SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bir Karar Çıktı, Kimse Karşı Gelemiyor!"

0
Güncellendi - 2020-05-11 13:28:42
A- A+ PAYLAŞ

KARAMAN MUTSUZ.. Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Şimdi böyle bir karar çıktı. Bu karara kimse karşı gelemiyor. Karşı gelmek içinde o zaman ‘ben oynamıyorum’ diyeceksin. Bunu teknik direktörü deme şansı yok ki kulüp başkanı, yönetim, oyuncu grubu var. Bizim teknik adam olarak benim ortaya koyduğum şey; antrenmanların istenildiği gibi olmayacağı. Bu da bir takım lige hazır olmayacağı anlamına gelir” dedi.

Karaman, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamaları ve koronavirüs ile birlikte yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Tecrübeli teknik adam, süreçle ilgili “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız, ‘devletimiz ne derse ben onu yaparım’ diyor. Şuanda Türkiye Futbol Federasyonu’nun, TFF Sağlık Kurulu’nun açıklamış olduğu bir karar var. Bununla birlikte Gençlik ve Spor Bakanımız ve Bilim Kurulu’nun da zaman zaman vermiş olduğu demeçler var. Burada esas nokta şu; federasyon başkanımızın cümlesinin ilk girişi ‘şimdilik’ diyor. Dolayısıyla bizim amacımız ligler oynanmasın, maçlar oynanmasın değil. Benim teknik adam olarak şahsi kanaatim mesele, antrenmanları sıhhatli yapabilmek. Biz, antrenmanları istediğimiz gibi yapamazsak, takımları lige hazırlayamayız. Bence tartışılacak konu budur. TFF Sağlık Kurulunun vermiş olduğu raporu herkes iyi okumuyor. O rapor iyi okunduğunda; TFF Sağlık Kurulunun vermiş olduğu rapor zaten devletimizin, Bilim Kurulu’nun millete vermiş olduğu raporun bir başkası. Orada da inanılmaz bir dikkat var. Fakat bu Türkiye’de sadece Süper Lig değil, 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig kulüpleri için yeterli değil. Bütün kulüpler oradaki şartlara karşılık verebilir mi mesele burada. Diyelim ki Süper Lig’deki takımların yüzde 98’i buna karşılık verdi, aşağıdakilerin yüzde 95’i veremedi. O zaman ne olacak?” yorumunu yaptı.

Esas meselenin takıma antrenman yaptırabilmek olduğunu dile getiren Karaman, şunları söyledi:

“Altışar kişilik gruplarla yapacağımız antrenman bizi nereye getirebilir? Gerçekçi olalım. Bu şartlarda takımımıza yaptıracağımız antrenmanın yeterli olmadığını savunuyorum. Bununla birlikte eğer antrenman döneminde takım içerisinde pozitif çıkan vakalar oyuncuları ve takımı olumsuz yönde olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Psikolojik olarak başka şeyler ortaya çıkacaktır. Çünkü Ankaragücü yaşadı, Fenerbahçe hemen antrenmanları bıraktı. Buradaki düşünce acaba biraz daha bekleyip, ortamımı beklemek gerekir? Nihayetinde de federasyon başkanı olmak istemezdim. Bu konuda ne söyleseniz, hangi düşünceyi ortaya atsanız herkes farklı bir pencereden bakacak. Diyelim ki futbol bu sezon böyle oynandı veya oynanmadı ama futbol bir şekilde başlayacak. Böyle de bakmak gerekiyor. Futbol o zaman yeni sezon için başlayacak.”

Tecrübeli çalıştırıcı, Haziran 12’ye kadar uzun bir sürenin olduğuna dikkat çekerek, “Bir hafta içerisinde antrenmanlarda yapılan testler ne veriyor, oyuncu psikolojileri ne bu konu üzerinde tartışmalar yapıp, TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızı bu konuda bilgilendirip, devletimize bilgiler verip, bunun olacağı veya olmayacağı yönünde daha net kararlar verebiliriz. Nihayetinde şimdi böyle bir karar çıktı. Bu karara kimse karşı gelemiyor. Karşı gelmek içinde o zaman ‘ben oynamıyorum’ diyeceksin. Bunu teknik direktörü deme şansı yok ki kulüp başkanı, yönetim, oyuncu grubu var. Bizim teknik adam olarak benim ortaya koyduğum şey; antrenmanların istenildiği gibi olmayacağı. Bu da bir takım lige hazır olmayacağı anlamına gelir. Ankaragücü yaşanan süreçle ilgili antrenmanlarını iptal etti. Onda çıktı iptal, diğerinde çıktı iptal, ötekinde çıktı iptal… Bu tartışmaları yapacağız. Bence kırıcı olmaktan öte doğru yolu bulmak olmalıdır. Bu tartışma ve düşüncelerle doğru yolu bulmalıyız. Nihayetinde bir takım kararlar verilecek” şeklinde konuştu.

Zamanı biraz daha gözlem yaparak geçirmenin doğru olacağını dile getiren Karaman, “Mayıs’ın sonunu görüp ona göre hareket etmekte fayda var. Çünkü Türkiye’de yapılan çalışmalarda başarılı bir sonuç alınıyor. Bunlara dikkat edeceğiz. Benim şahsi kanaatim mevcut durumda yapılan önemli açıklamalar var, bizimde antrenmanlara başlamamızın erken olduğu görüşündeyim” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Carbon (4 yıl önce)
    İşimiz Corona ya kaldı başka kimse kurtaramaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Bizim takım liglerin iptal olacağını ya da bu şekilde tescil edileceğini düşünüyordu, bu sonuçla da ligde kalacağının hesabını yapıyordu.Ama liglerin oynanması ihtimali artıkça bizim takımda korku başladı.Korkmada da çok haklıyız,son 9 maçta bir puan alan takımın kalan 8 maçta alacağımız sonuçda aşağı yukarı belli.Zaten gücümüz olsa maçların oynamasını en çok biz isterdik.Sonuçta bizim yanımıza gelecek diğer iki takım kim olacak onu da zaman gösterecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Hocam şu anda başakşehir de olsan böyle konusurmusunuz herhalde takımın durumu iyi değil motive edemiyorsun gideceksin ama onuda yapmıyorsunuz hocam biz taraftar olarak da biliyoruz durumlar iyi değil zaten iyi olsa 9 haftada bir puan almaz daha fazla puan alırdık hocam artık konuşma zamanı geçti oyuncularla elinizden geleni yapın bu takımı ligde bırakın ondan sonra hem konuşun hemde oyuncular federasyona giderek serbest kalıp kulübün bütün alacacaklarina temlik koydursunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa önder (4 yıl önce)
    Ya bu adam bu kadar ne eveleyip geveliyor.Bu karar sade Malatyaspor için değilki.Tüm takımlar aynı şartlarda çalışacak oynayacak.Şampiyon olan olacak düşen düşecek.yemiyo bahane ustune bahane.yok şöyle olacakmışta böyle olacakmışta.öf öf.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Hoca manzarayı görüyorsun takım iyi değil bırakıp gideceksin bahanelere sığınma.
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli (4 yıl önce)
    yavhu üç dört oyuncuya mahsustan pozitif teşhisi Konsun ve malesef biz kalan maçlara çıkamayız densin olur biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (4 yıl önce)
    Fabrika okadar insan çalışıyor onları bu kadar düşünen varmı bir askeri ücretle çalışıyor fabrikada herkes 1 metre mesafe yok iç içe çalışıyor otobustelerde mesafe yok bunlarda insan deyilmi neden kimse bunlardan konuşmuyor çıkmış diyor canımız tehlikede bu şekilde futbol oynanmaz bütün dunyadaki herkes oynaması izin verilirken bizim ülkemizde neden bu kadar buyutuyorlar ne olsa oynasada oynamasada dünyanın parasını alıyorlar biri çıksın desinki ben bu iki ay icresinideki paramı almayacam hocalar olsun futbolcu olsun bu kulüplerin dünya.kadar giderleri var porclari var nasıl olacak kardeşim Allah iziniyle bircey olmaz siz terbirinizi alın Allah'ın korur size bakılan kadar fabrikadaki oo kardesimlerime bakmıyorlar onların sesi cikiyormu tek taraflı düşünmeyin elinizi vicdaniza koyun saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • BAKA (4 yıl önce)
    Fazla konusursa takim 3.lige dusecek....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Voleybol ve basketbol gibi futboldan daha az oyuncuyla oynanan spor dallarında bile ligler mevcut haliyle sonlandırıldı.Şampiyon yok,küme düşme yok.Enteresan olanı 22 kişiyle oynanacak bir spor müsabakasının oynanması için,bu Tff nedense elinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyor.Bakın bitti denilen Covid 19 G.kore ve japonyada tekrar ortaya çıktı.Tff başkanı ligleri başlatırsa 18 takımın birinde çıkacak bir vakanın hesabını veremez.Bunun şakası yok.Ancak Göreceksiniz bu lig bu şartlarda oynanmaz ve oynanamıyacak.Yahu beinsportun spikeri bile isyan edip istifa etti.Ne diyorsunuz?Hocam yerden göğe kadar haklıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın hocam bir tek malatyada corona yok, bütün takımlar aynı şartlarda yarışacak. Zaman mazeret üretme zamanı değil, 3 gram fazla çalışacaksınız diğer takımlardan eğer küme düşmek istemiyorsan.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    hikmet hoca haklı, şartlar malum bu şartlarda takımı toparlamak, hazırlamak maça motive etmek çok zor, tbf ve tvf önce sağlık diyerek maçları oynamadan bitirdiler insani duygulardan uzak sağlığı önemsemeyen tff hala inat ediyor, bu sene tümden iptal edilmeli, şampiyonda düşmede olmamalı 2020/2021 sezonu şartlar elverirse başlatılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Hocam muhalefet tepkili ama bazı oluşumların paraya ihtiyacı var gibi gözüküyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Hikmet hocam yerden göğe kadar haklısınız. Futbol yakın temas oyunu. En az ikili hatta bazen üç, beş, on, kişinin biribirine girdiği, korakor mücadele ettiği bir etkinlik. Bu şekilde oynanmazsa bir anlamı olmaz. Yani futbol futbol olmaktan çıkar. Öte yandan sağlık konusundaki yetkililer yakın temastan kaçınmak gerektiğini, birbuçuk iki metre mesafeden fazla yaklaşmamamizi üzerine basa basa söylüyorlar. Bu durumda futbol nasıl oynanır, mantıklı bir izahı olabilirmi? Hadi maçı geçtik antrenmanı nasıl yaptiracaksiniz. Ama yapılacak bir şey yok maalesef. Dediğiniz gibi kimse konuşmuyor yada düşündüğünü açıklayamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Hocam bu ligi oynayamazlar lig başlar bir takımın bir oyuncusunda virüs çıkar o takım karantinaya alınır ve lig biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (4 yıl önce)
    Bu da diyo Ben Bi Batağa düştüm ama heç sormayın bırakıp Gaçacam amma Gaçmaya adım şanım müsade etmiyor yosa Bu Delilerin arasında Bidagga durmam gaçarım
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (4 yıl önce)
    aynen katılıyorum ya bu adamın bildiği bir şey var ya da takımı felakete hazırlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    hocam herkes kasaya girecek paraları düşünüyo. insan sağlığını düşünen yok..galatasaray beşiktaş maç sonrası fatih terim atıp tutyordu peki ne oldu fatih terim vürüstten darbede yedi. asıl konuşması gereken o. şenol güneş. ve diğer süperlig hocaları nerdesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Ne kadar çok konuştun. Bu işi yapamayacaksan bırak git. Hep bahane hep bahane kulubün başkanı var yönetimi var sen hoca olarak işine bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum. Adam bahane üreterek beceremeyeceği işin yükünü hafifletmeye çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Oyuncuları nasıl motive edeceksin hocam. Hep olmaz olmaz diyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aykut (4 yıl önce)
    Hikmet bey takım düştü düşecek takımı 12 hazirana hazır hale getirin laf yapmayın.takim 1. Lige dusmesin
    0
    0
    Yanıtla