SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Biri 'İstanbul', Biri 'Malatya' Diyor!.

A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’da, Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in başlattığı stat polemiği devam ediyor.

Ligin ikinci yarısında ilk iki maçı sahasında oynayacak olan sarı kırmızılıların maçlarını İstanbul’da mı, yoksa Malatya’da mı oynayacağı konusunda ortaya atılan farklı söylemler kafaları karıştırdı. Kulüp başkanı Adil Gevrek’in ‘iç saha maçlarımızı İstanbul’da oynayabiliriz’ açıklaması sonrası Malatya’daki taraftarlar buna karşı çıkmış, konuyla ilgili bir açıklama da Evkur Yeni Malatyaspor’un Divan Kurulu Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan gelmişti. Çakır, iç saha maçlarının İstanbul’da oynanmasına olumsuz baktığını ifade etti.

Malatya İnönü Stadı’nın zemininin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle böyle bir karar alabileceklerini ifade eden Adil Gevrek’in konuyla ilgili teknik direktör İrfan Buz’la da bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ‘böyle bir şey söz konusu bile olamaz’ açıklamasının ardından stat polemiği daha da farklı bir noktaya taşındı.

İLK 5 İÇ SAHA MAÇINI İSTANBUL’DA OYNAMAK İSTİYORLAR

Kulüp başkanı Adil Gevrek’in, Malatya İnönü Stadı’nın zeminin kötü olduğu gerekçesiyle, ortaya attığı iç saha maçlarını İstanbul’da oynama fikri taraftarları da ikiye böldü. Bir kısım taraftar iç saha maçlarının İstanbul’da oynanmasının iyi olacağını ve daha çok taraftarın stada geleceğini savunurken, Malatya’daki taraftarlar, Malatya İnönü Stadı’nın takımın kalesi olduğunu ve maçların İstanbul’da oynanmasının söz konusu bile olamayacağını ifade etti.

Statla ilgili her gün farklı bir görüş ortaya çıka dursun, kulüp başkanı Adil Gevrek’in takıın teknik patronu İrfan Buz ile bir görüşme gerçekleştirerek, sezonun ikinci yarısındaki iç sahadaki ilk 5 maçı İstanbul'da oynamak istediklerini belirttiği ileri sürüldü.

Yönetimin, teknik heyetten bu konuda olumlu yanıt aldığı ve Kasımpaşa ile Başakşehir kulüplerinin yetkilileri ile bir görüşme yaparak, birkaç gün içerisinde federasyona resmi teklifte bulunacağı öğrenildi.

ZEMİN İYİ DEĞİLDİ, NEDEN BİR ÇALIŞMA YAPILMADI?

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto 2. Lig’de şampiyonluk yaşadığı Malatya İnönü Stadı’nda geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig maçlarını oynamış, taraftarlarının desteğiyle ligde kaldığı gibi Play-Off şansını da kıl payı kaçırmıştı.

Malatya Arena Stadı’nın yapımı dolayısıyla Malatya İnönü Stadı’na herhangi bir yatırımın yapılmaması yıllardır konuşulurken, stadın zemini kulüp personellerinin özverili çalışmalarıyla maç oynanır hale getiriliyordu.

Sezon başında Süper Lig için iki yıllık bir hedef koyan ancak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin ‘bu takımın hedefi her zaman şampiyonluktur’ söyleminin ardından şampiyonluk hedefiyle yola çıkan takımın iç saha maçlarını oynayacağı Malatya İnönü Stadı’nın zemininde neden zamanında çalışmalar yapılmadığı sorusunu gündeme getirdi. Bir anlamda kaderine terk edilen emektar saha görevini şimdiye kadar en iyi şekilde yerine getirirken ve Evkur Yeni Malatyaspor’a bir şampiyonluk hediye ederken, şuanda içler acısı bir halde olması kimin suçu?

SİVASSPOR MAÇI İNÖNÜ STADI OLARAK GÖRÜNÜYOR

Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci yarının ilk maçında 15 Ocak Pazar günü Sivasspor ile sahasında karşı karşıya gelecek.

Kulüp yönetiminin iç saha maçlarını İstanbul’da oynamak için yaptığı söylemin ardından çalışmalara başladığı öğrenilirken, konuyla ilgili TFF’ye henüz resmi bir müracaata bulunmadığı kaydedildi.

TFF’nin resmi internet sitesinde Evkur Yeni Malatyaspor-Sivasspor maçının 15 Ocak’ta Malatya İnönü Stadı’nda oynanacağı görünüyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ibrahim (7 yıl önce)
    Hiç merak etmeyin kimse stad falan vermez o kadar lobisi olan kulüp değil Malatyaspor. Eğer lobisi olsa TFF de Adana Demir maçı 18:30 da -15 derecede oynanmazdı bunu. İstanbul da oynamayı Tff kabul etmez. Kasımpaşa ve Başakşehirin lig ve kupa maçları var programları dolu sahasını bozmak istemeyecektir. Kimse stad falan vermez...
    0
    0
    Yanıtla
  • FARUK (7 yıl önce)
    Ahmet Çakır ne biliyoda konuşuyo dinlemeyin onu kötü sahada futbolcular sakatlanır hedefimiz şampiyonluk mazalah sakatlıklar hiç iyi olmaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Kasimpasa stadini tercih ederseniz, merkezde kaldigi icin stadi cok rahat doldururuz.Artik bu takim kendine yakisan seyirci ile bulusmali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Gelin Istanbula.Biz Malatyamiza sahip cikariz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevki ÖZKAN (7 yıl önce)
    Eğer takımımızın şampiyon olmasını istiyorsak , güzel sahada oynayarak bu ancak mümkün olur.Boluyu hatırlayın saha zemini çok güzel tabiki futbolda ,neticede güzel oluyor, ben Ankarada yaşayan bir MALATYALI olarak maçlarımızın yeni stadımız açılana kadar İSTANBULDA oynanmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • fk4444 (7 yıl önce)
    istanbul da oynanmalı bence zaten malatya da kimse maçlara gitmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BİRARAYA GELİP ANLAŞAMIYORLAR MI? KÜSLER Mİ? KONU MALATYASPOR. BİRLİK ZAMANI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Şampiyon olmak istiyorsak bu statta mac yapmamalıyız. Malatya'da yaşayan bir taraftar olarak söylüyorum bunu. Artık ince hesaplar yapmak her türlü detayı düşünmek zorundayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Belediye yeni stat çevresini düzenler ise stat bitmek üzere sayın başkanlar malatyapor kulübu sizin zevklerinizı tatmin edeceğiniz bir kulüp değil belediye başkanım sular akmıyor bu konuyu hallederseniz seviniriz bırakın siz malatya sporu. Gelelim sayın gevrek sizde artık bırakmalısınız başkanlığı sizin kaldıra bileceğiz bir iş değil buzz al istifa etse yolumuz açılsın malatya istanbul takımı değil yazık verilecek paraya eski stadın cimleri biraz onarılması iyi olurdu gerek yok İstanbul'a
    0
    0
    Yanıtla