SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Malatya'nın 'Üniversite Aklı'.. 'Arama Kurtarma'yı Kapatmışlar!.

Bu da Malatya'nın 'Üniversite Aklı'.. 'Arama Kurtarma'yı Kapatmışlar!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan, çöken yüzlerce binanın enkazının büyük bölümünün kaldırılmaması nedeniyle tam sayı bilinmemesine rağmen 1500'e yakın insanın öldüğü binlerce insanın yaralandığı Malatya'da, ilk 2 gün enkaz altında kalan vatandaşlar için yeterli eğitimli ekip olmadığı arama- kurtarma çalışması yapılamaz ve birçok insan bu nedenle can verirken, İnönü Üniversitesi Senatosu'nun,  üniversite bünyesinde afetlerde arama kurtarma çalışması için kurulan İNOSAR adlı birimi 1,5 yıl önce kapattığı ortaya çıktı.

Ülkede depremlerle birlikte, bilim adamlarının görüşlerine ve değerlendirmelerine, 'bilimsel akıl'a değer verilmediği eleştirileri yapılırken, İnönü Üniversitesi'nin senato kararıyla, birinci derece deprem bölgesi olan ve 3 yıl önce de Elazığ- Sivrice merkezli depremde can ve mal kaybı yaşayan Malatya'da, arama kurtarma birimini, daha iyi eğiterek ve donatarak geliştirmek yerine kapatması, 'skandal' olarak değerlendirildi. 

Çevresindeki gerçeklerden çok uzak bir yapının İnönü Üniversitesi'ni yönettiğinin en büyük delillerinden biri olarak gösterilen kapatma kararı nedeniyle, deprem kayıplarıyla ilgili sorumlulukları bulunanlarla birlikte bu kararı verenler hakkında da idari ve adli işlem yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremde diğer bölge illeri ile birlikte çok büyük zarar gören Malatya'da bu kahredici sonucun baş sorumluları olan belediyeler, ilgili diğer resmi kuruluşlar, çöken binaların müteahhit, mimar, mühendis, denetim firması vs. gibi inşaat paydaşlarının çok büyük ihmallerini ortaya koymuştu.

 11 ili etkileyen, on binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından yapılan eleştirilerde 'bilim aklı'na değer verilmemesi iddiaları ön plana çıkarken, bünyesinde Mühendislik Fakültesi'ni de barındıran İnönü Üniversitesi'nin mevcut yönetiminin, bu felaketin öncesinde ve sonrasıyla ilgili herhangi bir katkı sunmamasının yanı sıra, 'skandal' bir kararla, üniversite bünyesinda 2010 yılında Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik döneminde, deprem başta olmak üzere afetlerde arama- kurtarma çalışması yapmak üzere oluşturulmuş olan İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama ve Kurtarma (İNOSAR) birimini 1,5 yl önce kapattığı ortaya çıktı.

Malatya kamuoyuna İnönü Üniversitesi Senatosu'nun 1,5 yıl önceki bu skandal kararını, büyük depremler ve arama- kurtarma ekip yokluğu ile ilgili feryatlardan sonra ilk olarak kayısıhaber.com Yazarı Mahir Temur duyurdu.Temur, 'Diplomalı Akılsızlar' başlığıyla, "Uzmanların bağıra bağıra bu bölgede deprem bekleniyor uyarıları havada uçuşurken Rektör Ahmet Kızılay, pandemi bitiminden sonra İNOSAR’ı kapattı. Sözde İnönü Üniversitesi Senatosu bu kararı vermişti! Yetişmiş ve tecrübeli arama kurtarma ekibini nasıl dağıtırsınız itirazlarına “AFAD’ın olduğu bir şehirde ÜNOSAR gereksiz bir kuruluş” denmişti. Üstüne o kadar ekipmanın çoğu ya depolara çürümeye bırakılmış ya da başka birimlere verilmiş. Neredeyse depremin ilk 2 günü hiçbir bölge ilinde arama kurtarma ekibi şehrimize intikal etmemişken 100 kişilik bir arama kurtarma ekibinin o sıcak saatlerde kaç insanımızı kurtaracağını düşünün!.. Bir üniversite yönetimi, profesyonel ve eğitimli bir kurtarma ekibini nasıl dağıtır? Hangi akıl bu kadar cahilce bir karar alır? Okumuş cehalet buna deniyor herhalde!" diye yazdı.

BUNLAR DA GÜYA MALATYA'NIN 'BİLİMSEL AKLI' OLACAKLAR!.. 
İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevini 2016'da Cemil Çelik'ten devralan, 2020'de de 4 yıllığına yeniden rektörlüğe atanan, ancak üniversiteyi 'yönetme' yetkisini, üniversite bünyesindeki bazı dini gruplara mensup isimlerle paylaştığı, yönetimde bu grupların daha etkin olduğu eleştirileriyle muhatap olan mevcut rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın başkanlık ettiği 39 kişilik üniversite senatosunun kararıyla, 1. derece deprem bölgesi olan ve 24 Ocak 2020'de Elazığ- Sivrice merkezli olarak meydana gelen, Malatya'da da ölümlere ve yıkıma yol açan depremi değerlendirmekten aciz bir şekilde arama- kurtarma biriminin kapatıldığı ifade ediliyor.

'Elazığ- Malatya' depremi olarak da adlandırılan 3 yıl önceki depreme ve gelecekte kaçınılmaz olduğu uzmanlarca ifade edilen büyük deprem tehdidine rağmen, felaket anında çok önemli bir görevi yerine getiren arama- kurtarma birimini kapatma kararı skandal olarak değerlendirildi.  'Çapı, yeteneği ve eğitimi tartışmalı' olan, ancak mensubu olduğu grupların etkisiyle üst düzey idari görevlere getirilen, 'basiretsiz, ön görüden uzak, çapsız- kapasitesi tartışmalı, yaşadığı bölgenin afet gerçeklerinden bihaber, elde ettiği yetkiyi liyakatinden çok mensubiyeti ya da akrabalık ilişkisi nedeniyle alan' bazı yetersiz isimlerden kaynaklandığı, üniversitenin Rektör Prof.Dr. Kızılay'ın başkanlık ettiği akademik yönetici kadrosunun da benzer kapasiteleri nedeniyle 'insanlık suçu' olarak yorumlanan kapatma teklifini karara dönüştürerek skandalın baş sorumlusu haline geldiği bildirildi.

Genel idari kadrodaki bu isimlerin, kurulduktan sonra gerekli ekipmanlarla donatılan, bazı mensupları AFAD'ın görevlilerine dahi afet eğitimi verecek yetkinlikte olan, üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra, öğrencilerin de katılımıyla bir ara sayılarının 100'ü bulduğu ekibin, memur üyelerinin İNOSAR faaliyetleri nedeniyle işlerini aksattıkları gibi 'güdük' bir gerekçeyle konuyu gündeme getirip, senatodan ise 'gerek personel gerekse eğitim açısından yetersiz' olduğu iddiasıyla kapatma kararı çıkmasını sağladıkları, bu kişilerin yaşanan depremde bir tek canı dahi kurtarması halinde büyük bir görev yerine getirmiş olacak ekibi kapatmakla 'insanlık suçu' işledikleri, bulundukları görevlerle ilgili yetersizliklerini de böylece ortaya koydukları değerlendiriliyor.

BU SKANDAL KARAR 'İNSANLIK SUÇU' 
Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın başkanlık ettiği, rektörle birlikte 39 akademisyenden oluşan senatonun, İdari ve Mali İşler Başkanlığı'nın 27 Temmuz 2021 tarihli kapatma teklifini, 24 Ağustos 2021 tarihli toplantıda görüştüğü ve oy birliği ile  İNOSAR'ı kapattığı belirtildi.

Senatonun kararında, "Üniversitemiz İdari ve Mali işler Daire Başkanlığının 28.07.2021 tarih ve .. sayılı yazısında yer alan İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama ve Kurtarma Ekibinde (INOSAR) yer alan personellerimizin iş yoğunluğu ve değişmeleri sebebiyle gerekli eğitimleri alamaması, ekibin kullandığı ekipmanların zamanla ihtiyaçlara karşılık verecek durumda olmaması gibi sebeplerden dolayı arama kurtarma ekibinin feshedilmesi ve arama kurtarma ekibinde kullanılmakta olan kurtarma aracı ile diğer ekipmanların Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığınca devredilmesi teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerden sonra; arama kurtarma ekibinin feshedilmesi ve arama kurtarma ekibinde kullanılmakta olan kurtarma aracı ile diğer ekipmanların Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığına devredilmesi teklifinin kabulüne oy birliğiyle karar verildi." denildi.

Senatonun kararında, rektör ile 30 üyenin imzaları bulunuyor.

Genel Sekreter Vekili Ömer Çelik, senatonun bu kararını, kapatmayı isteyen daireye yazdığı, "İlgi yazınızdaki teklifiniz Üniversitemiz Senatosunda görüşülmüştür. Yapılan görüşme neticesinde; İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama ve Kurtarma Ekibinde (INOSAR) yer alan personellerimizin iş yoğunluğu ve değişmeleri sebebiyle gerekli eğitimleri alamaması, ekibin kullandığı ekipmanların zamanla ihtiyaçlara karşılık verecek durumda olmaması gibi sebeplerden dolayı arama kurtarma ekibinin feshedilmesi ve arama kurtarma ekibinde kullanılmakta olan kurtarma aracı ile diğer ekipmanların Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığına devredilmesi teklifiniz uygun görülmüş olup, alınan karar ekte gönderilmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." şeklindeki yazıyla bildirdi.

7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremde, enkaz altında kalan ya da enkaz altında sağ olmasına rağmen sonraki günlerde -13'ü bulan soğuk hava nedeniyle birçok kişinin kurtarılabilecekken arama- kurtarma yetersizliği nedeniyle can verdikleri yoğun bir şekilde konuşulurken, İnönü Üniversitesi'nin arama- kurtarma birimini kapatma kararıyla insanlık suçu işlemiş olduğu yorumları yapılıyor.

İnönü Üniversitesi'nin mevcut yönetimi, 24 Ocak 2020'de Elazığ- Sivrice merkezli olarak meydana gelen ve Malatya'da da can ve mal kaybına yol açan 6,8'lük depremin ertesi günü, hasarlı salonlarda sınav yapmaya kalkışmış, ancak eğitime ara verilmesi kararı üzerine bu skandal uygulamayı yapamamış, o dönemde de bilimsel aklının yanı sıra 'yönetim aklı' konusunda çok ciddi bir sorununun olduğunu ortaya koymuştu.

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI (ARŞİV): İnönü Üniversitesi'nde 2008- 2016 yılları arasında rektörlük görevinde bulunan ve İNOSAR'ın kurulmasını sağlayan Prof.Dr. Cemil Çelik (sol baştaki) ile bazı yöneticilerin, arama- kurtarma birimine yaptığı bir ziyaret

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 yıl önce)
    Üniversitesini yonetemeyen Rektör Kamunun her yerinde yönetim sorunu. Tabii ki sonuç ortada. ileriyi göremeyen bir yönetim mevcut durumu zaten yönetemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    İstifa diye bir mekanizma vardı. Görevini layıkı ile yapmayan görevinden ayrılır istifa ederdi. 20 Yıldır unutuldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abduladir (1 yıl önce)
    99 depreminden sonra Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmenlerden MİLKUT kurulmuştu. Orada gönüllü öğretmenler olarak görev aldık. Eğitimler aldık okullarda bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarında bulunduk. Deprem ve afet konularında dört ihtisas grubumuz vardı. Grupta bulunan bazı arkadaşlarımıza şahsi husumetinden dolayı zamanın milli eğitim müdürü Ali Tatlı ekibi dağıttı, toplanmamızı ve faaliyetlerimizi sürdürmemizi engelledi. Bugün On beş günden beri Elazığ milli eğitimden gelip can siperane çalışan öğretmenleri görünce hayıflanıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Ahmet kızılay malatya ya yakışmıyorsun derhal istifa terk et .malatyayı buraya hiçbir faydan olmadı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 yıl önce)
    Kızılay bu başarısından dolayı kesin milletvekili olur bizi temsil eder artık gelecek zamanda bu ileri öngörüsüyle şehri yeniden yapar Koca üniversitenin öngörüsü buysa biz başkalarına ne diye eleştiri yapalım
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mht (1 yıl önce)
    Ahmet Kızılay ne malatyaya ne üniversiteye faydası var v artık şu güzelim şehrin yakasından düş artık şehir ve üniversite seninle zaten kaybetti
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Şaşırdık mı elbette hayır. Malatya'da ölen her vatandaş ta bunların elinin kanı var.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Bunlar üniversiteyi kapatmış.... eğitim yıllardır yok.... lafla peynir gemisi yürütüyorlardı.... ama ancak kendileri gibi devlet memurlarını kandırabilirler...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Orhan Apaydın (1 yıl önce)
    Bu üniversitenin kuruluşuna emek vermiş bir kişi olarakyukarıda okuduklarımdan içim acıdı. Hem de çoook acıdı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hidakut -Veysel (1 yıl önce)
    Gönüllü dernekler -Veysel
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hidakut -Veysel (1 yıl önce)
    Bu haberle inosarın kapandığını öğrendim.Üzüldüm.İNOSAR ekibinin başında Ercan Yetkiner vardı.Kendisi rahmetli olunca o çalışmayı yürüten olmadı.Faaliyetleri duyulmaz oldu. Bizde HİDAKUT 33 kişilik ekiple 2003 Bingöl depreminde Çeltiksuyu Pansiyonlu ilköğretim okulunda gönüllü Arama Kurtarmacı olarak 100 e yakın öğrencinin sağ kurtarılmasını yardımcı olduk.Okullarda eğitimler verdik.Elazığ Kovancılar depreminde görev aldık.Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle HIDAKUT u kapatmak zorunda kaldık. İNOSAR,HİDAKUT, MİLKUT 44,Darende DAKUT Malatya İtfaiyesi ile beraberce birçok tatbikata katıldık. birçok Arama Kurtarma Ekibi kapandı,kapanmakzorunda kaldılar. Geçmiş dönem Valilerimiz bize yardımcı olmadı.Teknik ekipman desteği sağlansaydı inanıyorum ki bu gönüllü dernekler bu depremde görev alacaklardı.Herkese geçmiş olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazdıklarına sonuna kadar katılıyım gardaş.ama kim ne etsin hidakut u kim netsin inosarı...bunlara verilen destekler boş gözüyle bakıyorlar idi.paralar nereye gidiyor du,herkes iyi biliyor.yok şu vakfı yok bu derneği yok topçular klübü,falan filan.sahi arama kurtarmada nerede idi bu dernek ve vakıflar.anca su dağıttı lar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veysel hocama A-Z şahitlik ederim ne zorluklarla HIDAKUT Ayakta tutmaya çalıştık malesef içler acısı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Kendim ettim kendim buldum şarkısı vardı tamda bizim şuandaki durumumuzun özeti.. İleriyi gören gelecege yatırım yapan ilim sahibi insanları kaybettik maalesef geriye bunlar kaldı ancak bu kadar oluyor...birbirlerine plaket verirler iyi günde yemek daveti vs...vs
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ÇETİN (1 yıl önce)
    Bunlar 2021 HIDAKUT ARAMA KURTARMAYI BILE KAPATIRDILAR 25 kişilik ekip maddi imkansızlıktan malasef kapatıldı. Sorumlusu kim Üst makamlarda siyaset yapanlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    her kurumun içini boşalttılar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Cafer Özkul gerçek projeler ve her şeyiyle tam donanımlı adamdı. Ama Malatya da her işte olduğu gibi Üniversiteye de liyakattan uzak siyasetin kendi adamlarını atadı en baştaki adam. Ve oy verenler de sırf birilerine yaranmak uğruna oy verdi. Kızılay kim ve neden rektör olsun, bu şehre nasıl bir katkı yapabilir diye düşünmediler hiç.. Bu kadar vasıfsız bir yönetime rağmen üst üste 2 defa Kızılay'ı atayan, oy veren herkesten Allah hesap sorsun inşallah.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yav he he Cafer Özkul çok vizyonluydu. Yeter artık o kadar yaşlı insanlar yönetemezler. Ahmet hoca son derece iyi ve vizyonu bir yöneticidir.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    8 kişilik ekip olsaydı her şey böyle olmazdı... malatya kurtulurdu böyle saçma sapan yaklaşımlarla daha çok yıkılır malatya...
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Gazi (1 yıl önce)
    Herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine ata sözü geldi aklıma.ahmet Kızılay'ın tutulacak bir yeri kalmadı ki hangi birini yazalım.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Gazi isimli kullanıcı yorumuna
    ????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Celal Erdem (1 yıl önce)
    Fransa'nın Rouen Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan Prf. Dr. Cafer Özkul, İnönü Üniversitesi için rektör adayı oldu. İki ay üniversitede ki öğretim üyelerine projelerini anlattı. Sonuç, sadece 90 oy aldı. Üniversiteleri siyasilerin ve YÖK'ün iki dudağı arasından kurtaramazsak sonuç bu olur. Olan da Türkiye'nin geleceğine olur. 6 Şubat'ın milat olması dileğiyle.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (1 yıl önce)
    Sadece YUHHHH
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    44 milkut millî eğitim arama kurtarma ekibinde gönüllü olarak 8 yıl çalıştık , 3 sene önce milli eğitim müdürü ekibi dağıttı, iptal etti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Tasarruf için kapatılmıştır!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Nerede bir cemaat var orada iş bilmezlik, ayrıştırma, skandal ve rezalet silsilesi var. Sorsanız hepsi din kardeşiyiz der. Din kardeşiyseniz niye bu kadar birbiriyle rekabet halinde cemaat var? Neyi paylaşamıyorsunuz?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Arama Kurtarma (1 yıl önce)
    Bu arada 1999 yılı başlarında Malatya Belediyesi bünyesinde kurulan ve gönüllüler tarafından oluşturulan bir Arama Kurtarma Grubu var idi. Eğitimlerini alan bu grup İtfaiyenin de desteği ve katılımıyla Gölcük depreminde de arala kurtarma çalışmaları yapmış, deneyimine artırmıştı. Sonrasında bu grup Yerel Gündem 21 çatısında organize olmuş gönüllü sayısını artırmıştı. Sahi ne oldu bu gruba? Malatya'da yaşanan son depremde bir haber alınamadı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Arama Kurtarma (1 yıl önce)Arama Kurtarma isimli kullanıcı yorumuna
    Yazmış olduğum bilgi ve merak içeren mesaja %14 oranında olumsuz tıklama yapılması ilginç! İyi niyet içermeyen bir durum veya eleştiri dahi yok. Sanırım besleme troller faaliyette. Olumlu tıklamaya da ihtiyaç yok. Konu ile ilgili bilgisi olan var ise lütfen paylaşsın. Bu arada, memnun olmayan besleme trollerin derdinin ne bu ülke, ne yitirelen onbinlerce can, ne de çekön ekonomi ile ilgilerinin olmadığını düşünüyorum. Beslemeler; aldığınız her kuriş avantanın bir gün hesabının sorulacağını da unutmayın. Bu dünyada olmaz ise, malum yerde. İnancınız var ise tabi. Sizler parayı veren kim olursa olsun dini, milleti fark etmez onların maşası olursunuz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Haklısın kardeşim ne hayallerle eğitim almıştık. Hatta 2003;yılında bingöl depreminde aktif olarakta görev almıştık. Çerçi başkan başarı plaketi bile vermişti Ama yerel gündem 21 hedefinden çıkınca grupta desteksiz kaldı ve dağıldı. O Gupta gönüllü olan arkadaşlar başka bir arama kurtarma grubu kurdular diye biliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arama Kurtarma (1 yıl önce)Aspuzu isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler kardeşim bilgilandirme için. Üzüldüm...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazık oluyor (1 yıl önce)
    Şimdi bu akıl “MİLLETVEKİLİ” olup bu ülkenin yönetiminde rol oynamaya hevesleniyor! Ülke bu gibi kafaların elinde kaldıkça biz daha çook canları feda ederiz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Ahmet Kızılay dan ne beklenir kendi eş dost yakın çevresi cemaatinden kimse işsiz kalmadı üniversite onlarla doldu İnönü üniversitesi kadrosu tarihinin en kötü eğitim kadrosuna onun döneminde ulaştı Tip merkezi de her geçen gün lig düşme ye devam ediyor yazıkk
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Akın (1 yıl önce)
    Şaşırdık mı ? Tabiki de hayır!!!! vizyon-bakış açısı ve ileriye dönük bakabilme olayı bu olsa gerek işte..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    2 sene önceki elazığ depreminden sonra afad gönüllüsü olmaya karar verdim. İnternet üzerinden gerekli eğitimleri alıp süreci tamamladım ve sözde afad gönüllüsü oldum. Kaç kere aradım mail attım ama hiç saha eğitimi olmadı sadece 1 kere online toplantı yaptılar koca 3 senede. Arama kurtarma olsun enkazda çalışma olsun bir eğitim almak için kaç yeri aradım ama bir Allah ın kulu dönüş yapmadı. Bu yöneticiler başımızdayken daha çok enkaza ulaşamayız biz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Liyakatın olmadığı, cahil, kurnaz ve bilgisizlerin yönettiği ülkelerde her türlü felaket ve afet olur ve büyük zararlar görülür. Bir tanesi de sorumluluğu üzerine alıp istifa etmez. Çünkü istifa etmeyi lügatlarından çıkardılar. Sorumluluğu Allaha havale ettiler. Çalan da istifa etmiyor, çaldıranda. Kendi bakanlığını karı koca şirket kurarak dolandıran mahkemeye bile çıkmadı evinde keyfini sürüyor. İktidar partisinden olup suç işleyenlerin gönlü rahat. Biliyorlarki hiç kimse onlardan hesap soramaz. Bir kişi sorar ancak onu da kimse görmez. Bu ülke kurulduğundan bu yana böyle bir yönetim anlayışı görmedi. Yazık bu ülkeye.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 yıl önce)
    Dikkat dağıtma amaçlı dezenformasyona ve hesaplaşmaya hizmet ettiği aşikar haber başlıklı paylaşıma basın mensupları olarak tetikçilik yapılmış dedirten, servis edilmiş bilgi ve belgeler üzerinden Araştırmacı Gazetecilik iddiası bir kaç lokma büyük gelebilir. İnönü üniversitesinin AFAD işbirliği ile BİNLERCE üniversite öğrencisini GÖNÜLLÜ eğitimlerle Afet bilgilendirme, Arama Kurtarma eğitimi verdiği geçtiğimiz yıllarda bir kaç defa basın yoluyla ilan edilmiş idi. Depremin Malatya'da yaşandığı gözden kaçırılmakta dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden deprem bölgelerine akın eden AFAD GÖNÜLLÜLERİ taş üstünden taş alarak enkaz altındaki ve üstündekiler için yoğun gayret sarf etmiş iken Üniversitenin AFAD işbirliği ile yaptığı ARAMA KURTARMA etkinlik ve eğitimlerinin kamuoyu ile paylaşılmaması araştırmacı gazeteci (!) başarısızlığıdır. Bu arada yerel ve ulusal medyada İnönü üniversitesinin 100BİN KİŞİLİK YEMEK ÜRETTİĞİ, YÜZLERCE TIR YARDIMA LOJİSTİK MERKEZİ OLDUĞU açık kaynaklardan ulaşılabilmektedir. Seneto kararı öncesinde ilgili birimde sayısı 100 olan kişilerin deprem sonrası hangi Arama Kurtarma faaliyetlerine katılımı engellenmiştir? İnönü Üniversitesi yönetiminin Arama kurtarma ve Afet bilgilendirme ihtiyacının bu konuda Türkiye'nin en önemli kurumu AFAD işbirliği ile gerçekleştirmesi ancak takdir edilebilir bu süreçte yaptıkları barınma, Lojistik, 100BiN kişilik günlük yemek çıkarılması çalışmaları ile birlikte. İlgi çekme isteği anlaşılabilir ancak ilgi çekmek için kullanışlı aparat olmaya gerek olmamalıdır. Haber sıkıntısı yaşanıyor ise İnönü Üniversitesine gidilir yapılan etkinlikler görülür eksikler eleştirilir, bilgi ve belge sizdirilsrak tetikçilik yaptırılanların yazdıkları haber diye paylaşılmaz. Yaşadığımız bu Afet günlerinde taş üstüne taş koyan kişi ve kurumları ayrım göstermeden sahiplenmek gerektiğini düşünüyorum.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Cahilce bir yazı. Sadece şunu düşün arama kurtarmayı ekip olarak donanımlı kurumsal kimlikli gruplar yapar. Hangi enkazdan ferdi kurtarma yapılmış. Yazık hele birde bilim insanı iseniz dahada yazık. Bir ülkenin baki kalması için o ülkeye BİLİMİN hakim olması gerekir. Saygılarımla
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)Cahil isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten bilimi bir siz biliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üniversiteyi savunmak adına kendini ortaya atan bu arkadaşın "geze geze" en sonunda iyi bir yere kapılandığını ve kendini buna mecbur hissettiğini düşünüyorum. Öyle iyi tanıyor ve öyle yakınki üniversiteyi yönetenlere, onlar yerine buna ateş düşmüş. Ortada büyük bir rezalet ve skandal var, adam bunun farkında bile değil. Eğer kimliğini doğru yazdıysa, bu zatı tanıyan aklıselim sahibi üniversite mensuplarından, bu yazdıklarına niye kendisini mecbur hissetmiş, onu anlamak için bizi bilgilendirmelerini rica ediyorum.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Üniversite personeli olmalısınız bu kadar yikama yağlama yaptığınıza göre
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Senin gibiler hakkımı helal etmiyorum. Göz göre göre bir koordinasyonsuzluğu, toplumun mağduriyetini görmezden gelerek yalakalık edenlerin Allah bin türlü cezasını versin. En tepedekilere kadar kabul edildi bu eksiklik. Ne peşindesiniz?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İsmini hatırlamıyorum ama sanırım bir rektör yardımcısı idi. Ben bu ülkede yaşayan cahillerin ferasetine güveniyorum demişti. Adam ezbere işkembeden sallamamış. Sanırım yasin bey ile tanışıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Orhan Apaydın (1 yıl önce)Yasin Bikriye isimli kullanıcı yorumuna
    Anlaşılıyor ki, Bu afette maddi manevi veya yakınlarınızdan bir can kaybınız yok. Peki her yaştan 44 bin insanımızı bu depremde kaybetmenin acısını TV ekranlarını izlerkende mi hissetmediniz? Bir daha bir tek insanımız dahi hayatından olmasın diye yapılan hatayı ortaya koyan bir haber mi yeni can kayıplarını önler yoksasizin istediğiniz gibi yemek dağıtılıyor diye yapılacak bir haber mi? Vah vah vah. Üniversiteyi savunmak bu düşüncedeki kişilere kaldıysa vah halimize …
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Arkadaş bu rektör dönemin de işe alınmış belli...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Açık öğretim etiketli kendini her konuda uzman, yetkin sanan, 'gezer' seven bir arkadaş olduğunu öğrendim.Ne yapsın pazarlama önemli tabi.
    %67
    %33
    Yanıtla