SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram İçin Alınan Önlemler

Bayram İçin Alınan Önlemler
A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşların 3 günlük bayramı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için Malatya'daki çeşitli kurumlar tarafından önlemler alınarak açıklandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI..
Malatya Valiliği'nden önlemlerle ilgili şu bilgi verildi:

"Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasında üstün gayret ve şevk içerisinde çalışmakta olan güvenlik güçlerimize önemli görevler düşmektedir.
       
Bu kapsamda; Ramazan Bayramı süresince genel güvenlik ve asayişin temini açısından İlçe Kaymakamlıkları, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınacaktır.
       
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin acil servisi ile kadın doğum ve çocuk acil servisinde yeterli sayıda sağlık personeli bulunduracaktır.
       
Gerektiğinde ise aşağıdaki numaralara başvuracaklardır:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÖNLEMLERİ
2-4 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramında vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından şu bilgiler verildi:

"İlgili birimler bayram süresince mesai yapacaklar
Vatandaşların daha rahat ve sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyemiz birimleri 7/24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek.

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de Bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde Çağrı Merkezi'nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi de yine Ramazan Bayramında hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikâyetlerini 185 ve 377 74 44 numaralı çağrı merkezi numaralarını arayarak bildirebilecekler.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm hatlarda gerekli tedbirlerin alındığı ve özellikle mezarlık hatlarına yeterli sayıda otobüs seferleri konulduğu belirtilerek, vatandaşların otobüs seferleri ile ilgili bilgi talebi ve şikâyetlerini ise 502 2 502 numaralı MOTAŞ çağrı merkezi hattını arayarak bildirebilecekleri ifade edildi.

Cadde ve sokaklar ile cami avluları yıkanacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı öncesinde sorumluluk alanında bulunan ana caddelerin temizliği yapılıyor. Geceleri ise yol yıkama çalışmalarına devam ediliyor. Ayrıca ana cadde üzerinde bulunan camilerin avluları ve Bayram namazı kılınacak mekânlar da gerekli temizlik çalışmaları yapılıyor. Şehir Mezarlığı, Mezarlık Camisi ve Şehitliğin çevresinde de gerekli temizlikler yapıldı.

Ayrıca bayram süresince nöbetçi temizlik personelleri görevlendirilerek oluşabilecek aksiliklerin önüne geçilecek. Hafriyat döküm sahası ile çöp döküm sahası da bayram süresince açık tutulacak.

Trafik akışının disipline edilmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle oluşabilecek sıkışıklığı önlemek amacıyla da trafik akışını disipline edecek çalışmalar yapılıyor. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ana arterlerde yol çizgi çalışmaları ile duba, levha yenileme çalışmalarına da aralıksız bir şekilde devam ediliyor. Şehir Mezarlığı giriş ve çıkışlarında da herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla gerekli tedbirlerin önceden alındığı belirtildi.

Ekmek satış büfeleri bayram süresince hizmet verecek
Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri de Ramazan Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince 07:00 -17:00 saatleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikasına ait 21 büfe açık kalacak.

Bayram süresince hizmet verecek Ekmek Büfeleri:

Çevreyolu, Dörtyol, Battalgazi, Akpınar, Eski Devlet Hastanesi, Kernek, Emeksiz, Toki 1. Etap, Beydağı Devlet Hastanesi, Sıtmapınarı, Yeni İlçe Garajı, Bostanbaşı, İnönü, Yeşiltepe, Paşaköşkü, Tandoğan, Çöşnük, Doğu Garajı, Yeşilyurt, Temelli ile Fabrika Büfesi."

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
İl Emniyet Müdürlüğü de bayramla ilgili önlemler konusunda şu açıklamayı yaptı:

"Ramazan Bayramı münasebetiyle vatandaşlarımızın sevdikleri ile huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmeleri için İl Emniyet Müdürlüğünce; Polis sorumluluk bölgesinde bulunan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile park ve mesire alanlarında denetimlere ağırlık verilecek, devriye hizmetleri artırılacak, trafik akışının düzenli sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır. Bu kapsamda bayram tatili boyunca ilimizin asayişi ile trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi için rutin tedbirler dışında ilave tedbirler alınmıştır. Ramazan Bayramı öncesinde, bayram boyunca ve sonrasında vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeni ve esenliği için tüm unsurlarımızla her daim görev başındayız."

BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMBÜSLER ÜCRETSİZ 
Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) veren araçlar Ramazan Bayramı süresince vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

2-4 Mayıs 2022 Tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda vatandaşların eş, dost, akraba ve mezarlık ziyaretlerini huzur içerisinde yapmaları için Özel Halk Otobüsleri dışında kalan Belediye otobüsleri tüm hatlarda ücretsiz hizmet verecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Ramazan Bayramında hemşerilerimizin bayramlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda bayram süresince Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren araçlarımız hemşerilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ayrıca MAŞTİ’de misafirlerini karşılayacak veya misafirlerini yolcu edecek olan hemşerilerimizde yine MAŞTİ’ye ait olan otoparktan bayram süresince ücretsiz olarak faydalanacaklar” ifadelerini kullandı.

Huzur içerisinde bir bayram geçirilmesi dileğinde bulunan Başkan Gürkan, “Bütün hemşerilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi.

MASKİ'NİN ÖNLEMLERİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Malatya genelinde yaşanabilecek olası sıkıntılara karşı arıza ekipleri 24 saat görevinin başında olacak.

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, bayram tatili süresince, İçme Suyu, Kanalizasyon, İşletmeler Dairesi ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, yaşanabilecek olumsuzlarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sahada mesaisine devam edeceğini söyledi. Mert, “Öncelikle, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bayram tatili süresince tüm tedbirlerimizi aldık. 13 ilçemizde arıza ekiplerimizi oluşturduk. Olası yaşanabilecek arızalara anında müdahale edeceğiz. Ramazan Bayramı’nda vatandaşlarımızın su sıkıntısı çekmemesi ve mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Alo 185 Çağrı Merkezimiz ise 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Sahada gece gündüz demeden özveriyle çalışan ve bayram süresince görevde olacak olan tüm çalışma arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.    

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hacı (1 yıl önce)
    Bayram ve bundan sonraki bayramlar icin alinmasi gereken yegane önlem fiyatların düşürülmesi olmalı. Asgari ücretli bir çalışanin Malatya şehrinde ortalama 2500 bandinda kirada oturmasi o kişinin tüm bayramlarini elinden almak demektir
    0
    0
    Yanıtla