SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizler Bu Şehrin Umudu Olmalıyız"

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesi personeli ile bayramlaştı. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası zemin katında düzenlenen bayramlaşma törenine, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve çalışanları katıldı.

"ALLAH’A HAMD OLSUN BAYRAMI HUZUR İÇERİSİNDE GEÇİRDİK"
Büyükşehir Belediye personelleri ile bayramlaşma programında konuşan Başkan Er, “Ramazan Bayramı dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Allah’a hamd olsun güzel bir Ramazan ayı geçirdik, oruçlarımızı tuttuk, ibadetlerimizi yaptık. Ödül olarak da Allah bizlere bayramı bahşetti. Allah’a hamd olsun bayramı huzur içerisinde geçirdik. Bayram; huzurdur, paylaşımdır, sevgidir, saygıdır. Bayramı kardeşlik hukuku içerisinde yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü huzurun, kardeşliğin olmadığı yerde düzen de nizam da sevgi de olmaz. Hepimiz insanız hepimiz kardeşiz birbirimizle hoşgörü ve güzel duygular içerisinde yol almamız gerektiğini düşünüyorum.

Ülke olarak zor bir coğrafyadayız. Dünyada da maalesef İslam coğrafyası olarak buruk bir bayram geçirdik. Başta Gazze’de yaşanan savaş olmak üzere İslam coğrafyasındaki kardeşlerimiz zulüm altında ve çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bu da bizim buruk bir bayram geçirmemize neden oldu” dedi.

"6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN SONRA BAYRAMLARIMIZI BURUK YAŞADIK"
Başkan Er konuşmasının devamında, “Malatya olarak da 6 Şubat depremlerinden sonra bayramlarımızı buruk yaşadık. Seçim çalışmaları süresi boyunca memleketimizdeki konteynerleri tek tek ziyaret ettim. Bu süreçte şehrimiz ne olacak? Vatandaşlarımızın bir an evvel kalıcı konutlarına geçmelerini nasıl sağlarız? Bunların istişaresi içinde olduk. Çünkü vatandaşlarımızın düzenli yaşaması gerektiği düşüncesinin bilincindeyiz. O nedenle buruk bir bayram geçirdik. Bizim asıl bayramımız hep birlikle Malatya’mızı ayağa kaldırdığımız zamandır. Bunun içinde hepimizin el birliyle sevgi, kardeşlik, huzur içerisinde bir yönetim sergileyerek, şehrimizi birlikte ayağa kaldıracağız.  Yoksa uyumsuzluklarla bu iş hiçbir yere varmaz. Umudumuzu tüketmememiz lazım. Bizler bu şehrin umudu olmalıyız. O nedenle hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeyin. Umutsuzluk en büyük hastalıklardan bir tanesidir. Bu hususta kendimize, müktesebatımıza ve siz çalışanlarımıza güveniyoruz. Bu bağlamda inşallah Malatya’mızı en kısa sürede ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Aynı zamanda Allah’a hamd olsun güçlü bir Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz var. Böylelikle Malatya’mız kısa sürede ayağa kalkacaktır. 6 Şubat depremlerinin yaralarını sardığımızda asıl bayramı hep birlikte yapacağız. Allah bizlere daha nice güzel bayramlara ulaşmayı nasip etsin” ifadelerine yer verdi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Cero (1 hafta önce)
    Sayın başkan, yeter artık bu tanışma, bayramlaşma merasim ve hikayeleri . Bu millet seçim olacak diye zaten bir senedir yeterince bekledi. O nedenle bekleyecek bir dakikası dahi yok . Elinizi çabuk tutun ve işe koyulun. Belediyelerin oluşturduğu yerinde dönüşüm ve ifraz vb. gibi sorunlardan bir türlü yerinde dönüşüme başlanamıyor. Geçirin meclisten geçmesi gerekenleri. Doğunun boş beleş ahbab çavuşluk muhabetlerini bırakıp profesyonelce işlere koyulun. Arık gazetelerde yapılan işleri öğrenmek istiyoruz hikayeden toplamntıları değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hamd (1 hafta önce)
    Allah'a hamd olsun, sen 6 şubatı yaşamadın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Başkanım belediye ve iştiraklerinden adıyamanlı ve doğulu olanları hatta darendeli olanları seçip ayırınız, liyakat ve ehliyet sözü verdiniz işi doğru kişiye veriniz. Biz Malatyamız için kendi öz vatandaşlarımızı istiyoruz. Yoksa başka türlü Yeşilturtta Battalgazi de gelişmez.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    2014 yılında malatya buyuksehir oldu.. onunla beraber denizli , ordu gibi illerde oldu.. onlara bakıyorum teleferik leri var.. raylı sistem projeleri ile uğraşıyorlar.. yolları süper.. malatya da hiç bisey yok.. tam 10 yıl geçmiş.. boş.. gelelim depreme.. deprem de yıkılan evler yollar vs. zaten devlet yapacak.. belediye olarak sen alt yapı, sosyal tesisler, tramvay lar.. vs bunları yap..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (1 hafta önce)
    Yıllardır beklenen TRANVAY yada HAFİF RAYLI SİSTEM TEMELİ biran önce yapılırsa iyi olur. En azından projedeki müsait yerlerin rayları şimdiden döşenmesi lazım. Her yerin müsaitliği beklenmesin. Sonra bahanelere sığınılmasın. Bir ucundan başlansın. BARİ bu hizmet MALATYAmıza çok görülmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    boş laf etmeyin,direk işinize bakın .hemen organizasyonu kur yapılacaklar listesi hazırlayıp ,işe başlayın.döne döne halen deprem ,bayram, ramazan boş laflara gerek yok icraat olmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (1 hafta önce)
    Su'yu Türkiye en ucuza mal eden neredeyse sıfır maliyete iken, de en pahalı kullanan iller arasındayız . Hadi! Şehril emin, yap bir paşalık da görelim.. Bak Muhalif Bursa Şehril emini suyu ucuzlattı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf AKGÜN (1 hafta önce)
    Ehliyet, Liyakat, Adalet ;derken yine MEŞALE ile irtibata geçilmez değilmi. Şu Meşaleden bir türlü kurtulamadık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (1 hafta önce)
    Kerneği biraz daha betona göm başkan. Beton akp nin işi iyi yapıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 hafta önce)
    Belediye başkanı cenazelere gitmeye basladin. Malatya'da ki enkazlae ve cenaze evi olan evlere odaklan. Topu taca atmaa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 hafta önce)
    Çevre yoluna asfalt dökülecek mi? Ya sanayiyi yol ettik
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kerem (1 hafta önce)
    Şu 5 yılda merkez biraz ayağa kalkarsa, yollarda az yapılırsa öpün başınıza koyun. Yok tramvaymış falan onları unutun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakkı (1 hafta önce)
    Çok iyi bir yapılanma göremiyoruz. Getirdiğiniz ve yanınızda gezen ekiplere bakılırsa Meşale ve feto ekseninde gidip geliyorsunuz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Eski malatyalı (1 hafta önce)
    Eski mahalle adları geri gelsin,abi Budapeşte sokak var ya,önce şehrin hafızasını sildiler sonra fiziki yapısını formatladılar.Nüfusta ortadoğu ağırlıklı oldu Hiroşima bu kadar rezil olmamıştır… Güzel şehrimizi geri verin bize ne olur..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Allah a Hamd olsun senden zerre umudum yok,ister yap ister yapma,beş sene de sen oyalan sami abi
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Diğer belediyeler gibi (1 hafta önce)
    Bazı illerde ilçelerde belediyeler önceki döneme ait kaç tl borç var alacak var açıklıyorlar. Kanuni zorunluluk haline gelmeli bu durum. Özellikle Malatya gibi 8-10 kişinin elinde olan yerlerde tahminimce borç akıl almayacak kadar çoktur. Sami Bey'in samimiyetine önceki döneme ait gelir gider tablosunu açıkladığı vakit inanırız. Aksi takdirde dürüst bile çalışsa hep zan altında kalacaktır
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ali (2 hafta önce)
    Allaha hamd olsun gazze o durumdayken sen bayramı huzur içinde geçirmişsin ama biz huzursuz geçirdik. .
    %25
    %75
    Yanıtla
  • ismail (2 hafta önce)
    merkez bankasi 818 milyar dolar zarardayken ben hic bir vaade inanmiyorum. cunku her vaadin masrafi dua ve vaat ile degil dolar ile odeniyor
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Haci 44 (2 hafta önce)
    Seçtiklerin vazgeçtiklerine değmeli yoksa seçtiğin seni vazgeçtiğine muhtaç eder...Ne kadar güzel bir söz!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • misafir (2 hafta önce)
    seçim öncesindeymişiz gibi hala vaatler konuşuluyor. orta hasarlıların güçlendirme kredileri ödenmedi. duyduklarım yanlış değilse afad kira yardımı da sona ermiş. zira henüz ödeme yapılmadı. vaatleri bırakıp icraata ne zaman geçilecek. artık kimsenin siyasi vaadine tahammül kalmadı. konuşmayın,söylediklerinizi bir an önce hayata geçirin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erol (2 hafta önce)
    Sami bey lütfen giden başkanın kurumda açtığı büyük deliği kamuoyu ile paylaşın ki tüm şehir ihanet edenleri görsün. Ve lütfen yerel medya da hedef şaşırtmasın, herkes buna odaklansın.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Tayfun (2 hafta önce)
    Sayın başkan maalesef eksik ve hatalı bir ekip tayin ediyorsunuz. Yanınızda Malatya'da beş yıl görevli ve geçmişi olmayan Vanlı bir zabıta daire başkanının etkisiyle ve hatta bu adama genel sekreter yardımcısı unvanı vererek yetersiz bir çok kişiyi atadığınız ortada. Yine bu şehrin değerlerini yok sayıp gereksiz adamlar getirerek etrafınızı maalesef boş bıraktınız. Belediye personeli hep bunu konuşuyor. Birilerinin kurgusu sizi yanıltıyor sayın başkan
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Aziz (2 hafta önce)
    Gerçi bu haberle ilgili değil ama bugünlerde Türkiye'de gündem olan AKP İzmir Milletvekili Şepnem Bursalı'nın Avrupa'daki çok pahalı bir yerde ıstakoz yemesiyle ilgili haberleri görünce yazmak istedim. Bu kadın milletvekili bizim Turgut Özal Üniversitesi'nin üniversitedeki yolsuzluk ve usulsüzlükleriyle zenginleşme olaylarıyla bilinen çok ünlü rektör Aysun Bay Karabulut'un kankasıdır. Sosyal medyasına bakarsanız onlarca paylaşımını görürsünüz. Hatta hakkındaki soruşturmalardan kurtulabilmek için MHP'ye sızma çabalarının ilkinde başarılı olamayıp sonuncusunda bu partinin MKYK'sına yedrekten de olsa girerek kapağı buraya atan sahte ülkücü eski rektörün MHP'ye girmesini, bu partideki ilişkileri nedeniyle sağlayanın da bu Şepnem Bursalı olduğu her yerde konuşuluyor. Bilmenizi istedim.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Haci (2 hafta önce)
    Bizler dışarıda bir an önce dönmek istiyoruz ama görünen hatay,maraş yıkımları bitirmiş inşa süresindeler ama ölü sayısı az,binaları ayakda duran!Malatyada daha yıkılmamış binlerce bina var!ve aylardır değişen bir şey yok.Bu gidişle Malatyada kaç kere boş 14 ay geçecek Allah bilir.Belediyedeki liyakatsiz,torpilli insanları tesbit edip hizmet odaklı belediye oluşturmanızı bekliyoruz.Çünkü bunun vaadini siz verdiniz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • erol (2 hafta önce)
    Bu şehrin insanlarının sizde bekledikleri umutlarının gerçekleştirilmesidir. Malatya halkının size verdiği bu yetkinin sizin de son şansınız olduğunuda unutmayınız.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 hafta önce)
    Buradan sayın başkana sesleniyorum. Seçimden önce ehliyet, liyakata ve adalete önem vereceğine dair söz vermişti. Umarım bu sözüne sahip çıkar Zira bayram tatili için geldiğim Malatya'da akıl almaz iddialar duydum ki inşallah doğru değildir. Belediye ve diğer resmi kurumlara Adıyaman ve Bingöllülerin doldurulduğunu, Elazığlıların birbirini kolladığını, Malatyalıların ise garip kaldığını Vs... Umarım bu iddialar doğru değildir zira bu ırkçılık ve kul hakkıdır.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (2 hafta önce)
    5 yıllık enkazın ve enkazların faturası 350 milyon DOLAR? Umarım doğru değildir..
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Ya başkanım bırakın bu lafları diğer debrem ilerinde yerinde dönüşüm adamlar yaptı bitirmek üzeri buz halen imar işleri ile uğraşıyoruz yıkılan binamın yerine bina dökemiyorum beni götürmüş bitişik arsa ile ikiz yapmış 3+1 130 mt kare dairem varken şimdi 2+1 95 mt kare zor yapıyorum battalgazi belediyesine gidiyorum imar ile ilgili sıkıntılar var 10.15 gün daha bekleyin çözülecek ama ne zaman yıl bitince mi ben kentsel dönüşüm yapamıyorum yerim rezerv alan değil neden benim arsamı talan ediyorsunuz adam bana diyor arkada bahçen olur benim evim oturulmaz hale girmis o bahçe diyor afad kirayı da kesti kiralar da yüksek her yerde mağdur olduk belediyeler debrem olmuş vatandaşın işini kolaylastiracagina iyki debrem olmuşki arsaları talan edem dercesine
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zurna44 (2 hafta önce)
    Sayın Başkan, sözün bittiği yerdeyiz artık icraat zamanı, millet aylardır yerinde dönüşüm için belediyelerin imar onayını ve kredileri bekliyor. Gelecek zaman kipini bir kenara bırakıp, bismillah deyip şimdiki zamana yani icraata başlasak çok iyi olacak zira yüzbinlerce Malatyalı il dışında bu onayları bekliyor. Yazık, günahtır, kul hakkıdır.
    %95
    %5
    Yanıtla