SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Battalgazi Belediyesi'nde En Düşük Maaş 12 Bin TL Oldu'

'Battalgazi Belediyesi'nde En Düşük Maaş 12 Bin TL Oldu'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri arasında imzalanan ‘Ek Protokol’ ile Battalgazi Belediyesi’nde görev yapan KHK'lı 806 daimi işçi statüsünde çalışanın ücret ve sosyal haklarını kapsayan TÜFE ortalaması %15.4’den %26’a çıkarılarak, maaşları 12 bin civarına yükseltildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ile bir araya geldi. Ziyarette Başkan Güder ile Şube Başkanı Geleri arasında imzalanan ‘Ek Protokol’ ile Battalgazi Belediyesi’nde görev yapan KHK'lı 806 daimi işçinin maaşlarında iyileştirmeye gidildi. Çalışanların ücret ve sosyal haklarını kapsayan TÜFE ortalaması %15.4 iken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatıyla refah payı eklenerek bu oran %26’a çıkarıldı. İmzalanan protokolle Battalgazi Belediyesi’nde en düşük personel maaşı 12 bin civarına yükseltildi.

“İLK UYGULAYAN İLÇE BELEDİYESİ OLDU”
Yapılan zammın hayırlı olmasını dileyen Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “Sendika yöneticilerimiz ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’i ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımızın sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm çalışanlara göstermiş olduğu refah payı ek zammını, Doğu Anadolu bölgesinde uygulayan ilk ilçe belediyesi oldu. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder, çalışanlarının maaşlarına yüzde 26 oranında ciddi bir zam yaptı. Tüm çalışanlar adına başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hep beraber 2023 yılında daha güzel hizmet etmek, birlik ve beraberlik için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BATTALGAZİ BELEDİYESİ OLARAK BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Alın teri ve emeğin en yüce değer olduğunun altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “2023 yılı Türkiye yüzyılı olarak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendi. Battalgazi Belediyesi olarak bizlerde Türkiye yüzyılına uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz. Belediye bizim yuvamız. Çalışanlarla beraber bu evi bu yuvayı beraber paylaşıyoruz. Bu ailenin her bir ferdinin memnuniyeti, bizleri çok ama çok mutlu eder. TUİK, TÜFE oranı %15.4 olarak açıkladı. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm çalışanlara vermiş olduğu hakları, Battalgazi Belediyesi olarak personellerimize yansıtalım diye düşündük. %15.4 TÜFE oranına bizlerde %10.6’lık bir kısım ekleyerek bu oranı %26’a yükselttik. Bunun yanı sıra tüm personellerimize günlük 15 lira üzerinden ulaşım desteğini de verme kararı aldık. Başkanımız az önce bölgede ilçe belediyeler arasında refah payını yükselten tek belediye olduğumuzu belirtti. Buda bizleri mutlu etti. Yapmış olduğumuz bu iyileştirme ile en düşük personelimizin maaşı, 12 bin civarında olacak. Personellerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Huzur (1 yıl önce)
    Iyiki bu medya var,yoksa bunlar bol keseden atamaz. Her şey tvlerde bol bolluk,güllük gülistanlık...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vaylog44 (1 yıl önce)
    Hiç kimse hayatından memun değil her taraf benim adamın olsun hep bana bana nereye kadar sahipsiz dayısı olmayan insanların günahı kime
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bu nasıl bir yalan hem işçiyi hemde malatya halkını kandrıyorsunuz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kpss ile belediyeye atanan torpilsiz memur (1 yıl önce)
    Memura bi yemek parası vereceksiniz elli takla atıyorsunuz alt tarafı 90 memuruz belediyede taşeron bizi geçti. Ayak altı yaptınız memuru. Görevde yükselme sınavı memura yok. Yemek yok. Performans yok. Yeter artik yeter
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Vecihi (1 yıl önce)
    Bu sendika şube başkanı tam bir siyasetçi. Öyle bi maaş yok bunu işçiler biliyor. Yemek,herşey dahil 10500 ü bile zor bulacak maaşlar. Kendi bişiler yapmış gibi bide caka atıyor. İşçiler yemeklerini cepten yiyor en ucuz tavuk döner bile şuan 35.40 lira.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Sayın belediye başkanımız belediye personeli derken acaba belediye binasında çalışanlarmı ? yoksa belediye şirketleri Battalgazi inşaat, Arslantepe personel a.ş., Mormaş acba zam hangileri için geçerlidir. konu hakkında net açıklama yapılırsa daha iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Işci (1 yıl önce)
    Belediye iscileri sehrin amelesi daha fazlasini hak ediyorlar insallah Buyukşehir belediyesi ve yeşilyurt belediyeside personelini memnun eder ayrica daha khk ya alinmayan personeller var bir belediyeyi şaha kaldiranda yerin dibine sokanda personeldir personeline bakmayan kurum işçiden de birşey beklemesin
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Belediyelerde işe gireyim 2bin tl ve sigorta versinler yeter bana,halinize şükredin kış ayında iş bulamıyoruz
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Sende bu zihniyet olduğu sürece asla işe giremezsin küçük düşünenler küçük işlerde amele olurlar bakınız şekil A yani sen devam et yağlamaya
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Salla başı al maaşı işi bitti beğenmeyen istifa etsin evinde otursun zorla mı çalıştırıyorlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Işci (1 yıl önce)
    Khk li olmayan personele ne verdiniz tüm personel khk lı mi
    %78
    %22
    Yanıtla
  • İşçi (1 yıl önce)
    Bu sendika herşeyi çok biliyor ya neden KHK li diyorsunuz. belediye işçilerinin ne olduğu bile belli değil. Hükümete en yakin sendika olarak neden norm kadro istemiyorsunuz neden bunun için çalışmıyorsunuz sayın şube başkanı ve ekibi. Sizin verdiğiniz hiçbir şey yok cumhur başkanının takdiridir. Olmazsa zaten mahvalurduk. bu zamlarida sonrada herkes biz verdik diye söylüyor. Sendikacılık böyle mi. İşçinin hakkını savunmak mi yoksa verilene razı etmek mi. Ben hakkımı helal etmiyorum.varsada hakkım haram olsun size.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sami (1 yıl önce)
    Belediyelerde çalışanlara asgari ücret yeter bence devletin parasını çarçur etmeye gerek yoktu yazık günah
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Millet (1 yıl önce)
    Devlet kurumlarının Belediyelerin parası deniz yüzen yüzene nereye gitsek çoğu oturuyor 1 kişilik odada 3 kişi oturuyor birde vatandaşla ilgilenmeyip tersliyorlar tabi hava atmaları cabası herkes işinin yaptığının Birgün hesabını verecek!!!
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Başkan (1 yıl önce)
    Yazıktır günahtır milletin parası bu belediye çalışanlarına asgari ücret çok bile çoğu hiçbir vasfı olmayan zaten torpille işe alınmış adamlar
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Torpilliler tayfası
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Net mi Brüt mü 12.000 TL brütse asgari ücrete yakın olmuş net ise güzel
    %82
    %18
    Yanıtla