SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Sahtekarlığı' Sorunu Bakana İletildi

'Kayısı Sahtekarlığı' Sorunu Bakana İletildi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan, İran ve başka ülkelerden getirilen kuru kayısının Malatya kayısısı ile karıştırılarak piyasaya sürülmesinin engellenmesi istendi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerine katıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İran kayısısının Malatya kayısısı ile karıştırılarak piyasa sürüldüğü iddialarını gündeme getirerek, bunun engellenmesini talep etti.

Ağbaba, “Yine kayısıyla ilgili bir dedikodu var: Bazen rekolte düşünce İran'dan, Özbekistan'dan, Kırgızistan'dan kayısı getirilip iç ve dış piyasada “Malatya kayısısı” adı altında satıldığı iddia ediliyor. Sayın Bakan, tabii ki bu tarım alanları en çok sizi ilgilendiriyor, mutlaka sizin sahip çıkmanız lazım, kayısı da en çok sizi ilgilendiriyor. Kayısı sonuçta sadece tabii ki Malatyalıların ama sonuçta Tarım Bakanı olarak sizin de kıymet vermeniz gereken bir alan. Lütfen bu konuda bu dedikoduların önlemlerinin alınmasını sizden rica ediyoruz. Yani kaysımızı Özbekistan, Kırgızistan, Cezayir, İran kayısılarına kurban etmemenizi sizden rica ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Palulu (5 ay önce)
    Birşeymi değişecek yok. Neden çünkü Akp hükümeti zenginlerin iş adamların ihracatçıların, ithalatçıların desteği ile kurulan bir parti hükümeti zenginin tezgahına taş koyamaz ve de karşısına alamaz. Bakan efendi geldi ne yapabileceğini söyledimi yada biz bu tezgahı bozacağız dededimi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet bey (5 ay önce)
    Tamam Ağbaba dan ses çıkıyor. Diğer millet vekilleri nerede?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (5 ay önce)
    Muhalefet milletvekili olayı bakanlığa iletirken; İktidar milletvekilleri ne yapıyor, ithalat yapan üç beş kişiden mi çekiniyorlar ? Malatya nın köylerini geziyorlar, 20 seneden beri yapılan birkaç hizmetle övünüyorlar, Hükümet ; O kadar hizmeti Afrika’daki Somaliyede yapıyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ağbaba bu sahtekarlığı bakana anlatırken, iktidar vekilleri bu sahtekarlığı kapatmaya çalışıyor. Demek ki ucu bir yerlere dokunuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla