SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Önlemleri Açıklandı

0
Güncellendi - 2017-06-24 01:59:35
Bayram Önlemleri Açıklandı
A- A+ PAYLAŞ

25 Haziran Pazar günü başlayıp 27 Haziran Salı gecesi sona erecek olan Ramazan Bayramı dolayısıyla, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nce alınan önlemler açıklandı.

VALİLİK..

Vali Mustafa Toprak imzasıyla, alınan- alınacak bayram önlemleri ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Önümüzdeki Ramazan Bayramı süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasında üstün gayret ve şevk içerisinde çalışmakta olan güvenlik güçlerimize önemli görevler düşmektedir.

Bu kapsamda; Ramazan Bayramında bayram süresince genel güvenlik ve asayişin temini açısından İlçe Kaymakamlıkları, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınacaktır.

Devlet Hastanesi (Erişkin Acil Servisinde) ve Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü (Kadın Doğum ve Çocuk Acil Servisinde) yeterli sayıda sağlık personeli bulunduracaktır."

Valilik açıklamasında, sağlık, güvenlik, arıza, cenaze vb. acil durumlarda aranacak telefon numaraları hakkında da bilgi verildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ..

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bayram önlemi ve düzenlemelerine ilişkin açıklaması şöyle:

"25-27 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda, vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ BAYRAMIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ

Bayramın birinci günü toplu taşıma araçları, mezarlıklar başta olmak üzere Malatya genelindeki tüm hatlarda gün boyu ücretsiz hizmet verecek.

Ayrıca, MOTAŞ tarafından Şehir Mezarlığı hattına ek seferler konularak, vatandaşların daha rahat bir şekilde mezarlığa ulaşmaları sağlanacak.

İLGİLİ BİRİMLER BAYRAM SÜRESİNCE MESAİ YAPACAKLAR

Vatandaşların daha rahat ve sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan hizmet birimleri bayram süresince mesai yapacakları kaydedildi.

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de Bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde Çağrı Merkezi’nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi de yine Ramazan Bayramında hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikâyetlerini 185 ve 377 74 44 numaralı çağrı merkezi numaralarını arayarak bildirebilecekler.

CADDE VE SOKAKLAR İLE CAMİ AVLULARI YIKANACAK

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm ana caddelerin temizliğini yaparak ana caddeleri yıkayacak. Ayrıca ana cadde üzerinde bulunan camilerin avluları ve Bayram namazı kılınacak mekânlar yıkanarak, cami çevrelerinde gerekli bakım ve temizlikler yapılacak. Şehir Mezarlığı, Mezarlık Camisi ve Şehitliğin çevresinde gerekli temizlikler yapıldıktan sonra gül suyu dökülecek.

Ayrıca bayram süresince Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından ilaçlama ve bayat ekmek toplama ekipleri bayram süresince görev yapacaklar.

EKMEK SATIŞ BÜFELERİ BAYRAM SÜRESİNCE HİZMET VERECEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri Ramazan Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Bayram süresince Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikasına ait 17 büfe açık kalacak."

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ..

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla, 23 Haziran gününden itibaren alınacak ve bayramın son günü olan 27 Haziran Salı gecesine kadar sürdürülecek olan önlemleri şöyle açıkladı:

Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı ve öncesini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla 23 Haziran 2017 Cuma günü saat 17: 00’dan 27 Haziran 2017 Salı günü saat 24:00’a kadar İlimiz merkezinde ve ilçelerinde güvenlik önlemleri artırılarak, özellikle Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Ramazan Bayramı tatili boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alınacaktır.

Asayiş Yönünden;

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı ekip sayısı arttırılarak denetim ve kontroller sıklaştırılacak, şehrin hareketli noktaları yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacaktır.

Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla; şehrin her noktasında asayiş önlemleri takviye kuvvetlerle güçlendirilecektir.

Arefe ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır.

Ramazan Bayramı süresince Müdürlüğümüzce muhtemel hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri alınacak olup, vatandaşlarımızın tatil ve alışveriş amaçlı olarak ikametlerinde bulunmamaları durumunda ikamet ve balkon kapılarını kilitlemesi, pencerelerini açık bırakmaması gibi tedbirlerin alınması konusunda duyarlı bulunmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Meydana gelebilecek Olayların önlenebilmesi amacıyla sabit ve şok uygulamalar yapılacaktır.

Trafik Yönünden;

23 Haziran Cuma gününden başlayarak 27 Haziran Salı günü sona erecek olan Ramazan Bayramı tatili süresince meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek, vatandaşlarımızın bayramı aileleri ve yakınları ile birlikte güvenli bir trafik ortamında geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm trafik tedbirleri alınacaktır.

Arefe ve Bayram günlerinde mezarlıklarda oluşabilecek trafik yoğunluğuna yönelik şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli görevlendirmeler yapılmıştır.

Bayram süresince İlimizde üzücü kazaların meydana gelmemesi için motorize trafik ekiplerimiz, MOBESE görevlilerimiz, motosikletli ekipler ve yaya görevlilerimizin yol ve trafik durumuna göre denetimleri devam edeceğinden vatandaşlarımızın seyahatleri süresince başta emniyet kemeri kullanımı ve hız sınırlarına riayet etmek gibi trafik kurallarına eksiksiz olarak uymaları gerekmektedir.

Doğu ile Batıyı birbirine bağlayan E-300-23 Devlet Karayolunun İlimiz şehir merkezinden geçmesi nedeniyle yol üzerinde oluşacak trafik yoğunluğu da göz önünde bulundurularak trafik ekiplerimizce aşırı hız, kırmızı ışık ve emniyet kemeri kontrollerine ağırlık verilecektir.

Şehirlerarası otobüs terminalinde trafik görevlilerimiz tarafından, İlimize giriş ve çıkış yapan otobüslerin denetimleri yapılacaktır.

“Trafik; Sevgi, Saygı ve Hoşgörüyle Güzeldir” anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere trafik kurallarına riayet etmelerini, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kendi hususi araçları ile bayram alışverişi nedeniyle trafiğin yoğun olacağı güzergâhların dışında alternatif yolları kullanmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle beraber kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz.

Vatandaşlarımız, meydana gelen olaylar ile ilgili ihbar ve şikayetlerini 155 Polis İmdat hattını arayarak yapabileceklerdir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Haluk (6 yıl önce)
    Belediyeden sadece 1.gun değilde bayram süresince ücretsiz ulaşım istiyoruz bu nasıl büyükşehir Adana Gaziantep bile ücretsiz yapmayın Allah aşkına vatandaşı düşünün kandırmayın ne olur yani 3 gün olsa ayıp valla büyükşehire yakışmıyor zararmi edersin 3 gunde
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa Tokoğlu (6 yıl önce)
    komşu elazığ bile arife dahil 4 gün ulaşım ücretsiz diye açıklama yaptı.belediye bayram boyunca otobüsleri ücretsiz yapmalı.ayrıca akşam saat yedide kaldırıyor.kararını gözden geçirmeli bence
    0
    0
    Yanıtla