SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Namazında Cemaat Camileri Doldurdu

Bayram Namazında Cemaat Camileri Doldurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere giden vatandaşlar, camileri doldurdu.

Türkiye'de Covid-19 (korona) kısıtlamalarının büyük oranda kalkmasıyla 2 yıllık aranın ardından bayram namazı camide cemaatle kılındı. Malatya'da da bayram namazı için erken saatlerde camilerde yerini alan vatandaşlar, huşu içerisinde namazını kılıp, bayram hutbesini dinledi. Hep birlikte teşrik tekbirleri getiren cemaat, cami çıkışında ise birleri ile bayramlaşarak, şeker ikramında bulundu.

Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki camiyi vatandaşlar Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlar doldurdu.

Camiye sığmayan bazı vatandaşlar avluda bayram namazı kıldı.

Namaz sonrası mezarlık görevlileri tarafından vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yenilenerek ibadete yeniden açılan Gedik Mahallesindeki tarihi namazgâh alanı da, bayram namazında doldu taştı.

Osmanlı Devleti döneminde vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan namazgâh kültürüne ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan temizlik, yenileme ve düzenleme çalışmalarından sonra yıllardır bayram namazlarına ev sahipliği yapan Gedik Namazgâh Alanında yine bayram namazı heyecanı yaşandı.

Bayramı namazı için alana gelenleri karşılayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların bayramlarını tebrik ederek kutladı. Yeşilyurt Belediyesi ekipleri tarafından özel olarak ayarlanan alanda okunan Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve dini sohbetler, namazgâh alanının maneviyatını ön plana çıkarırken, vatandaşlarda huzur içerisinde bayrama girmenin mutluluğunu yaşadılar.

İslam alemi ile tüm dünyanın barışı, huzuru ve güzellikleri için yapılan duaların ardından Yeşilyurt’un manevi atmosferinde bayram namazı eda edildi.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik ettiler.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Malatya'da yaşayan şehit aileleri, Ramazan Bayramı’nın ilk günü Malatya Şehir Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret etti.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü Malatya’da şehitlik ziyaretinde duygusal anlar hakimdi. Bayram namazının ardından sabah erken saatlerinde Malatya Şehir Mezarlığı’nda bulunan Şehitlikte, bu bayramda buruk geçti. Şehit yakınlarının ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Aileler, şehitlerin mezarı başında Kur’anı Kerim okuyarak, dualar etti.

Vali Aydın Baruş, Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Jandarma Komutanı Ercan Altın da Bayramı’nın birinci gününde şehitliği ziyaret edip, dua ettiler.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız