SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Benim Üzerimdeki Yük Bir Kat Daha Arttı"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İkinci yüzyılın yeni lideri Genel Başkanımız Özgür Özel’i yürekten kutluyorum. Türkiye yeni bir aşamaya geçti. Yeni umutlar Türkiye’nin her yanında yeşerdi. Bu umudun yeşermesinde Genel Başkanımız Özgür Özel’in çok büyük emekleri var” dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, “İkinci yüzyılın yeni lideri Genel Başkanımız Özgür Özel’i yürekten kutluyorum. Türkiye yeni bir aşamaya geçti. Yeni umutlar Türkiye’nin her yanında yeşerdi. Bu umudun yeşermesinde Genel Başkanımız Özgür Özel’in çok büyük emekleri var. “Yüzde 25’lik tavanı kırıp, tuzla bu edeceğiz” diyorduk, o tavan tuzla buz oldu ve Cumhuriyet Halk Partisi 1977’den sonra ilk kez birinci parti olarak seçimden çıktı” dedi.

“SEÇİMİ SAYISAL OLARAK KAYBETTİK AMA GÖNÜLLERİ KAZANDIK”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ağbaba, Malatya’da bir seçim kampanyası yürüttüklerini kaydederek şunları söyledi:

“İl başkanlığına yürüyerek geldim. Birkaç dostumuz, arkadaşımız ve hiç tanımadığım gençlerle kucaklaştım. Seçimi sayısal olarak kaybettik ama gönülleri kazandığımızın farkındayım. Gönülleri kazandığım gençlere selamlarımı yolluyorum, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Öyle bir kampanya oldu ki Türkiye’de eşi benzeri yok. Malatya’da eskiden birbirlerine mesafeli bakan, belki birbirleriyle yan yana durmayanlar bu seçim döneminde birleştiler. Bozkurt işareti yapan gençle zafer işareti yapan çocuğumuz ve Rabia işareti yapan kız kardeşimiz yan yana geldi, bu kampanyaya destek verdi. Biz bir şeyi başardık, çok net söylüyorum; tüm ön yargıları tuzla buz ettik. Başörtülüsü başörtüsüzü, bıyıklısı bıyıksızı, tüm Malatya birleşti. Bu sonuç 1977’den sonra Malatya’da aldığımız en yüksek oy. Bugün o tabloya bakıyoruz ki Malatya bir tarih yazdı. Genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla bir tarih yazdı. Her siyasi görüşten kadınlara teşekkür ediyorum, bu işte onların emeği çok. Gençlerin emeği çok. O kadar umutlu ve mutluyum ki gençlerimiz bu işi kavramış durumda, Malatya’nın neye ihtiyacının olduğunu biliyorlar. Malatya’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.”

“MALATYA’DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“Benim üzerimdeki yük bir kat daha arttı” diyen Ağbaba, “Herkes bilsin ki kapım sonuna kadar herkese açık. Milliyetçilere, muhafazakârlara, liberallere, İYİ Partililere, DEM Partisine oy verenlere sesleniyorum; vatanını, milletini, bayrağını seven herkesin bir milletvekili var. Bundan sonra çok daha fazla çalışacağım. Daha önce hiç oy almadığımız belde, mahalle ve köylerden oy almışız. Gittiğimiz her yerde bizi koşarak, kucaklayarak karşıladılar. Sırtımızdaki yükün farkındayız. Bizim Malatya’da elde ettiğimiz bu sonuç bir matematikle ve siyasetle hesaplanamaz. Malatya, kendi geleceğine kendisine sahip çıkmaya çalıştı. Malatya’da kaybetmedik, birbirimizi yeniden kazandık. Bizim başarımız bu. Fakir zengin, sağcı solcu, Kürt Türk birbirini tekrar kazandı. Malatyalılar ruhu kazandı. İlk geldiğimde “Malatya milliyetçisiyim” dedim. Bana, “Ne zaman gideceksin?” diyorlar, gitmeye hiç niyetim yok, kimse kusura bakmasın. Malatya’da çalışmaya ve sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Malatya’nın ne derdi ve sorunu varsa çözmeyi sürdüreceğim” ifadelerine yer verdi.

“ONLAR ÜZÜLSÜNLER, BU BİRLİKTE YER ALAMADILAR”

Daha önce partide siyaset yapan ancak bu yerel seçimde parti aleyhine çalışanları da eleştiren Ağbaba, “Maalesef bu dönemde parti içi rekabeti Malatya meselesinin önüne koyanlarda var. Onlara bir şey demiyorum; sayılarını ve kim olduklarını biliyorsunuz. Maalesef siyasi rekabeti Malatya meselesinin önüne koydular. Onlar üzülsünler, bu birliktelikte yer alamadılar. Sayıları da çok değil onu da söyleyeyim. Belediye başkanları ve milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde belediye başkanı ve milletvekili oldu. Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti sayesinde burada varız. Bayrak değişimi oluyor, hiçbirimize bu koltuk baki değil. O koltuklarda oturup sonra partisine yanlış yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekiline, il örgütüne ve arkadaşlarına hakaret edenleri de sizlerin vicdanına havale ediyorum. Hele hele partinin 15 yıl belediye başkanlığını yapıp, İstanbul’dan gelip burada partinin aleyhine çalışanları da sizlerin vicdanına havale ediyorum. Ömründe Arguvan Belediyesi’nin kapısını açmamış ama Arguvan’da Cumhuriyet Halk Partisi kaybetsin diye 25-30 yıl belediye meclis üyeliği yapanları da sizlerin vicdanına havale ediyorum” dedi.

“RAKİBİM SAMİ ER VE AK PARTİ’Yİ KUTLUYORUM”

Ağbaba, Malatya’da artık kucaklaşma zamanı olduğunu ifade ederek “Malatya’nın her yerine fideler ektik, fidanlar diktik. Sevgi tohumları attık bunlar yeşeriyor. Daha çok umutlu ve mutluyuz. Gece gündüz demeden var gücümle Malatya ve sizler için çalışmaya devam edeceğim. Malatya benim memleketim, aşkım. Malatya sokaklarında gençlerle buluştum. Gençler etrafımı sarınca “1 Nisan şakası mı yapıyorlar, seçimi ben mi kazandım?” diye düşünmeden edemedim. Gönülleri kazandık ve Malatya’da bir çığır açtık. Rakibim Sami Er’i ve AK Parti’yi de kutluyorum. AK Parti’ye oy verenleri de kutluyorum. Hayırlı olsun temennilerimi iletiyorum."diye konuştu.

“BİR TEK KİRLİ İLİŞKİMİ KANITLASINLAR, KAFAMA SIKARIM”

Ama bir şeyi de söylemek istiyorum; ben ömrümde bırakın kirli bir iş içerisinde olmayı, bilerek kirli bir el sıkmadım. Sosyal medyada maalesef muhalif troll gözüküp, paylaşım yapanların o alçakça paylaşımlarını buradaki siyasetçiler kullandı. Onları da Malatyalıların vicdanına havale ediyorum. Montajlanmış masa görüntülerinden medet ummaya çalıştılar. Şunu bilin; hiç haram yemedim, bundan sonra haram yiyeninde boğazında kalsın. İftira attılar, meclise terörist sokmuşum. Meclisi ben değil AK Partili meclis başkanları yönetiyor. Kim bir teröristin elini sıkmışsa, teröristi meclise sokmuşsa Allah onun belasını versin. Bunları iftirayla söyleyenlerinde Allah bin türlü belasını versin. Bunların hepsi yalan ve iftira. Bir tek kirli ilişkimi kanıtlasınlar bırakın siyasi bırakmayı, kafama sıkarım. Malatya’yı ve Malatyalıları hiç mahsup etmedim, bundan sonrada yüzünüzü yere eğdirmeyeceğim” diye konuştu. AK Partili Belediye Başkanı Sami Er’inde vaatlerini takip etmeye devam edeceğim. İyi günde, kötü günde burada oldum, olmaya da devem edeceğim” dedi.

“HEPİMİZİN BEKLENTİSİ ÇOK YÜKSEKTİ AMA..”

Ağbaba, “Hepimizin beklentisi çok yüksekti. Bu seçimi kazanma umuduyla girdik, heyecanda öyleydi ama sonuç bu. Lütfen bu ittifakı devam ettirelim. Bir umut açtık, umudumuz var. En büyük kazancımız gençlerin yüreğindeki umut, çocukların gözlerindeki sevinç. Bunu sürdüreceğiz. Bende Malatya ve sizin için çalışmaya devam edeceğim. İyi ve kötü günde yanınızda yer alacağım” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

80 yorum yapılmış

  • Hakan (3 hafta önce)
    Malatya’nın verilmiş sadakası varmış bu adama kalsaydık Malatya’nın 20 yılı giderdi.Cumhuriyet Halk Partisi nde ne başarısı olmuş ki Malatya’da ne başarısı olsun.sanki depremde kendinden başka kimse çalışmamış bir bu çalışmış gibi izlenim yaratmaya çalıştı.bu algıyı da bir nebze oluşturdu ama şunu bilin bir Cumhuriyet halk partili olarak söylüyorum Allah yüzümüze baktı da Malatya’ya Sami Er gibi bir işin ehlini belediye başkanı seçtik.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan sana soruyorum. Malatya bu Akp yönetiminde 22 yılda nereden nereye geldi peki? Hangi hizmeti aldı bana bir açıkla bakayım. Şehir hastanesi mi yapıldı, hızlı tren mi geldi, bölge müdürlükleri mi verildi, raylı sistem mi yapıldı, sosyal alan mı artırıldı? Bunlardan hangisini yaptılar. Bundan 1 ay önceye kadar Sami er denen adam hakkında hiçbir şey bildiğiniz yoktu. Şu an bile yoktur. Artık yerel seçimlerde partiye oy verme görüşünden çıkıp aday odaklı ilerleyin. O hor gözle baktığınız Chp belediyelerinin hizmetini Eskişehir, Ankara'da görebilirsin bundan emin ol :)
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Mühendis (3 hafta önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili Hakan.. Belediyenin sitesine girip yapılan hizmetlere bakmanı tavsiye ederim.. ayrıca bir mahallede yarı olimpik yüzme havuzu bile yapıldıysa bana sosyal alandan bahsetme.. Kırkgöz Sahil Park, İspendere, Çınar, Orduzu Tabiat, İnderesi ve Beydağı Tabiat, Millet Bahçeleri, İl Halk kütüphanesi, vs bunlar hatırladıklarım.. biraz gezmen lazım :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 hafta önce)
    Zıp zıpla zıplayalım başarısı bu kadar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • ahmet (3 hafta önce)
    Iyi sallamissin ama cogu tras!!!
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 hafta önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yav yazık ki bu adam sizin için bişeyler yapıyor ben onun yerinde olsam çoktan sizden bişey olmayacagını anlardm ve sizin kafanızdaki insanlar için hiç bir şey yapmazdm. Dediklerimizi anlayacaksnız ama çok geç olacak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Candaş (3 hafta önce)
    Çankaya Belediyesini 31 yaşındaki Hüseyincan Güner kazandı. Buradan söylemek istediğim neden gençlerin önü açılmıyor ? Yıllardır oturdunuz malatyada chp’nin vekil koltuğuna karşı çıktığınız partiden ne farkınız kaldı ? Bence biraz kendinizde de arayın hataları . İl başkanlarını siz belirliyorsunuz , vekil seçimlerinde adayları siz belirliyorsunuz , belediye başkan adaylarını siz beliyorsunuz halk sizin tercihlerinize göre oy kullanıyor. Bu şekilde malatyada Chp bir adım bile yol kat edemez . Önce kendizden düzeltmeye başlamalısınız bir şeyleri .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 hafta önce)Candaş isimli kullanıcı yorumuna
    Duygularımıza tercüman oldunuz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 1vatandaş (3 hafta önce)
    Burdan Halk partisini eleştiren sözde dindar özde eğitimsiz şahıslara sesleniyorum:teröriste dinsizde acizde sizsiniz bu hayat size yakışıyor Malatya da okumuş köklü kültürlü kesim % 10 15 civarına döndü ondan bu haldeyiz zaten kalanı tarikat cemat uçan şeh mühridi ucuz cahil zavallılardır 20 yıldır köyden kente göçen akp nin gülünç halay ekibi konteyner a bayat kömür ve makarna ya layıksın reizzz e selam halay a devam hadi anam.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Çok doğru yorum kutlarım. Cehalet yüzyılın en büyük sorunu.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bu milleti aşağılamaya devam edin.Böyle bir sonucu CHP 50 yılda bir neden alıyor diye araştırmadan konuşuyorsunuz. Ülkenin tek sahibi gibi kendilerini gören üstenci, kibirli tavırlarınız CHP yi bu hallere getirdi. Zamanın CHP li (Tek parti döneminde valileri de CHP atıyordu) Ankara valisi Nevzat Tandoğan nın bu halk için söylediklerini burada yazamıyorum. Buna terbiyem müsaade etmediği gibi Malatya haber sayfa yöneticisi de yayınlayamaz. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan halkı aşağılamak CHP nin genlerinde var. Bu yüzden millet CHP ye iktidar yüzü göstermiyor. Göstermeyecek.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kimsesiz (3 hafta önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Adam sonuna kadar haklı kimsenin kibirli falan olduğu yok.türkiyenin verdiği tepkiyi 81 ilde bi tek malatya vermedi. Adam seviyeli ve sinirli bi şekilde anca bu kadar yazmış az bile yazmış. Oturun akşama kadar chp şöyle chp böyle deyip durun. 1950 lerin 60 ların lafını edin. Herkes hak ettiğini yaşar bakın bakalım adıyaman mı daha hızlı gelişecek malatya mı. 2 sene sonra cehape terörist cehape vatan haini demeye devam taptgınız adamların yedi sülalesi zengin olsn sizde böyle devam edin.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hasan (3 hafta önce)
    Seçim kazanmak veya kaybetmek durumu değildir, ben size teşekkür etmek isterim her anlamda güzel çalıştınız. Sizi zor zamanlarımızda yanımızda gördük hep, umarım daha iyi yerlere gelirsiniz ve Malatya'ya hizmetiniz daim olur.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yusuf (3 hafta önce)
    Git Ankara da keyfine bak başkan, deprem öncesi bişey yapılamadığı gibi deprem sonrası bı çivi cakilamayan memlekette şehir trafiği desen hindistan gibi rezil,yollar çukurdan görünmüyor yılan hikayesine dönen kuzey çevre yolu bunlara rağmen yüzde elli oy çıkıyorsa bırak yorma kendisiyle oynasın memleket
    %79
    %21
    Yanıtla
  • cebrail (3 hafta önce)
    helal sana güzel insan..her ne kadar il dışında yaşasamda gönüller seninle..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Zorba (3 hafta önce)
    CHP. çok geç kaldı, işi yavaştan aldı. ya umut yok diye,yada önemsenmedi . Sandıklarda seçmenlerin yakınları tarafından yaşlı,hasta,bayanlar yönlendirme ve baskı yönü ile tercihler başka partilere kaydı. AKP 'nin Belediye olarak elinde 3-4 tane şehir kaldı bence tüm yatırımlar,destekler buraya yapılacak diye kimse sevinmesin.Olsa olsa CHP'li belediyelerin kovduğu Yabancılar ilimize gelecektir. buda bir kazançtır (:-
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Gece (3 hafta önce)
    Tipik Malatya şaşırdık mı hayır böyle bir adamın kıymetini bilen olmadı hangi partiden olursa olsun yazık ettiler adama aynı kafa malatya cahil civelek hasutlugunu gösterdi siz bekleyin o şehire ayağa 5 sene değil 10 senede bile ayağa kalkmayacak sizde bu gidişat olduğu için hep menfaat için oy verildiği görüldü biri memleket için oy vermedi yazık sahipsiz Malatya güzelim şehir ne hale düştü vay vay
    %66
    %34
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 hafta önce)
    Başarısız oldunuz. Kazanamadınız. Neden istifa etmiyorsunuz? Gençlerin önünü neden açmıyorsunuz? Neden keyfi yönetiyorsunuz? Neden rahmetli Mevlüt Aslanoğlunun oğlu Erdem Aslanoğlu nu aday göstermediniz kendiniz oldunuz? Tek adamlığı eleştirirken neden Malatya CHP de tek adamsınız? Neden her şeye tek başınıza karar veriyorsunuz? Malatya dışına da ataştı bu ününüz. Malatya yetmedi diğer şehirlerin teşkilatlarından da tepki alıyorsunuz. Açık ve şeffaf olun ki insanlar size inansın ve güvensin ancak değilsiniz. Neden kimin milletvekili adayıi kimin belediye başkanı olacağına sadece kendiniz karar veriyorsunuz? Artık Malatya genç, dinamik, eğitimli, yabancı dil bilen siyasetçiler görmek istiyoruz. Gençlerin önünü kapamayın artık. Ömür boyu vekil olamazsınız. Biraz da özeleştiri yapmayı bilin, empati yapın.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Çok doğru tebrik ederim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Musap (3 hafta önce)
    2o yıldır destek oluyorsunuz Trabzonun bir ilçesi of 5 bakan bile çıkarıyor size ne oluyor peki Malatya dan bakan değil kurum müdürü bile Yok ona ek bütün müdürlükleri kaybettiniz yazık bir çevre yolu kaç senedir olmadi Vatan millet Sakarya diyerekten dini duygularınz ile sızı kandırıyorlar
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Carbon (3 hafta önce)
    Partini hiç sevmem fakat seni severim gerçek Malatya sevdalısın..
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Doğan (3 hafta önce)
    Ak parti oylarının bir kısmı yeniden refah partisine gitmesine rağmen böyle bir süreçte ve malatyanın en kararsız döneminde %37 oy aldınız bu asla bir başarı değildir . Chp Türkiye genelinde oylarını yükseltti ama malatyada çok geriye düştü.Bu fırsat elinize geçmez daha .
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya (3 hafta önce)Doğan isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya seçmeni maalesef çok şey beklememek lazım :/
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ali keskin (3 hafta önce)Doğan isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle katılıyorum
    %45
    %55
    Yanıtla
  • demir (3 hafta önce)
    bireye indirgenmis siyaset devri bitmistir artik
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Rammi (3 hafta önce)
    Malatya malesef nankör bir halktır depremin ilk günün den beri Malatya çıkmaya adama deyil yolu seconde Malatya’ya düşen adamı tercih etmeıtır beledyecilikte çalışan gözetilir parti deyil bunu anlamayan topluma ne anlatırsak. Veli bey
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (3 hafta önce)
    Her seçimde oyları veriyor hemşehrilerimiz. Bari Malatyalılar akpartide üst yönetimde bi yerlere gelseler, bi tanesi doğru düzgün bi yere gelemedi. Bütün seçimlerde desteklediler ama bakan bakan yardımcısı genel başkan yardımcısı bile yapılmadılar. Cumhurbaşkanı danışmanı 300 tane adam var 1 tane malatyalı yok. Artık akparti de bitti bitiyor 25 yılda malatyaya bir şey verilmedi üstüne bi de deprem oldu hepinizin eline sağlık. Biz kendimizi sizlerden kurtardık. Şimdi oyunuzu verin yaşayın konteyner kentlerde. Evleriniz verilecek merak etmeyin. Ne diyim ben size.yazıklar olsun
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Öz Malatyali (3 hafta önce)Cevatcobanli444 isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru usta Trabzon bu kadar destek olmaz 5 bakan alıyor her sene müdürlükleri hiç saymıyorum ama bu şehrin insanı gerçekten vatan millet Sakarya diyerekten sonsuz destek alıyor bir çevre yolu bile yapılmadi Rize de Trabzon'da her sene kaç tünel açılıyor malatya'dan umudum Yok gerçekten diyorrm sahte din adamları akp ye oy toplayıp Malatyayi uyutuyorlar
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (3 hafta önce)
    Bu yerel seçimde Ak parti seçmeni ekonomik sebeplerden dolayı ya sandığa gitmedi yada kendisine yakın gördüğü partiye oy verdi.Genel seçim olsa böyle olmayacaktır.Bu millet ülke yönetimini CHP ye vermez.Çünkü CHP ülkemiz için bir güvenlik sorunudur.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Ulkeyi kuran Parti'ye güvenlik sorunu demek tek kelimeyle cahilliktir.2028 de ulke yönetimi kime geciyo insalah göreceksiniz.bu bir tepki oyu olsa sınırlı yerleri alırdı CHP.ancak Türkiye de silme goturdu illeri ve ilceleri.hatta belediye meclislerinin yönetimini de verdi halk.sen artik ruyanda görürsün ulke yönetimini.tadini cikarmaya bak.bu halk yerelde iktidari verip CHP yi Türkiye de birinci parti yaptıysa 2028 de verir iktidari demektir
    %73
    %27
    Yanıtla
  • hazeyn (3 hafta önce)Aras isimli kullanıcı yorumuna
    cumhuriyet halk partisi mustafa kemalın partisi yani halkın partisi bütün partiler yok olur ama sadece chp kalır örnekleri vardır geriye bir bakın görürsünüz akp genel seçimi kayıp ettiği gün akp olayı biter çok değil 1 yıl içinde kayıp olur
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kasim (3 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş ne içiyorsun merak ediyorum, sadece ahaber'le olmayacak mayhoş bir kafan var!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Gursel (3 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Milli guvenlik sorunu nedir biliyor musun ülkeye ne oldugu belli olmayan 15-20 milyon capulcuyu doldurmakla olur. Hadi oradan CHP bu ülkenin ne olursa olsun hala temel tasidir.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Sibel (3 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    İsrail ile ticaret nasıl gidiyor ?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ahmet (3 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    25 senedir li gelinen noktadan anlaşışlıyor... hep bunların yüzünden emekli sersefil çalışan kan ağlıyor esnaf kabus görüyor ekonomi uçuşta herkes mutlu ve mesut hiç kimse özellikle gençler yurt dışına gitmek istemiyor refah o kadar artı ki sorma milletin borçu harçı yok yolsuzluk molsuzluk yok hadi ordan hadi ordan kuru söylem paganları......
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ak parti seçmeni Malatya da oy kullanmadığı için Türkiyede yerel yönetim seçimlerinde bu kadar yüksek oy alan 3-5 belediyeden biri oldu!Bu yorumu ben değil yukarıdaki yapmış?Dikkat ediyorum da seçim sonuçlarından sonra yorumlar pek anlamlı ve sağlıklı yapılamıyor.Bu millet söylediklerinin tam tersine chp ye oy vermiştir.1977 den sonra ilk kez 1.Parti olmuş,Türkiye nin en büyük 5 şehrini silip süpürmüştür.Manisa 78yıl sonra chp ye ilhak etmiş,Afyon,Bursa Denizli ,Adıyaman sizleri şoke etmiştir.Genel seçimlerde de bunun fazlasını göreceksiniz.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    orta ve iç anadolu insanı hep böyle olmuştur,geri kalmıştır.fikirlere açık olamaz kim güçlü ise ona yamanır.maalesef bu böyle gider.vasatlık iliklerine işlemiştir.buralardan kaçan kurtulur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    CHP 100 yıllık partidir tabale partisi değildir biz ne partiler gördük yerle yeksan olmuş bu seçimlerde birinci parti çıkmıştır ve ilelebet te yaşayacaktır
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Osman (3 hafta önce)
    Sayın vekilim bence bundan sonra Malatya için çokda uğraşmayın derim.Çalışanla çalışmıyan,bilinenle bilinmiyene hiç bakılmıyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Barguzu (3 hafta önce)
    Chp maalesef Atatürk milliyetçisi çizgisini kaybetmiştir. Sayın Muharrem İncenin tespitleri doğrudur bu nedenle sağ seçmenin genel seçimlerde bu şekilde destek vermesi mümkün görülmemektedir. Bu aldıkları oylar maalesef adaylara duyulan güven, tepki oyları ve ak partinin küskün seçmeninin verdikleri tepkinin bir sonucudur. Bugün kent uzlaşısı başlığı altında demden medet uman bir parti maalesef sahip olması gereken değerlerin aksine hareket etmektedir. Bu sebeplerden dolayı Sayın Ağbaba bu seçimi Malatyada kaybetmiştir. Şu da bir gerçek eğer bağımsız aday olsa kazanırdı.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Kardeş bazi kesimlerin agbabaya oy vermeme gerekçelerini hepimiz biliyoruz, agız dolusu hamasete gerek yok, agrica bir rasyonel yönetimde olması gereken temel değerler adalettir, öngorulebilirliktir, seffafliktir, gerisi sokaktaki haklı kandırmaya yönelik propaganda soylemleridir.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Atatürk kırmızı çizgidir asla ve asla yok edemezsin akp ye rağmen bile.....
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Yıllardır sağ partilere oy vermiş biri olarak bu kadar emeğine çok yazık oldu bu halk senin kıymetini bilemedi tüm Türkiye ayiktida bizim Malatya yine aynı,depremden sonra hangi yapılan çalışmayı beğendide ak partiye oy verdi acaba
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 hafta önce)
    Yerinde olsam sayın Ağbaba giderim İstanbul Ankara vs. Bı yerde mv. Adayligimi koyarim gelen seçime uğraşmaya değmez burada
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Emre (3 hafta önce)
    Galiptir bu yolda mağlup.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Dertli (3 hafta önce)
    Sandık görevlerinde hep dikkatimi çekmiştir.partili müşahitleriniz hep saldırgan ve herşeye muhalif davranıyor.bence daha eğitimli ve donanımlı kişiler seçilmeli.kendi partili üyelerine bile güveniyorlar saçma tepkileri var.Eminim tavirlrina şahit olup vazgecenler bile oluyordur
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (3 hafta önce)
    Bağımsız olsan 3 dönem başkan olurdun veli abi..
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Malatyada Akp olduğu sürece Atatürk bile seçilemez çünkü dün gördük ki Türkiye bile akıllanmışken Malatyalı hâlâ akp demeye devam ediyor
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kapadokya (3 hafta önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Bir tek siz mi akıllısınız bakışa bak hala adam olamadınız 1977 den ilk defa bir seçim kazandınız. Hemen tepeden bakma, karşıdakini aşağılama bu kafayla bir sonraki seçimde havlu atarsınız
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Tepeden bakan yok hemşehrim, aşağılama işi de size has bir özellik. Geçmiş seçimlerde fazlasıyla gördük bunu. Artık o gözünüzü açın da bir şeylerin farkına varın. Siz de bu kafayla devam ederseniz olası bir erken seçim de güle güle deriz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yorumun çok komik.Bir zamanlar Anavatan partisi vardı.Şu an durum tam olarak onun iktidar günlerine benziyor.Dur bu daha yeni bir başlangıç!.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)Kapadokya isimli kullanıcı yorumuna
    depremle yerle yeksan olmuş bitmiş bir şehirin insanları oy vermede rize ile yarışıyor 5.il olduk bu utanç bize yeter.tepeden değil, dağa çıkılsa,aya çıkıp bakılsın ki hiç görmeyelim.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Malatya ıl yönetımı ve kadınlar kolu ıstıfa edın yetersız kaldınız
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Encümenci (4 hafta önce)
    Veli Abi. Kaç encümen sokabildik büyükşehir ve yeşilyurt belediyesine. Bu iki belediyede göz açtırmasın CHP li meclis üyelerimiz. Enselerinde boza pişirsinler...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ahmet (4 hafta önce)
    git malatya dan git.. kayısı mı parama etmemiş depremde yıkılan evleri mi yapılmamış onlar için sorun değilse senin için hiç olmamalı... bu millet nankör , sırtında taşı yine oy vermezler..adıyaman kadar olamadılar ...gidip elazığ dan aday olsaydın kesin alırdın ama burda ki nankörler sana oy vermez..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • cebrail (3 hafta önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    ağzına sağlık,aynen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Devran (4 hafta önce)
    Evet son bir ayda yaptığınız ilgi ve alaka için teşekkürler aynısını bu günden itibaren de bekliyoruz
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Son bir ay oyle mi? Siz depremde Malatyada degildiniz galiba..Agbabadan baska kim sahadaydi? Yeri geldi ekmek dagitti yeri geldi battaniye buldu.gordugu her atesin basina kostu.Son bir ay oyle mi? Bu bos laflariniza karnimiz yok.Hepimiz sahittik Allah sahitti.Bundan sonra size ilgiyi oy verdikleriniz gostersin..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Havasını aldı . Dün’e kadar her seçimde gösterilen adayları kullanıp siyasi heyecan ve emeklerini suya attın aynısı senin başına geldi kaybettin . Bir sonraki seçimde vekilliğinde gidecek . Geçmiş olsun .
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatya'da havasını alır artık.. 22 senedir malum parti bu şehri sömürdüğü gibi bir 5 yıl daha sömürür siz de desteklemeye devam edersiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Chp oylarını arttırdı.Hem Türkiye de hemde Malatyada.Genel seçimlerde Rize den sonra en fazla oy veren Malatyanın bir tane bakanı yok.Biraz etrafınıza bakın kim hava almış,almaya da devam ediyor.Şu sözü çok severim."Hem kel,hemde fodul."
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Velibey istediği yerden vekil olur burda da vekil çıkartacak kadar oy potansiyeli var emmioğlu s
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Harun (4 hafta önce)
    Malatya aynı tas aynı hamam. Sakın küsme bize kırılma. Sağcıyım . Ben artık sağ sol liberal demokrat muhafazakar bunlara bakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Önce insan olmak gerek. Gerisi boş. Hakkını helal et. Zincirler kırıldı oy neredeyse iki kat arttı. Darısı 2028 e 2029 a . Şehri yönetenler de şapkalarını önüne alıp düşünsünler. %68 den %49 a nasıl düştük diye. İl başkanının Gençlik kolları başkanının ilçe başkanlarının, kadın kolları başkanının bu şehre bir faydası yoktur. Bunları birilerinin parti yönetimine bildirmesi gerek. Malatya artık çantada keklik değildir mesajı vermiştir az da olsa. Yine de şehrimiz için ben inanmasam da hayırlı olacağına hayırlısı olur inşallah
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (4 hafta önce)
    Malatya ciddi bir fırsat kaçırdı ...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ali erhaçlı (4 hafta önce)
    Vekil olarak kaldın ya Kılıçdaroğlunu gönderdiniz ya başaralı mı olduğunuzu sanıyorsunuz. Böyle ekonomik kriz de deprem sonrası kovid sonrası hala iktidar olamamışsin çıkacaksın yok Özgür Özel i kutluyorum diyeceksin. Ortada adam gibi lider yok, sorunlara köklü ve inandırıcı çözümler sunan bir parti yok hiçbir parti kendini kandırmasın iktidarın bunca hatasına rağmen sizler yeni iktidar olamamış ve değişiklikler yenilikler getiremediniz. Bu başarı olamaz, kendinizi de milleti de kandırmayın. Ortada duruşuyla bir lider ve etrafında toplanacak bir kitle maalesef yok
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Kernekli (4 hafta önce)
    Malatya’nın tek vekili Ağbaba… sen değil bu şehir kaybetti… Yazık ki bu insanlar devletin arsasını satan, devletin pasaportuyla Avrupa’ya kaçak taşıyan, depreme dayanıklı diye devlet eliyle satılıp da ilk depremde un ufak olan zihniyete oy verdi. Sevinin bu gurur hepimizin!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatya (4 hafta önce)
    Şehrine, değerlerine sahip çıkamayan bir toplum sadece rant ve rantiye için destek veriyorsa, bu şehir için yapılabilecek hiçbir şey yoktur. Malatya Adıyaman’a bağlanması gereken bir köydür! Her bakımdan…
    %77
    %23
    Yanıtla
  • kadir (4 hafta önce)
    yüreğine ağzına sağlık bir malatya sevdalısı olarak kazanmanı çok istedim hatta emindim kayıp ettiğini görünce çok üzüldüm hatta samimi arkadaşlara kırıcı konuşttum. sayın veli ağbaba hayat devam ediyor malatyamıza ve malatyalılara küsmeyin inşallah gelecek seçimde çok şeyler değişecek gibi yeterki mecliste yine malatyamızı bangır bagır savunun bu seçimde % 37 aldın diğer seçimde daha yüksek olur inşallah. kayıp etmene üzülmedikmi üzüldük ama sağlık olsun hayat ve yaşam devam ediyor
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Özkan (4 hafta önce)
    Akp'ye oy verenlerin büyük bir kısmı 'acaba Veli Ağbaba ne anlatıyor' diye merak edip dinlememiştir bile. Kutuplaşma böyle bir şey. Hoşgörü sıfır, millet birbirinin boğazına sarılmak için fırsat kolluyor Malatya'da. Bu durum seçimlere de yansıyor. Bazılarının işine bile yarıyor. Lise dönemlerimde Malatya'da bir esnaf dükkanında çalışıyordum. Seçim zamanı camii imamları dükkan dükkan gezip akp'ye oy topluyordu. 'aman ha ahiretinizi yakmayın' diyerek. Bunları bile gördük o memlekette. Yani bu sonuca çok da şaşırmamak lazım.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (4 hafta önce)
    bize gelmeyin dediklerini unutma. gelmediler
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Akif (4 hafta önce)
    Akp bitti, hemen erken seçim sonrasında tüm mülteciler kapı dışına, ardında ekonomi reformu
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ramazan (4 hafta önce)
    Eline yüreğine sağlık. Bu kadarmış.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyali (4 hafta önce)
    Malatyalı kendine layık olan bir parti seçti sıkıntı yok ülkede çok güzel fidanlar yetişti, ağaca da 2028 de dönüşecek. Siyasi vasatların bu ülkenin gençlerinin umudunu bitirdikleri günleri geride bırakmak dileğiyle...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya (4 hafta önce)
    Sayın Ağbaba siz hala vekilsiniz saha da Malatyanın tüm ihtiyaçlarını biliyorsunuz. Bu seçim ne ilk ne de son. Sizden ricamız Malatyanın sesini duyurmaya devam etmeniz. Sayın Sami Er birçok vaatte bulundu bunların takipçisi olmanız malatyaya ve malatyalılar için hayırlı olanlara da destek vermeniz. Madem Malatya sizin için parti üstü bir sevda üstlendiğiniz görevi lütfen Malatya ve Malatyalılar için sonuna kadar devam ettirin. Şehrimiz kısa sürede ayağa kalksın ve insanların yüzü gülsün. Emekleriniz için teşekkür ederim. Kim Malatya için bir çivi çaktıysa Allah razı olsun diyoruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bunu sayın V.ağbaba zaten her platformda her zaman yapdı..Buna her yerde defalarca şahit olduk.Gelelim seçilenlerin verdiği ama yapıp yapmayacağı vaatleri konusuna!Aslında bunun esas takipçisi,sorgulayıcısı özellikle oy veren vatandaşlar olmalı.Ancak şimdiye kadar vatandaşın böyle aksiyonu bir derdi varmıydı derseniz?Şimdiye kadar Malatya da seçmenin seçimde buna dikkat ettiği hiç görülmedi. !..Eleştiriyorlar,bağırıp çağırıyorlar ,yazıyorlar ama bunları seçim gelince nedense birden unutuyorlar. Çözüm başka türlü nasıl olacak diye soranlarada inanın artık Malatya için bu konu üzerinde hiç durmaya gerek olmadığı anlaşılıyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (3 hafta önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Bakın muhalefet bunu verilen vaatlerin aylık durumlarını illerde o ilin basınıyla paylaşsa. Halk bunu okur ve takibini yapar ama basın açıklamaları unutuluyor. Bir bakıma söz uçar yazı kalır olması lazım. Sayın Er'in vaatleri muhalefet partisinde mevcut aylık ya da üç aylık bilgilendirici bültenler hazırlansa vatandaşta bunlara erişir. Benim vatandaş olarak gördüğüm hep ağız dalaşı halbuki yazılı belgeler çok güzel olur. Mesela bir an önce vatandaşın konut sıkıntısının çözülmesi lazım. Bununla ilgli sayın Er'in vaatleri var. Muhalefet bu ve benzeri konuların takipçisi olursa bizler de daha bilinçli oluruz diye düşünüyorum. Bakı sol seçmen ideolojik davranır yani hizmet görmese de asla sağa oy vermez ama sağ seçmen öyle değil yeri geldiğinde cezayı keser ki bu seçim öyle oldu. Gerektiği yerde sandığa gitmedi gerekli yerde adaya güvendiyse sol demedi oyu verdi.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • K.Dayı (4 hafta önce)
    Sen Malatya nın kralısın.çok istedik kazanmanı.Ama olmadı.Malatyalı seni çok seviyor.bir gün Malatyanın en kral başkanı sen olacan inşallah.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Olsun (4 hafta önce)
    Ülkedeki açık ara en iyi iki kampanyadan birisini yaptınız. Diğeri de İzmirde Hamza Dağ idi. İkinizi de severek ve de işte budur diyerek izledim. Parti ayrımı yapmadan ,bütün gönüllere girmeye çalışan, kimseye tepeden bakmayan bir tavır ile yol aldınız. Açıkçası ikinizin adına da üzüldüm. Lakin halk böyle buyurduysa yapacak bir şey yok. Doğru yoldasınız. Hepimiz için tüm sonuçlar hayırlı uğurlu olsun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mehmet (4 hafta önce)
    Sen canını üzme Veli Baba, biz seni deprem döneminde gördük. Bütün Malatya gördü. Geç başladın kampanyaya tek kusurun bu oldu. Halkın tercihi bu oldu, saygı duymaktan başka bir şey gelmez elden.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kampanyaya geç mi başladı. Adam evine girmedi dolasmaktan. Ama Sami er çıktı bizim kaybetme oranımız yüzde bir bile değil dedi.adam biliyormuş. Memleketi Adıyaman'a bak adamları beğenmiyorduk. O düşüncede olduğuma utaniyorum şimdi. Helal olsun Adıyaman ibret al Malatya. Bu Malatya dan olmaz ndepremi tillahina kadar yaşayan Adıyaman bakın nasıl bı devrim yaptı.hey Malatya hey. Sen makarnani ye beyin biraz daha durgunlassin.Rabbim hayırlısı ile bu memlketten rızkımi kaldirsin.amin çok amin
    %70
    %30
    Yanıtla