SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bordo Bereli Malatyalı Şehit Toprağa Verildi

Bordo Bereli Malatyalı Şehit Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli olan ve Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu esnasında bölücü teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra şehit düşen 36 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Koç memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Irak’ın Kuzeyinde sürdürülmekte olan Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde EYP patlaması sonucu 3 Ağustos 2022 günü yaralanan ve buradan Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Halil Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Cenazesi askeri uçakla Ankara'danmemleketi Malatya’ya getirilen evli ve 2 çocuk babası Şehit Uzman Çavuş Halil Koç'un cenazesi, Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen karşılama töreninin ardından, konvoy eşliğinde helallik için Fırat Mahallesi İpek Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından, şehit için askeri tören yapıldı.

İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri manga eşliğinde Malatya Şehitliği'ne götürüldü. Burada gözyaşları arasında defnedilen şehidin fotoğraflı ve tabutundaki Türk bayrağı ise Vali Şahin tarafından anneye teslim edildi.

Törene, babası 4 yıl önce vefat eden şehidin annesi Gülsen Koç, eşi Yasemin Koç, çocukları 8 yaşındaki Zeynep ve 4 yaşındaki Agah, Vali Hulusi Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, daire müdürleri, bazı ilçe belediye başkanları, bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar. 

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Oy için gezersiniz bugünden itibaren ey siyasiler. Sizin amaciniz belki menfaat. Gerçek vatanseverler toprağa gidip şehit oluyor. Eğer o masum yavrucaga bakamiyorsaniz sizlere yazıklar olsun. O yavru tüm Malatya'ya emanet. O küçük kızın bakışları içimi yaktı. Allah'ım rahmet etsin. Peygamber efendimize komşu eylesin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin Peygamberimize komşu Eylesin...Geride kalanlara sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Malatya bir aslanı daha şehit verdi. Gariban geride bir eş ve 2 çocuğu bizlere emanet etti. Sizin rahatsızlığınıza bakın. Terörü kınamak, olayınızı bir gün sonraya bırakmak nezaketini bile göstermek zor anlaşılan.
    %93
    %7
    Yanıtla