SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İlişki Bizim Unuttuğumuz Değerlerden Bir Tanesi.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gününü "araba" olarak kullandığı sopanın üzerinde geçiren ve 18 Nisan 2020'de hayatını kaybeden "Mersedes Kadir" lakaplı 36 yaşındaki Fatih Kaydı'nın hayatı ve onu benimseyip saygı gösteren, çay ikramında bulunan ve arabasına yol veren kent halkının ilişkisi beyaz perdeye taşınıyor.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi'nde yaşayan, kentte herkesin "Mersedes Kadir" olarak bildiği Fatih Kaydı, araba zannederek çeşitli objelerle süslediği, Mersedes logosunun bulunduğu, yaklaşık 3 metre uzunluğunda, 10 kilogram ağırlığındaki kavak ağacından sopasıyla mahalle mahalle dolaşıyordu.

Sopasıyla her gün kilometrelerce yürüyen, trafik ışıklarında durup yayalara yol veren "Mersedes Kadir" adeta Malatya'nın maskotu olmuştu. Araba sopasıyla neredeyse bütünleşen "Mersedes Kadir'e", kentte herkes saygı gösteriyor, çay ikramında bulunuyor, arabasına yol veriyordu.

- "Bu ilişki bizim unuttuğumuz değerlerden bir tanesi"

Mersedes Kadir'in hikayesini sinemaya uyarlayacak olan yönetmen Serdar Akar, AA muhabirine, Gökhan Demirci'nin kaleme aldığı senaryo önüne geldiğinde etkilendiğini söyledi.

Akar, Mersedes Kadir'in hikayesini beyaz perdeye taşıyacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Toplumun, içindeki özel insanlara ilgi göstermesi, onlarla beraber yaşamayı bilmesi, onlarla beraber hayatı idame etmesi, onlarla beraber karşılıklı ilişkiye girmesi beni etkiledi. Esnaf, diğer kesimler, her kim olursa olsun... Küçüklüğümde de bu tip naif insanlar vardı ve çok ilişki olurdu ama şimdi pek göremiyorsunuz. Bu, toplumun değişmesiyle alakalı şeyler. Bu artık pek olamıyor, bir sürü şey gibi... Bu ilişki bizim unuttuğumuz değerlerden bir tanesi. Bu ilişkiler, toplumun gelişmişliğini de gösterir. İkincisi de senaryoda geçen Kadir'in yardımseverliği ve onun yardımseverliği sonucunda bir çocuğumuzun hayata dönmesi, bu da çok önemliydi benim için."

- "Depremin acıları çok kolay unutulmaz"

Kadir'in hikayesini insanlardan çok dinlediğini anlatan Akar, onun özel ve uğurlu bir insan olduğunu hissettiğini ifade etti.

Komedi türündeki filmin, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kent halkının bir nebze de olsa yüzlerinin gülmesini sağlamasını umduğunu dile getiren Akar, "Depremin acıları çok kolay unutulmaz, yaralar böyle kolay sarılmaz, o öyle kolay geçecek bir şey değil. Bir nebze olsa, bir miktar olsa bize eskiyi hatırlatarak biraz belki sıyrılabiliriz ama o unutulmaz, unutulacak bir şey değil. İnşallah elimizden geleni yapıp yüzümüzün akıyla çıkarız." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hakan (9 ay önce)
    Mersedes kadir bir markadir
    %50
    %50
    Yanıtla
  • gero (9 ay önce)
    çok teşekkürler, serdar akar ve gökhan demirci, malatyamıza böylesi bir güzellik yaşatacağınız için, sevgilerle...
    %80
    %20
    Yanıtla