SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Er, Beylerderesi'ne 2'nci Viyadük Projesini Bakanla Görüştü

Er, Beylerderesi'ne 2'nci Viyadük Projesini Bakanla Görüştü
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, Ankara'da ziyaret ettiği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştükten sonra, “Orta vadede ise çevre yoluna kavşak düzenlemeleri ve Beylerderesi üzerindeki 2. Viyadük projesinin tamamlanması gibi konuları görüştük” açıklamasını yaptı. Başkan Er,  ayrıca 15 bin toplu konut projesinin hızlandırılması ve arazi çalışmaları için TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya gelirken, çarşı projesi ve rezerv alanlar için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını ziyaret etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları Hasan Suver ve Vedad Gürgen ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u ziyaret ederek, Malatya ve Büyükşehirin proje ile yatırımları hakkında görüşmelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’na Ziyaret 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yaptığı ziyaret hakkında bilgi veren  Er, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu gerçekleştirdiğimiz ziyarette Malatya’daki çalışmaları değerlendirdik. Kendisinden kısa vadede çevre yolunun asfalt ve çevre düzenlemelerinin yapılacağı sözünü aldık. Orta vadede ise çevre yoluna kavşak düzenlemeleri ve Beylerderesi üzerindeki 2. Viyadük projesinin tamamlanması gibi konuları görüştük. Ayrıca Kuzey çevre yolunun yapılacağı etaplar hakkında da fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Bakanımıza desteklerinden dolayı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Çarşı Projesi ve Rezerv Alanları Görüşmesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çarşı Projesi ve rezerv alanları çalışmaları hakkında ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaptı.

Başkan Er, yaptığı görüşmeyle ilgili de şu bilgiyi paylaştı:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılarımız, Hasan Suver ve Vedad Gürgen’i Malatya’da yürütülen projelerimizi değerlendirmek üzere ziyaret ettik. Çarşı projesi ve rezerv alanları çalışmaları hakkında gerekli görüşmeleri yaptık. İlgilerinden dolayı çok memnun kaldım ve destekleri için teşekkür ediyorum.”

15 Bin Konut Projesinin Hızlandırılması Ziyareti 
Er, 15 bin toplu konut projesinin hızlandırılması ve arazi çalışmaları ile ilgili olarak TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u ziyaret ettiğini açıklayarak, “TOKİ Başkanlığı ziyaretimizde; 15.000 toplu konut projesinin hızlandırılması ve arazi çalışmaları için gerekli görüşmelerimizi tamamladık. TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ve ekibine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte başaracak, büyük dönüşümü birlikte başlatacağız.” şeklindeki bilgileri verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Zurna 44 (1 hafta önce)
    Başka şehirler yüksek hızlı tren, hafif raylı sistem, yeni hava alanları için görüşedursun, biz ise 30 yıldır bitmeyen çevre yolu, yanlış planlama yüzünden alternatifi yapılmak zorunda kalınan viyadük ve yamalı yollar için görüşelim. Vah Makus talihli Malatyam vah!!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kır osman (1 hafta önce)
    Dılo dılo yaylalar :))
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Çevre yolunun yamalı asfaltını doğru düzgün yapamayanlardan OLMAZ
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deka (1 hafta önce)
    Sami baskanda belediye borcu çok diyerek gündem değiştirdi belliki hiç bişey yapmiyacak
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Erolll (1 hafta önce)
    Kot farkı var dediler dinleyen olmadı,sorumlular iş aykırı olduğu halde köprüyü hizmete açtılar bu şekildemi yapılıp teslim edilecekti madem plana uygun değil yapı farklı teslim alınmayacaktı burada kabahatliler bulunup hesap sorulmalı milletin parasını gasp edenlere gereken neyse hukuk çerçevesinde yapılmalı bu yapım şirketine õdenen paralar rücu edilmelidir. Millet bu şekilde soyuluyor şimdide köprü yamuktur diyemiyorlar toz kondurmadan ikincisini yapmaya çalışıyorlar....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Teknik osman (1 hafta önce)
    Beyler deresine derhal bir viyadüdük yapılmalı c50 beton ve 30 Luk demir döşenmeli birde ip çekilmeli ki karşıya köprü düz olsun iki uç da öpüşsün
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    İlk yapılan gibi kaliteli olmasin ama viyadükten başka herşeye benziyor eğri büğrü Türkiye de örneği yok, ayrıca hızlı tren bı an önce Sivas'tan Malatya ya bağlanmalı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cengiz (1 hafta önce)
    Görünen o ki toplantı küçük bir mekanda yapılmış.Darende ye böyle etkinlikler için toplantı salonu olan bir kültür merkezi gerekli gibi görünüyor.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • alp (1 hafta önce)
    Ekonomi bakanı kemer sıkmamız lazı diyor Malatya belediye başkanı 20 yıldır devam eden cevreyolu bitsin diyor ağam bizimle dalga geçiyor şakamı bunlar yazık
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatyam için (1 hafta önce)alp isimli kullanıcı yorumuna
    Şakamısın kardeşim ! Ne alaka şimdi. Kamuda israfın ve fazlalığın önüne geçilecek. Bu demek değil ki herşey askıya alınacak. İyi o zaman hiçbir belediye çalışmasın. Malatyamız geri kaldı herşeyde Başkanım. Mevcut çevreyolunun Karayolları meselesine ilgilinizden dolayı teşekkür ederim. Normalde KarayollarıBölge müdürlüğü sorunu çözmesi lazım. Malatyamızın en önemli sorunları 1-Kuzey çevreyolu biran önce faaliyete alınması 2- Mevcut çevreyolu acilen asfaltlanması lazım. Karayolları Bölge müdürlüğü neden yıllardır yapmıyor? 3- Ağır hasarlı binaların bitirilmesi.TOKİ lerin hızlanması 4- Hafif raylı sisteminin temelinin biran önce atılması 5- Kışla caddesi projesi 6-Merkeze katlı otopark yapılması 7-Her mahallenin Semt pazarının olması(Çadır sistemine son verilmesi) 8-Mahalle cadde sokak aralarının asfaltlarının yapılması. 9-Mecut çevreyolu İstasyon kavşağı - Eski SSK kavşağı - Fahri Kayahan kavşaklarına ALT GEÇİTLER yapılması 10- Beylerderesine alternatif Viyadük (Hafif raylı sistem düşünülürek) 11- Türk bayraklı Elektrik AYDINLATMA direkleri 100.yıl parkı FAHRİ KAYAHAN güzergahındaki aydınlatma sisteminin Mercan koleji ve TOKİLERİN olduğu caddeye kadar devam ettirilip bitirilmesi. 12- Güney Kuşak yolu
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mevcut alt geçitlerin kuzey-güney yönlü yeraltı su akışını kestiğini bölgenin jeolojisini en iyi bilen Pof Mehmet Önal hoca defalarca açıkladı. Yeraltı sularını deplase edecek sistem kurulmadan yani bir çözüm geliştirilmeden yeni yerlere alt geçit yapılması su akışını kesebilecek ve ileride Allah korusun bir deprem tekrarında alt ve üstündeki bölgelere Akpınar,Niyazi Mısri ve Çavuşoglu bölgelerinde olduğu gibi zarar verebilecektir değerli kardeşim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya'ya bir çivi çakandan Allah razı olsun ama Kuzey çevreyolu için 2024 yılında bütçe çok cüzi para aktarılmış o para ile o yol bitmez. Malatya'ya hızlı tren gelecekti. bir önceki yerel seçimde oy almak için söz verildi ama bir proje yok Haber sitelerinde bakan ile fotoğraf çekme ve sosyal medyada paylaşma ile projeler olmaz. Eski belediye başkanı borç batağı bırakıp gitti sen daha arkadan bakarsın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cetin kaya (1 hafta önce)
    Yakında sivas - istanbul yht açılıyor 15-16 saatlik yol 7 saate düşüyor. Sivas Ankara arası 7-8 saatlik yol 2 saate düştü 1 yılda 1 milyona yakın taşıma yapıldı. Ez cümle bize viyaduk lazım değil yht lazım.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • çiftçi (1 hafta önce)
    kuzey çevre yolunu bitirememişler bunu netleştirmeleri gerekirken diğer projelerimi görüştünüz..! sayın başkanımda bir öncekilerin yolunda sanırım..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    köprü yapılırken 40cm iki ayak arası kot farkı vardı.chp bunu kamuoyuna duyurdu.akp yalan dedi siz memleketin gelişmesini istemiyorsunuz bunlar yalan dendi.konu hızlıca kapandı.köprü bitti 40cm farka asfald döküldü .hoplaya hoplaya gidiyoruz.vatandaş yinede akp ye oy verdi.gürkan 1 katrilyon borca batmış dedi .vatandaş yine oy verdi.borç 17 katrilyona çıktı yine oy verdi.yeni köprü istiyoruz en erken 20 yılda belki olur.kuzey çevre yolu daha %10 anca bitmiş sen köprü istiyorsun .aklı olan buna inanır mı ülke batmış sen 2.köprü iste .mantık dışı..
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 hafta önce)
    Sami bey dostlar pazarda görsün gibi olmuş.Malatya 5 yıl kaybetmiş gibi görünüyor.İnşallah yüzümüzü kara çıkarırsınız.Ama kurduğunuz kadro ile anca sahada top çevirir başka bir şey olmayacak gibi görünüyor.Çevrede konuşulan ve yazılanlara göre Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat dönemindeki ekiple çalışıyor mussunuz?Bu ekibin karnesine baktınız mı hiç?O dönemde neler yapmışlar Malatya'ya.Yazik oldu Malatya ya.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bilge (1 hafta önce)
    1. viyadük çok düzgünmü ki 2. sini yapacaksınız milletin derdi ev,dükkan ve geçim. vergilerimizi lüzumsuz betonlara gömmeye devam etmeyin yoksa sandıkta hepten gömüleceksiniz…
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Malatyam için (1 hafta önce)Bilge isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki MALATYAMIZA birşeyler yapılmasın isteyen bir insansınız. Eminim ki Malatyalı da değildirsiniz. Şehir için en önemli olmazsa olmaz bir projeye yazdığınız yoruma bakın !
    %83
    %17
    Yanıtla
  • reis (1 hafta önce)
    orta vade dediği 20 yıl :)
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Aydın Ay (1 hafta önce)
    Çok güzel.Başarılı ve olumlu.Buda şaka yapmaya başladı.Başkan başkan Malatya'nın yarısından fazlası yıkılmış.Ekonomide onunla yarışmakta.Bu durumda köprüye bütçe ayirabilecek bir babayiğit varsa söyle onlara önce bizim evlerimizi dükkanlarımızı okullarımızı sağlık ocaklarımızı yani düzenli hayatımızı geri getirsinler.Yav size söyleyecek çok şey varda bu arkadaşlar yayınlamiyor.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Aydın Ay (1 hafta önce)Aydın Ay isimli kullanıcı yorumuna
    Şu yorumu beğenmeyen ler varya,hepsinin evi sağlam veya yedek kalacak yerleri var.Hatta Malatya umurlarinda değil.Sizin durumunuz için Allah'a şükretmek yerine,Allah sizi uyandırsın demekten başka dua edemiyorum.Biraz beyninizi çalıştırın durumu analiz edin.Analiz nedemek biliyorsanız tabiki.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Battal fırat (1 hafta önce)
    Battalgazide yapılan konutlar nerede? Altı üstü çamurludaki 681 konutmu? Onlarında sahibide varmı yokmu dağıtıldımı dağıtılmadımı haber yok ? Fırat mah. M. Buyruk caddesinide bir an önce rezerv alan ilan edip inşaata hızlıca başlayın. Para verebilecek hak sahipleride destek olsun, erkenden bitirin. Akıl parayla değil .
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Beylerderesi ne 2 ci viyadük çalışması dogru bir çalışması.. aslında 1 ci si yanlış yapıldı.. halbuki üzerinden demiryolu tramvay geçecek şekilde gidiş geliş çift hatlı ve karayolu olarak 3x3 yol yapılmış olsaydı hiç gerek te olmayacakti.. eski akp li vekiller ve belediye başkanları planlayamadilar ileriyi dusunemediler.. şimdi gelen adam duzeltmeye çalışiyor.. ama gel gör ki para yok.. inşallah yapılır ve devaminda raylı sistem de yapılır..
    %74
    %26
    Yanıtla