SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Başlangıca Hazır Olmayan Bir Ortamdayız"

0
Güncellendi - 2020-04-29 01:36:27
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hikmet Karaman, “Ligin Haziran’da yeniden başlayacağı bir öngörü. Haziran’ın ilk hafta ya da ikinci hafta başlayabilmesi için Mayıs’ta takımların minimum 4 veya 5 hafta antrenman yapmaları gerekiyor. Mayıs’ı düşünecek olursak bir ay ediyor. Türkiye olarak şuanda bulunmuş olduğumuz ortam oyuncuları bir araya toplayıp, antrenmana, başlangıca hazır olmayan bir ortamdayız” dedi. 

Karaman, Süper Lig'in yeniden başlayacağı tarih ve üzerinde durulan alternatiflerle ilgili Haber Global'e değerlendirmelerde bulundu. 

Tecrübeli teknik adam, koronavirüs (kovid-19) vakalarının başlangıç tarihlerinin ülkelere göre değişiklik gösterdiğini kaydederek, Avrupa liglerinin başlangıç tarihlerini bir bütün alınamayacağını ifade etti. 

Ligin başlangıcının biraz sarkabileceğini dile getiren Karaman, “Ligin Haziran’da yeniden başlayacağı bir öngörü. Haziran’ın ilk hafta ya da ikinci hafta başlayabilmesi için Mayıs’ta takımların minimum 4 veya 5 hafta antrenman yapmaları gerekiyor. Mayıs’ı düşünecek olursak bir ay ediyor. Türkiye olarak şuanda bulunmuş olduğumuz ortam oyuncuları bir araya toplayıp, antrenmana başlangıca hazır olmayan bir ortamdayız. Uçaklar uçmuyor, şehirlerarası ulaşımda yasaklar var. Birçok alışveriş merkezi kapalı, biz virüsü henüz istediğimiz gibi kontrol altına alamadık” diye konuştu.

Karaman, koronavirüs ile mücadelede devletin, Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun müthiş bir çalışma yürüttüğünü belirtti. 

Salgın ile mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çeken tecrübeli teknik adam, bu başarılı çalışmanın gelişimini Mayıs ayı içerisinde görmek gerektiğini vurguladı.

Karaman, yabancı oyuncuların şuanda yüzde 70’inin yurt dışında bulunduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu oyuncuların bugünden itibaren Türkiye’ye gelmeleri gerekiyor. Uçak seferleri yok, nasıl gelecekler? 6-7 futbolcunun belki özel uçakla gelme durumları var. Geldiklerinde bir karantina süreçleri olacak. Bizime 5 oyuncumuz yurt dışında bulunuyor. Çağırdık fakat adam İzlanda’da. İzlanda’dan buraya uçuş yok. Almanya’da, Fransa’da biraz daha yakında olanlar diyelim ki özel uçak tuttu. Bütün kulüplerdeki yabancı oyuncular birbirleriyle iletişim halindeler. 7, 8 ya da 10 kişi özel uçak tutup ailelerinin yanlarına gidip, belki gelebilirler. Ama İstanbul’a geldiklerinde orada karantinaya alınacaklar. Biz Malatyaspor olarak şunu isteriz; oyuncumuz geldiğinde Malatya’ya insin karantina sürecini Malatya’da geçirsin. Ama böyle bir kalabalık oyuncu gurubu geldiğinde ortak nokta İstanbul olacak. Bunu örnek olarak söylüyorum.” 

Şuanda herkesin temastan kaçındığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Evden çıkmıyoruz. Anneniz, babanız, çocuklarınız hastalanıyor yanına gidemiyorsunuz. Telefonlarla, bir takım şeylerle halletmeye çalışıyoruz. Böyle bir ortamda oyuncuları yan yana getirmek son derece tehlikeli. Bununla birlikte bütün formülleri düşünüyorum. Bir günde 25 kişiyi 5’er kişilik guruplarla çalış ama bu çalışmanın lige başlayacak olan bir takıma performans ve form olarak olumlu yansıyacağını asla düşünmüyorum. Oyuncuları bir arada çalıştırsak; defansı bir arada çalıştıracaksınız, kimi zaman yere tükürülüyor, adam sakatlanıyor masör ve fizyoterapistin anında müdahale etmesi, MR’a götürmesi gerekiyor. Haftada 1 veya 2 futbolcu Türkiye’de futbol takımlarında MR çekilmeye gider. Virüsün olduğu bir dönemde hiçbir oyuncu hastaneye gitmek istemez” şeklinde konuştu. 

Karaman, Kayserispor maçına Bifouma’yı götüremediklerini anımsatarak, “Perşembe gitti, Cuma gecesi geldi. Cumartesi harekete geçeceğiz, oyuncular geldi “Hocam Bifouma otobüse binerse biz binmeyiz’ dediler. “Çocuklar zaten bir önlemimizi aldık” dedim. Oyuncularında bir tavırları var. Oyuncular asla güven ortamı olmayan bir yere gelmez” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • genco (4 yıl önce)
    Hoca sonuna kadar haklı uçuşlar iptal 2021 e kadar ne antremanından bahsediyorsunuz ? normale dönme ülke içinde 2 ayı bulur . uçuşlar ise sene sonu... Fransa ve hollanda ligleri tescilledi. yavaş yavaş bizde de durum öyle... Malatya yırttı bu sene korona dan. Ama seneye de düşer vaka sayısı 2 haneye düşmeden umutlanmayı 2 ay geçti 4 hanedeyiz halen....
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan Karakas (4 yıl önce)
    65 yasindaki adam takmis koluna 25 lik sevgiliyi adam kendini 25 yasinda genc topcu zannediyor. Adam genc sevgiliyi bulunca iste yeniden dogmus gibi oluyor demek ki. iste bole adamlara para vererek ortalikta konusmalarina imkan veriyoruz o zoruma gidiyor. erol bulut gibi bi adami biraktik ne hallere dustu takim. adil gevrek bence yesilturt belediyenin basina gecsin transfer politikasi ile yesilyurdu da super lige cikarir kesin. ama super ligde baskanlik yapmamasi lazim. rezil rusva iki paralik etti bizi devre arasinda. hoca gitti 2 oyuncu gitti 3 kurus para icin. bu saatten sonra lig oynanmasin. birisi demis 21 takimla oynanacak o takimi kim belirleyecek cikacak ligler iptal edilirse. bu sene avrupa ve turkiyede butun ligler iptal edilmeli. bu sene oynanmamis varsayacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmikti li (4 yıl önce)
    Bu adamın adını açıkladığı zaman.takim kümede kalma si.mucizeye kalır demiştim.bence şimdiden bu adama kapıyı gösterin.hic değilse zorunuza gitmez.her şeyi biliyor.adam takım çalıştır Maya gelmemiş Kendi için medyatik olmaya gelmiş.cok dengesiz adam.takimi devamlı kucum suyor.yapacak birşey Yok etik başkanın hocası?????.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Takım düştü artık.bundan sonra boş hikayelerle kendimizi avutmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Anca boş konuşuyorsun Hikmet Karaman yonetim gibin için bomboş seni iyi bir hoca sanıyordum ama yanilmışım amca konuşuyorsun bahanelere sığınan bahaneler üreten bir insan asla başarılı olamazzz
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (4 yıl önce)
    Hoca takımı düşürmek adına 1 haftadır açıklama yapıyor. Takımı alıp hazırlayıp motive etmek yerine hergin olumsuz açıklama yapıp baslamamak için mücadele ediyor. 17 takım ses yok ve çoğu hazırlığa başladı sende yapacan mecbursun.aksi takdirde takım lafla küme duserecek. Yönetimin hocayı bir an önce uyarması lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali hikmet (4 yıl önce)
    Bu şartlarda bu lig oymanmaz saglık bilim kurulu izin vermez bu şekilde tescil edilir küme düşme olmaz seneye 21 takımla başlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    ya bu adam da teknik direktorluk disinda her isten anlayip yorum yapiyor. su adami takimin basina getirende hata. he ligler iptal edilsin. tamam. yarin cikar der bu bak aciklama yaptim ligler iptal edilsin diye iptal edildi takimi kumede biraktik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav allah aşkına senin gibiler sussun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne alakası var kardeşim adam olanı söylemiş. Yanlış bişey konuşmamış ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (4 yıl önce)
    En mantıklısı liglerin iptal edilmesi. Avrupa da ülkeler bir bir iptal ediyorlar. Bizimkiler çok bilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Oynanacaksa bile düşmememiz lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Hollanda dan sonra bugün Fransada liglerin iptal edildiğini mevcut duruma göre mayıs ayında şampiyon takımın ve küme düşecek takımların belirleneceğini duyurdu.
    0
    0
    Yanıtla