SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sezon 500 Bin Kişi Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın önemli turizm merkezlerinden kentteki en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran Arapgir yaza hazır.

Malatya genelinde tescil edilmiş en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran doğası, mimarisi, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kentin tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip ilçesi Arapgir yaza hazır. Temiz havası ve eşsiz doğa manzarası ile yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan tarih ve doğanın birleştiği Arapgir, Malatya ve çevre ilçelerin yanı sıra komşu illerden de gelen yüzlerce vatandaş ile de buluşuyor.

Yaz aylarında günü birlik binlerce kişinin ziyaret ettiği muhteşem reyhan tarlaları arasındaki Meydan köprüsüyle de ziyaretçilerine görsel şölen sunan Arapgir'in yaza hazır olduğunu kaydeden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, "Arapgir tanındıkça güzel, tanıtıldıkça güzel. Gelenekleri, misafirperver kültürü, gülen yüzü misafirlerle buluştukça güzel. Arapgir etkinliklerin bir şehri. Çok sayıda etkinlik yapılıyor. Yapılan bu etkinlikler haliyle bölgenin dışa açılmasını, tanıtılmasını sağlıyor. Arapgir'in yıl içerisindeki kendiliğinde oluşan insan popülasyonu 6 yıldır 300 binin altına düşmedi. Bu sezon 500 binin üzerinde bir insan hareketliği olacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (11 ay önce)
    Coğrafi olarak malatyanın diğer ilçelerine göre çok sıcak bir yer . Özellikle akşamları gün batarken çıkan böcek ve sivri sinekleri hiçbir yerde görmemiştim daha önce.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kenan (11 ay önce)
    Metelik sıfır baba neyle nasıl gelelim, ama güzel yer daha önce gittim hatta galiba son gidişimdi, bir daha nasip olur mu mangal yakmak bilmiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakup (11 ay önce)
    Bu ekonomide 500 kişi zor gelir. Et alamaz ki mangal yapa, mazot alamaz ki yola çıka. Millet perişan olmuş çevremde kurbana giren az kişi kaldı. Neye elini atsan ateş pahası, dolar daha çıkacak gibi. Ekonomi batmış millet enflasyona ezilmiş kim nasıl gelsin kardeşim onlar eskide kaldı.. çok üzülüyorum çok..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Battalgazili (11 ay önce)
    Geçen yıl gittim, doğası gerçekten çok güzel yalnız temizlik konusunda bence sınıfta kalmış. Bunda oraya giden tatilcilerin büyük sorumluluğu olmakla beraber( çöplerini sağa sola, akan suya atıyorlar. Acaba evlerinde nasıllar? ), belediye de yetersiz. Çöp konteynerleri fazladan konulabilir. Bir de iç taraflara doğru tuvaletler yapılabilir, bu konuda da yetersiz.
    %100
    %0
    Yanıtla