SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boztepe Barajı'nda Bakım ve Onarım Yapılacak

0
Güncellendi - 2020-12-22 02:31:57
Boztepe Barajı'nda Bakım ve Onarım Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan sınırlarındaki Boztepe Recai Kutan Barajı'nda bakım ve onarım yapılacağı, buna ilişkin sözleşmenin DSİ Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalandığı bildirildi.

Elazığ'daki DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme, 17.12.2020 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Mehmet Yener arasında imzalandı.

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapımı tamamlanmış olan Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı, temelden 81 metre yükseklikte olup, depolanan 128 milyon m³ su ile 120.600 dekar tarım arazisini cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulamaktadır. Yapılacak bu onarım çalışmalarıyla eksiklikler tamamlanacak ve işletmeden kaynaklı bakım-onarım işleri yapılacaktır.

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme kapsamında;

Elektrik İşleri: Trafo panosu yenilenecek, Cebri boru tünel aydınlatması yapılacak, Sağ sahil ve sol sahil vana odalarındaki hidrolik sistemin elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek, kelebek vananın elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek ve kumanda panosu yapılacak, kret üzerindeki aydınlatma direklerinin onarımı yapılacak.

İnşaat İşleri: Havalandırma odasına ulaşım yolu için makineli çalışma yapılarak betonarme merdiven yapılacak ve demir borularla korkuluk yapılacaktır. Cebri boruyu korumak için tünelin tavanına sinüs oluklu PVC ondiline kaplanarak korunacaktır. Sol sahil vana odasından drenaj hattı açılacak ve 300 mm’lik koruge borularla en yakın dere yatağına drene edilecektir.

Mekanik İşler: Kelebek vana ve Sürgülü vanaların onarımı, 1700 mm çapındaki cebri borunun yüzey temizliği, kumlama işlemi, çinkoca zengin astar ve son kat 400 mikron kalınlığında epoksi boya ile boyanması, havalandırma sistemi yapılacaktır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bakım onarım için de yine mi ihale yapılacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Aydın (3 yıl önce)
    Çok yazık daha doğru dürüst su akmadan nedense onarım.Acaba amaç nedir?Yazıhanın üçte iki arazisi sulanmamış.oraya yatırım yapılmıyor.hep boş hizmet.at koşu yeri gereksiz kültür merkezi.mesele ihale..yazıhanda parke taşı fabrikası yapılmış.Yazıhanın çoğu sokakları halen kum.Yazıhana halka faydalı yatırım istiyoruz.belediyeler kendi şirketinden alışveriş yaparsa o belediye iflah olur mu?yazık...yazık...yazık....
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (3 yıl önce)
    Kaç yıl oldu bu barajın bitirilmesi? Baraj doğru dürüst hizmete bile girmeden bakım onarım yapılıyor. Sanki barajın hizmete girmesi otuz kırk yıl olmuş da bakım onarıma ihtiyaç olmuş.Ama bu normal.Son on onbeş yılda Malatya’da yapılmış tüm büyük projeler sorunlu.Örnek mi; Beylerderesi viyadüğü, Havaalanı terminal binası (yeni terminal binasının ihalesi yapıldı), Erkenek ve Karahan tünellerinin bazı problemlerden dolayı geç hizmete açılması, Bu yıl Haziran ayından itibaren Karahan tüneli girişindeki yol çökmesinden dolayı tünelin ulaşıma kapatılması, yılan hikayesine dönen Kuzey çevre yolu ve Güney kuşak yolu v.b. Otuz kırk yıl önce yapılmış halen çalışmakta olan Keban Barajı, Atatürk Barajı, Karakaya Barajı gibi barajları yapanları minnetle anmak gerekiyor. Bu tip işlerin bu hale gelmesi gayet normal.Çünkü işlerin başında liyakata sahip insanlar yok. Güncel bir örnek daha vereyim. “İstanbul’un 2040 yılına kadar su sorununu çözdük.” diye duyurulan ve şimdiye kadar hizmete girmiş olması gereken Melen Barajı, baraj gövdesindeki çatlaklardan dolayı henüz hizmete girmedi.Barajın hizmete girmesi için tıpkı bu Boztepe Barajı’ında olduğu gibi yeni bir ihale ile bu çatlakların tamir edilmesi gerekiyor. Bu da en az üç dört yıllık süre demek.Eğer yağmur yağmazsa İstanbul’un su sorununun nasıl giderileceği konusu Allah’a kalmış gibi görünüyor.Yazık. Sonuçta, toplum olarak bizlerin parası heba ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla