SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Zabıtalarına Silahlı Saldırı.. 4'ü Zabıta 7 Yaralı

Belediye Zabıtalarına Silahlı Saldırı.. 4'ü Zabıta 7 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli zabıta memurları ile 3 vatandaş, Eskimalatya Meydanı'nda uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı. Saldırgan A.K.  (üstteki fotoğrafta), polis tarafından gözaltına alındı. Büyükşehir Belediyesi, olayda 4 zabıta memurunun yaralandığını duyurdu.

Olay saat 14.45 sıralarında meydana geldi. İlk bilgilere göre, Alacakapı Mahallesi'ndeki meydanda bir satış yapmaya çalışan ve engelenmek istenen 22  yaşındaki A.K. adlı şahıs, aracından aldığı pompalı tüfekle zabıtalara ateş açtı. Ateş sonucu Zabıta memurları A.T.G., F.Ş., H.K. ve K.T. ile yakındaki çay ocağında oturan H.K., H.H. ve A.Y. adlı vatandaşlar hafif yaralandılar. Eskimalatya Semt Polikliniği'ne götürülürken, polis ekipleri saldırganı silahıyla birlikte yakaladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA..
Bu arada, olayla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı:

"Bugün (3 Şubat Cuma) öğlen saatlerinde Battalgazi İlçesi çarşı Meydanında görevini yapmakta olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Personellerine, bölgede izinsiz satış yapmakta olan bir kişi tarafından ateş açıldı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Battalgazi ilçesi çarşı meydanında öğlen saatlerinde bir kişinin panelvan araçla izinsiz ve kaçak olarak kot satışı yaptığının tespit edilmesi üzerine, bölgede görevli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Personelinin ilgili vatandaşı uyardığı ancak, vatandaşın görevli zabıta personeline hakaret etmesi ve taşkınlık çıkarması üzerine, olay yerine Zabıta Devriye ekibi çağrılmıştır.

Zabıta ekiplerinin olay yerine gelmesi ile birlikte izinsiz satış yapan vatandaş aracından tüfek çıkararak doğrudan zabıta personellerine ateş açmıştır. Açılan ateş sonucunda zabıta personellerinden H.K., F.Ş., A.T.G. ve K. T. Hafif yaralanmışlardır.

Konu Emniyet ve adli makamlara da intikal ettirilmiş olup, hukuki süreç başlatılmıştır."

malatyahaber.com

FOTO: malatyahaber.com- iha

GÖRÜNTÜ: AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Kemal (1 yıl önce)
    Saldırgan hatalı; yanlış yapmıştır. Hareketi savunulmaz, tasvip edilmez. Peki zabıtanın semt pazarlarında kasa önüne kasa, yol ortasına tezgah açanlara karşı yokluğunda, balık halinin çevresinde dükkanının dört katı (hatta on katı olan bile var) yer işgal edip pazarlardaki gibi milletin birbirlerine sürttürmesine sebep olmasında, manavların ve merkezdeki esnafın kaldırım işgalinde hiç mi görev ihmali yok?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ersen (1 yıl önce)
    Yorumların İQ seviyesi 90 altı. Ağzı olan konuşuyor eğitimsizler sizi
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Çok sakin adlı olaylarin fazla olmadığı, insanların kendi halinde birbirine saygılı olarak yaşadığı şirin bir ilçemiz, Malatya'nın büyükşehir olması , hükümet konağının merkezden uzaktan olması,önceki yıllarda Sivas yolunun o bölgeden kaydırılması, iki lisenin merkezden 5 km uzakta olması, eski tarım meslek Lisesi'nin kapatılması vb birtakım olumsuzluklarla esnafın derinden etkilendiği , Battalgazi in yaşadığı güzel topraklarda böyle bir olayın olması beni derinden üzmüştür yaralılara acil şifa temenni ediyorum.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Denetim olsun da herkese olsun.Dükkan sahipleri kaldırımları,hatta yol kenarlarını dahi kendi yerleri diye işgal ederken ses çıkarmayan zabıta efendilerin gücü seyyar satıcılara yetiyorsa herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır.Bu düzen değişmez
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Muharrem (1 yıl önce)
    Pompalı saldırgan eğer hak ettiği cezayı almazsa hiçbir zabıta Malatya'da görevini layıkıyla yapamaz. Masum insanlara yapılan bu saldırı, pompalı saldırganı yaptığı eylemden dolayı haklı gören pek çok insana cesaret verecektir.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Doğrucu (1 yıl önce)
    Ateş eden masum değil. Kaldırım işgaline gelince.Haberdeki resimlere bakın.Adamlar yolu bile işgal etmiş..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    vatandaş evine ekmek götüremeyecekmi devete sırtını dayayıpta ben ne dersem o diyen ensesi kalın milletin efendileri tek yaşamıyor bu ülkede vatandaşta geçim derdinde böyle görün
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Empati (1 yıl önce)
    Saldırgan tüfeği gidip evden getirmemiş, arabada hazır bekletiyormuş, artık hangi masum amaçla arabasında taşıyorsa 7 insanı vurmuş. Fakirlik, geçim sıkıntısı vs. diyenler bu 7 kişinin geçimi nasıl olacak. Suçları sadece o an orada bulunmaktı. Saçmasapan yazanlar aranızda para toplayıp otomatik silah alın, masum saldırgan kendini daha iyi korur.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Acilen pompalı silahlar yasaklanmalı.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Özer (1 yıl önce)
    Belediyenin, Zabıta personelini ve amirlerini eğitmesi lazım vatandaşa karşı üslubu öğrensinler böyle olaylar hoş değil.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    O arkadaş suriyeli olsaydı,, aceba zabıta aynı müdahaleyi yaparmıydı,,
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Herşeyi de suriyelilere bağlayıp duyar kasmasanız artık
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Sende mi suriyeli sin
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Suriyeli değilim ama sizin gibide değilim kısaca sizde olmayan çok basit bi tabirle insanım
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    Devletin Memuru zenginede Garibanada eşit olmalı.... Eşitlik yok büyük mağazaların önündeki tezgahlara birşey diyemezler lüx arabalara ceza yazamazlar sonrada devletin Memuru eşit davranıyor... He he eşit davranıyor
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Abuzer (1 yıl önce)
    Görevi başında vurulan görevlilerden ve yaralananmasum sivillerden bahsediyoruz. Bugün bu insanlar toprak altında olabilirlerdi. ACIMASIZCA silah sıkan bu şahsı savunan kişilere yazıklar olsun..
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ali koç (1 yıl önce)
    Şuna inanıyorum polisimizin yetkisi olmazsa polisimizede sözlü saldırırdınız korkutuğunuz için bir şer yazamasınız tabi zabıtaya yazın bir şey olmaz ama şunuda unutmayın zabıta da DEVLETimiz için çalışan kurumdur keyfine göre iş yapmaz....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Hiç bir memleket görmedim bu malatya kadar devletin memurlarına malatyanın göbeğinde sıkıyorlar siz malatyalılar SEVİNİYORSUNUZ yazıklar olsun malatya için çalışılmaz DEVLETimiz olmazsa...
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Hayati (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sanki hayrına çalışıyor, Malatya için çalışılmazmış Devletimiz olmasa demiyor maaşım olmasaydı, mantığa bak ( Admin lütfen yayınlarmısın şahıs resmen Malatyalılara hakaret ediyor)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)
    Hiç bir sebepten dolayı kamu da çalışanlara silah ile karşılık verilmemelidir. Onlar kanunları uygulamak için işlerini yapıyor, başka durumlarda söz konusu olabilir. O şahışta ekmeğinin peşinde koşuyor, bazıları terör diye hitap etmiş, kendilerini o adamın duruma koyup öyle yazmaları gerekiyor, belki de evde aç kalan çocukları için satış yapıyor, belki de bu kış gününde evinde yakacak bir odunu olmadıgı için satış yapıyordur. Kimse kimsenin durumunu bilemez, ama bir suçluyu da haklı yapmak için yeterince bir nedeni aramak gerekmez, kanunlar her birey için eşit oldugunda her birey de kanunlara uymak zorundadır. Zabıta görevini yapıyor, işsiz adam sokakta bişeyler satmak istiyor, çalmadan çırpmadan, helal kazanç sağlamak istiyor, sonuç hüsran olabiliyor. Ondan dolayı bu zor zamanlarda Devlet te belediye de milletin yanında olmalıdır, karşısında değil, zehir satanlara göz açtırmayın, ama ekmeği için çaba sarf edenlere de cephe durmayınız.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Pek çok yorumcu Battalgazi İlçe Merkezi’nde bugün yaşanan bu silahlı eylemi geçinmeyle ilişkilendirmişken ben sizlerin dikkatini farklı bir konuya çekmek istiyorum. Orada görevini yapmak üzere bu silahlı saldırganla iletişime geçen zabıtalar kendilerine verilen görevi yapmak üzere oraya gelmişlerdir. Yani amirlerinin kendilerine verdiği talimatla geldiler. Amirlerinin de üzerinde daha üst müdürler vardır. Bu müdürlerde belediyemiz yetkilileri sonuçta.. Belediye görevlileri, müdürleri, amirleri ve zabıtalar hep birlikte kimi temsil ediyor? Devleti temsil ediyor DEVLET’i… Türkiye Cumhuriyet’i devletini temsil ediyorlar. DEVLET hepimizin DEVLET’i sonuçta. PKK nasıl silah çekip DEVLETİMİZ’E isyan ediyorsa, bugün elinde silah olan bu şahısda DEVLET’i temsil eden devlet yetkililerine yani DEVLET’e silah çekip ateş ediyor. Hem de hiç acımadan. Oysaki satış yaptığı yer hukuksuz olan ve kendisine ait olmayan bir yer. Zabıtaların hakareti falanda yok. Uyarı için gittikleri an aracından silahını alıp ölümüne ateş etmeye başlıyor. Yani DEVLET’e isyan ediyor. Dağdaki teröristin şehirdeki uzantısı bu ve bunun gibi adamlar. DEVLET’e isyan mazur görülemez. Hukuki yönünü ve alacağı cezayı ben bilemem. Eminim gerekli hukuki süreç tamamlanacaktır. Hukukun gereğini yapacağından en ufak şüphem yok bundan. Ama bu adamın zabıta görevlilerine yani DEVLET’i temsil eden görevlilere silah çekmesini hiç kimse masum ve haklı gösteremez. Aracında ki o silahı bugün zabıtaya yönelten bu zihniyet yarın trafikte tartıştığı herkese yöneltecektir.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    Ekmeğinin peşindeki adama terörist yaftası yapıştırmak haddine değil, Devlet önce her köşe başında uyuşturucu satanları, kadın tacirlerini alsın da sonra garibana gelsin. Bunun vatan millet edebiyatı yapılacak bir tarafı yok
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ne güzel ya!!! Adam bagajına pompalıyı koymuş. İstediğine sıkıyor, istediğine hakaret ediyor. Adını da ekmek parası koymuşlar.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Bizde ekmeğimizdeyiz ama arabamız da silah yok bu nasıl bi akıl tutulması her kafasına esen sağa sola sıksın hadi zabıtaya sinirlendin halka açık bi yerde hiç günahı olmayan insanlara niye sıkıyorsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Başkan (1 yıl önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    Yapılanı tasvip etmiyorum ama belediye çalışanları ve zabıtalar hiçbir zaman devleti temsil E DE MEZ.Devletin koltuk kuvvetleri POLİS ve JANDARMAdır. Temsil makamlarıda ilde VALİ ilçede KAYMAKAM dır torpille belediyede müdür olan devlet temsilcisi değildir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hayati (1 yıl önce)
    Üç harfli zincir marketlerde,etiket kasa farkı var eğer yerse gidip denetleyin öyle efelenmekle olmuyor bu işler zabıta efendiler
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Malatlayi musa (1 yıl önce)
    Ancak nerde gariban nerde fakir nerde fukuda hemen oraya hemen ne istiyorsunuz şu el arabacikarda etraf hırsız dolu bu insanlarda mi hırsız olsun evine 3 5 kuruş götürme derdin de olanlara bu yapilan zulümdür.Ha yapacaksanız da gidim büyük marketlerin büyük esnaflara da gidin de tamam diyelim herseyi doğru sueust yapıyorlar bu sorunuda çözüyorlar ama sadece garibana fakir fukaraya varlar.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • BÜLENT (1 yıl önce)
    Devletin memuruna görev yaptırmayan gerekli cezayı almalıdır
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Yikamaci (1 yıl önce)
    Malatyada yüzlerce ruhsatsız işyerleri varken seyyar saticiya çökmek hangi devirde kaldı
    %58
    %42
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 yıl önce)
    Kaldırım işgalleri Malatya'nın önemli bir sorunu. "Yol ve kaldırım bir şehrin gelişmişlik seviyesinin ve medeniyetin en belirgin örneğidir. Kaldırımları işgal edilmiş bir şehirde belediye başkanının otoritesinden söz edilmez. Yönetenlerin yetersizliği kader değil tercihtir" Yıllar önce malatyahaber.com sitesinde bu konuda yazdığım "Kaldırım Kültürü, Görüntü ve Gürültü Kirliliği" başlıklı yazının üzerinden yıllar geçti değişen hiç bir şey olmadı oy uğruna şehrin geleceği ile insanları hayatı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. https://malatyahaber.com/bahadir-altas/kaldirim-kulturu-goruntu-ve-gurultu-kirliligi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Nazım (1 yıl önce)
    Yorumları okudum yazacak çok şey yok asıl konu bu yorumları hangi yönetici ve idarecileri okuyor onu merak ettim saygılar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya'nın ana caddelerinde kaldırım işgali yapan geneli iç çamaşırı satan iş yerlerine neden ses çıkarmıyorsunuz . Gücünüz maydanozcuya yeter ancak
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali baba (1 yıl önce)
    Akpınar meydanına neden el atilamiyor sayın yetkililer
    %97
    %3
    Yanıtla
  • sadece akpınarmı bütün şehrin kaldırımları caddeleri işgal altında. Belediye başkanları esnaftan çekiniyor galiba.Valilik arkasında bir yer var lokantacı adam yoldan kendisine otopark ayırmış etrafını bile çevirmiş. Bir partinin eski başkanıymış. Kendilerine sorsan aslan kaplan olan belediye başkanları bunlara ses çıkaramıyor. Senelerdir böyle.Çekiniyor korkuyorlar sanki.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • AHMET (1 yıl önce)
    Acaba esrar eroin mi satıyordu adamlar dükkanları 2metre dışında yer açmışlar isterseniz en basit çorapçılar hemde malatya tam merkezi gücünüz anca bir garibana yetet
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Akpınar meydanında meydanı 20 senedir gasp edenlere el atın eskimalatya da portakal satan adama değil. Öte yandan ne olursa olsun kimse devletin memuruna görevinden dolayı görev yapmasını engellemek için saldiramaz ateş açamaz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Devletin Memuru da Adam Gibi İşiyapsın, Zengin Fakir Diye Ayırmasın.....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kiremit (1 yıl önce)Faruk isimli kullanıcı yorumuna
    Faruk kardeş ayrım yaparsa ölmesi vacip mi. Sen ne iş yapiyorsun bilmem ama böyle büyük konuşursan işinde ayrım yaptığın da sikmasinlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıklar olsun (1 yıl önce)
    Bunlar canları sıkıldığı için bu işi yapıyor değilmi zabıtanın ne iş yaptığını internete bi yazın devlet ne görev vermiş bi bakın 4 zabıta vurulmuş utanmadan yazdığınız yoruma bakın yazıklar olsun
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bir tost (1 yıl önce)
    Güçleri Akpınar meydanının kaldırımlarını işgal edenlere yetmiyor garibanları kovalıyorlar
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Ben bu ülkede şuna bir anlam.veremedim.Zabita ne iş yapar anlamiş değilim.kolluk kuvveti desen kolluk değil ..polis desen polis değil. anlamadım gitti.aciklayacak biri varmi
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Neden öyle diuorsun abi bazı zabitalar var dersin özel haraket daire başkanı gibi valla yanlış düdüşnmüşsün:)) anlamsız bir görev bencede
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ahh behlülüm ne kadar da komiksin sen buralarda harcanıyorsun büyükşehirlere git tiyatro oyuncusu skeccisi ol...
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Çok doğru Konuşmuşsun gardaş... Kendilerini jöh pöh sanıyorlar
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Zabıtanın görevini sana anlatamam ama tavsiyede bulunurum aç google zabıta görevleri nedir bak şunu söyleyem zabıta belediyelerin kolluk kuvvettidir...
    %41
    %59
    Yanıtla