uyusunlar bakalım.Geçmiș belediye bașkanları da dahil bunca vebal varken omuzlarda nasil bir onurlu davranıș ortaya koyacaklar merak ediyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Expo2028 e malatya yi hazirlamisi için düşünülmüş ola bilir.Yoksa vizyonlu ne vekil ne başkan var birşey beceremezler.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Expo 2028 unutsunlar malatya mahvolmuş durumda herkes seçim derdine düşmüş vatandaşı dinleyen düşünen yok.Malatyanin hangi bölgesini düzeltip de expo2028 hazır edecekler. Bir toki konutunun çatısını yapmaktan aciz olanlar bu şehri 2028 hazırlayacaklar. İnşallah expo 2028 de bahane ola da şehrimizi bir an önce ayağa kaldırsınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sartla secimde oy verec zzz 1 .evleri yikilan insalara evleri teslim edeceksiniz 1lira istemiyeceksiniz.2 .işyeri yikilanin işyerini vereceksiniz 1lira istemiyeceksinzi ve şuan 46nci gün olmus 10bin TL den başka bir destek alamadık .şehir deyistirmek zorunda kaldik ilinci kira gelecek halen kira desteği ve tasunma ücreti. Yatmadı alacaginiz. Olsa 1dakkada alirsiniz neyi bekliyorsunuz insanlar perişan elin sehrinde
    %58
    %42
    Yanıtla
  • millet ittifakının vaatleri bunlar zaten ver kardeşim sen de oyunu
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Reis kimi gösterirse ona oy veririz biz,en azından bakanımız olmuş olur bi tane
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Bu kafa başla bir şey. Zaten bu halde olmamızın nedeni senin o reisnin liyakat liyakat sahibi olmayan kişileri aday gösterip, şeninde sorgusuz sualsiz oy vermen değil mi?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • malatyalı mücadale (1 yıl önce)
    otelciyi turizm bakanı yaparsın anlarımda bir otelciyi milletvekili yapmak millete hakarettir. biz artık bu millete tepeden bakan giydigi kıyafetlerin bile milletin ömür boyu alamayacagı vekiller istemiyoruz. deprem bölgesine gelip fıldır şıldır gezen lüks takım elbiseli ve saat takmaktan ödün vermeyen insanları da biz şehrimizde istemiyoruz. bu şehirde kahveden hasan ı çiftçi memedi vekil çıkarın yoksulluygun çaresizligin bagrından gelen insanları vekilimiz olarak istiyoruz ensesi kalın kodamanları degil
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ozkan (1 yıl önce)
    eski vekillerden eski belediye başkanlarından bir kişinin ismini sıralamada görürsem oy vermem.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (1 yıl önce)
    Herkes de kafayı malatyalı vekillerle Belediye Başkanları ile bozmuş. Arkadaşlar bu deprem bize gösterdi ki Malatya Sahipsiz. daha fazla bu malatyalı siyasilere takılmayın. Hepinizde çok iyi biliyorsunuz ki DEVLET Faktörü var. Ben Devletin elinden geleni yaptığına inananlardan biriyim. ki inanmakta istiyorum. Allah Devletimize zeval vermesin. Aklınızı başınıza alın. Her ne kadar hükümeti sevmeseniz de gidipde PKK FETÖ yandaşlarına oy vermeyin. Şehitlerin Kemiklerini sızlatmayın.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Milleti domuz bağı ile öldüren Hizbullah ile işbirliği yapanlara mi oy verelim.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (1 yıl önce)Hakin44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sen Bebek Katilleri ile iş birliği yapanlara oy ver. Sana o yakışır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Haklısın ben bebek katili ile iş birliği yapan, açılım diye Habur’a çadır mahkemesi kuran, şehidimize kelle diyen, pkk ile Oslo’da pazarlık yapan ve fetö ile yıllarca kol kola gezen, bu Sıla hasreti bitmelidir diyen, muhterem hoca efendi bu milletin yetiştirdiği bir değerdir diyen, ne istediler de vermedik diyen partilere oy verilmemelidir.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Faruk Özmen (1 yıl önce)
    Anlaşılan milletvekili tanımını yanlış anlamış akp. Malatyalı olmayan burayı bilmeyen birine niye oy vereyim arkadaş. Ben bunu aday yaparsam tıpış tıpış seçersiniz mi diyorsunuz bize. Babamı aday yapsan sana oy vermem akp
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Avuç açma siyasi şovları başladı...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Kimi yazarsalar yazsınlar milletin düşüncesi nasılsa biz reise oy veriyoruz.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Malatya adaya değil hatta partiye de değil parti liderlerine oy verirler bir gün gelir bizde liderlere partiye değil bize hizmet edecek adaylara oy veririz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    Deprem olur 3 gün ortada devleti yönetenler yok yardım gelmez birde utanmadan ilk saatinden itibaren yardım ettik derler. Bir kuru ekmek bulamadık. Size oy moy yok ,seçim gelsin boyunuzun ölçüsünü alacaksınız artık yeter memleketin içine ettiniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatya milletvekili olup,Malatya ya hiç gelmeyen milletvekili aklıma geldi.Aday belirlenir sende mecburen seçersin.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Hakkını yemeyin mazbatasını almaya gelmiştir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya bunlara alışkın eskiden de Malatyada vekil gösterilip hiç Malatyaya basmayan vekilimiz vardı
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Ben aday yapacağım bunlar zaten seçecekler diyor. Vay veeeeee . Bu özgüvenden bende istiyorum.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Eskileri istiyoruz.Onlar daha iyi idi.Tanımadığım adaya oy vermem.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Malatya için çok hayırlı olur
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Bakanın otellerinde Malatyalılar beleş tatil de yapar mi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Servet ozturk (1 yıl önce)
    Vallah iftarda hergun yanımızda olamanin bize bi faydası oldumu hayır şuan evde kalmak zorundaysak bu bizim carezizligimizden kaynaklanıyor dünkü depremde keşke yöneticilerden bizimkisi üçüncü katta olsalardi me demek istediğimi anlarsınız keşke fotoğraf gönderme imkanım olsaydı da duvarların halini gosterebilseydim yollara hasarlı binalara girmeyin diye animasyon yazıları var ama bunun için insanların çadıra ihtiyacı var gormuyen de var birseyleri tam yapacaksın sonra uyarılarda bulunacaktır şu ramazan ayında belediyeye milletvekilleriyle dualarım sizlerle insallah ölür kurtuluruz yoksa bu dünyada hep muhtaç yaşamaktan kurtuluş yolu bu
    %79
    %21
    Yanıtla