SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bir Haftada FETÖ Davalarında 24 Mahkumiyet

0
Güncellendi - 2019-02-25 02:51:36
Bir Haftada FETÖ Davalarında 24 Mahkumiyet
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ davalarında TUSKON toplantısına katılan işadamı, eski emniyet müdürleri, eski vergi müfettişi ile değişik görevlerdeki eski memurlar çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı

Malatya’da FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü davalarının karar duruşmalarında, son bir haftada 28 dosyada karar çıkarken, 24 sanık 10 yıl ile 1 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Hapis cezası verilen sanıklar arasında FETÖ’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit ettiği TUSKON toplantısına katılan ve 6 yıl 3 ay hapis cezası alan işadamı da bulunuyor.

-2 eski emniyet müdürüne 7 yıl 6’şar ay

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu sanık eski emniyet müdürü Nurettin Ç. ve yine eski emniyet müdürü Mehmet E.’ye 7 yıl 6’şar ay, öğretmen Aysun Ç. ve mühendis Mehmet G.’ye 6 yıl 3’er ay, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan öğretmen Ferhat Z.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezaları verildi. Hüküm ile birlikte sanık Nurettin Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar kılındı.

-TUSKON toplantısına katılan işadamına 6 yıl 3 ay

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ /PDY silahlı terör örgütü davaların karar duruşmalarında ise tutuksuz yargılanan işadamı Kerem G.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanık Kerem G.’nin FETÖ’nün işadamları yapılanmasındaki çatı kuruluşu olan TUSKON’un 1 Mart 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tehdit edildiği” genel kurul toplantısına katıldığı iddianamede yeralmıştı.

-Vergi Müfettişine 10 yıl hapis

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında tutuklu sanık eski vergi müfettişi Mehmet A.’ya “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 10 yıl hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte tutukluluğunun devamına karar kılınırken, aynı suçtan öğretmen Nebahat G.’ye 8 yıl 9 ay, öğretmen Suat K.’ya 7 yıl 8 ay, astsubay Talip K. ve öğretmen Mehmet Ali Y.’ye 6 yıl 3’er ay, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan öğretmen T.Y.’ye 4 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yine astsubaylar B.K. ve S. S.’ye 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verilerek hüküm ile birlikte cezaları ertelendi. Etkin Pişmanlık hükümlerinden yararlanan T.M.’ye ise ceza verilmesine yer olmadığına karar kılınırken, Vahit G. ve Abdulkadir B. hakkında ise beraat hükmü verildi.

Mahkeme Heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan ise öğretmen Yasemin Y.’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

-Tutuklu eski memura 10 yıl hapis

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarında ise, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Göç İdaresi’nde memur olan tutuklu sanık Ferat P.’ye 10 yıl hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar kılındı. Mahkeme Heyeti aynı suçtan komiser Hasan T.’ye 7 yıl 6 ay, öğretmenler Aysun A., Ahmet A. ve Ahmet Ç.’ye 6 yıl 3’er ay, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan öğretmen A.S.’ye 5 yıl A.G.’ye ise 2 yıl 2 ay 7 gün, öğretmen M.İ.’ye 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan polis Zeyyat P.’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verirken, sanık Sincar Ö.’yi ise beraat ettirdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız