SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Şimdi Nasıl Minnettar Kalmam ki?!"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde karaciğer nakli olan Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar taburcu oldu ve  “Ben yeniden doğdum. Ben şimdi nasıl minnettar kalmam ki? Ben artık kendimi Malatyalı hissediyorum. Bir hemşehriniz olarak, bir Malatyalı olarak Malatya’yı her yerde tanıtacağım.” dedi.  

Uzun süredir karaciğere bağlı rahatsızlığından dolayı tedavi gören Yeniçağa'nın AKP'li Belediye Başkanı Recayi Çağlar, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde gerçekleştirilen canlıdan canlıya karaciğer naklinin ardından taburcu edildi. Recayi Çağlar’ın daha önce 4 yıl süreyle tedavi gördüğü hastanenin, “Böyle bir operasyonu yapamayız” demesi üzerine Malatya’ya geldiği ve burada karaciğer naklinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Doç. Dr. Adil Başkıran ve Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar ile birlikte gazetecilere açıklamada bulundu.  

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar’ı şifayla taburcu ettiklerini söyledi.  

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Yeniçağa Belediye Başkanı Sayın Recayi Çağlar’ı bugün taburcu ediyoruz, sağlıkla, şifa ile. 26 Nisan’da geldi. Karaciğer tedavisi için geldi. Ameliyat çok başarılı geçti karaciğer nakli yapıldı. Sağlıkla, yürüyerek, moralli, motivasyonu yerinde olarak gönderiyoruz. Binlerce böyle hastamız var, 3 bin 250’yi geçti. Böyle şifayla buradan sağlığına kavuşup, nakil olup giden karaciğer hastalarımız var. Recayi beyde bu hastalarımızın şu anda son halkası. Her gün nakil ameliyatları burada devam ediyor.” dedi.

-“Zor bir nakil, ama biz bu zor nakilleri zaten yapıyoruz” 
Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz  ise şu açıklamayı yaptı:

“Karaciğerlerden gelen damarlardan birisi tıkalıydı. Damarı tıkalı olan hastaların, yani karaciğer damarı tıkalı olan hastaların karaciğer nakli ameliyatları çok zordur. Bu her merkezde yapılmaz, çok komplike bir ameliyattır. Biz bu tarz zorluk içeren ameliyatları merkezimizde yapıyoruz. Recayi Bey burada ameliyata hazırlanırken, önce yemek borusundaki varisleri kanadı, sonra karaciğer komasına girdi, sonra böbrek yetmezliği gelişti. Sayın başkan ameliyattan önceki birkaç günü hatırlamıyor. Ameliyata giderken sıkıntılı bir süreç vardı. 12 Mayıs’ta karaciğer naklini yaptık. İyi seyretti, birkaç günlük yoğun bakımdan sonra serviste takip ettik. Her şey iyi, şu anda kendisini taburcu ediyoruz. Sağlıklı bir şekilde evine gönderiyoruz. Bundan kendisi olduğu gibi bizde mutluluk duyuyoruz. Kendisine uzun ömürler diliyorum.”

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, “Ülkemizin ve dünyanın her tarafına böyle güçlü, sağlıklı ve yeni doğum yeri Malatya olan insanları her tarafa gönderiyoruz. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Enstitüsü 2002 yılından itibaren 3 bin 200’ün üzerinde karaciğer naklini gerçekleştirmiş bulunmakta. Küçük bir çapta başlayan bu serüven şuanda bütün dünya insanlarına hem sağlık, hem de eğitim anlamında hizmet sunmaktadır.

Turgut Özal Tıp Merkezi sadece karaciğer nakli ile değil, sağlığın her aşamasında en kaliteli hizmeti vermeye çalışmakta ki, özellikle Onkoloji Hastanesi ile çevre illerdeki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki kanser hastalarına deva olmakta, Türkiye’deki en büyük kemik iliği nakli merkezini de kendi içerisinde barındırmaktadır.” ifadelerini kaydetti.

-“ Bir Malatyalı olarak konuşmama başlıyorum” 
Kendisini Malatyalı olarak ilan eden  Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar , “Bir Malatyalı olarak konuşmama başlıyorum. Sayın rektörüm, sayın başhekimim, Sayın Sezai hocam ve ekipleri, ben kendilerine gerçekten minnettarım. Ben 4 senedir karaciğerimi takip ediyorum. Daha önceden de vardı, ama 4 senedir, her 3 ayda bir hastaneye gidiyorum, orada takipteyiz. Oraya yatış yaptık nakil için. ‘Nakil olman gerekiyor’ dediler. 15 gün sonra konsey toplandı, ‘Biz bu nakili yapamayız. Kendine doktor bul’ dediler. Haydaaa. Düşünsenize benim durumumu. Ben Sezai hocamı duymuştum, Malatya’yı duymuştum. Ama ‘uzak’ dediler bana. ‘Gidip-gelmen zor olur’ dediler. Halbuki ne uzağı, uçak şurada. Şu anda sağlığıma kavuştum. Benim esas diyeceğim şu; Malatya bu ekibin, Sezai hocanın değerini çok iyi bilmesi lazım. Burası sağlık turizmine açılsın. Buradan hükümete de sesleniyorum, iktidara da sesleniyorum; buraya yatırım yapılsın. Dünya buraya gelir, sağlık turizmi gelişir. Çünkü bir tane daha Sezai hoca yok, yetiştiriyor, bir tane daha Adil hoca yok, bir tane daha böyle beraber uyumlu çalışan rektör yok.  Her şey burada tıkır tıkır işliyor. Şunu anlatmak istiyorum; rektöründen temizlikçisine kadar çalışanların hepsi bir uyum içerisinde, bir aile sıcaklığı içerisinde. Her şey sisteme oturmuş, ne özel hastanelerde var bu sistem, ne de başka büyük hastanelerde.  Burada bir cevher yatıyor. İnsanlar gidip de başka yerlerde sıkıntı çekmesin, ben çektim. Gelsin burada bütün tedavisini görsün, gitsin.” diye konuştu. 

-Kızılay: “Rektör çok, hocalar yok!”
Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar’ın, “Buraya yatırım yapılsın. Dünya buraya gelir, sağlık turizmi gelişir. Çünkü bir tane daha Sezai hoca yok, yetiştiriyor, bir tane daha Adil hoca yok, bir tane daha böyle beraber uyumlu çalışan rektör yok.” sözlerinin ardından tebessüm eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Rektör çok, hocalar yok” dedi.

-“Bir Malatyalı olarak Malatya’yı her yerde tanıtacağım” 
Bundan sonra bir Malatyalı olarak Malatya’nın tanıtımına katkı sunacağını belirten Bolu - Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, “Ben yeniden doğdum. Ben şimdi nasıl minnettar kalmam ki? Ben artık kendimi Malatyalı hissediyorum. Bir hemşehriniz olarak, bir Malatyalı olarak Malatya’yı her yerde tanıtacağım.” dedi.

-CHP'li başkan da Malatya'da şifa bulmuştu
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde geçtiğimiz aylarda Aydın'ın Çine ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e de, canlı vericiden karaciğer nakli yapılmıştı. Dinçer, nakil sonrasında taburcu edilirken, “Evet, benim için ikinci bir hayat başlıyor. 16 Ekim 1973 Çine doğumluyum. Birinci doğumum orası ve doğum yeri Çine.  İkincisi de artık 17 Şubat 2022. Malatya benim ikinci doğum yerim ve ikinci vatanım oluyor bu saatten sonra.” diye konuşmuştu.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Sezai hocam,İstese dünyanın en iyi hastanelerinde,en iyi şartlarda bol sıfırlı dolarla çalışır.Ama o hala Malatya için daha ne yapabilirimin çabası içinde.Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin.Malatya bu değerine her daim sahip çıkmalı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    Sezai Yılmaz hocamın malatyaya heykeli dikilmesi lazım. Sezai Yılmaz hocama allah sağlık sihat versin uzun ömürler versin. malatyanın reklamı için süperligde takımımız düşttü ama Sezai Yılmaz hocam malatyanın reklamı bakımda devam ediyor. iyiki varsın hocam
    %84
    %16
    Yanıtla
  • sinan (1 yıl önce)
    Döktüğünüz beton toprağın altında kalsa bile güzel olmalı.Başkası övmesede işini iyi yap. Başkası görmesede işini iyi yap. İşini iyi yapmak kazancının karşılığı değil, karakterinin yansımasıdır. Onu takdir etmek hadsizlik olur ama yinede Prof Dr Sezai Yılmaz Hocamıza teşekkür ediyoruz. Herkesin para için avrupaya gitmenin pr yapıldığı bu dönemde; duruşu ve insanlığı ile herkese örnek insan olduğu için bu toprakların çocuklarına umut ışığı olduğu için. Umarız ki Prof. Dr. Ramazan ÖZTÜRK, öğrencisi Prof. Dr. Nusret AÇIKGÖZ ve diğer kıymetli hocalarımızda geri döner ve şehrimiz böyle güzel olaylarla gündemdeki hak ettiği saygın yerini alır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mehmet hanifi yapar (1 yıl önce)
    çok sevgili hocam ne diyecegimi nasıl sana ve senin gibilere ve ekibine nasıl sevgi saygı minnet hürmet edilecegini tarif edemiyorum seni ve ekibini yetiştiren ailelerinizden ve hocalarınızdan allah razı olsun başarılarınızın devamını dilerim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Granta (1 yıl önce)
    Sezai hocaya, daha fazla imkanlar verilmeli ,yetiştirdiği elamanlar ilimize kazandırmanın yolu aranmalı. Hastane çalışma ortamı , fiziki şartlar, maddi imkanlar daha fazla iyileştirmeli .Dışarıdan gelen hasta yakınlarına (otel, motel,pansiyon,yemek,otopark,vb.) imkanlar sağlanmalı Hastanede otopark ücretli olmamalı,Kantin fiyatları denetlenmeli,
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Derebeyi (1 yıl önce)
    Çok kıymetli Sezai Hocam bir Malatyalı olarak sizinle gurur duyuyorum Allah razı olsun Allah uzun ömürler versin .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Köy Enstitülü bir babanın evladı olan Prof Dr Sezai Yılmaz, yurt içi ve yurtdışından büyük hastanelerin bol sıfırlı yüksek ücretlerini elinin tersi ile iterek, köy enstitülü babanın verdiği ahlak ve eğitim ile önceliğin para değil insan olduğunu Malatya ya ve ülkemize göstermiştir. İşte bu insan bence en büyük Malatyalı dır. Bu insanın hayatta iken kadri ve kıymeti bilinmelidir. Adına ne yapılacaksa, nasıl onure edilecek ise yaşarken yapılmalıdır. Henüz ne yazık ki görmedik. Bu da Malatya nın ayıbıdır. Yakın zamanlarda büyük şehirlerde ki özel hastanelerin verdikleri ücretleri tercih ederek gidenler çok oldu. Ancak Sezai Yılmaz parayı değil Malatya yı, zengin hastaları değil halkı seçti. Yetmedi, köy enstitülü babasından aldığı aynı zamanda eğitimci rolünü yurt içi ve dışından gelen doktorlara eğitim vererek sürdürüyor. Malatyanın değerl yöneticileri, Sezai beyin kıymetini bilelim ve onu onure edelim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyen dokuz kişiden sormak istiyorum. Allah aşkına nesini begenmediniz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Sezai yılmaz hocayı basından medyadan tanıyoruz.ama gördüğüm kadarıyla malatya sevdalısı,malatya düşkünü bir insan.bırakın türkiye yi dünyada istedigi kliniğin kapıları açılacak iken malatyada bu işi yürütmesi gerçekten gurur verici...başarıları daim,ömrü uzun ve sağlıklı olsun....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Organ nakli özellikle karaciğer naklinde dünyanın önde gelen bilim adamlarından birisi,Malatya sevdalısı, istediği özel hastanelerde burda alacağı paranın çok üzerinde para alabilme imkanı ve eminim çok cazip teklifler olmasına rağmen İnönü üniversitesini tercih eden sadece işini yapan değerli bilim insanı sayın Sezai Yılmaz hocam sizi saygı, Sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.boylesine değerlerimizin yanında borçsuz aldığı tek sevdamız Malatyasporu 500 trilyon borçla bırakan uçakla İstanbul'dan getirdiği 60 civarındaki yandaşlarının el kaldırması ile aklandigini zanneden çantasını alıp giden adil gevrek gibi insana sahip olduğumuz içinde üzülüyoruz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Herşey para demek değil, kişiden kişiye göre değişen çok önemli değerlerde vardır, bunu herkes anlayamaz, sezai hoca ve ekibine saygılar, başarılar
    %22
    %78
    Yanıtla