SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye Ekmeği'ne de Zam

'Belediye Ekmeği'ne de Zam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Büyükşehir Belediyesi şirketi MEGSAŞ'ın ürettiği halk ekmeğe fiyat güncellemesi ile 50 kuruşluk zam yapıldı.

Malatya Fırıncılar Odası, maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı 200 gramı 2,50 TL’ye satılan ekmeğin gramajını sabit tutarak 21 Mart 2022 Pazartesi gününden itibaren 3.00 TL’ye satmaya başlamıştı. MEGSAŞ ise Ramazan ayı nedeniyle zammı ertelemişti.

Ramazan ayının sona ermesiyle halk ekmek olarak bilinen MEGSAŞ ekmeklerinde 50 kuruşluk fiyat güncellemesi yapıldı. Yapılan zam sonrası somun ekmek 2.00 TL’den 2,50 TL’ye, çeşit ekmek de 2.25 TL’den 2.75 TL’ye yükseltildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Halaycılar neredesiniz bu zamlara karşıda bir halay çekmeyi hak ettiniz haydi bakalım halaya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Selahattin başkan malatyayı gülistan yapıyor beyler..iyi seyredin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Fırıncılar baskı yapmış olabilir mi?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (1 yıl önce)
    akpli mhpli zam yapmaz "fiyat ayarlaması"dır.Diğerleri ise milleti düşünmeden zaammm yapar zaten ülkeyi yöneten de cumhur ittifakı değil hani derler ya fırsatçılar,stokçular şükürsüzlerdir ekonomiyi yönlendirenler Allahınıza gurban malatyalılar
    %62
    %38
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Kimse şikayet etmesin. Malatya iktidara rekor oy ile destek verdi. Zam yapıldıkça halay çekin.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Her toplum hak edildiği şekilde yönetilir!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kendine gel (1 yıl önce)
    Sayın bilge lider, Ulu Önder, yüce başbuğ, insanlık tarihinin en büyük belediye başkanı selo başkan malatyamız için yeni bir isim daha bulup ekmek zammının zararını da unutturacak hepimize hiç merak etmeyin.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Talip D. (1 yıl önce)
    Halay ekibi derhal bu zamlara müdahale edip zamları iptal etmelidir.Ayrıca bu halay ekiplerinin sayıları artırılmalı her an zamlara müdahale edecek şekilde hazır kıta olarak fırınların önünde nöbet tutmalıdırlar.Malatya bu konuda pilot il olarak belirlenmelidir.Yeteri kadar halay ekibi oluşturulduğunda; akaryakıt istasyonlarının, eczanelerin, şeker fabrikasının vb yerlerin önünde de bu ekipler zamlara müdahale edecek şekilde hazır bulundurulmalıdır.Hatta bu halay ekipleri ve eğitmenleri ihtiyaç halinde başka illere de gönderilmelidir.Umarım sayın ilgililer bu önerimi dikkate alırlar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Süleyman (1 yıl önce)
    Şükredin ,Afrika’da ekmek bulamayan insanlar var.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • MEGSAŞ'da Pazar günleri ekmek yok.Yani yine fırıncılara ,ne hikmetse, gelir düzeyi yüksek olan semtlerde satış büfeleri daha çok dar kesimlerde ya kapalı yada hiç büfe yok. Üretimi artırmak çok zor değil zaten piyasa da iyi neden yapmazlar insanın aklına gelen ilk şey fırıncıların baskısı, zam konusuna gelince pek fazla bir cazibeliği kalmadı. Tabi buralar nasıl işletiliyor gelirleri nerede kullanılıyor bize uzak. Bilbordlar da hergün resim koymak, on tane makam aracı ile gezmek Hanlar Hamamlar,Saraylar yaptırmak da ucuz şey olmasa gerek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zeki (1 yıl önce)
    evet evet kesin fırıncı odalarının işi, mülteciler de selfi çekiyor zaten.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Nevzat başaran (1 yıl önce)
    Salo fırıncıların baskısına dayanamadı haydı hayırlı olsun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 yıl önce)
    Her bahane ile eleştirilen İstanbul'da 250 Gr Halk Ekmek 2TL, Malatya Halk Ekmek 200 Gram 2.50 TL. Yani 1 Kg Ekmek İstanbulda 8 TL, Malatyada 12.50 TL. Allah başka bela vermesin yeterince vermiş. 7 düvele karşı zaferden zafere koşan yöneticilerimizin yönetimindeki Malatya Belediyemizin ekmek üreticisi MEGSAŞ Pazar günleri ekmek üretmemeye başka bir ifadeyle pazar günlerini ekmek mafyasına teslim etmeye daha ne kadar devam edecek? Bu arada CEHAPE yönetimindeki İstanbula göre %55 KAZIKLI FİYATLA MALATYADA EKMEK SATMAK Aziz Malatyalılarla dalga geçmeye çalışmak OLSA GEREK. Atalarımızın güzel sözleri vardı değil mi böyle durumlar için? Hatırlayanlar yazabilir..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Muhalefet balediyeleri zam yapınca kıyamet koparan akp li vatandaşlar ne oldu sesiniz çıkmıyor birde zammın adı fiyat güncellemesi oluyor.Belediye başkanı çıkar huzur şehri,destan şehir,seçkin insanların şehri falan diyecek ha birde darul Rıfat şehri diyecek bizim halkta bunu yiyecek alkışlayarak.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    artık belediye kemek büfeleri önünde uzun kuyruklar olmayacak. ne güzel şey enflasyon düşüyor demekki bari Halk ekmek demeyelim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Eskiden belediye otobüsleri minibüslerden ucuzdu şimdi pahalı halk ekmek ucuz olmalı ama yine cinler iş başında halk ekmeğe zam yaptı.. yazıklar olsun kim kimin ekmeğiyle oynarsa!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Ekmek 1,5 lira olduğunda ben buraya 3 de olacak 4 de yazmıştım da birileri bana kızgın cevap yazmıştı. O arkadaşlar nerede şimdi? İktidar partisi son yıllarda kötü yönetim nedeniyle ekonomimize çok zarar vermiştir. Buraya yine yazayım: Ekmek 4 lira da olacak iki seneye kalmaz. İstanbul'da zaten şu an 4 lira oldu. Tarım bitti, TL aşırı değer kaybetti, ödemeler dengesi yalan oldu, ödeme garantili projelerin yükü de katmerlenerek artıyor. Artık beteri beteri günlerdeyiz, bu yaz tarımsal üretimlere iyi bakın, bakın gübresiz üretimle fiyatlar ne olacak. Yazık ülkeme.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yok hemserim istanbulda ekmek 3 TL, halk ekmekte 2 tl
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    İstanbul'da evimin karşısındaki fırın 4'ten veriyor. Özellerde denetim yok. Aşağıda 3,5'a veren de var ama bana henüz 3 lira denk gelmedi. İzmir'de 3 liraydı da aaa ucuzmuş, demiştim geçen.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali Karaoğlu (1 yıl önce)
    Belediye ucuz ve kaliteli ekmek satması devam etmelidir. Suyu indirim yapmalıdır, Başkanım bunu yapması lazım halkın yanında olduğunu hissetmek istiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Destanlar yazıyor Maşşalah selahattin başkan....helal olsun....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bence fırıncılar fırıncılar odasını zorladı sıkıştırdı .millet belediyeden aliyo diye selattin başkana bir hata yaptı ekmeği pahallandırdı.oysaki ekmek gerçekten pahalli millet perisan san olmassa belediye kuyruğuna girmezzzzzzzz yapma başkan kimsenin oyunu gelme gaziantep belediye başkanı gibi olllll suyu ucuzlatt ekmeği ucuzlattttttt Fatma hanım tam bir vatan sever
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hak (1 yıl önce)
    En büyük başkan bizim başkan Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde bile 2 lira ama malatyada 2.5 lira olacak şey değil
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Her şeye zam zam yine zam özür dilerim fiyat güncellemesi diyecektim ağzımdan zam kelimesi çıktı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Demekki ekmek zammı sadece belli şehirleri değil Malatyayıda etkiliyormuş.Ne kadar ilginç değilmi?
    %95
    %5
    Yanıtla