SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Fotoğrafı Çeken Makine Müzede Sergilenecek

Bu Fotoğrafı Çeken Makine Müzede Sergilenecek
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet'in 10. yılında merhum Hüsnü Kazım Özler'in "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" isimli simge fotoğrafı çekerken kullandığı fotoğraf makinesi, Uşak'ta müzede sergilenecek.

Merhum Hüsnü Kazım Özler'in oğlu Mustafa ve torunu Hüsnü Kazım Özler, fotoğraf makinesini ve karenin basıldığı baskı makinesini, sergilenmek üzere Uşak Kent Tarihi Müzesine bağışladı.

Özler ailesinin müzeye getirdiği fotoğraf ve baskı makinesini, Uşak Kent Tarihi Müzesi sorumlusu Cengiz Doğan teslim aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, tarihe tanıklık etmiş fotoğraf ve baskı makinesinin müzede sergilenmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Uşak'ta çekilen bu karenin, simge fotoğraflardan biri olduğuna işaret eden Doğan, şöyle konuştu:

"Tarihi bir objenin tamamlayıcısı tarihi bir anı yaşıyoruz. Müzemize, Cumhuriyet'imizin 99, Uşak ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında çok önemli bir bağış alıyoruz. Fotoğraf, müzemizin kuruluşunda bağışlanmıştı. Biz onu gururla sergiliyoruz. Müzemizin en önemli objelerinden biri. Şu anda onun tamamlayıcı unsurları geldi, gerçekten biz de çok mutluyuz."

Mustafa Özler ise "Babam bu resmi çektiğinden dolayı kendisine minnettarız. Uşak tarihine böyle bir hediye bıraktığı için de kendisine çok teşekkür ederiz. Fotoğraf makinesinin ve baskı makinesinin müzede sergilenmesinden mutluluk duyacağız." diye konuştu.

Torun Hüsnü Kazım Özler de fotoğraf ve baskı makinesinin uzun zamandır kendilerinde olduğunu ifade ederek, müzede herkesin onu görecek olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Uşak, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız