SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bakanımız Gerekli Talimatları Verdiler"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, kayısı bahçelerinde yaşanan don olayı ile ilgili olarak durumu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile bir araya gelerek masaya yatırdıklarını, hasar tespit çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılacağını bildirdi.  

Tüfenkci,  “Dondan zarar gören kayısı üreticisi çifçilerimizin durumu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi  ile iftarda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık .Sayın Bakanımız hasar tespiti için gerekli talimatı verdi ve Malatya çiftçisinin yanında olduğunu ifade etti.” dedi.  

Milletvekili Tüfenkci şunları söyledi:

“Don ile ilgili hadiseyi başından beri takip ediyoruz. Tüm ilçelerimizle irtibat halindeyiz, sahada bilgileri sürekli alıyoruz. Tüm kayısı üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Durumu Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ile bir araya gelerek ilettim.  Sayın bakanımız ilgili kurumları arayarak gerekli talimatları verdiler. Afet konusunda çiftçilerimize destek alternatiflerinin konuşulması için öncelikle sahadaki hasar tespit çalışmalarının tamamlanması bekleyeceğiz. Vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için öncelikle sahadaki çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bunun için hasar tespit çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanacak. “

"ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK"
AKP MKYK ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Türkiye'deki 17 milyon kayısı ağacının 8 milyonuna ev sahipliği yapan ve "dünya kuru kayısı başkenti" olarak anılan Malatya’da sıfırın altına inen sıcaklık sebebiyle bazı kayısı bahçelerinde meydana gelen don olayı sonrası hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını kaydetti.

Milletvekili Çalık, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Malatya'da 13-14 Nisan 2022 tarihinde hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesi sebebiyle bazı kayısı bahçelerinde don meydana geldiğini ve hasara yol açtığını belirterek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, TARSİM, Ziraat Odalarındaki uzmanların sahada hızlı bir şekilde çalışmalara başladığını söyledi.

Çalık, “2022 yılında Malatya genelinde 7 bin 840 çiftçi 15 bin 720 poliçe ile ve 171 bin dekar alanda Tarsim Sigorta Sistemi tarafından sigortalanmıştır. 13-14 Nisan 2022 tarihi gecesi Malatya’mızda meydana gelen don nedeniyle özellikle don çukuru olan ve hava sirkülasyonunun olmadığı alanlardaki bahçelerde önemli derecede, rüzgar alan ve baraj kenarlarındaki bahçelerde hasarın daha az olduğu gerek üreticilerimiz gerekse de Tarım ve Orman İl Müdürümüz Tahir Macit tarafından bizlere ifade edildi. Ön hasar tespit çalışmaları yapılıyor ve bu gece için de zirai don riskinin devam ettiği belirtilmektedir. Bizler üreticilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Çalık, kayısıda yaşanan don hasarını Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye de aktardığını sözlerine ekledi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • orhan ince (2 yıl önce)
    geçen senede aynı hikayeyi anlattınız sonuç sıfır geçen sene yaptırdığım bahçeme tarsim si,gortasına bakanlık olarak tarsim doğa olayı dedi dona ödeme yapmadı peki soruyorum don doğa olayı değilmidir ne anlatıyorsunuz vekiller olarak hadi buyurun doğal afet ilan edin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner (2 yıl önce)
    Şu rezalete bakın kaysıda don felaketini yemek masasında dalga geçercesine konuyu ele alıyorlar. Çiftçi kan ağlıyor ağacı sulayacak elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini ve nasıl geçineceğini kara kara ağlayarak düşünüyor bunların yaptığına bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı (2 yıl önce)
    Ne yani, kayısı ağacından meyve alamadınız diye zararı devletin yani milletin sırtına mı vuracaksını... . Ne zihniyet be...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • okan (2 yıl önce)
    Gecen yil mayis ayinda kuluncak bolgesinde ayni olay yasandi ve siz kiymetli vekiller yine ayni nakarati tekrar ettiniz sonuc kocaman bir hic sizlerin tek derdi kendinizsiniz kiminiz seker fabirkasindaki sekerin pesinde kiminiz bir kadroya yakininizi yerlestirme derdinde siz hicbir zaman milletin vekili olmadiniz olamadiniz siz sadece kendi nefsinizin vekilisiniz sizler tayyip erdoganin ismi hurmetine o makamlara gelmis insalarsiniz baska bir ozelliginiz yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    geçen sene 2 defa yandı ne yapıldı koca bir hiç..şimdi de geçen sene ki gibi aynı laflar yine hiç bir şey yapılmayacak..
    %100
    %0
    Yanıtla