SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Binanın Yanı Okul.. Veliler Endişeli, Yetkililer Duyarsız!

Bu Binanın Yanı Okul.. Veliler Endişeli, Yetkililer Duyarsız!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde, bazı okulların deprem ve deprem etkili hasarlar nedeniyle tehlike oluşturan elverişsiz durumlarına velilerce tepki gösterilmesine karşın, yetkili makamlarca soruna ilgisiz kalındığı öne sürülüyor.

Yakınca'daki, yanında bir de ana okulu bulunan Şehit Koray Seçkin İlkokulu'nun, hemen yanındaki deprem hasarlı ve kısmen yıkık binanın tehdidi altında bulunduğunu belirten bir veli, "Defalarca CİMER'e yazmamıza rağmen sorunumuz aynen bekliyor.  Ben Yakınca'da oturuyorum ve yaklaşık bir hafta sonra okullar açılacak. Çocuklarımızı göndereceğimiz okul Şehit Koray Seçkin İlkokulu ve bu okulun hemen yanında bir anaokulu var. 6 Şubat depreminde okulun hemen yanındaki 4 bloklu SAKLIVADİ SİTESİ'nin bir bloğu depremde, bir bloğu ağır hasar sebebiyle iş makineleri ile yıkıldı.Diger iki bloğa duydugumuza göre orta ya da az hasar verilmiş. Ve bu ağır hasarlı binalardan birinde oturan sakinlerinden biri yine söylentilere göre gelip binanın ön tarafını kepçe ile yıktı. Kızmış rapora! Bu bizim bildiğimiz hikaye. Ama neyse ney, bina bir aydır bu şekilde bekliyor. Davalık sanırım. Hemen yanı okul bahçesi. Hem ilkokul hemde anaokulu bahçesi. Artcılar malumunuz devam ediyor. Ve bu okullar eğitim verecek. Çocuklarımızı Allah korusun. Teneffüse çıkacaklar. Zaten bu bina tamir edilmez bu durumda. Yıkılsın yine dava devam etsin. Başvurular o kurumdan, o kuruma sevk ediliyor. Netice? Yok... AFAD zaten Allah'a emanet. En son AFAD'a sevk ediliyor durum. Ben yazacağım yerlere yazdım. Allah göstermesin eğer bir çocuğumuzun kılına zarar gelirse Avrupa insan hakları mahkemesine bile yazacağım. Çocuğumuzu uzak bir okula da gönderemiyorum. Gözümüzün önünde olsun diye. En sonunda memleketi terk edeceğiz. İlgi yok,alaka yok. Başımızdakiler Aslantepe'ye karşılama salonu yapmakla meşguller. Allah sonumuzu hayır etsin. Sizde bu yıkım işini sayfalarınız da belirtirseniz duacı oluruz. Belki ilgililer bir çözüm yolu bulur." diyerek tepkisini dile getirdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hakkı (7 ay önce)
    Eğitim kimin umurunda? Bir de geçen gün il milli eğitim müdürü, hiçbir sorun yok. Eğitime Malatya hazır diyordu. Buyrun, hazır mı? İki okulun tam köşesinde yarı yıkık bina. Yıkmaya başlayıp niye yarıda bıraktınız. 500 civarında ilkokulda, 150 civarında da anaokulunda öğrenci var. Okul açıkken bir artçıl olsa ve çocukların üstüne yıkılsa, kim hesap verecek. Gerçi bugüne kadar kim hesap verdi, kim hesap sordu ki. Yazık, koltuk sevdalıları sizi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veli (7 ay önce)
    Malatya'da tek sosyal bilimler lisesi olan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler lisesi pansiyonu il dışından gelen öğretmenlere tahsis edilmiş pazartesi okul başlayacak öğrenciler nerede kalacak acaba bari okulu da kapatın öğretmenler kalsın bu kadar mı aciz siniz kyk yurtları yok mu herşeye para bulunuyor da 200/300 öğretmeni konaklatacağınız bir yer yok mu da lise pansiyonu na tıkıştırıyorsunuz işte liyakat işte basiret işte yöneticilik öğretmen öğrenci içindir anlayışından öğrenci öğretmen için mağdur edilir anlayışına eminim orada kalan öğretmenler öğrenciler mağdur oluyor diye rahatsızlar inşallah çok liyakatlı ilçe ve il milli eğitim yöneticileri de rahatsız olurlar beyler okullar açılıyor bilmem farkında mısınız bakanlar buradayken herşey güllük gülistanlık dediniz koltuk kapatınız şimdi o koltukların hakkını verme zamanı liyakat yoksa hak ta yok hakkını vermek te sizin harcınız değil sanırım...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Para ve rant hırsı o kadar gözlerini kör etmiş ki; Yüksek yüksek binaları okulun yamacına kadar dikip nefes alınmayacak hale getirmiş. Neyse, Yaradanın hükmüne kurban olayım. Okullar açılacak, Mevcut okulların ve binaların hiç birine güvenmediğimiz kesin. E yetkililer sizin hiç aklınıza gelmez mi geride kalanların evlatlerına en azından prefabrikten 5 er tane acil ilk , orta ve lise okulları şehrin belirli merkezlerine yapmak ? En azından aklımız arkada kalmaz çocuklarımıza bir şey olmaz diye. Asgari ücretle kiramı verelim, servise mi yetişeim, karnımızı mı doyuralım, faturalarımı yetişelim ?Yahu ana-babalar biz ne için yaşıyoruz, evlatlarımız için yaşamıyor muyuz? Onların geleceği, ahlakı, imanı, ülkeye faydalı bir birey olmaları, bilimin önderliği ile ülkemizi ve toplumumuzu yüceltecek nesil olmalarını istmeiyormuyuz ? En azından mevcut ve gelecek nesile bir parça önem verin diyeceğim ama, siz ancak kendi düzeninizin hizmetkarısınız. Milleti düşünmediğinizi biliyoruz !
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Miraç (7 ay önce)
    Ben bu sitenin sakinlerinden biriyim. Aynı malzemelerle aynı müteahitin aynı zamanda aynı işçilerle yaptırdığı dört bloklu sitenin bir bloğu depremde yıkıldı, diğeri acil yıkılacak statüsündeydi öyle yıkıldı, c blok ağır hasarlıydı yıkılmayı bekliyor. D blok ise dört defa hasar tespitte ağır hasar almasına rağmen son itirazda incelenmeden orta hasara dönderildi. Bu binalar 2020 elazığ depremini, 7.8 ve 7.6'lık devasa depremleri, sonrasında meydana gelen ve birçoğu yakınca yeşilyurt merkezli yüzbinlerce artçı depremi yaşadı. Ama devlet bu d blok sakinlerine evinizde oturun başımıza iç açmayın diyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz binalar öylece kalakaldı. Ne hak sahibiyiz ne bir şey sahibi. Kimse binayı yaptırmak istemiyor, bütün demirbaşlarını hırsızlar çaldı, binanın oturulacak bir tarafı kalmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla