SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Projemiz Malatya'ya Nefes Olacak"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından kişi başı düzenlenmiş yeşil alan miktarının giderek arttığı Battalgazi’de startı verilen “Kırkgöz Sahil Parkı Projesi”nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Yenilikçi ve doğa dostu anlayışı ile hayata geçirdiğimiz projemiz Malatya’ya nefes olacak” dedi.

Güder’in talimatlarıyla startı verilen Kırkgöz Sahil Parkı Projesi alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hasırcılar bölgesindeki 75 bin metrekarelik alan üzerinde ve 30 milyon lira bütçe ile inşa edilen projede hummalı bir çalışma ortaya koyan ekipler, ilk olarak taşkın koruma duvarlarının çalışmalarını tamamladı. Seyir anfi, su, kanalizasyon ve elektrik alt yapı çalışmalarını da tamamlayan ekipler, Sosyal tesis yapımında da sona yaklaşırken proje alanının ağaçlandırmasına ise önümüzdeki aylarda başlayacak. Piknik alanı, çocuk oyun alanı, Kuş gözlem kulesi, seyir anfi ve foto alanı, dinlenme ve gezi alanları, doğal seyir ve oturma alanı, su kenarı pergole, otopark, seyir terası ve özellikle yeşil alanlarının ön plana çıktığı proje ilçenin kaderini değiştirecek.

“İLÇEMİZİ TURİZM CENNETİNE DÖNÜŞÜYORUZ”
Battalgazi’nin doğal güzelliklerine sahip çıkarak geleceğe aktaracak projeleri hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Başkan Güder, “İlçemizdeki turizm imkanlarının tanıtılması ve alternatif turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, yenilikçi ve doğa dostu anlayışı ile Hasırcılar bölgemizde beyaz saray olarak tabir edilen yerde hayata geçirdiğimiz Kırkgöz Sahil Parkı projemiz, hayata geçirdiğimiz vizyon projelerimizden sadece bir tanesi. Derme Deresi Rekreasyon projesi, Çınar Park Rekreasyon projesi, Gül Bahçesi projemiz gibi birçok yeşil alan projelerimizin çalışmaları sürüyor. Hayata geçirdiğimiz bu projeler ilçemiz adına çok büyük önem arz ediyor. İlçemizi turizm cennetine dönüştürüyoruz. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan ekiplerimiz, yoğun bir çaba ve gayret içerisindeler. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın kalbi konumunda olan ve şehre nefes aldıracak yeşil bir alanı daha ilçemize kazandıracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Malatya ve Battalgazi’mize hayırlı olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • veli (1 yıl önce)
    Suriyelilerden bize fırsat kalmaz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Metin Kara (1 yıl önce)
    Karakaya barajı enerji amaçlıdır. Akarsu rejimine bağlı olarak su tutma kapasitesi değişir. Ayrıca bir alt kodda bulunan Atatürk barajı enerji+sulama özelliği olan bir barajdır. Bu nedenle keban ve karakaya barajları enerji üretir ve Atatürk barajını sulama kapasitesini kompansa eder. KISACASI karakaya barajı su kapasitesi sürekli değiştiği için sahil zannedilen kıyı şeritleri sürekli değişir. Yapılan park ve rekreasyon alanlarına göre bu barajlar su stoku oluşturmaz. Bu nedenle bu barajların kıyı veya sahil şeridinde bu tür yatırımlar. Yapılmaz. Bu tür barajların sahil şeritlerine yapılan onlarca atıl proje örneği vardır. Yaz döneminde Malatya bölgesinin en nemli ve sıcak bölgesi de burasıdır. Münir Erkal döneminde Kale Sivas yolu sahil yolu projesi de bu nedenlerle akamete uğramıştır. Kamunun (halkın beytül malın) kaynaklarının bir bölgenin veya bir grubun menfaat ve ütopyaları için bu şekilde heba edilmesi vebaldir. Malatya merkeze yakın Venk köyünde veya Orduzu Pınarbaşında yeni piknik alanlarının oluşturulması halkın istifadesi noktasında daha verimli olacaktır kanaatindeyim.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Usta (1 yıl önce)
    Kim memleketimiz için bir çivi çakıyorsa bir yatırım yapıyorsa allah razı olsun işini gücünü rast getirsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • atilla (1 yıl önce)
    baraj kenarına serinlemek için birde çakıl kum plaj sahili yapılırsa boğulmaların önüne geçecek bu hizmeti dört gözle bekliyoruz. Bu hizmet mükemmel olacak Başkan...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suat (1 yıl önce)
    Sizler oraya oksijeni bol piknik alanı yapın dahaiyi sahil yolu yapıyorsanız bari feribot iskelesine,kadar yapınki adı sahil yolu olsun battalgazimiz değer kazansın battalgazimiz katkısı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Eski Malatya kaderine terk edilmiş durumda eski tarım meslek lisesi alanındaki ağaçlar kurumaya yüz tutmuş, üniversite ve milli eğitime bağlı 6 okul aynı zamanda Hasırcılar beldeside aynı yol guzargahinda bulunmasına rağmen bir saatte bir motas otobüsleri var, inşallah bu hizmet tamamlanır işletmesini ve bakımını belediye yapar bekleyip göreceğiz.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ozelestiri (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Okul açıkken sabah çarşıdan 5 dak bir öğrenciler için otobüs var okul çıkışı üniversitesi ve liselerin kapısında 10 larca otobüs öğrencileri bekliyor taksi gibi hizmet veriyor...yaz tatilinde saatte bir araç kalkıyor oda boş gidip boş geliyor ....burda yazmayla olmuyor doğru yazmayla oluyor
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Destansı işlere devamm.... Millet aç bunlar park derdinde. İş imkanı yerler yap. Hi birilerine iş imkanı olacak tabi değil mi!!!!
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Öneri (1 yıl önce)
    Kapıkulu (Kocaağaç) olsaydı şimdiye kadar binbeşyüz kere (mutlu insanların!!! şehri diye ) reklamını yapmıştı.
    %84
    %16
    Yanıtla