SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayram; Birliktir, Beraberliktir, Kardeşliktir.."

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Ayı, 9 Nisan Salı günü tutulan oruçla sona ererken, bayram 10- 12 Nisan günleri arasında kutlanıyor.

 Resmi bayramlaşma töreni ise, ilk kez bu yıl 07.00'de Kernek'teki Karagözlüler Camisi'nde yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, AA muhabirine, Müslümanların ramazan ayında yaptıkları ibadetlerle manevi bir mesafe katettiklerini ve ardından kendilerine hediye bayrama kavuştuklarını söyledi.

Ramazan Bayramının Müslümanlar için çok önemli bir zaman dilimi olduğunu belirten Aydın, "Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere hem Ramazan hem de Kurban Bayramı, Müslümanlara bayram olarak kılınmıştır. Bundan dolayı bayram günlerinde ıslah ve samimiyet ile dualarımızı yapalım. Bayram günü sabah namazından çıktıktan sonra fitrelerimizi ramazan içinde vermediysek bir an evvel verelim. Bayramlar Müslümanların bir araya gelmesi için çok önemli zaman dilimleridir." değerlendirmesinde bulundu.

Hazreti Muhammed'in çocuk, kadın, yaşlı herkesi bayram namazına davet ettiğini aktaran Aydın, bayram günlerinde asrı saadetten bu yana ikramların ve kutlamaların yapıldığını ifade etti.

Bayramda da fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasını tavsiye eden Aydın, "Bayram günlerini küskünlerin barışmasına vesile kılmak gerekir. Küçüklerin büyüklerin yanına gitmesi, yaşadıkları yer uzaksa ve gidemiyorlarsa telefon açmaları, tebrik mesajları göndermeleri ve gönül almaları çok önemlidir." diye konuştu.

KUTLAMA MESAJLARI

Malatya Valisi Ersin Yazıcı
"Sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel zamanlardır. Bayramlar vesilesiyle zorlu süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın farkına vararak birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin daim olması, küslüklerin nihayet bulması temennisiyle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum."

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu
"Mübarek Ramazan Şerifi uğurlamanın hüzününü yaşarken bir yandan da Ramazan Bayramına kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Tutulan oruçlar, açılan eller ve dua eden dillerle Yüce Allah’ın rızasını kazanmaya çalıştığımız kutlu bir dönemin arkasından bayrama kavuşmuş bulunmaktayız. Cenabı Allah’tan niyazımız Ramazan ayı boyunca tuttuğumuz oruçları, kalpten edilen dua ve ibadetlerimizi kabul etmesidir. Ramazan; diriliş mevsimi, tövbe mektebi, huzur ve dayanışma medeniyetidir. Ramazan bayramı orucun mükafatı, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun, hatır sorma ve gönül almanın , yapılan hataların affedilmesi, kırılan kalplerin onarılması, hayatımızda dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda düşünmemiz için önemli günlerdendir. Ramazan ayının manevi atmosferiyle birlikte idrak edeceğimiz Bayram’ın; birliğimizin perçinlenmesine, kucaklaşmamızın kuvvetlenmesine ve umutlarımızın yeşermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu mübarek günlerde, Filistin topraklarında meydana gelen ve vicdan taşıyan her insanın yüreklerini dağlayan, bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu insanlık dramı görüntülerine şahit olarak buruk karşıladığımız mübarek Ramazan Bayramı’nın, Filistin’de terörist devlet İsrail’in saldırılarına maruz kalan din kardeşlerimiz için de felaha kavuşma vesilesi olmasını niyaz ediyor, Gazze’yi ablukaya alan terörist İsrail’in yaptığı soykırımı kınıyor ve lanetliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kahraman şehitlerimizi rahmetle, hürmetle anıyor; şehit analarımızın, şehit babalarımızın ve şehit yakınlarımızın bayramını gönülden kutluyorum. Gazilerimize en iyi dileklerimi sunuyor, halen tedavi altında bulunanlara şifa temennilerimle hayırlı bayramlar diliyorum. Şu anda milletimizin varlığı, güvenliği ve istikbali için mücadele veren, nöbet tutan tüm güvenlik güçlerimize sağlık, başarı ve esenlikler temenni ediyor, Büyük Türk Milletinin, Aziz Malatya’lı hemşerilerimin gönül ve kültür coğrafyamızda varoluş mücadelesi veren kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayramların birlik ve beraberliği kuvvetlendirdiğini belirten Başkan Er mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği, manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği mübarek bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, huzur içerisinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplum hayatımızda çok özel ve anlamlı bir yeri olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel şekilde yaşandığı dini bayramlar, özlemleri gideren, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, hoşgörü duygusunu güçlendiren müstesna günlerdir. Her zamankinden çok daha fazla yardımlaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacımızın olan bu günlerde milletçe saflarımızı daha da sıklaştırmalı, Ramazan’ın özünde yer alan manevi duygularla gönlümüzü tüm kardeşlerimize açmalıyız.

Ramazan Bayramının milletimiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın
Bayram Taşkın yayımladığı mesajda “Ramazan Bayramı’nda saygı, sevgi ve muhabbetimizin artmasını Yüce Rabbimden temenni ediyorum. Tüm dünyadaki Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Taşkın, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan; ibadet, rahmet, bereket, sabır, yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği Ramazan ayını geride bırakarak bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgi, saygı ve hoşgörünün birleştirici gücü, Ramazan ayının adeta bir ödülü olan Ramazan Bayramı bizim için önem arz etmektedir. Kırgınlıkların geride bırakıldığı, mutlulukların paylaşıldığı, dostlukların güçlendiği günler olan bayramlar bizleri manevi değerlerimiz etrafında bütünleştirmektedir. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Asrın felaketi sonrasında zor bir süreç içerisine girmiş olsak da milletimizin ve devletimizin mücadelesi, özverisi ve inancı ile bu günleri geride bırakarak, toplu iftarların yapıldığı, hep beraber sohbetlerin edildiği, bayramların bayram havasında yaşayacağımız günler yakındır. Şu mübarek günlerde dualarımız İslam ümmeti içindir. Ramazan Bayramı’nın zulüm altında olan kardeşlerimizin kurtuluşunu getirmesini ve dünyada kardeşlik ruhunun hakim olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bu güzel bayramın bütün insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini yüce Rabbim’den niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit
Prof.Dr. İlhan Geçit, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; Bayramlar gönül köprüsüdür, yürek coşkusudur, kaynaşmaktır, buluşmaktır. Ramazan Bayramı; Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır.” dedi.

Mesajında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederken, “ Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, bir bayrama daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri böyle bir iklim ve atmosferden mahrum etmediği için Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır.

Bayram; sarılmaktır ve kucaklaşmaktır. Kırılan kalpleri onarmaya yarayacak bir helalleşme fırsatıdır. Bayram; büyüklerimize hürmet, küçüklerimize ise sevgidir.

Bayram; milletimiz için birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Ve bayram; bizi biz yapan tüm değerlerin yegâne bir bütünüdür. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlarımızı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bu güzel bayramın bütün insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.” dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’nı geride bırakıp, bayram günlerine ulaşmış olmanın şükrünü yaşıyoruz. Yüce Allah’tan, O’nun rızasını için tuttuğumuz oruçların, samimiyetle gerçekleştirdiğimiz ibadetlerin kabulünü ve geçmiş günahlarımızın affını diliyorum.

Mübarek bir ay olan Ramazan; nefsin terbiyesiyle birlikte, maddi bir açlık olan bedensel açlığın manevi doygunlukla telafi edildiği, amellerin halis niyetlerle tazelenip tahkim edildiği sabır ve tevekkül ayıdır. Hemen ardından idrak ettiğimiz bayram ise gönüllerin birlik, beraberlik, hürmet ve hatırlatmayla coştuğu; küslüklerin ve dargınlıkların kavuşma ve kucaklaşmayla onarıldığı barış, kardeşlik, vuslat iklimidir.

Bayramlar; manevi ve kültürel bir varlık alanı, ortak hatıra ve hedeflerimizin nefes aldığı buluşma ve kavuşma sahasıdır. Bununla birlikte İslam dünyası huzura kavuşturulmadıkça sevinçlerimiz buruk, umut ve temennilerimizin bir yanı hep sancılı ve buhranlıdır. Yüce Türk Millet’i bilmelidir ki; Devletimiz mazlumun her daim yanında, zalimin ise dimdik karşısındadır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle kıymetli hemşehrilerimizin ve Türk-İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, her günümüzün bayram havasında geçmesini temenni ediyorum."

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer
Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, bayramın başta Filistin olmak üzere tüm Müslümanların kurtuluşu, İslam aleminin vahdeti ve izzetine vesile olması dileğinde bulundu.

Bereket ve mağfiret dolu Ramazan ayının veda etmesiyle Ramazan Bayramı’nı idrak edeceklerini belirten Dönmezer, "Rabbim Ramazan’da yaptığımız ibadetleri dergâhı izzetinde kabul etsin. Bu mübarek ayda edindiğimiz güzel hasletlere devam etmemizi nasip etsin. Bizi bir sonraki Ramazan ayına salih ameller içinde, hakkın ve adaletin ikamesi, mücadelesi ile ulaştırsın. Bu temennilerle özelde Malatyalı hemşehrilerimizin olmak üzere tüm müminlerin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın başta Gazze, Filistin olmak üzere zulüm ve ifsad cenderesinde bulunan tüm Müslümanların kurtuluşu, İslam aleminin vahdeti ve izzetine vesile olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı.

malatyahaber.com- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • baba (2 hafta önce)
    Bu nasıl bir uygulamadır, iftar çadırı gibi ilkesiz ve ilkel uygulamaları bırakıp, üç kuruşluk yemek için insanları rencide etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (2 hafta önce)
    Kardeşlik güzel bir temennidir. Ama asla gerçek değildir, artık bu kelimeye fazla anlam yüklemeyin. Taht için birbirlerini kesenlere, mal için birbirlerine düşman olanlara, unvan için kardeşleriyle konuşmayanların aynı karından olduklarını düşünün. İşte size menzil tarikatında üç kardeş, kardeşler mi yani?
    0
    0
    Yanıtla
  • DİYARI KAYISI MALATYA (2 hafta önce)
    bu siteyi severim güzel haberleri var. bütün site ekibi başta olmak üzere malatyalı şehitlerimiz yaşlılarımız ve bütün insanımız bayramını en içten dileklerimle kutluyorum dilerimki daha tarafsız ve bagımsızca malatyamız için çabalarız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 hafta önce)
    Başta malatyahaber.com ailesi olmak üzere tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutluyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • site yonetimine (2 hafta önce)
    sayin malatyahaber.com yonetimi bir habere yazdigimiz yorum baska haberde cikiyor bazen. sitenizin bu hatasini gideriniz lutfen
    %100
    %0
    Yanıtla