SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

BAL'da Erken Finalin Galibi M.Yeşilyurt Belediye

0
Güncellendi - 2017-03-05 20:09:59
BAL'da Erken Finalin Galibi M.Yeşilyurt Belediye
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, şampiyonluğun bir diğer güçlü Adıyaman 1954 Spor’u sahasında 3-0 yenerek, rakibini saf dışı etti. Turuncu yeşilliler, Araban Belediyespor’un bay geçtiği haftada 47 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan karşılaşmayı Van Bölgesi’nden Bölgesel Hakem Safa Yılmaz, Çağlar Mert, Yakup Erdoğan hakem üçlüsü yönetti.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor sahaya; Önder Biçer, Vedat Taşdemir, Murat Avcu, Mehmet Ali Kayailli, Ziya İstek, Cuma Nasır,Özgür Dükme, Yusuf Çelik, Afonso Da Sılva Santos, Ndong-Meye Laurys, Sefa Ayvaz on biriyle çıktı.

Adıyaman 1954 Spor ise Emre Yılmazer, Ahmet Tuna Akıl, Tugay Komşu, Bünyamin Karabaşoğlu, Mehmet Ali Yakışık, Oğuzhan Afşin, Muhammet Mumcu, Recep Doğan, İbrahim Akyüz, Turgay An,Emre Çağlar on biriyle mücadele etti.

TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Adıyaman 1954 Spor’un taraftarlarının da geldiği zorlu mücadelede, Malatya Derebeyleri Taraftar Grubu tribünü tıklım tıklım doldurdu. Sahanın çevresinde de yüzlerce kişi kritik mücadeleyi takip etti.

Mücadelenin başlamasına saatler kala tribün dolarken, iki takım taraftarları arasında sözlü sataşmalar yaşandı.

Kritik maçta görevlendiren emniyet ekipleri, gerginliğin büyümemesi için geniş çapta güvenlik önlemi alarak, iki takım taraftarları arasında duvar ördü.

SKANDAL BİR KARARDAN DÖNÜLDÜ

Maçı takip etmek isteyen basın mensuplarına, maçın hakeminin takımlarının girişlerinin fotoğraflanmasının ardından sahadan çıkartılacakları söylendi.

Maçın hakeminin bir basın mensubunun maçtan bir saat önce karıştığı tartışmadan dolayı böyle bir karara aldığı iddia edilirken, maçı takip etmek isteyen basın mensupları bu karara tepki gösterdi.

Karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala maçın hakemi Safa Yılmaz saha kenarına gelerek, basın mensuplarına uyarılarda bulundu.

Mücadelenin dördüncü hakemi Ömer Akman, saha kenarındaki basın mensuplarının görevli olduklarını bildiren yaka kartlarını kontrol ettikten sonra maç boyunca saha kenarında durabileceklerini iletti.

Gazetecilerin maç esnasında içeride kalmalarıyla skandal bir karardan dönülmüş oldu.

GOL PERDESİNİ SEFA AÇTI, ÖZGÜR KAPATTI

Maçın 18’nci dakikasında Adıyaman 1954 Spor defansının hatası sonrası soldan içeriye iyi hareketlenen Loris Meye, kendisine yapğılan müdahale sonrası yerde kalırken, maçın hakemi penaltıya hükmetti.

19’ncu dakikada topun başına geçen Sefa Ayvaz penaltıyı gole çevirdi ve Malatya Yeşilyurt Bediyespor’u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Yeşilyurt Belediyespor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Malatya Yeşilyurt Belediyespor hızlı başladı. Yeşilyurt Belediyespor’da Ziya İstek 48’nci dakikada soldan iyi girdi ve pasını çıkarttı. Loris Meye’nin vuruşunda defans gole izin vermedi ancak geriden gelen Yusuf Çelik topu ağlara göndererek, durumu 2-0’a getirdi.

Mücadelenin 85’nci dakikasında bu kez soldan Özgür Dükme iyi hareketlendi. Adıyaman 1954 Spor ceza sahasına iyi giren Dükme, sert ve düzgün bir vuruşla durumu 3-0’a getirdi.

Maçta başka gol olmadı ve Malatya Yeşilyurt Belediyespor sahadan 3-0 galip ayrılarak, 3. Lig yolunda önemli bir galibiyet aldı.

GALİBİYETİ TARAFTARLARLA KUTLADILAR

Müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte Yeşilyurt Belediyespor teknik heyeti ve futbolcular büyük bir sevinç yaşadı.

Galibiyeti taraftarlarla birlikte kutlayan futbolcular, hep bir ağızdan şampiyonluk şarkıları söyledi.

Yeşilyurt Belediyespor’un forvet oyuncusu Yusuf Kaygusuz, “3-0 galip geldik, çok mutluyuz. Şampiyonluk yolunda iyi bir adım attık. İnşallah Araban Belediyespor maçını a kazanıp, şampiyon oluruz” dedi.

Defans oyuncusu Ziya İstek ise önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Maça gelen bütün taraftarlara, takım arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bugün bizim birlik günümüzdü. Taraftarlarımızı mahcup etmedik, rakibimiz olan takımı yendik. Bizim için 6 puanlık bir maçtı. Biz takım olarak şampiyonluğa inanıyoruz” diye konuştu.

Takımın golcüsü Loris Meye de Malatya’yı çok sevdiğini belirterek, “Ben çok ama çok mutluyum. Güzel bir galibiyet aldık. Şampiyon olacağız” ifadelerini kullandı.

Takımın sağ kanat oyuncusu Özgür Dükme ise “Çok mutluyuz. Malatya halkı buradaydı, bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Çok koştuk, iyi mücadele ettik ve 3-0 galip geldik. Önümüzde Araban Belediyespor maçı var, o maçı da kazanıp, şampiyon olacağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MEHMET (7 yıl önce)
    Şu bal maçları artık herkesin rahatlıkla maç izleyebileceği stad larda oynayanlar nedir Allah aşkına tepeden yoldan maç izliyor insanlar tüm şehirlerde bu durum aynı kimse neden görmez
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Basta,ismail,hocaya,oyunculara,tesekkur,ederim Sizler,sampiyon,olacaksiniz,isallah,malatya.bu, Yil,iki,sampiyonluk,kutlamasi,yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozz (7 yıl önce)
    ŞAMPİYONGELIYOOOOR.Yeşilyurt Belediyespor.Allahınıza kurban.Turuncu yeşilli Aslanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Malatya 'nin ikinci takimida geliyor hemde gümbür gümbür
    0
    0
    Yanıtla