SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Zat Yine Konuştu.. 'O İmarları Veren Başkanlar Ayakta'!.

O Zat Yine Konuştu.. 'O İmarları Veren Başkanlar Ayakta'!.
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıllarda eski belediye başkanları Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat'ın isimlerinin dahil olduğu tartışmalı imar işlemleriyle  gündeme gelen  iş insanı Hacı Osman Kalı'nın, dün yerel ER TV'de katıldığı programda acil yıkılacaklar listesine alınan bir sitenin hafif hasarlıya dönüştürülmesini, “Oranın acil yıkılacaklara girdiğini gördüm, orasına hafif hasar verildi birden bire. Yav, bana ait değil, ben orayı satmışım, mevzu o değil” sözleri bir anda insanların tüm mal varlığını kaybetmelerine ya da yeniden kavuşmalarına neden olan binaların hasar derecesi tespitlerinin nasıl ve ne kadar sağlıklı yapıldığına dair  tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

İnönü Caddesi üzeri Valilik karşısında, girişinde Vakıfbank’ın faaliyet gösterdiği, ayrıca girişine  Ahmet Çakır döneminde verilen izinle adeta gecekondu bir yapı gibi sonradan eklenen, izin verildiği dönemde belediyenin Esenlik Şirketi'nin maaşlı genel müdürü, daha sonra ise Yeşilyurt'un ve Çakır'ın milletvekili adayı olmasıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığı görevine getirilen 'iş adamı'  Hacı Uğur Polat’a ait kuyumcu dükkanının da yer aldığı  binanın sahibi olan Hacı Osman Kalı, katıldığı canlı yayında ilginç açıklama ve iddialarda bulundu.

ER TV’de 18 Nisan günü yayınlanan Hülya Kaya ile Güne Bakış Programına İnönü Kapalı Çarşısının üzerinden televizyonun program müdürü Burak Altun’un canlı yayın konuğu olan, Vakıfbank'ın bulunduğu binanın 'sağlam olmasına rağmen yıkıldığı' iddiası nedeniyle gündeme gelen ve Hollanda'da faaliyet gösterdiği bildirilen  iş insanı  Hacı Osman Kalı, bina hasarları ile ilgili iddialarını sürdürdü.  

“Bu insan neden bu kadar çıldırdı demelerini ben beklerdim” 
Kalı,Valilik karşısındaki binasının yıkılması ile ilgili olarak “Muhtara 3 günlük ihtarname yapılmış, muhtar önünde 100 tane dosyayı imzalamakla meşgul.  Bize haber verme şansı yok.  Depremzede muhtarımız rahatsızlanmış hastanede azaya teslim etmiş ve azanın da hiç haberi yok. Nereden bilsin buradaki mal sahibinin kime ait olduğunu? Telefon numarasını nereden bulabilir.  Bu bina komple bana ait.  Malatya’mızın çok kıymetli güzide vekillerimize watsap’tan mesaj gönderdim. Videoyu gönderdim. Ben şunu istiyorum, bu Hacı Osman bey neden çıldırdı? Neden bu  kadar malını düşünmeyen, bu kadar malına tapmayan bir insanın bu kadar, … benim derdim şu, ben Hacı Osman Kalı, benden bahsediyorum, tamam mı. Bilmeyen yoktur, hepsi biliyorlar. Bu insan neden bu kadar çıldırdı demelerini ben beklerdim, çünkü neden? Bir bunun sıkıntısı var, benim rahatsızlığım yıkılan binayı kurtarmak değil. Bu yıkılmıştır. Tamam mı, ben avukatlara para yedirecek bir insan değilim. Ben devletime…, devletimin neler çektiğini hepimiz görüyoruz, şahidiz. Yani devlet ne yapacağını  bilmiyor, gücü yetmiyor ve siz kalkıyorsunuz  burayı 3 günde, 5 günde hasar tespit çalışmalarını bitirmeye çalışıyorsunuz, böyle bir hasar tespit çalışması yapılamaz. Böyle bir olay, koskoca Malatya’da sayısını bilmiyorum, 80 binden bahsediliyor, 100 binden bahsediliyor, 100 bin bağımsız bölümün tek tek gezilmesi, veya 40 bin, 4 bin, 5 bin tane binanın  gezilmesi bile günler aylar alır. “ ifadelerini iddia eti.

” Bakın oranın acil yıkılacaklara girdiğini gördüm, orasına hafif hasar verildi birden bire” 
Hacı Osman Kalı  iddialarını şöyle sürdürdü:

“Burada acil yıkılacaklarla alakalı, gerçekten emin olmak gerekiyor.  Bugün, (Özsan Sanayi karşısı - Şehrin batı girişi – 2 kule ve Dival otelin olduğu site)  Otel vardı, biliyorsunuz. Bakın oranın acil yıkılacaklara girdiğini gördüm, orasına hafif hasar verildi birden bire. Yav, bana ait değil, ben orayı satmışım, mevzu o değil. Mesele, (Orayı da mı siz yaptırmıştınız? sorusu soruluyor)  Ben arsa sahibiyim. Ve o binalar mağazalar halen çalıştırılıyor.  Evet bir yanlışlık olmuş. Yav,  o gün ben itiraz etmeseydim, ben burada olmasaydım, bugün kiracıların verdiği bir beyanla, evim yıkılsın, evet kiracılarımız çok korkmuşlar. Ben hiçbir kirayı 5 bin lira, 10 bin lira yapmadım. Ve o kiracılara da hakkımı helal etmiyorum. Ben bin lira, bin 200 lira kiraya eklerken, mutfak dolabını söken kiracılarımız oldu. Biz bunun hesabını nasıl vereceğiz.  Ankastresini söken insanlarımız oldu. Bakın şu binanın  yıkılacak diyerek klimalarını, kalorifer peteklerini, şofbenlerini satanlar oldu. Kim yaptısı değil, bizim insanımız yaptı. Biz yapıyoruz, biz. Yani önce her şeyi devletten bulmayacağız. Biz alelacele yaparak, ya bir kere askı neden vardır, insanları neden beklememişler, ama suçlu insanlar değil, suçlu o garibanlar değil. Garibanlar dedikodu ile hareket ediyorlar, bina yıkılacak dediklerinde, direkmen kimseni bilgisi olmadan, evet yetkililerimiz 2 ay sonra, evet, Selahattin Gürkan başkanım,  biz seni çok seviyoruz, ama kaybettin başkanım. Neden kaybettiniz biliyor musunuz başkanım, 2 ay sonra bu açıklamayı yapmayacaktınız, ‘Benim elimden bir şey gelmiyor’ demeyecektiniz. Bugün buraya karar verenler, bu binayı yıkanlar, çok kıymetli insanlar, ben onlara laf söylemiyorum, yanlış yapmışta olabilirler.  Ama yarın onlar gidecekler, bu şehri biz kurtaracağız, biz buraya sahip çıkacağız.”

Valilik karşısında o kuyumcu dükkanı nasıl binanın önüne konduruldu?  
Kalı, “Bu binanın önünde boşluk alan vardı, bina sahibi sizsiniz, sonra bir gece ansızın oraya bir kuyumcu dükkanı yapıldı (Hacı Uğur Polat’a ait kuyumcu dükkanı) o süreci bir anlatır mısınız? O kuyumcu dükkanı nasıl yapıldı, üste nasıl çıkıldı, en azından birinci ağızdan soralım, orası uzun yıllar  kaldırımdı, kaldırım nasıl dükkan oldu?” sorusuna ise  “Çok güzel , anlatayım, çok güzel. Biraz önce dedik , biz dedikodu ile hareket eden bir toplumuz. Orası banka tarafından kullanılan, bankanın da rahat bir ferah alan verilmesi için çekme payı yaptığı, imar sınırı içerisinde bir dükkan, camını arkada koymuşlar. Bakın, bunu biz, bu proje benim projemdi. Tabiki  işin içerisinde o anki belediye başkanımızın isminin geçmesi olayı karıştırdı. Asıl mesele o. Biz siyasete girmiyoruz. Orasını biz proje olarak sunduk, dedik ki biz burasını, çünkü orası tinerciler, tablacılar orayı kullanıyorlar, biz bundan rahatsızız, orada farklı şeyler oluyordu, ben burayı düzeltecem dedim ve oraya yapılan demir konstrüksiyonu da gördünüz, yıkamadılar. Kaldırım sizin algınız.  Orada kaldırım yoktu çünkü. Boşluk binanın boşluğuydu, imar sınırı içerisinde olan bir boşluk." iddialarıyla savunma yaptı.

“Ben imar yolsuzluğu yapmadım, o imarları veren belediye başkanları ayakta” 
Kalı, kendisine yönelik  bir başka gayrimenkulu ve binası ile ilgili geçmişteki imar yolsuzluğu iddialarını reddederek şu ifadeleri kullandı:

“Ama biz maalesef toplum olarak ön yargılı, gerçekten araştırmadan, bilmeden, dinlemeden karar veriyoruz.  Herkesin vebalini alıyoruz. Ve bir gazeteci arkadaşımız, ben onun hükümet taraftarı olduğunu da düşünmüyorum, ismini de söylemek çok önemli değil, o gazetecinini benim dahi haberimi yaptığını, tanımadan, bilmeden, imar yolsuzluğu yaptığımızı, evet, eğer benim Hacı Osman Kalı olarak bir imar yolsuzluğum varsa, onu tüm halkın içinde bağışlamayı vaad ediyorum. Eğer belediye burada bir yanlış yaptıysa bugün belediye başkanları, o imarları verenler ayakta duruyorlar da,  bir mülk sahibi Hmax (yükseklik) serbest denen bir binaya izin alarak inşaat yaptırtıyor, kat karşılığı veriyor, ve son 3 katını yapmıyor, bu bina, o bina çok göze battığından dolayı yıkma kararı alıyorsunuz, neden o bina sağlam kalmış, o bina 3 tane büyük deprem geçirmiş ve bugün biz onunla bile ilgilenemezken, bir baktık burası yıkılmış, hiç önemli değil. Malatya halkına sesleniyorum, hepsini yıksınlar helal hoş olsun, sadece avukata vermeyecem, mahkemeye de vermeyecem, sadece şunu söylüyorum,  bugün Kadir Gecesi, ben inanıyorum ki Allah var, ben inanıyorum ki Rabbim var, benim ondan şüphem yoktur, Allah varsa ki şüphem yoktur, ondan şüphem yoktur, Allah onun hesabını soracaktır.”  

Programın sunucusu Gazeteci Hülya Kaya bu konuşmaların ardından, “Ağır hasarlıdıyda, ben itiraz ettim, az hasarlıya çevirttim. Bu nasıl bir şey, ağır hasarlı, az hasarlıya nasıl çevriliyor, kim buna nasıl izin verebiliyor?” yorumunu yapmaktan kendini alamadı.

malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Malatya (1 yıl önce)
    Siyasi ahlak yasası ve nereden buldun yasası mutlaka Çıkarılmalıdır bakalım o zaman bugünkü kadar siyaset gönüllüsü olacakmı, hele birde kamuda mülakatı kaldırın, ihaleleri açık ve şeffaf yapın, siyasi partiler yasasını değiştirip adayların yerelde üyeler veya delegelerin verecekleri oylarla tespitini yapın, kamuda yükselmeleri belirli makamlara gelmeleri açık kurallara bağlayın örneğin haksız yere 76.maddeden şübe müdürü olma vb. Yolları ortadan kaldırın kimlerin siyaset yapıp yapmadığını hep beraber göreceğiz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hayali (1 yıl önce)
    FETÖ artıklar her yerde efendiler
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Menfaati bitenin muhabbeti de biter. Bu milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hukukunu gasp edenlerin Allah bin türlü belasını versin!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Beraber yediniz içtiniz. Şimdi birbirinize düştünüz. Açıkla herkes duysun. Vurgun nasıl yapılır görsün. Malatya ne yaptıysa kendine yaptı. Sonuç ortada. Ama hâlâ uyanma yok. Verecekler oyu vurgun devam edecek.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Özsan karşısındaki kule evleri önce "Az Hasarlı" idi Malatya'daki depremden sonra "Ağır Hasarlı" oldu sonrasında "Acil Yıkılacak" durumuna geçti , şimdi beyfendinin beyanıyla öğreniyoruz ki bina "Az Hasarlı"ya çevrilecek veya çevrilmiş. Ben bu binadaki komşumun dairesinde kolonda demiri gördüm. Allah yedirmesin.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bende orda oturuyorum 19 yaşında iki yeni atanmış çocuk gönderdiler otoparka bile inmedi aşşagı incelenmedi az hasar deyip gittiler sistemde baktık agır hasar vermişler.otelde aynı kat aynı malzeme aynı işçilik tadilata bile başladılar az hasarlı.küçük demir gözüktü diye patlamamış demir yamulmamışken demir gözüktü diye agır hasar mı oluyor.gel patlamış kolon gösterde sözüm daire verecem sana orda hediye.klavye kahramanlıgı yapma ordan.hak ne ise odur.malatyanın çogu yanlış yapıldı az hasarlı olupta agır olanlar var agır olupta az hasarlı olanda var.Sorun detaylı incelenmeden bilmeyen ekip göndermeleri.şu depremde zaten herkes jeoloji ve inşaat mühendisi oldu Maşallah
    %56
    %44
    Yanıtla
  • daire sahibisiniz herhalde bu kadar sancılandığınıza göre,ağır hasarlıdan acil yıkılacağa geçmiş sonra az hasarlı olmuş bu 3 değerlendirmede de 19 yaşında eleman mı geldi
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Has isimli kullanıcı yorumuna
    buna benzer olayı bizde yaşadık 48 dairelik apartmanda yatırım amaçlı birden fazla dairesi olanlar devletten bir daire alacakları için ağır hasarlı binanın orta veya hafife çevrilmesi için çok uğraş verdiler 6 mayısta sonucu göreceğiz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Daire sahibi degilim hakkı görmek için olmamda gerekmez Laf sözle dedidokuyla Rabbim sorar bunun hesabını.birincide niye verdiler o zaman az hasarı.ikincide bilmeyen 19 yaşında çocuk gönderdiler bilgisizlikten.koskoca binaya hüküm verdi.otel niye tadilat yapılıyorda iki bina agıra döndü hiç sormazmısın.aynı malzeme aynı işçilik aynı kat aynı beton aynı proje bitişik bina degil mi.acil yıkımı 1 saat içinde sistemsen degiştiler.git sor bakalım çevre şehircilige binanın nesi varmış neyden vermişler.adamı seversin sevmezsin ama yaptıgı dogru veya yanlışlar için ordaki kişilere siyasi birşeylere ödetmeye gerek yoktur.herkesin emegi alın teri var.Kul hakkına girer bunuda ne sen nede başkaları ödeyemez.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Sebeke (1 yıl önce)
    Bunların hepsi ekip daha durun neler görcez 20 senede ulaştiklari servete bakın gerisini boşverin Malatya'da toplasan bu ekibe bağlı 30kişi var malvarliklarina bakın anlarsınız he bu arada bunların anlida secdeden kalkmaz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Son yirmi yılın siyasetcileri ve ilimizin üst düzey bürokratlarının ve 1.derece yakınlarının mal varlıkları ve banka hesap hareketleri araştırılır, hatta bu durum ülke geneli yapılırsa ne kadar iyi olur belki herkesin yanlış yapmadığı ortaya çıkar veya yanlış yapanlar bulunur böylece işini doğru yapanları tanımış oluruz esasında ülke genelinde italyada olduğu gibi bir temizeller operasyonuna ihtiyaç var o tarih milat olmalıdır ülke olarak bu ülkede dedikodu olarak bile olsa bir daha bu tür olayları konuşmayız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Senin ki tatlı tatlı yemenin acı acı haline donmuş,bir de bildir ki hurmalar gelir.....Olan garibanlara oldu haramzedeler yine gününü gün edecek,bişey olmaz Olm birazda kira almadan yaşa hayatı,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Özsan sanayinin karşısına kaçak olarak 4 kat fazla çıkıp 32 daire fazladan yapıp imar barışıyla 1 daire parasına faydalnadığın daha öncesinde de yoğunluğu 1 olan yeri yoğunluğu 5 yapıp iki blok bir de otel yaptığını da anlat çok düzgün bir insansan
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yorumunun altına imza atiyorum. Cevap bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaçak olarak nasıl yapmış. Denetleyeni yok muymuş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hava ikmal nedeniyle oluşturulan mania planına aykırı olmasına rağmen nasıl kitabına uydurduğunuzdan da bahset biraz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Anlatırmı diyorsunuz çok bekleriz devir değişşe pişmanlık yasası çıksa bir kişi anlatsa ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir işte o zaman siz seyredin cümbüşü.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Şimdiye kadar vatandaşda idarecilerde ezbere yaşamış yıllarca uyumuş memlekete bir çivi çakılmamış yapılanlarda malım bizim insanımız parayı çok çok seviyo yani haram helal çokta farketmiyor sonuç hüsran büyük depremleri gördüm yaşadım görev yaptım 25 yıldır iş dışındaydım deprem olan illerdede yıllarca yaşadım depremden önce şehirde gezerken hep gözüme takılırdı depremden bir hafta öncede konuşmuştum maalesef aynısı oldu yazık çok yazık ama bu depremler yada geç olacaktı belki daha çok acı yaşayacaktık maalesef bizim insanımızda ezbere bilinçsizce ve kolaycılıklarla vs.vs. yaşamayı seviyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Binaların hasar tesbit sonucunu e-devletten öğreniyoruz.Takip edip bende bu şekilde öğrendim.Ağır hasarlı olarak rapor edildiyse yıkılacak demektir.Bu değerlendirmeye katılmıyorsan itiraz edilebiliyorsun.Osman Kalı bey bu süreçleri takip etmemiş galiba.Bu iş yoğunluğunda herkese binan yıkılacak diye haber verilemez.Bir çok insan sonuca itiraz edip üniversitelerden hoca getirtip inceleme yaptırıyor.Bunların hiçbirini yaptırmayıp sonrada benim binamı niye yıktınız demek doğru değil.Ayrıca ağır hasarlı raporu verilmiş binayı az hasarlıya çevirmek isitiyorsa eğer Osman bey kendisiyle çelişiyor demektir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Tehlikeli (1 yıl önce)
    Akcadagin gülü adama sormazlarmi bu kadar mal mülk nerden geldi bboş ver bu kadar kasma kendini senden giden devede bi tüy daha fazla üzme kendini kalbine zarar verecen olan sana olacak o zararıda devletten bi şekilde geri alırsın yani ben buna eminim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Divan otelin yanındaki binalar ağır hasarlı mı şimdi ?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Bu zat çok sinirli konuşmuş ama birlikte ekmek yediği insanları tabiri yerinde ise fena vurmuş. bu zat diyor ki, "O İmarları Veren Başkanlar Ayakta". Bu zata imar izni verenler Ahmet Çakır ve kendisinin müteahhidi sonraki başkan Hacı Uğur Polat. Sormak lazım; bu zatın müteahhidi olan Hacı Uğur Polat, Eski Köy Garajı yanında bir bina yaptımı, o binada 2 bin metrekare fazla yoğunluk var mı? Hadi gel konuş Hacı Osman. Biri Hacı Uğur, biri Hacı Osman. Ayrıca şehrin girişindeki Divalin oteli ve kuleler için özel imar projesi yapıldımı, Kara Havacılık Alayı meydanına inip kalkacak uçak ve helikopterler için tehlike yaratacak olmasına rağmen oradaki mania planı kimin için değiştirildi? Başka bir müteahhit olsaydı öyle bir plan değişimi yapılırmıydı? İsimlere bak biri Hacı Osman, biri Hacı Uğur. İkiside hacı. Hacı Osman adlı zatın sahibi olduğu Vakıfbank'ınn bulunduğu binanın üst katların 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ'ye ait yayın kuruluşları ile dernekler tarafından kullanılıyordu. Peki bunların kira ödemeleri nasıl yapılmıştı sayın Hacı Osman bey? Birde çevre yolunda yurt vardı, onunda tapusu da sizdeydi, nedense o yurt FETÖ tarafından kullanılıyordu. Yalan mı? Hacı Osman bey, o Vakıfbank'ın önüne Hacı Uğur Polat dışında bir başkası olsaydı kuyumcu dükkanı açarbilirmiydi? Hacı Osman beyi bir diğerki canlı yayında bu soruların cevabını vermesini bekliyoruz.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Divalin otelin olduğu bloklarda 32 daire 4 katta otelde kaçaktı imar barışından aldı oradaki blokların ve otelin arazisinde yoğunluk 1 den 5 e çıktı yakınca belediyesindeki fetöcüler sayesinde
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Yazdıklarının hepsi doğru her meslekten, fetöcü oldu ama nedense ilimizde hatta ülkemizde siyasetçilerden fetöcü çıkmadı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Ceraretiniz varsa siyasete girmeden önceki ve şu andaki mal varlıklarınızı açıklayınız çokmu zor çıkıp benim siyasetten önceki ve sonraki mal varlığım budur demek. Devlet memurlarından bile sonu sıfır ve beşle biten yıllarda mal varlığı beyanı alınır hatta bu ara sürede değişiklik olursa ek beyan verilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memo (1 yıl önce)
    Kac gündür ugrasıyorlar saglam binayı yıkamamıslar..insanların 50 senelik evine az hasar verilmis nasıl ederim de tokiden ev alırım pesine düsmüs..30 senelik prof gibi benim evim ağır hasarlı diye diye ortada dolaşıyor..her yeri yıkın diyorlar.. il dışından devşirme 5 dk lık incelemeyle tecrübesiz hasar-tespitcilerle çok kötü bir çalışma yürütüldü.. bircok saglam eve ağır hasar verilmis..ya da tam tersi olmus durumda..insanlar korkutuldu.. sonra niye insanlar malatyaya dönmüyor??. sen adamın evine ağır hasarı vermissin o adam evine döner mi ?. Düzgün tespit calısması yapılmalı / yıkılması gerekenler acilen yıkılmalı bazı menfaatler ya da işbilmezlikler yüzünden sağlam binalar heba edilmemeli ya da tam tersi olmamalı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bir arkadaş depremde çoruma gitmiş sehir de 5 katın üzerinde bina yok diyor, bizde şehir gösterenden beylerderesine kadar binaların kat sayılarına bakınız rantın ve bu rantın elde edilmesinde dönen dolapları anlarsınız maalesef Malatyamız bir avuç Kendini düşünen gözünü para hırsı bürümüş insanın yaptıklarına ve bunları görmesine rağmen ses çıkarmayan bizlerin demokratik tepki ortaya koymamamıza kurban edilmiştir. Şahsen ben sağlıklı hasar tespiti yapıldığınada inanmıyorum, hasar tespiti yapanlar rahat bırakılsa müdahaleler ol masa daha sağlıklı hasar tespiti yapılacağına inanıyordum. Bir kaç kez incelenmiş hep ağır hasar alan binaya itiraz dilekçesi ile birlikte bu sürede ne olduki bazen orta bazen de hafif hasar verilmesini bana hiç kimse anlatamaz, o binaya bundan sonra hangi daire sahibi güvenle girip oturabilir, birbirine zıt iki kararda ya ağır verenler yada ağır hasarı hafif veya orta verenler yanlış yaptılar iki kararın birden doğru olma olasılığı sıfırdır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim yorumunda çok haklısın fakat malatyalı maalesef bilinçsiz bir şekilde herşeyi unutup gidip yine bu adamlara oy veriyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (1 yıl önce)
    Demek ki birileri depremden ders çıkarmamış. Ağır hasarlı bir binanın hafif hasara çevrilmesi, çevrilmeye çalışılması başkalarının hayatıyla oynamaktır. Bu raporlarda oynama yapıldığında sorumluluk büyük olmalıdır. Öyle hafif hasara çevirdim oldu bitti olmamalıdır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Baskilli (1 yıl önce)
    Bende sorayım sancaktar mezarlığının karşısında ki yurtlardan biri sizinmi burası mezarlıktı buraya kim ruhsat verdi..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • O yurdu kim kullanıyordu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Baskilli (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Fetocular kullanıyordu ama önemli olan darbeden sonra devlet yurda el koymasın fakir fukaranın cocugu yurtta kalmasın diye içindeki ranzalar dolapları bir gecede kim taşıdı ...
    %50
    %50
    Yanıtla