SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Buralar Güvenli, Müteahhidi Güvenli' Diye Aldık!."

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Malatya'daki ağır hasarlı 13 katlı bina, patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Yeşilyurt ilçesinin Bostanbaşı Mahallesi'nde depremlerde ağır hasar alan 13 katlı binada incelemeler yapan uzman ekip, binanın belirli alanlarına 220 kilogram patlayıcının bulunduğu 2 bin 700 kapsül yerleştirdi.

Gerekli önlemlerin ardından verilen komutla kısa sürede yıkılan binanın enkazından toz yükseldi.

Deprem öncesi binada yaşayan bazı depremzedeler ise yıkımı göz yaşlarıyla izledi.

Bina sakinlerinden Esma Koç, gazetecilere, 4 yıl bekleyerek aldıkları yeni evlerinde bir yıl yaşadıktan sonra depremde ağır hasar aldığını söyledi.

Bütün hayallerinin yok olduğunu ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Şu an Yeşiltepe Mahallesi'nde kayınbabamın 2 katlı eski evi var, orada kalıyoruz. Deprem olduğundan beri 7 aydır kentte savaş veriyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. 'Buralar güvenli, müteahhitti güvenli' diye aldık. Müteahhit eşimin arkadaşıydı, evimizi sağlam yapsaydı, bu şekilde olmazdı. Kaç milyon liralık emeklerimiz hep çöp oldu, yine şükrediyoruz, çocuklarımızın canı sağ. Yaşam savaşı veriyoruz."

Yıkım sırasında duygulu anlar yaşayan Ceren Koç ise hem evlerinin hem şehrin yıkıldığını ve zor süreçlerden geçtiklerini dile getirdi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • mehmet (6 ay önce)
    bu insanların birikimlerinin hiç yere el değiştirmesine sessiz kalınıyorsa yani sorumlulardan alınıp bu insanlara o paralar aktarılmıyorsa tuz kokmuştur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • salih (7 ay önce)
    eryaman malatyaspor ile ugrasacagına magdur ettiği vatandasların dertleri ile ilgilensin biraz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murad (7 ay önce)
    valla kimse kusura bakmasin sizler o evleri alirken ilk onceliginiz elit mekan aurasi saga sola hava olsun diye aldiniz hicbirinizin aklindan dahi gecmedi deprem ...
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Benim evimde oradaydı evime bir şey olmadı, fakat böyle düşünmeniz beni üzdü. Diyelim ki elit olsun diye almış olsunlar, adamın parası var almış, almasaydınız demekle çözülmez bu iş. insanlar perişan olmuş, bunun sebebi onların orada ev almaları mı? Yoksa yöneticilerin ve toplumun yozlaşması mı? Biz yöneticilere hesap sormadığımız sürece, yöneticilerde denetim yaptıklarına hesap soramaz, ahbap çavuş ilişkisi bitmedikçe, hem şirket ortağı hem yöneticilik yaptıkları sürece bu işler düzelmez. Toplum sevgi ile kaynaşır, adaletle yaşar, dürüst çalışmakla ayakta kalır. (Farabi)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Asıl siz kusura bakmayın Murat bey çok saçma bir düşünce şekli insanların mağduriyeti hoşunuza mı gidiyor. Bu kıskançlıktan başka birşey değil. Ora da oturmadığım halde bu düşünceniz çok yanlış.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sen alamadın galiba, kıskanıyorsun. İnsanlar çalışıp almış, bu şekilde oh olsun der gibi yorum yazılmaz kardeşim. Sende çok çalışıp alsaydın. Bu saçma sapan yorumları yapmayın. Sen aldın elini mi tuttular. İnsanın güzel bir yaşam istemesi, kaliteli bir hayat sürmesi en doğal hakkı. Herkes karı,koca çalışıp , kredi ödeyip aldı bu evleri, yani ciklet den çıkmadı kimseye. Asıl sorun insanların mağduriyetini karşılayamayan kanunlarda, 3 milyonluk eve Dask max. 690 bin TL ödüyor, belediye ruhsat verdiği alanların zeminini kontrol etmemiş, eleştiriceksen bunları dert et kendine.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • dursun (7 ay önce)
    Bostanbasi, Fahri Kayahan mahalleleri tarafında biraz daha geliri yüksek insanlar yaşıyor veya yaşıyordu. Bu imkanlarını kullanarak , kredi çekerek ev aldılar. (Ucu ucuna geçinen insanlar da var her yerde olduğu gibi.) Ki evlerin çoğunun borcu duruyor. Şimdi yıkılan evlerinin borcunu ödemeye devam edecekler. Site halinde yapılmış, bir kısmının yeşil alanı vardı, otoparkı vardı. Oradan almasalardi ya almaycaklardı ya da şehir merkezinde alacaklardı ki orası da yıkıldı zaten. Şimdi çok mağdur durumdalar. Koca mahallelerde akşamları bir kaç sitenin ışıkları yanıyor. Mahalleler bitmiş resmen. Buna sevinen, oh olsun diyenler var. Nedir bu kıskançlık, çekememezlik, insanların mağduriyetine sevinen bir halkımız var resmen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)dursun isimli kullanıcı yorumuna
    Bu durumda olanlara sevinenlerin çok büyük bir bölümü inanın oradan ev sahibi olmak isteyip de olmayanlar, kedinin ciğer meselesi gibi, oralara yüksek kata izin verenleri, yapı denetim firmaları, eksik ve kalitesiz malzemeleri kullanan kendi meslek dallarını bırakıp çok para var diye atlayan müteahhitleri eleştirme de git oradan ev sahibi olanları suçlamak art niyetli olmaktan başka bir şey değil. ,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Biz bu kafa ile daha çok mağdur oluruz.hiç kimse savunmasın.doğma büyüme Malatya'nın yerlisiyiz.şeker fabrikasından sonra yapılan ne kadar bina var ise yüzde 90 ı akp belediyesi tarafından ruhsat verildi. Çilesiz,tecde,Fahri kayahan,güngör,Karakavak,bostanbaşı,yakınca hep bu iktidar döneminde yerleşime açıldı. Varsa yoksa müteahhit suçlu. Orayı imara açan,oraya ruhsat veren hiç suçlu değil. Olan gariban vatandaşa oldu.yıllarca biriktirdiği parayı götürdü bir ev sahibi olurum diye verdi.sonuç ortada.haa bizler akıllanırmıyız hayır.malatyada kada değişirmi,asla...yarın yerel seçimde gene bu insanlara gene bu kişilere yüzde 70 destek verecek bizim halkımız.. yaw kime destek verek kime oy verek bundan başka deyip gene destek verilecek.. seçilen kişilerde yaw bize halk desteği verdi deyip yaptığı meşru işleri doğru bulup yoluna devam ediyor.yaptıpı hatalardan dolayı cezasını kesmez isen hata yapmaya devam ederler.kalın sağlıcakla ey malatyam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (7 ay önce)
    rte imar barışı! konuşmalarında -imar barışı ile malatyalı 88507 kişinin.hataylı 205 bin,kahramanmaraşlı 144556 kişinin sorununu çözdük diyordu. yaramız sekiz ay geçsede hala sıcak acaba imar barışı yapan kaç kişi bu depremlerde neler yaşadı
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatyalı mücadeleci (7 ay önce)
    en azından sizlerin evleri yıkılıyor bizimkiler öylece unutuldu hani 1 yılda evlerimize kavusacaktık ? 8 ay olmak üzere daha benim ağır hasarlı evim yıkılmadı bile... süreç kaplumbağadan yavaş şekilde ilerliyor 1. yıl devriyesinde süslük bir kaç yüz kişiye daire verilir diger on binlerce malatyalı kümes gibi konteynırlarda ağırdan aza dönmüş evere 10-15 kira vererek yaşamaya çalısırız.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    İnternet sitelerinde okuduğum haberlere göre, Civar illerde betenun metreküpü 1800 TL malatyada ise 2400 TL birileri inşallah araştırma yapar ve bu duruma engel olur.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • İlahi adalet (7 ay önce)
    Hanımefendi üzülme bizi bu hale getirenler bizlerin ahları sizin gözyaşınızla boğulup giderler inşallah Rabbim ömür verirse hep birlikte göreceğiz, Allah mazlumun ahını ve gözyaşını onların yanlarına kesinlikle bırakmayacaktır, keşke cesaretli birisi çıksada tarım arazilerinin nasıl 16,17 kat imara açıldığını, inşaatlarda denetimin nasıl yapıldığını anlatabilse.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Gaziantep şehrin zemini sert kayalık ve taşlık olmasına rağmen kat sayısı genelde altı, sekiz arasında yeni şehirde planlı bir yapılaşma var, malatyaya gelince en son yapılıyor olan ikizce evlerini gezdim evleri plansız birbirlerine çok yakın, cadde ve sokaklar bırakmayarak yapmışlar zaten tarım arazilerini İmara açıp rant uğruna yüksek kata izin verenlerden başka şeyde beklenemezdi şehre yakın yere eski şoför okulu alanına sanayi sitesi şehre 25 km uzak alanada konutlar yapılırmı, acaba neden niçin ikizcede ısrar edilir inşallah nedeni bir gün ortaya çıkar ama o gün çok geç olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • O bölgede son yıllarda kimler çok büyük araziler almış incelense her şey ortaya çıkar, belirtmeliyimki bu işler kimsenin dikkatini çekmemek için 3.şahıslar üzerinden tereyağından kıl çeker gibi yapılıyor kimsede fark edemiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (7 ay önce)
    Allah’ın indirdiği kitaba göre yaşamayan toplumlar bu sonu kendi elleriyle hazırlar…Ayette Rahman şöyle buyuruyor “Akletmeyen toplumların üzerine pislik yağdırırım “
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bu ayeti hiç görmedim numarasını yazarmısın yoksa ayetleri böyle sağa sola çekmeyelim. ayeti tam metniyle yazın kelimelerinde oynamayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Evet aynen katılıyorum o bölgede oturan insanlar sanki küçük dağları kendileri yaratmış gibi halleri vardı. Yazık kendimize gelmemiz lazım
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Hertürlü hasütlükden hâlâ kendinizi kurtaramamışlar.İnşallah tez zamanda ders alırsınız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (7 ay önce)
    Hiç ve asla her defasında deprem ve bununla ilişkili yorumlarda anlamadığım bir konuya değineceğim. İnsanlar yemeyip,içmeyin rahat bir evde oturayım diye borçlanarak doğru dürüst oturamadığı evi yıkıldığı icin,tarım arazilerinin imara açılmasına izin verenlere ,hertürlü malzemesi eksik uyduruk evlere,bunlara ruhsat verenlere haklı olarak şikayetini dile getirirken, Bakıyorsunuz ,bu insani yorumlar dislike edilmiş,hatta daha ileri gidilerek eleştirilmiş! hatta alaya bile alınmış!Şimdi bu durumda insan sormadan edemiyor?Kötü işlere iyi,iyi işlere kötü demek normal şartlarda her insanın kolay kaldıracağı bir durum değil.Bu garip ruh halinize , size bir hatırlatma da bulunmak istiyorum.Fakirlik yada Ölüm size belki bu depremde gelmedi ama hertürlü felaketi sizler,çocuklarınız,çok sevdiklerinizden çıkması için deprem dışında bu dünyada binlerce seçenek var ve inanın bunu da yaşayacaksınız.Bu hanımefendinin ahı ve gözyaşları sizlere ķâr kalmıyacak.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Ağlama, değerli kardeşim, bir gün seni ve beni çaresiz duruma düşürenler hesap verecek.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Aziz Tekin (7 ay önce)
    Allah yar ve yardımcınız olsun cebinden mutfağın dan kısarak al belkide daha borç lu olanlar var sonra müteahhit hatasından yıkılsın kolay değil kabullenmek
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Buraları iskana açanları ilk seçimde %70 İle destek vererek mi hesap soracaksınız? Güldürmeyin. Bu daha iyi günlerimiz. Biz her şeyi hakediyoruz ancak kurunun yanında yaş ta yanıyor ne yazık ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aşkım_44 (7 ay önce)
    biz ülke olarak ne avrupa birliğini hak ediyoruz. nede islam birliğini bizler müslamınız diyoruz ama hileli işleride bırakmıyoruz müslümanız diyoruz ama hırsızlık yapıyoruz. müslümanız diyoruz cebimizin dolması için her yola baş vuruyoruz. müslümanız diyoruz devlete ait her türlü rantı sağlıyoruz ne hukuk var ne hesap sorma var olan garibana oluyor.. tarım arazisini yüksek kat ruhsatı verenlerden neden hesap sorulmuyorrr nedennn tamam vatandaş depremde kendini dışarı attı depremde kurtuldu ama evsiz kaldı varını yoğunu oraya harcadı oraya yüksek kat ruhsatı verilmeseydi o binalar ağır hasar olmuyacaktı ve oraya 15 kat yerine beş kat yapılacaktı ve evler yıkılmayacaktı insanlar evinde oturuyor olacakttı burdan yetkililere soruyorum oraya yüksek kat izini verenlerden hesap sorulmayacakmı yazıkk çok yazık isyan etmemek elde değil
    %88
    %12
    Yanıtla
  • berat (7 ay önce)
    ben bostanbasında fahrikayahanda 5milyonluk evde oturuyorum derken havanızdan gecilmiyordu ama tovbe arastırdıysanız birşeyleri.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (7 ay önce)berat isimli kullanıcı yorumuna
    Ya bu nedir Bostanbaşı, Fahri Kayahan istememezliği anlayamıyorum, oradan ev alanların hepsi jeoloji uzmanı, deprem konusunda çok bilgili ve inşaat mühendisleri ya, bütün yapıları, malzemeleri, betonları vb tüm herşeyi kontrol etsinler, zaten bunlar için yetkililer yok mu? Var, onlar görevlerini yerine getirselerdi, kontrol edilseydi bunlar olmazdı, biz daha 17 Ağustos depreminden ders almadık, almış olsaydık denetimleri kişilere göre değil de olması gereken şekilde, doğru yapılsaydı bunları yaşamayacak, konuşmayacaktık, ayrıca sanki burada yaşayanlar için de seviniyor gibi bir durum söz konusu, bunu da çok doğal buluyorum çünkü orada olmak, ev sahibi olmak isteyip de olmayanlar hep öyle düşünüyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • İstememezliğin nedeni kıskançlık,densizlik,aymazlık,saygısızlık hatta AHLAKSIZLIK.Allah onları ıslah etmesin.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Çok kısıtlı bir bakış açısı.Sevgiler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Siz şimdi toki evlerini özel olarak araştırıp sırf depreme dayanıklı olduğu için tercih ettiniz öylemi?Bu küçük evleri,diğer büyük evlere param yetmediği için alamadım ,mecburen toki evlerini tercih etmek zorunda kaldım niye diyemiyorsunuz.Mesela çelik konstrüksiyonlu ev de de oturabilirdiniz hem daha sağlam ve güvenli değilmi?Bak oralara gene evler yapılacak ve senin oturduğun evlerden daha kıymetli olacak.Sen gene orada kalacaksın.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Berat tırnak kadar beyninle bu işlere kafa yorma, belki o evlerde oturanlar hava atmıyordu, sen eski evde oturuyorsun diye aşağılık hislere kapılıyordun kim bilir. İnsanların emekleri heba olmuş boş boş konuşma, olaya şahsi baktığımda benim maddi manevi kaybım olmadı ama senin şu hislerle yaptığın değerlendirmelere şerh düşmeden edemiyorum, kim bilir evi yıkılanın canını nasıl incitiyordur senin bu söylemlerin. Yine de sana kızmıyorum, doğru söze, merhamete davet ediyor, kin ve öfkeden uzak durmanı tavsiye ediyorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sen hangi aklın ürünüsün. Umutları yerle bir olmuş kız çocuğu var haberin en başında ve burda böyle bir yorum. Allah seni bildiği gibi yapsın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ağlayan insanlar size nasıl bir zevk veriyor %33 lük vicdansız salaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (7 ay önce)
    Yazık olsun size,o çocuğun göz yaşlarına kurban olun..deprem bölgesindeki bir şehiri neden bostanlığa kurulmasına izin verirsiniz?bu binaları oraya dikenlere o imzaları atanlara çok şey söylemek istiyorum..ne yüzsüz yaratıklarsınız
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Depremzede (7 ay önce)
    Öncelikle herkese tekrar tekrar geçmiş olsun. Ölenlere rahmet diliyorum. Burada tek suçlu çevre ve şehircilik Bakanlığı ve belediye. Hangi müteahit belediyeden projesine onay almadan inşaata başlamış yada hangisi nasıl denetlenmiş. Şimdi mi akıllarına geldi bostanbaşının bostanlık olduğu zemininin sağlam olmadığı. Zemin etüdü yapan kim? Tek sorumlu sorumsuz bakanlık ve belediyedir. Hangi inşaat ruhsatsız hepside belediyeden onaylı kimse suçluyu uzakta aramasın. Şehrin katilleri yanı başımızda ve halen kibirlerinden bir şey kaybetmemişler maelesef. He birde orada arazisi olan aç gözlüler aman bir kat fazla olsun bir daire daha alalım diyenler sizde aynaya bir baksanız fena olmaz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Eğitim (7 ay önce)
    Kim suçlu? Mühendislik eğitim sistemi mi? Belediye mi? Yapı Denetimi mi? Kalifiye Elemanların Durumu mu? Bence suçlu olan Siyasi Sistem...Menfeatlerini ön plana çıkaran siyaseti besleyen halk kitlesi... Kısacası top yekün okumayan, aydınlanmayan, aydınlanmaya yanaşmayan, günübirlik yaşayan bir halk kitlesi... Herşeyin adı var fakat kendisi yok... Üniversitenin adı var fakat eğitim yok... Ülkenin bu hale gelmesinin tek nedeni bu ülkede yüzyıllardır nasıl verileceği becerilemeyen eğitimdir... Eğitimciler peki yeterli mi? Malesef, yetersiz... Birşey yapmaya çalışanlarda dışlanıyor...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Son dönemde okuduğum en kaliteli ve nefis bir yorum. Yüreğine ve aklınıza saglik
    %74
    %26
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    Seni ağlatanları da RABBİM ağlatır inşallah.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Serdar (7 ay önce)
    Boştanbaşında kim 5 kattan daha fazla kat izni vermişse, ki kim veya kimler olduğunu herkes biliyor, yıkılan bu binaların sorumluluğu onlara aittir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • yıldırım (7 ay önce)
    burayı imara açanlar cemal akın.. ahmet çakır.. yayhya akın.. h.uğur polat ve belediyenin imarında çalışan memurlar. inşallah bu hanım kızımızın gözyaşlarında boğulursunuz
    %98
    %2
    Yanıtla
  • o saydıklarından tekrar aday olsalar eminim gider oy verirler
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Amin
    %70
    %30
    Yanıtla