SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battalgazi Sur Yapan İlk Belediye"

0
Güncellendi - 2018-06-20 05:10:12
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eskimalatya’da bulunan Kale Surları’nda incelemede bulundu. Başkan Gürkan, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi eserlerin ayağa kaldırılması noktasında gösterdikleri hassasiyeti, Kale Surları’nın da ayağa kaldırılması noktasında aynı hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Türkiye’de ilk sur yapan Belediye’nin Battalgazi Belediyesi olduğunu belirten  Selahattin Gürkan, “Battalgazi'yi tarif ederken Anadolu'yu Anayurt yapan medeniyetler merkezi ve destan şehri diyoruz. Bu surlar Doğu Roma ve Titus döneminde yapılmış surlardır. Tabi bunlar kendi haline terk edilmiş ve yok olmaya yüz tutmuş bir kültürel mirasımızdı. Diğer kültürel mirasları ayağa kaldırma noktasında nasıl gayret ve çaba gösterdiysek burada da aynı hassasiyeti gösterdik. Bu surların ayağa kaldırılması noktasında Türkiye'de ilk olarak bir ilçe belediyesi sur yapıyor. Buralardaki yerlerin kamulaştırılması, röleveleri, restorasyon projeleri ve yapı projesi Battalgazi Belediyesi tarafından yapılarak 550 metrelik surlar da Battalgazi Belediyesi'nin kendi teknik kontrolü ile ihalesi çerçevesi içinde yapılarak bu surların ayağa kaldırılması ve kültürel mirasımıza karşı sorumluluk ve görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu ve hazını da bize yaşatmıştır. Bu destansı şehirde de destansı hizmetler yapmamız gerekirdi. Bu anlamda doğru ve dürüst çalıştığınız takdirde cenabı Allah biri bin eder. Bu surlarımızın da 2700 metrelik bölümün 550 metrelik kısmını kamulaştırdıktan sonra eski haşmetli dönemine kavuşturduk” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • GÖREN GÖZ (5 yıl önce)
    KÜLTÜR BAKANLIĞI, VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BELEDİYELER, ÜNİVERSİTELER, TÜRKİYEDE HERYIL KALE, HAN, KERVANSARAY, ÇEŞME, KÖPRÜ , TÜRBE, HÖYÜK , TİMÜLÜS, GİBİ YÜZLERCE YAPININ BAKIMI ONARIMI VE RESTORASYONUNU YAPMAKTADIR.SELATTİN GÜRKAN 14 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ FAKAT BU KURUMLARI BİLMİYOR.KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYSERİ KALESİ SURLARININ RESTORASYONUNU YAPMAKTADIR.SELATTİN GÜRKAN KAYSERİYE GİTSİN KALE RESTORASYONU GÖRSÜN.
    0
    0
    Yanıtla
  • zekine (5 yıl önce)
    ben anlayamadığım konuda battalgazi ile ilgili yapılan tüm haberlerde selattin gürkan fotoğrafı mutlaka vardır. bir iş, bir yapı, bir hizmet haberimi yapılıyor.yoksa selattin gürkan reklamımı?????
    0
    0
    Yanıtla
  • İŞBİLEN (5 yıl önce)
    SELATTİN GÜRKAN NE DEMİŞ : 1-TÜRKİYEDE İLK SUR YAPAN BELEDİYE BATTALGAZİ BELEDİYESİDİR. 2- 2700 METRELİK SURUN , 550 METRELİK KISMI YAPILMIŞTIR. GÖRÜŞ- ÖNERİ : KAYNAKLARA GÖRE MALATYA SURLARININ YÜKSEKLİĞİ 15 METREDİR.ÇİN SEDDİNDE , İSTANBUL SURLARINDA VE DİYARBAKIR SURLARINDA GENİŞLİ K YAKLAŞIK 4-5 METREDİR. .SUR YIKINTILARINDANDA BU ŞEKİLDE OLDUĞU GÖRÜLÜYOR. YENİ YAPILAN KISIMLARDA SURLARIN GENİŞLİĞİ 1 METRE BİLE OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR.DUVARDA KULLANILAN TAŞLAR ÇOK KÜÇÜK . AYRICA KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN 130 MİLYAR PARA ALINDIĞI AÇIKLANMAMIŞ.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Battalgazi Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum, yıkık surlar,izbelik bir görünüm vardı, çok güzel olmuş, elinize sağlık, vizyonu olan bir başkan ,katkıları büyük, kalıcı işler icraatlar yapıyor teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    SIFIR MODEL SUR YAPMIŞLAR. HİÇBİR ESTETİĞİ YOK. ORJİNALİNE UYGUNLUK YOK. MALATYANIN SANAYİSİ YOK , TURİZMİ YOK, TARIMI DA BU GİDİŞLE YOK OLACAK GİBİ. TÜTÜN YOK, PANCAR YOK, NOHUT YOK SAMAN İTHAL EDEN ÜLKE OLDUK. YOLU HERKES YAPAR SANAYİYE TARIMA NE YAPILDI MALATYALI NE YAPILDI ÇOCUKLARINIZ NEREDE İŞ BULACAK ??
    0
    0
    Yanıtla