SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı'na Yeni Kanal Geliyor

0
Güncellendi - 2018-09-25 03:54:24
Beydağı'na Yeni Kanal Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

  • Karagöz Deresi'yle Orduzu Pınarbaşı arasında mevcut kanalın üstünde yapılacak, suyu Orduzu Göleti'ne akıtacak..

 Malatya'nın Derme Kanalı'ndan başka bir kanalı daha olacak. Taşkın önleme amacıyla yapılması planlanan yeni kanal, Beydağı bölgesinde mevcut kanalın 200- 300 metre yukarısından geçecek.

Yapılaşmanın yoğunlaştığı, bu nedenle Beydağı'ndan kuzeye doğru sel yatağı olarak nitelendirilen yatakların ciddi ölçüde daralması, Fahri Kayahan ve Bostanbaşı kanallarının yetersizliği nedeniyle, Karagöz Deresi ile Beydağı'ndan gelecek sel sularını tahliyeye yönelik olarak yeni bir kanal planlaması yapıldığı bildirildi. Yeni kanalın Karagöz, Cemal Gürsel Mahallesi TOKİ 1. Etap Konutları civarından başlayacağı, Beydağı, Başharık, Yamaç, Fırat, İnderesi ve Çöşnük'ten geçeceği, Çamurlu Mahallesi'nde son bulacağı, tahliye ağzının Orduzu Pınarbaşı Göleti'ne bağlanacağı belirtiliyor.

Kanalın projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı, DSİ tarafından inşa edileceği belirtiliyor. DSİ'nin, güzergahın kamulaştırmasız ve sorunsuz olarak teslimi halinde kanal imalatını yapabileceği yolunda görüş bildirmesinin ardından, Büyükşehir Meclisi Eylül ayı toplantısında, güzergah üzerindeki taşınmazlarla ilgili kamulaştırmalar için başkan Hacı Uğur Polat'a yetki verilmesi gündeme geldi.

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından meclise sunulan önerge, "Karagöz mevkiinden başlayarak Orduzu Göletine mansıplanacak olan 'Malatya İli Kuşaklama Kanalı' ile ilgili olarak mahalle içinden geçen dere yatağında ıslah ve inşaat çalışmaları için gerekli olan taşınmaz alanların Belediye tarafından DSİ’ye kamulaştırmasız ve sorunsuz tahsisi konularında protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın teklifi” olarak gündeme alındı ve istenen yetki verildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- malatyayorum.com

GÖRSEL: Kırmızı hat, yapılacak kanalın güzergahını gösteriyor

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ertuğrul (5 yıl önce)
    Sn editör konu dsi bölge müdürü İLKER bey'e bir sorulursa yaklaşık iki yıl önce dönemin millet vekili Sn Mustafa ŞAHİN tarafından bizatihi dsi bölge müdürüne pınarbaşı sulama sorununun çözümü için bu planın uygulanmasının yapılmasını ve gündemlerine aldırıp çalışmalara başlandığına biz Ak Parti teşkilatından arkadaşlar şahidiz buradan emeği geçenlere teşekkür etmeyi borç biliriz, yarın öbürgün ilgisi ve alakası olmayan birileri hep yaptıkları gibi bunu da sahiplenmesinler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Eğimi fazla olması ve yapılaşmanın artması yağmurları sel riskini arttıran şeyler . İyi düşünülmüş taşkın önlenmesi amacı ile.
    0
    0
    Yanıtla