SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Destekler Çiftçiye Büyük Katkı Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2017-01-31 19:23:36
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, "Bu destekler çiftçilere büyük katkı sağlayacak, biz bu desteklerle üretime katkı sağlayacağız." dedi.

Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen günlerde Cazibe Merkezleri Projesinde verilecek destek ve hibeleri açıkladığını hatırlatarak, bunun bölge ekonomisini büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Devletin ekonomiye taze kan vermek için elini taşın altına koyduğunu kaydeden Solmaz, "Üretici, sanayici ve esnaf olarak, üzerimize düşeni yapmalıyız. Destekleri alarak yatırım yaparken devletimize yapacağımız katkıları da düşünmemiz lazım. Çünkü ekonomik olarak ülkemizi baskı altına almaya çalışanlar var." diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin vatanı korumak için canlarını ortaya koyduğunu belirten Solmaz, sivil toplum kuruluşu olarak her zaman devletin yanında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Milli Tarım Stratejisi'nin açıklandığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üreticilere, çiftçilere verilen desteği anlatığını anımsatan Solmaz, "Bu destekler çiftçilere büyük katkı sağlayacak. Bu desteklerle üretime katkı sağlayacağız. Cumhurbaşkanımıza çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin destekleriyle kooperatif kurma çalışmalarının başladığını aktaran Solmaz, bunun amacının gıdadaki fiyat farkını ortadan kaldırmak olduğuna işaret ederek, "Bu hayata geçirilirse örneğin burada bir liraya ürününü satan üretici, bir lira 50 kuruşa ürününü satacak. Tüketici ise yaklaşık 2 liraya ürünü alacak. Şu an üreticiden bir liraya alınan ürün, tüketiciye 5 liraya satılıyor. Bu fark bizleri üzmektedir, tüketici 2 kilo tüketeceğine 500 gramla yetiniyor." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • danışmanlar (7 yıl önce)
    asgari ücretle ziraat mühendislerini danışman olarak çalıştırarakmı ülkemiz ve ilimiz üreticilerine destek veriyorsun başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 yıl önce)
    Bende destek ne diye okuyorum başkan yağlamaktan başka birşey yapmamış somut destek varsa konuşun notumuzuda oyumuzuda ona göre biz yapalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bu destekler derken biraz açık konuşta bilelim yeni destek varsa ama ortada bişey yok röportaj için konuşma icraat yap
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (7 yıl önce)
    1)doğan solmaz yani ziraat odası başkanı mesleğiniz nedir yani ne üretiyorsunuz,çiftçi iseniz çks'ye kayıtlı kaç dönüm araziniz var ve bu arazinizde sgk'lı kaç kişi çalıştırıyorsunuz 2)Cazibe merkezi işi hayaldir masa başında 10 dakikada hazirlanmis bir iştir.örnek olarak bu programdan faydalanan firmalara alım garantisi olacaktı ama program açıklandıki böyle bi şey yok.cazibe merkezi projesinin hayal olmadığını iddia ediyorsanız bir yatırımda sizden bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla