SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilsam Kurtuba Akademi'den Panel

0
Güncellendi - 2016-12-26 21:35:26
Bilsam Kurtuba Akademi'den Panel
A- A+ PAYLAŞ

BİLSAM Kurtuba Akademi 2016-2017 dönemi atölyelerinden ‘Sosyal Farkındalık Projeleri Atölyesi’nce “Biz Engel Olmak İstemiyoruz” temalı panel gerçekleştirildi.

Kendilerine sosyal farkındalığı fark etmeyi amaç edinmiş bir grup katılımcıyla yola çıkan atölye katılımcıları, önce kendi farkındalıklarını sonra da toplumun farkındalığını arttırmaya çalışıyorlar. Bu kapsamda belli periyotlarda farkındalık üzerine projeler geliştiren ekip, ilk olarak panel düzenledi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen paneli, Sosyal Farkındalık Projeleri Atölyesi katılımcılarından İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Fatma Gül Telli yönetirken, panelde görmez özellikli müzik öğretmeni Habip İbar, sosyal girişimci Lale Altuntaş ve Cereblal Palsy hastası çocuğu olan Ceren Kodaman söz aldı.  Her konuşmacı kendi engelleri ile ilgili özellikle günlük yaşantılarında ki zorluklara ve duyarsızlıklara değinerek paneli tamamladılar.

Panelde ayrıca atölye kapsamında 525 üniversite öğrencisi ile yapılan araştırma sonuçları katılımcılar ile paylaşılırken bunun yanında Malatya’nın 4 farklı ilkokulunda 4. Sınıf öğrencilerine bir hafta boyunca farkındalık eğitimi verilmiş ve sonunda çocuklardan “Ben engelli arkadaşıma yardımcı oluyorum.” temalı resimler yaptırılmış ve çocuklar tarafından yapılan resimlerde panel günü BİLSAM da sergilenmiştir.

Panel sonunda söz alan ‘Sosyal Farkındalık Projeleri Atölyesi’ yöneticisi İnönü Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Mehmet Sağlam, katılımcı ve misafirlere atölye çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen panel bir buçuk saat sürdü.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız