SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı Sağlık Kurulları Toplanmıyor, Sıkıntısını Vatandaş Çekiyor

Bazı Sağlık Kurulları Toplanmıyor, Sıkıntısını Vatandaş Çekiyor
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, bazı sağlık kurullarının halen toplanmaması vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Depremler sonrası geçiçi olarak durdurulan bazı işlemlerin tekrar başlatılmasına rağmen, bu işlemler ile ilgili sağlık kurulunun toplanmaması eleştirilere yol açıyor. Bu durumdan olumsuz etkilendiklerini söyleyen vatandaşlar: "Depremlerden sonra bazı işlemler geçici olarak durduruldu. Sonrasında işlemler tekrar başlatılarak vatandaşlardan işlemleri takip etmeleri istendi. Ancak özellikle sağlık kurulunun toplanması konusunda sıkıntılar var. Vatandaşlardan bazı şeyler istenmeye başlandıysa, bu işlemlerin yapıldığı kamu kurumlarının da gerekli işlemleri yapmaya hazır hale getirilmesi gerekli." diyerek ortak tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, sağlık raporu işlemlerinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazen poliklinik muayenelerinin yapıldığını, ancak poliklinik muayenesi sonucu sağlık kuruluna sevk kararı çıkması halinde Malatya'da bu işlemleri yapamadıklarını belirttiler. Çözüm olarak Elazığ ilindeki hastaneye yönlendirildiklerini belirten vatandaşlar: "Elazığ'daki hastanede yoğunluktan dolayı çoğu zaman öğleye kadar işlemler yetişmiyor. Heyetler belli günler toplandığı için, git gel yapmak zorunda kalıyoruz. Malatya'da bu işlemler yapılsa, işlemlerin yetişmemesi çok sorun olmaz. Ancak Elazığ'a git gel yapmak hem zaman hem de maliyet olarak bizleri zorluyabiliyor. Madem vatandaşların işlemlerini normale döndürdüğünüz, bu işlemlerin yapıldığı kamu kurumlarının da çalışmalarını normale döndürün. Sen vatandaş olarak iş ve işlemlerden sorumlusun, ancak ilgili kamu kurumu henüz kendini normalleştiremediği için git uğraş düşüncesi çok yanlış." ifadelerini dile getirdiler.

Bu arada;  Malatya Eğitim ve Araştıma Hastanesi'nde, sağlık raporu öncesindeki poliklinik işlemlerinin dahi bazen yapılmak istenmemesi, Elazığ'daki hastanenin sevke konu olan ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tahlilleri 'dış merkez sonuçlarını kabul etmiyoruz' diyerek kabul etmediği, işlemleri tekrarlandığı ve buna bağlı olarak işlemlerin uzadığı da gelen eleştiriler arasında yer alıyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ali (10 ay önce)
    kader gardaşş kader
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (10 ay önce)
    Malatya adına gelmiş geçmiş en kötü sağlık müdürüyle karşı karşıya. Kabadayı tavırları vizyonsuzluğu personele hakaret edercesine üstten bakmasının en büyük sonuçları. Allah aşkına Malatya milletvekilleri elazığlı bir müdürü zorlamı buldunuz kendi hemşehrilerimiz varken.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Fahri hoca (10 ay önce)
    Sözde sağlık ve emniyet personelleri dönüşümlü ve idari izinli çalışmaya dışıydı ama her kurum çalışıyor hastaneler çalışmıyor. Her branşta 1-2 dr var geri kalanlar il dışında fink atıyor. Ameliyatlar keyfi bişeymiş gibi yapılmıyor erteleniyor. Ne vali ne diğer devlet büyüklerinin umurunda değil. Sağlık müdürü olacak adam zaten dr poh pohlamak dışında bir iş yapmıyor. Yazıl şu memlekete yazık!!!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Şuan battalgazi devlet hastanesi tam kadro çalışıyor. Evet doğru eğitim araştırma hastanesi tam kapasite çalışamıyor ama bunun nedeni dışarda fink atmak isteyen doktorlar değil zamanında size layık görülen hastanenin hasarlı olması ve hiçbir tadilatın yapılmaması. Lütfen artık doktorlarla uğraşmayın. Bizlerde dönüşümlü çalışıp hergün bakmamız gereken hasta sayısının 4-5 katı hasta bakmak zorunda kalmak istemiyoruz. Eski hayatımıza dönmek istiyoruz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasan (10 ay önce)
    Sayfa yöneticisinin dikkatine. Malatya eğitim ve araştırma hastanesinde sağlık kurulu var. Orası veriyor. Memur ataması için mayısın başında bir yakınım sağlık kuruluna girdi aynı hafta çıktı. Tıp merkezi vermiyor diye biliyorum.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Müdür (10 ay önce)
    Sağlık müdürü müdürlük yapıp hastanelerle ilgileneceğine dinleme yöntemleri geliştirmeye çalışırsa olacağı bu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ne oldu müdür makam istedinde vermedilermi.ondan mı boş saldırışın
    %9
    %91
    Yanıtla
  • sanada makam verdi diyemi böyle savunuyorsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • benim işim olmaz makamla senin bi yaran olabilir böyle yaparak hizmet etmek derdi olan birine iftiaralar atanları savunma
    %0
    %100
    Yanıtla