SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bu İnsanlık Suçu Değil mi?. 10 Katlı Binanın 'Tahtalı' Kolonu!.

Bu İnsanlık Suçu Değil mi?. 10 Katlı Binanın 'Tahtalı' Kolonu!.
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremde Malatya’da çoğu bina hasar görürken, ağır hasarlı bir binanın kolon ve kiriş arasında bulunan kısımda beton içerisinde tahtaların olduğu görüldü. Bina sakini, ilgili ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da binlerce bina yıkılırken, 10 binlerce bina da ağır hasar aldı. Malatya’da ağır hasar alan yerleşim yerlerinden birisi olan Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde bulunan 10 katlı bir binanın kolon ve kiriş aralarında tahta parçaları bırakıldığı görüldü. Binada oturan vatandaş, binanın kolon ve kiriş aralarına bırakılan tahta ve kadran parçalarını bırakanlar hakkında yasal işlem yapılması istedi.

Binalarının hepsinin ağır hasarlı olduğunu belirten bina sakinlerinden İbrahim Alpay Karataş, “Girilmesi mümkün değil. Bazı kolonlarda depremden dolayı tahribat olduğu için bazı kolonlarda tahta ve kadran parçaları kiriş ve kolon arasına sıkıştırılmış. Bu da ister istemez binanın dayanma gücünü zayıflatıyor. İlgililer ve sorumlular hakkında her türlü yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Ölen canların hesabının sorulmasını istiyoruz. İlgililerden tüm vatandaşlar adına destek bekliyoruz. Binada 2 yıldır oturuyorum ben. 2 yılda yapıldığını düşünün toplamda 4 yıl oldu. Sözde depreme dayanıklı etüt zemini yapılmış gözüküyor ama sorduğunuzda buralara çok katlı binaların yapılmaması gerektiğini söylüyorlar. Müteahhittinden, mimarından ve kim denetliyorsa onlardan yasal işlem yapılmasını istiyoruz” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Haci (1 yıl önce)
    Hiçbir şey değişmeyecek.Ayni müteahhitler çalışacak,olmadı etrafındakileri kullanacaklar,rant devam edecek.Çoğuda işi şimdi olduğu gibi sadece kadere bağlayarak vaziyeti devam ettirecekler.Olan canını,malını herşeyini kaybeden garibana olacak!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ferhat (1 yıl önce)
    Adam imitasyon izalatör yapmış. Şaka bir yana, Allah belasını versin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (1 yıl önce)
    yanınız yere gele hırsızlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Bakın gene yorumumu yapacam 1970 alman jeologlar gelip incelemeden sonra bu akpinardan tutun beylerderesine kadar Malatya ovası olarak anılan yere zemin gevşek ve aluviyol olduğu için bina yapmayın yaparsanız da en fazla 2 kat olsun .Ama nerde bostanbasi eskiden bataklıkti inek otlatilirdi. Dağlara yapın evleri demişler .ama nerde .......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taner Yılmaz (1 yıl önce)
    Şaşırmamak lazım. Geçen hafta Altınkayısı (Yüzakı) Bulvarı'nda yeğenimin hasar gören evini inceledik. Aynı sorun o binada da var. İstinye Park (No: 22) adlı bloğu inşa edenler de kolonun içine tahta koymuşlar. Malum binanın zemininde yer alan dükkanın içindeki taşıyıcı kolon çatlamıştı. Bahsi geçen kolonun içinde de aynı şekilde tahta parçaları dışarı çıkmış. İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğunu varın siz düşünün. Hepinize çok geçmiş olsun. Depremlerde vefat eden kıymetli kardeşlerime de Allahtan rahmet dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Ya kim yapmış bu inşaatı? Şahıs kim, firmalar hangisi? Yazılsın bunlar. Bu nasıl basın özgürlüğü? Amerika Birleşik Devletleri'nde olsa bangır bangır isimler yazılırdı. Bu devlet kimi kimden koruyor yetti artık bıktık usandık bu para sahiplerinin ve sözde ticari itibarlarının korunmasından. Sen devletsin, basın mensuplarını ve benim haklarımı koruyacaksın! Basın özgürce isim ve firma adı zikredebilecek ki ben de o isimlere, o firmalara dikkat edip canımı tehlikeye atmayayım. Yetti artık. Özgür basının olduğu, devletin kamu yararını öncelediği özgür ve şeffaf bir ülke istiyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Doğru yorumlamışsınız lakin bir eksikle abd' de bunu yapan vatan hainliğinle yargılanır ve can kaybı yoksa mal varlığına el konur ve daha da önemlisi can kaybı olup yaptığı bina yıkılmışsa idam cezası alır. İşin özü biz abd yargısının saçının tek teli olamayız.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mecit (1 yıl önce)
    Valla bi müteahhit tanıdığım var tabi 3-4 sene önce olmuştur bu mevzu adam diyorki betonu c35 yerine c25 döktürüyoruz sonra 3-5 bin para veriyoruz istediğimiz sonucu veriyor dedi böyle olunca kim kimi denetlesin abi baştan aşağı usulsüz bizde iş ahlakı olmadığı sürece herşey böyle gider haram kanımıza işlemiş kötülük vicdansızlık ruhumuza işlemiş paraya tapar olmuşuz 1 lira fazla kazanacağız derken insanlıktan çıktık sadece inşaat için değil her koşulda böyle bir millet olduk Allah sonumuz hayr eylesin valla yatacak yerimiz yok bu depremler az bile bize
    %97
    %3
    Yanıtla
  • O zaman o tanıdığın müteahhiti şikayet edeceksin kardeşim yoksa da bu yorumun suç duyurusu olarak kalsın burada okuyan birileri olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ercan (1 yıl önce)
    Bu binaları yapanlardan çok bu binaları denetleyenler suçludur. Bu nasıl bir denetim? Bu kolondaki çimento kalitesi mevzuata uygun mu şimdi? Gidersin adam gibi denetimini yaparsın. Numuneleri alırsın. Aksaklıkları düzeltmesini istersin. Belediye kontrollerini yapar. Cezasını yazıp gerekirse yıkarsın. Ama her şey kağıtta mükemmel. Kağıtta yazanlara bakarsan bu binaların 9 şiddetinde depremde dahi yıkılmaması lazım. Ah çıkar ilişkileri ahhh.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Tahta tabi . zoruna mı gitti
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Demet (1 yıl önce)
    Bu binayı yapanı yakınlarını depremde kaybedenlerin eline verseler keske !!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Yerelde bizler adına sehri yonetecek yoneticileri seçen bizlerin hiçmi suçu yok, neden bizlere sehri yonetecek kişileri Ankaradan gonderirler buna itiraz edip yerelde uyeler veya delegelerin baskan adaylarını belirlemelerini istemeyiz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    Onlar tahta degil sismik izolatör.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Bunlar tahta takviyesi değil. Etriyelerdeki paspayı takozu. Normalde bunlar beton akışkanlığını engellemeyecek ve taşıyıcı homojen yapısını bozmayacak şekilde içi delikli plastik malzemeden üretilir. Burada beynelmilel tahta koymuşlar
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun Alpay abi Allah yardımcınız olsun bu belediye başkanları ne zaman hesap verecek
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Önemli (1 yıl önce)
    Tüm hasar oluşan ev sahiplerine önerim var,kesinlikle Malatya dışında olan bir avukattan hukuki destek alın,müteahhite,beton santraline,proje müelliflerine,yapı denetim firmalarına,ruhsatı düzenleyen belediye çalışanlarına,bölgeyi imara açan belediye başkan ve yetkili herkese maddi manevi tazminat davası açın yüklü miktarda,merak etmeyin hepsinin yeterince arazisi var fazlasıyla yeter ödemeye
    %98
    %2
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    tahtaya gelene kadar fotoğraftan görülen beton bırakın C30'u belki grobeton bile değil. priz almamış, sulanmamış bariz belli. o kolon gene iyi dayanmış. bu betonu döken santral, bunu denetleyen yapı denetimci her kimse taammüden adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gerekir.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Betoncular sırayla Yeşilyurt belediye başkanı oluyor. Malatya söz müteahhit ve betoncularda ne isteseler alıyor belediyeden
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Hukuk devleti (1 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Beton santrallerine hiçbir şekilde ne soruşturma ne inceleme açıldı.Savcılarımızın bu konuyu irdelemesini beklerim usulsüzlük olduğu iddia ediliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    O betonu veren bir belediye başkanı hemde merkez ilçe artı malatya nın hafriyat ini da onun şirket e vermişler bu nasıl bir utanç verici bir olay yazık günah
    %98
    %2
    Yanıtla
  • ismail (1 yıl önce)
    bizim üç bloklu sitenin 2 bloğunun kolonunda da bu tahtalardan var mütahit bina esnesin diye koymuş olmasın sakın.. Şaka bir yana kalitesiz ustaların , ucuz işçiliğin, denetimsizliğin çeremesini insanlar canlarıyla mallarıyla ödüyorlar.
    %94
    %6
    Yanıtla