SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugün Yaraları Birlikte Sarma Günüdür"

A- A+ PAYLAŞ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, Malatya Acil Durum Koordinasyon Merkezi'ni ziyaretinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile görüştü.

Burada konuşan Yapıcıoğlu, felaketin boyutunun çok büyük olduğunu, depremin çok yıkıcı sonuçlara yol açtığını söyledi.

Bu kadar geniş çaplı felaketin sadece merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin çabasıyla çözülemeyeceğini dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu felakette milletimiz büyüğü küçüğü ile sivil toplum örgütleri ile hatta şahısları, şirketleri ile milletçe bu felaketin enkazının bir an önce kaldırılması, hayatın normale dönmesi, ihtiyaçların karşılanması noktasında başarılı bir sınav vermiştir. Elinden gelen bütün çabayı ortaya koymuştur. Kurtarma ekipleri başta olmak üzere kendi canlarını tehlikeye atarak can kurtarma çabasına düşmüştür. Sağlık personeli çok ciddi çabalarla hiç durup dinlenmeden, uyumadan hizmet vermeye gayret göstermişlerdir.

Bugün şu veya bu siyasi partinin bütün farklarının ortadan kalkması gerekiyor. Bugün yaraları birlikte sarma günüdür. Bugün birbirine yardım, dostluk, kardeşlik elini uzatma günüdür. Biz de bu anlamda deprem bölgesinde elimizden gelen çabayı ortaya koymak, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bütün bölgeyi dolaşıyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ise şu an itibarıyla kentte 1390 kişinin hayatını kaybettiğini, 18 noktada konteyner kent kurma çalışmalarının başladığını anlattı.

Bu felaketin milli birlik ve dayanışma ile üstesinden gelinebileceğini vurgulayan Gürkan, elektrik, su, doğal gaz taleplerinin yüzde 90 oranında çözüldüğünü ifade ederek, "Bu felaketin üstesinden milli birlik ve beraberlik ile geleceğiz." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • ahmet (1 yıl önce)
    belediye yönetiminden uzak zalimsiniz zulümkarsınız bu millete hep zulmettiniz azdınız rabbimde bize bu afeti gönderdi sebep sizsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    malatya belediyesi hiç birşey yapmasın mümkünse hep yandaşa kıyak yapın siz ensesi kalın milletin efendileri sizi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakup (1 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu yapılırsa hem etrafında yapılacak olan binalar yıkılacak hem tarim alanı zayi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bu șehir bu hale geldi ya..Sebep olanları Allah'a havale ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakup (1 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu iptal edilmeli, yolun yanında haliyle yapılaşma olacak. Orası tarim alanı ve zemini binaya uygun degil
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (1 yıl önce)
    ekmek bu gün 4 tl ile satışta.. s.gürkan
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali Dağ (1 yıl önce)
    Son 20 yılın belediye başkanları vebal altındadır. Tutuklansın hesap sorulsun. Yıllardır eski binaları süsleyip icraat diye Malatyalıya yutturdular. Yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Demek ki neymiş, destan şehir demekle olmuyor. Yapmak la, yıkılmaması ile oluyor. Atalarımız insanı yaşat ki devlet yaşasın demiş. Hiç mi örnek alamadınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Konuşacak cesur bir insan bekliyoruz ayni bolgede 6,14 arasi kat izinleri nasil verilebilir,bu inşaatlar nasil denetleniyordu,kullanilan kum ve çimanto nasildi,demir baglantilari kontrol ediliyormuydu korkmayin konuşun Rahmetli muhsin baskanin dediği gibi son nefesi aldın verdin gittin onun icin firildak cevirmeye değermi bu üç günlük dünyada,depremde hayatini kaybeden bütün kardeşlerimi rahmetle aniyorum,mekanlari cennet olsun diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    İsmini vermiyorum bir ilin belediye baskani biz belediyeler,denetleme firmalari, hükümetler ve müteahhitler bugünkü durumun oncelikli sorumlulariyiz dedi,acaba malatyanin bugünkü durumundan kimler sorumlu merak ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Destanşehri (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Destan şehirden sadece müteahhit sorumlu başka hepsi sütten çıkmış akkaşık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Gürkan parmak sallayıp bir yerleri gösteriyordun. Ne oldu....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Başkanın suratı yamulmuş, kendi yanlışlarının altında yamuldular... ama ot kök üstüne biter... bunlar ve bunun gibiler aynı hatalara devam eder... bunlar Allahın insanlara bahşettiği bilime de inanmaz ya da inanmak istemezler.. çünkünhesapları ve nefisleri ağır basar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (1 yıl önce)
    Çok böbürlenerek oturduğunuz koltuklara makamlara şimdi nereden bulaştık diyorsunuz galiba şimdiye kadar sistem makam sahibine hizmet ediyordu ülkenin geneli böyle birazda siz millete hizmet edin o şatafatlı makamlardan inin artık oraların hesabı nı vermek çok zor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    En güzeli BANAZI merkeze 3 km, kır şehri buraya.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Mümtaz 44 (1 yıl önce)
    Malatya haber mümkünse şu aralar malatya siyasileri ni Bi süre ekrana koymayın parti ayrımı olmadan hepsini
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)
    Sayın Gürkan biz vatandaş olarak sosyal medyada paylaştığımız bir tweet veya yaptığımız yorumdan dolayı sorumluyuz. Sizin sorumluluk sınırımız nedir? Evliya Çelebi'nin "yeşil Malatyası", destan şehri virane şehire döndü. 2019 da Malatya ve K.Maraş afet çalışmalarının dışına çıkartıldığı ne dediniz? İmar affı ile denetimsiz binalarda insanlar ikamet ettirildiğinde ne tepki verdiniz? Hiç biriniz masum değilsiniz! Halen büyükşehir yönetiminde görev yapan eski müteahhit mühendisler ile bu yarayı nasıl saracaksınız. Renkli pasaportlar ile turlar düzenleneceğine Japonyaya deprem eğitimi için personel gönderseydiniz. Elinize iki kilo kayısı alıp Ankara'dan kredi almak için şirin görünmek yerine prof. Mehmet Önal ı ziyaret etseydiniz. Klasik yıkama yağlama anlayışının ötesi bir vizyona sahip değilsiniz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çok doğru yazmışsınız, bunları görmek istemiyoruz, tutuklanan kişilere bakıyorum bir tane bu imar affını çıkaran, yüksek kat için ruhsat veren yok, sulu Tarım arazilerini imara açan yok, şimdi hepsi elini yüzünü yıkadı kenara çıktı , asıl suçlular bu işlere imza atan, şehri yöneten kesim , kendileri müteahhit zaten , ilk 3 gün bir su ve ekmek veremediniz insanlara, şimdi koordinasyon yapiyormuş sevsinler, insanlar birbirine destek oldular, bunları haber yapmayın lütfen görmek istemiyoruz sinir bozuyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gunduzbeyli Mehmet hocamiz elinde çubuk yerel televizyonda gelen tehlikeyi yillarca anlatti hocam bakti ne dinleyen yetkililer var nede anlattiklarindan etkilenip kamuoyu olusturan yoneticilere baski uygulayan insanlar var anlatmayi birakti değerli hocam zaten Allah'ın da bizden istediği akli kullansak ,ilim ve bilime sarilsak deprem olsa bile bu kadar hasar olmaz sehir viran olmazdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Reklam panoları gitti reklam bitti.
    %95
    %5
    Yanıtla