SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kaçak Yapılaşmanın Önüne Geçilmesi Lazım"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı II. Birleşimi 15 Aralık 2023 Cuma günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Depremden sonra kaçak yapılaşmalar oldu. Bu kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi lazım. Yapılaşma olacaksa biz vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımızın problemlerini çözmemiz için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Tarım arazisinde değilse, zemin etütlerinde fay hatlarıyla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değilse imar planını yaparak, hızlı bir şekilde meclisimizden geçirelim. Aksi takdirde kaçak yapılaşmalar oluyor. Bizim yapmış olduğumuz yapılarda hasar yok. Çünkü her zaman kriterlere uyduk. Bodrumlar ve asansör kolonları perde betonlarla yapılacak dedik. Zemin jeolojik etütlerinin sağlıklı yapılması gerekiyor dedik. Belirli yerlere ticari alanlar vermek gerekiyor. Binaların hepsini ticari alanlarla donatmamamız lazım. Bundan sonraki süreçte daha doğru hareket etme noktasında hepimizin fikir birliğine varması gerekiyor. İnsanların zihnini bozmak isteyenlere hiçbir şekilde prim vermememiz lazım.” sözlerine yer verdi.

Başkan Gürkan’ın konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Arapgir ve Doğanyol Belediyelerinin ek bütçeleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu oylanarak kabul edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan diğer maddelerin de bir kısmı ilgili komisyonlara havale edilirken, bir kısmı ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı III. Birleşiminin ise 19 Aralık 2023 Salı günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

63 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 ay önce)
    tek sorumlu belediyedir.bunların başkanlık değil toplum içine çıkamaması lazım,gel gör ki çoğunluk vatandaş da bunları hak ediyor.yerle bir olan malatya da bu yöneticiler halen sokak sokak dolaşıp ahkam kesiyorlar.istifalarını verip çekip gitmeleri lazımdı.halen biz yöneteceğiz diye vatandaşa sarılıyorlar.bu ne tezattır ne aymazlıktır yuh olsun bize yuhlar olsun hepimize demek ki allah razı olsun diyoruz bunlara siz çok iyisiniz tekrar bizi yönetin yeni imarlar verin eskilerinden memnun kaldık ,yenilerini yapalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gölge (4 ay önce)
    Süratle önüne geçiyoruz. Siz de ona buna seçimlerde size destek olsun diye milyonlar akıtmaya devam edin!...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Berk (4 ay önce)
    Baskan içme suyunda kasim ayında indirim Vardi yüzde 25 sen malatya habere yazdın Birde bankamadik personellerin var Unuttunmu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 ay önce)
    Ben akp milletvekillerine ve Malatya belediye başkanları na hakkımı helal etmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 ay önce)
    Sayın Başkan Makam arabanıza binin şöyle birgezin Bakalım,Deprem de Belediyelerin imara açtığı,İnşaat ruhsatı verdiği,Yapı denetimin sözde denetlediği, 13-15 katlı binalarmı Yıkıldı veya Ağır hasar aldı,yoksa Köylünün Bahçesine yığma tuğla ile yaptığı evler mi yıkıldı. Bahçelere yapılan evler olmasaydı 6 şubat kış soğunda insanlar dışarda kalırdı.Her bahçe evine Akraba,Komşu 3-5 aile sığındı kışı o evlerde geçirdi.Bu nu derken imarsız yapılanmayı savunmuyorum, şunu demek istiyorum. KAÇAK YAPILAN BAHÇE EVLERİ, Belediyelerin imara açıp,13-15 katlı imar verdiği, Ekseriyeti çoğunluğunun, inşaat konusunda hiç bir Eğitim'i olmayan Mutahitlerin yaptığı ,Yapı denetimin denetlediği, tekrar Belediyelerin Oturma Ruhsatı verdiği Binalardan daha sağlam çıktı,Depremde yıkılmadı.İnsanlar Yemesinden içmesinden,Kısarak aldığı,Başımı sokacak bir evim olsun dediği evler yok oldu gitti.Malatya da 36 bin bina 100 bin in üzerinde bağımsız bölüm yıkıldı veya ağır hasarlı,Bu evlerin sahipleri nin bir kısmı ceşitli nedenlerden dolayı şartları uymadığın da hak sahibi olamadılar.Sonuçta insanların 3-5 milyon değerin de evleri heba oldu gitti.Bunun Vebali,İmara uymayan araziyi imara açanların,Oraya fazla kat verenin, projeyi çizenin ve onaylayanın, Yapan Mutahit 'in,Denetleyen Yapı denetimin üzerinde.Ayrıca yıkılan binaların tamamı MİLLİ BİR SERVET ayrıca.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Sayın başkanım kaçak yapılaşmayı sizin ve ekiplerinizin önlemesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MLT6344 (4 ay önce)
    Her şeyden önce Malatya'daki 3 Belediyeye kayyum atanması gerekiyor. Buradakilerin görevine engel olunarak işlem yapmaması sağlanmalıdır. Şeçim sonuna kadar tüm yetkileri alınmalı Çevre Bakanlığı ve diğer Bakanlıklar soruşturma başlatmalıdır. Yeşilyurt Belediyesindeki Malum durum gibi. Şu an geri planda ORTA HASAR 'lar için Belediyelere güçlendirme baskısı Mal sahipleri tarafından veya Müteahhit tarafından devam ediyor. Belediyedeki, Memur veya Yöneticilere arka planda çay ikramı-şeklinde gayri resmi bir çalışma içinde olunmasını engellemek adına; MALATYA'mıza yazık edilmesin. Bostanbaşı- Yakınca -Fahri Kayahan da KENTSEL DÖNÜŞÜME sokularak şehir planın eşsiz olması sağlanmalıdır. Ucuz hesaplara itibar edilmesin. Çok katlı olanlar bir şekilde DARBE aldığı için artık yükü kaldıramaz.. Güçlendirme vs.hakkıyla yapılamayacağı için bence boş ve para sömürmekten başka bir şey değildir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (4 ay önce)
    Merkez ile iç içe geçmiş olan Konak bölgesine bile doğru düzgün imar veremediniz. Bu bölgenin tarımsal üretime katkısı yok. Tarihî dokusu bir avuç bölge. Geri kalan Yukarı Banazı gibi yerler şehrin en sağlam zeminli alanları.. İnsanlar evlerini yapıyorlar kaçak da olsa.. Buralarda Belediye imar vermediği yere doğalgaz bile götürüyor. Su içinde yüzen yerlere fore kazık için dünya masraf yapacağınıza Banazı bölgesine bütüncül bir imar çalışması yapın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah zeren (4 ay önce)
    Bırakta insanlar kendi evlerini kursun kendi arsasına ne istiyorsunuz daha anlamadım yeter düşün şu milletin yakasından
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasbi (4 ay önce)
    Milletin talebi imar affı, siyasetçinin talebi oy, sonra bir deprem ve suçlu kim? Suçlu hepimiz, ektiğimizi biçiyoruz... Allah ölenlerimize rahmet etsin... En büyük acıyı yaşayanlar evlatlarını bu depremde toprağa verenlerin...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • vatandaş (4 ay önce)
    Siz ruhsat almak isteyen vatandaşı canından bezdirirseniz soygun gibi sürekli evrak parası isterseniz insanlarda kendine sığınacak bir yer bulur krallıda bir şey diyemez daha da zorlarsanız şehri terk etmek zorunda kalırız başta yeşilyurt belediyesi olmak üzere lütfen bir denetleyin de görün insanlara nasıl zulüm ediliyor hastel kader evrak tamamlayanlardan ne paralar isteniyor bu nasıl deprem bölgesi bu nasıl depremzedeye yardım
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum. Resmen insanları sahtekarlığa yönlendiriyorlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 ay önce)
    herkes kafasına göre tarım arizisi 300-400 m parselleyip prefabrik yaptı bu ne kadar yasal.hiçbiri yasal değil fırsatcılara göz açtırmayın
    %54
    %46
    Yanıtla
  • hasan (4 ay önce)
    o kaçak dediğiniz yapılar sizin ruhsat verdiklerinizden katmekat daha güvenli. keşke benimde arsam olsada yapabilsem. sizde ömür boyu ruhsat vermeyeydiniz. tabi bunların derdi parayla ruhsat satamadıkları için. ha onlara ruhsat vermediğiniz sürecede insanlar kaçak elektrik kaçak su kullanacaklar ve bu işten zararlı yine siz çıkacaksınız. boş yere insanların işini yokuşa sürmeyin insanları prosedürlerle uğraştırmayın biran önce ruhsat verin herkes elektrik su aboneliğini yaptırsın.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)
    Malatya da bir tarım arazisi sözde hassasiyeti alıp gitmiştir bu aralar, bu çok trajikomik bir durum, çifçi toprağın mineral içerik tahlilini yaptırmaz, her yıl kimyasal gübre kullanır, kafasına göre plansız proğramsız tohum-meyve ağacı eker.Sonuç olarak denetimsiz ilaçlama ve tohum ekimi verimsizleşen ve kimyasal birikime uğrayan toprak ve emeğini karşılamayan ürün, bilinçsiz sulama vs bahsetmiyorum bile, eskiler biz 21. YY insanlarından daha akıllıydı.Tarım bakanlığının bölgesel planlama, yönlendirme ve denetimi yok, gerçi siyaseten çifçilerin don zarar ödeme sistemi çalışıyor, bu ayrı konu neyse Tarım arazisi neye göre kime göre hangi kritere göre ilan edilir bu da ayrı konu. Adamın 19 dönüm arazisi var 4 çocuğu var adam ölüyor arazi karısı dahil 5 hisseye bölünüyor, kimse müstakil tapusunu alamıyor, yasak 20 altı tarım arazisi bölünemez, artık 5 insan, 4 kardeş bu benim arazim diyemiyor çünkü yasal olarak herkesin her yerde hakkı var, tarım yapılamaz hale geliyor çünkü kimse kendi olmayan yere emek harcamak istemiyor. Ev yapamaz yasa arazide 1 ev ve küçük bir depoya izin veriyor. Alsana varlık içinde yokluk yaşamak. Başımıza büyük bela geldi Rabbim daha büyüklerinden korusun, çok "hassas" bir kardeşimiz tarım arazilerinde hobibahçesi tarzı evler türediğini yazmış, kardeş işte bu evlerin çoğu, hissedar oldukları topraklarda mecburiyetten gayriresmi bölüp en temel barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan insanların kendi imkanlarıyla yaptığı yerlerdir. SAYIN BÜYÜKLER MALATYA MIZ CİDDİ BİR DEPREM FAY HATTINDADIR BU BÖLGEDE 5 KAT ÜSTÜ BİNALARA RUHSAT VE İZİN VERMEK RİSKDİR! ARTIK YENİ YERLEŞİMLER İKİ KATLI BAHÇELİ EV TARZI KONUTLAR TEŞVİK EDİLMELİ VE BU YAPILAR GELİŞMİŞ ÜLKELERDEKİ GİBİ ÇELİK KONSTRÜKSİYON VE YALITIM AĞIRLIKLI OLMALIDIR, BETONDAN AZAMİ UZAK DURMALIDIR belediyede etkin kişiler korkmayın aç kalmazsınız beton santrali yerine çelik demir ürettirsiniz, daha kanalizasyon, su, elektrik hattı vs hizmetleri vermek için İNSANLARI AYNI TEMEL ÜSTÜNDE ÜSTÜSTE YAŞAMAYA ZORLAMAKTAN VAZ GEÇİN. Bu bölge iki Anadolu fayının birleştiği bölge, Fahrikayahanı, Bostanbaşını çok katlı binalar için imara açtınız, bu ahmakça, bencilce alınmış kararlardan dolayı birtek belediye yetkilisini sorumlu tutmadınız, bu Malatya kent hafızasına kaydedilmiştir vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent 44 (4 ay önce)
    Çok bilmişsiniz siz veya öncekiler kanunen yaptırdığınız binalar hep yıkıldı milletin emeği kazancı heba oldu belediyeler yapı denetimler mütaitler beton satanlar. malzemeciye işçiler rant sağladı hepsi zengin oldu kimse işini düzgün yapmamış emlak vergisi alırken ne güzel millet ortada kalmış bari bahçesine iki Üçgöz yapacak işini hızlandırın kolaylaştırın birde beton 1500 yazmışsınız ya KDV yazmamışsın milleti reklam panolarıyla kandırmayın KDV ile 1800 oluyor halen betoncular aynı fiyata satıyor kimse önüne geçemiyor alayı fırsatçı birgün fırsatçılar kimse hesabını verecek!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • m.öz (4 ay önce)
    Vatandaş kendi arazisine zor durumda kaldığı için kendi imkanı ile başını sokacak bir yer yapmaya çalışmış olabilir. Şehir merkezinden daire almak artık mümkün değil. Kalacak yeri yoksa ne yapsın. Ayrıca benim gördüğüm kadarıyla depremde yıkılan binalar devlet denetiminde yapılan binalar. Kırsalda yapılan tek katlı binalar pek yıkılmadı. Eski yapılar hariç.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (4 ay önce)
    Yorumumu niye yayınlamadınız. Dürüst yayıncı olduğunuzu düşünüyordum.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Burası Afet bölgesi (4 ay önce)
    Kesinlikle haklısın kimse depremin vurdugu şehirde kaçak yapı demesin hatta ruhsat bile istemesin sokaktamı kalsın vatandaş ev yapana bütün altyapısını hizmetini verin birde üstüne ödül verin burası Afet bölgesi vatandaş sokakta kalmış herşeyini kaybetmiş gelinde yaşayın konteynerde eyy yetkililer
    %69
    %31
    Yanıtla
  • O zaman başa tekrar başa dönelim ruhsatsız yapılara izin verelim ki bir daha ki depremde şehrin yarısı ölsün öyle mi? Zaten bu zihniyetle yapılan yapılardan dolayı nerdeyse 40000 bina yıkıldı ya da yıkılacak yakında. Bir türlü akıllanmayan dönüp dolaşıp aynı duvara çarpan bir milletiz biz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (4 ay önce)
    Beceriksizliğini kapatmak örtmek için gondemi değiştirme başkan işinizi düzgün ve adeletli bir şekilde ıcra etmediniz.Ne yapacak bu insanlar ortada aciktami kalsın yapılarını yapacak tabiki 21 MT lik konteynerde gel yaşa bakalım başkan öyle konuşmak kolay hodri meydan gel 1 ay konteynerde kalan insanlar ile aynı şartlarda yaşa
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 ay önce)Kenan isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaş gayet insanı bir yorum yapmış, bunun neresini beğenmedinizde dislike attınız çok çok merak ettim, yoksa Malatya da yaşamıyor yada geceleri kent dışında bir yerde kalıpta gündüz dönüyormusunuz?? En azından yorumsuz kalsaydınız. Bu nasıl bir muhâkeme tarzı anlamakta güçlük çekiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (4 ay önce)
    Haziran ayından beri Battalgazi belediyesine başvuru yaptım imarlı parselim içi ev yapayım bu gün olmuş hala arsamdan alınacak 6 metre kare yola terkim halledemediler harita mühendisiligi firması her gün gidip geliyor takibini yapiyor kimsenin kimseden haberi yok 6 ay geçti üzerinden neymiş efendim kanun nizam kurallara uygun olsun dedik dediğimizle kaldık ama velakin bir eskimalatya kaçak yapılarla doldu girdiler içlerine yaşıyorlar ama ben hala evrakla uğraşıyorum , ne alakaysa kendi adam da tek boş parsel benimkisi tüm adanın plan ölçümlerini benden istediler ona da ekstra dan 20 bin TL verdim aplikasyon vb işler icinde 20 bin TL verdim diğer işler icinde çivi çakmadan 130 bin TL'ye mal oldu , ama kolu komşular kaçak yaptı girdi oturuyorlar elektrik lerine kadar aldılar, arkadaş bu memlekette dürüst olmayacaksin kanuna nizama uymayacaksin ki değer göresin yoksa benim gibi sürünürsünüz, 6 ay ile şimdi arasında o kadar mala zam geldi ben daha evraklarla ugrasiyorum sunuda belirtteyim arsamda hiç bir sıkıntı yok tamamen belediyenin beceriksiz personelleri yüzünden heba oldu gitti param ve zamanım , hepsi bir kenarı kaçak yapanlar bana güler oldu halime en çokta ağrıma bu gidiyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • yerden göğe kadar haklısın aynen de öyle ruhsatlı işlem yaptırmayan belediyenin ta kendisi sen gel birde yeşilyurt belediyesini gör ki selam versen para istiyorlar işlemlerde ilerlemiyor o yüzden imarlı parseline kuralına uygun evini yapacan sonrasında o belediyede seve seve oradaki yapıyı kabul edecek yoksa gerçekten başka yolu yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan 44 (4 ay önce)
    Ruhsat vermeyin sonrada kaçak yapı deyin 6 aydan fazla sürüyor ruhsat çıkması sokaktamı kalsın vatandaş tabi yapacak bagına bahçesine siz hizmet edin vatandaşa eziyet degil kaçak yapanın elektriğini suyunu alt yapısını dogalgaz ını çekin el insaf koca şehir yıkılmış
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Eskimalatya (4 ay önce)Hasan 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kadar kısa sürede bağına bahçesine evini diken adam sokakta kalmaz bunu herkes biliyor, kanuna nizama uyanlar beklesin o zaman kaçak yapanlara hizmet verilsin öylemi,işine bak kardeş senin gibi ler yüzünden memleket bu halde kanuna nizama uyun uyanlarada saygı duyun , onların yanlışı bizim dogrumuz olamaz .
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Çağlar TORUN (4 ay önce)
    Konak bölgesi imara açmak için en uygun yer.Başharık üzeri dsi kanalından takiplere doğru
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çağlar TORUN (4 ay önce)
    Sen geçecek sen kime söylüyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali eren (4 ay önce)
    Başkanım sagol tarım arazilerı talan ediliyor. Hobi bahçesi adı altında kaçak yapılaşmaya göz yumuluyor.yaxık Malatyamızın Tarım arazilerı katlediliyor. Eskimalatya orduzu yeşilyurtt (tecde arka mahsllesi)acilen hobi evleri iptal edilmeli tarım bitiyor yazık. Tarım müdürlüğü ne iş yapıyor yaxık etmeyın malatyaya
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Halil (4 ay önce)
    Malatya'nın dibinde Konak var, zemini kayalık. Tarımsal olarak çok zayıf. Bu bölgeye geniş çaplı bir imar verilsin artık. İnsanlar evlerini yapıyorlar zaten. güvendikleri bu bölgeye. Sonradan mecburen imar vereceksiniz. Bari kontrollü ve şehircilik açısından düzenli olsun yapılaşmalar.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Bir mimar (4 ay önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle katılıyorum
    %60
    %40
    Yanıtla
  • MEHMET (4 ay önce)
    belediye ortada yok, hukuğa uyan yok, adalet yok , yakında imar affı çıkar, denetimsiz rast gele yapılan binalar bir kuruş para harcamadan kayıt altıan alınır....madem devlet var gereğini yapsana .
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Kamuda Liyakat, ehliyet,kalmamış üstüne üstlük ayırma, kayırma da eklenince hiçbir şey yapamazsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Yıkılanların çoğu belediyelerin ruhsat verdigi kaçak olmayan tarım arazilerine yapilmiș 8-10 ve ustu katli yapilar, tek katli kaçak diye tabir edilen yapilar mașallah çivi gibi ayakta. Memlekete bu paradoksu yașatan, belediyelerle müteahhitlerin el ele kol kola yaptiklari sözum ona deprem yonetmeligine uygun yapildigi belediye tarafindan tespit edilmiș ve hatta buda yetmemiș belediyenin bizzat kendisi tarafindan yapilmiș yapilarin neredeyse tamami gitti. Demekki binanin kaçak olup olmamasi bișey ifade etmiyormuș, önce bir kendinizi belediye olarak sorgulayın...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Depremde Malatya'ya kurtaran kayısı bahçeleri oldu. Köy oldu,kırsal oldu. İslim damında bile kalan oldu. Kırsalın,köyün kıymetini iyi bilin.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Malatya nin kurulduğu yer bir kere yanlış yer... Malatya merkezi yazihan tarafına düz ovalik alana kurulmaliydi.. getirmiş dağa yaslamislar Malatya yi... neyse hadi kurulmuş bir kere diyelim.. kardeşim Beydaği eteklerine fabrikaları kursana.. siz gitmissiniz Malatya nin en düz yerine şehir mezarligi, o, bu, şu sanayi siteleri, organize sanayi bölgeleri Yapmışsınız.. deveye sormuşlar niye boynun eğri, nerem düzgün ki demiş.. o misal... Malatya nin herseyi yanlış hatalı.. mesela 100 lerce yıl kullanilacak, saatte 10 bin yolcu taşıyabilen her buyuksehir ilk yaptığı ulaşım aracı olan raylı sistem yerine.. gitmisiz lastik tekerlekli üzeri telli saatte 4 bin yolcu taşıyabilen her 5 yılda 1 defa yenisinin alinmasi gereken her aracın çok pahaliya mal.oldugu telli otobüs yapmisiz.. alın size ileri görüşlü belediyecilik.. Selahaddin Gürkan senin en iyi hizmetin neydi biliyormusun.. Battalgazi belediye başkanı iken tarihi surlari kaleyi yapmandi.. keşke devamı gelseydi en azından turizm gelisirdi..
    %24
    %76
    Yanıtla
  • kadir (4 ay önce)
    Her zaman savunduğum proje. şehir merkezini kazıklarla zemine iyi bağlamak sonrada çarşıyı geniş düzenlemek lazım. yerleşim alanları için Malatya'nın kuzeyine doğru 500 metrekare parsellerle yatay bahçe kentler yapmak lazım. yeşil orman kenti. böylece kuzeyde bulunan varoşlarla beraber uyduruk tarım arazileride ıslah edilmiş olur. her ne kadar şehir mezarlığı, şire pazarı, galericiler sitesi vs ile bu bölgeler sakata uğramış olsa da yine de tek çıkış yol budur.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Yusuf (4 ay önce)
    Malatya ya 6 km olan konağı kayalık alanı imara acma muhalefet gibi acıklama yap
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çok doğru.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Bahçesi olan ve bu süreçte bahçesinin içine ev yapmış olan kişi fakir fukara değil. Eğer yapmış olduğu yapı yasalara uygunsa, usul hatası varsa bunlar düzeltilsin; yasalaştırılsın. Yok haddi aşmış ve yasalara uygun değilse yıkılsın. Hukuk devleti bunu gerektirir. Yeter artık depremlerde göz yaşı dökmeyelim. Siyasetciler özellikle siyasi çıkarları için popüler; hukuk, hak,adelet, ahlak dışı uygulamalarla felakete dönüşen cahil, vicdansız uygulamalara tevessül etmesinler. Yeter hukuk işlesin. Bu ülke sadece ve sadece hukuk devleti olmaya ve buna sahip çıkan vatandaşlara ihtiyacı var. Başka da bir şeye gerek yok.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Erol (4 ay önce)
    Kendisi belediye başkanı değilde muhalefette gibi. 10 aydır planları neden yapmadın diye sorarlar.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Sade vatandas (4 ay önce)
    Iyide gidip ruhsat icin basvuranada 150.bin bagis istemiisiniz basganim, o is nasil olacak. Oysa evlerimize otururken belediye ve gorevlilere guvendik hani nerde suclular. Derdiniz yine para milletin evi.degil zaten en buyuk yapan 2 katli 150m2 kimsede saray yapacak para yok
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Süleyman (4 ay önce)
    Selahattin başkanın adaylığı açıklanır inşallah başkası olursa aday,önüne gelen bahçesine ev yapar kimse de karışmaz
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    Sayın başkanım bir havadan bir malatyayı gözetleyin her taraf kaçak inşaat bunu belediye denetleyip gereğini yapacak yol su elektrik vb altyapı hizmetleri gitmesin bakayım kim kaçak yapı yapabilecek vatandaş ileriki yıllarda imar affının özür dilerim imar barışının geleceğini çok iyi biliyor.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Battal (4 ay önce)
    Devlet eliyle kacak yapilar uydu sistemiyle tespit edilip gereken yapilmali
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Esnaf (4 ay önce)
    Benlik sana yakışıyor başkan
    %85
    %15
    Yanıtla
  • yazıklar olsun Size.... (4 ay önce)
    Cebinde az çok parası olan denk getirip kendi bahçesine ev yapıyor evet yasak evet tarım alanı. O zaman bir problem var, kiminin evi yıkıldı, kimi giremiyor çok katlı binaya, kimi Sizlerin imzaladığı ruhsatlara sahip binasına güvenemiyor malesef. Tarım alanı dediğiniz yerlerde çelişki, 100 m ilerisi tarım alanı değil, ama vatandaşın olduğu yer tarım alanı. Her işinizde olduğu gibi bu işlerde de torpil ve alavere var. Peki ben soruyorum size, çözmediğiniz bu problemden, torpille işleyen bu sistemden dolayı hakkına girdiğiniz insanların kul hakkının nasıl altından kalkacaksınız? Sizin devleti temsilen yukarıya iletmediğiniz, tarım alanı da olsa mücbir sebep belli ölçü ve kuralla evlerini yapmasına yönelik bir çalışma yapılsın demediğiniz için çoluk çocuk perişan olanların hakkını nasıl ödersiniz? Umrunuzda mı değil ki yine başkan olma derdindesiniz.... Ben, az ilerisini imara açıp(malum kişilerin arazisi olduğu için) benim arazime büyük ova tescili koyanlara hakkımı helal etmiyorum......
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Muratt (4 ay önce)
    Defalarca şikayet ettim ben usulen Uygun yapayım diye beledeye kaçak evlere hep izin veriyor ben devletin usulüne uygun yapayım dedim izin yok insnalara kaçak yapıya kendileri yönlendiriyor
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kendi evini yapanlara üste para verin (4 ay önce)
    Daha ne İstiyorsunuz asam devlete yük olmamış kendi arsasına evini yapmış bırakın ruhsat harcını o vatandaşa bedava elektrik su dogalgaz altyapı hizmetlerini yapın Bi zahmet
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Aslan (4 ay önce)
    Şehir merkezi kaçak derme çatma işyerleri ile işgal edilmeye başladı. Emeksiz şire pazarı arası batçıkın üstü işyerleri ile doldu inşallah aşırı yük sorun olmaz. Kötü görüntü ve çevre düzenlemeye verdiği zararı hiç söylemeye gerek yok
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Depremzade44 (4 ay önce)
    Vatandaş savaştan çıkmış herşeyini kaybetmiş zor şartlarda borç harç ortada kalmamak için kendi arazisine müstakil 2göz evini yapmış siz kaçak yapıdan bahsediyorsunuz apartman yapmıyor müstakil yapıyo Afet bölgesi başkanı olarak sizede tıpkı hatay maraş taki yöneticiler gibi kendi yerini yapan vatandaşa elektrik su altyapı vermeli yetmedi üste para vermeniz lazım
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Başkanın ayakta ve elleri açıkken daha heybetli fotoğraflarını kullanınız lütfen. Hepimizi kucaklamaya hazır ve nazır olduğunu bilelim hissedelim. Maraş Büyükşehir belediyesi tüm orta hasarlı binalara hizmet sundu maliyeti üstlendi. Sen ne yapıyorsun başgan? 750bin hibeyi bize verin. Arsa rayiç bedelini yükseltin. Hissemizi de satıl gidelim buradan. Başkan bir daha seçilirse geriye kalanları iki kere kucaklar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (4 ay önce)
    Yeni başkanın sorunları bunlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kemal (4 ay önce)
    Belediyedeki imar da uyuyan personelller çıkıp dolaşsın herkes bahçesine kaçak ev yapıyor.ben depremzedeyim diyor kimse karışmıyor.Böyle birşey olur mu ya
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Musa (4 ay önce)
    Tabi tabi belediyelerin yaptığı yeşiltepe evleri topsöğüt evleri hepsi yerinde sapa sağlam duruyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (4 ay önce)
    rantlaştırmada bıkmadınız mı ..bırakın millet bahçesine tek katlı binalarında otursunlar bu yapılar sizin tokilerinizden daha sağlam
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Kaçak yapı dediğiniz şey sayın başkan milletin kendi arazisine yaptığı ev. Hani siz diyorsunuz ya "herşeyi bilmeyen hiçbirşey bilmez diye" emin olun depremden sonra yapılan, herkesin kendi arazisine yaptığı ev sağlam.adam kolonlu ve boyuna tuğla ile yığma yapıyor. Rahat olun sıkıntı yok.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yapacakları tek şey, devleti temsilen gidip bu problemi anlatmak, kolaylaştırıcı bir mevzuat çıkararak hem vatandaşı rahatlatmak hem de kontrollü ev yapılmasına izin verdirmekti. Ama umurlarında değil, kurallara uyup yapmayan da ayrı mağdur. Uymayıp yapan da mağdur. Ben hakkımı helal etmiyorum bunlara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (4 ay önce)
    Millet sizden ümidini kestiği için borç harç edip başını sokacagi iki göz ev yapıyor,siz kalkmış kaçak yapı muhabbeti yapiyorsunuz. Asıl kaçak yapılar siz belediyelersiniz, RUHSAT size lazım yıkılması gerekende sizsiniz.Milletin damarına çok basmayın zaten canımız burnumuza geldi.Sen her hafta Ankaraya git yerini garantilemek için uğraş Selo abi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (4 ay önce)
    İmar kontrolü valilikte değil, BELEDIYELERDE . imar daire başkanı sizin emrinizde. Bence imarı 5 kat olunda 9 kat ruhsat verdiğin yerden başla sayın başkan.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    S.Başkan; Boğazımızdan geçmeyen, elimizi yıkayamadığımız çamurlu sularıdan elde ettiğiniz gelir ile bu sorunu çözmek için bir komisyon kurabilirsiniz ! Millet çadırda perişan, arazisini tarlasını, bahçesini bırakıp nerelere gitseydi? Konteyner kentlere milleti mahkum ettiniz. (-ki hala konteynere ihtiyaç var) Millet kendi imkanıyla subasmasını atıp, profillerle çevreleyip, üzerine insanca yaşayabileceği evleri yaptı. İnanın Sizlerin güya denetlediği ve yıkılan, ağır hasar alan binalardan daha sağlam oldu. Malatya hala daha neden BÜYÜKŞEHİR ? Tabi vergiler, hizmet ücretleri BÜYÜK BÜYÜK olsun diye... Buradaki insanlar perişan BAŞKAN ! Yeter, düşün yakamızdan.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Komik Adam (4 ay önce)
    Yarından tezi yok denetimlere başlasın vatandaş. Anlaşılan Belediyenin kaçak yapılaşmayı denetim görevinden haberi yokmuş!!! :)))
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet Ayaz (4 ay önce)
    20 yıldır belediye başkanlığı yapan babama söyleyeyim de bu kaçak yapılaşmanın önüne geçsin.Adam geldi gidiyor hala milletin zekası ile alay ediyor.Pes!!!
    %91
    %9
    Yanıtla