SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir, 170 Bin Haneye 1,5 Milyon Maske Dağıtacak

0
Güncellendi - 2020-04-21 02:21:39
Büyükşehir, 170 Bin Haneye 1,5 Milyon Maske Dağıtacak
A- A+ PAYLAŞ

'CUMHURBAŞKANIMIZA YAZDIĞIM MEKTUPTA..' Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya genelinde evlere maske dağıtımı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra AKP İl Başkanı İhsan Koca, Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile Derneklerin Gençlik Kolları temsilcileri katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs ile ilgili almış olduğu tedbirlerin yanısıra acil ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkan vatandaşlara verilmek üzere ev ev maske dağıtımına başladı.

Düzenlenen program sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın tekstil altyapısı bakımından oldukça güçlü olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile 2 Nisan tarihinde video konferans ile bir görüşme yaptık. Görüşme sonrasında Sayın Valimiz ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil sektörü temsilcileri ile görüşmeler yaparak Malatya’nın maske üretiminde merkez olması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın görüş ve taleplerini ilettik. Malatyalı müteşebbislerimiz bu doğrultuda hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar.

Ayrıca yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık ve Ticaret Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk. Maske üretiminde Türkiye’nin lojistik üssü haline gelen Malatya’da günlük olarak 5 milyon maske üretilmekte. Bugünden itibaren Türkiye genelinde faaliyet gösteren Malatyalı müteşebbisler 400 üretim merkezinde 10 milyon maske üretim hedefini gerçekleştirecek. Üretilen bu maskelerle hem Türkiye’nin hem de ihtiyaç duyulursa dünyadaki mazlum milletlerin maske ihtiyaçlarını karşılayabilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmış olduğum mektupta gerekli görüşmeleri yaparak, çalışmaları başlattığımızı belirttim. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri arayarak çalışmalarımızı yakinen takip ettiğini ve bizim şahsımızda Malatyalı hemşerilerimize selam ve teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca bu konuda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen müteşebbislerimizi kutladıklarını ifade etiler. Bizler de müteşebbislerimizi arayarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşekkürlerini ilettik.

Malatya 81 il ile 30 büyükşehre rol model olacak çalışmalar gerçekleştirmekte. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bir Belediye evlere kendi elemanları ile maske dağıtımı yapacak. Bugün MASKİ elemanlarımız ile birlikte bizlere paydaş olarak gelen Sivil Toplum Kuruluşları ile Derneklerin Gençlik Kollarındaki arkadaşlarımız bizleri mutlu etmiştir. Bu Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik fotoğrafıdır. Bu fotoğraf Malatya’mıza ve Ülkemize hayırlı olsun.

Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar birçok ile örnek olmuş durumda. Yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgi talebinde olan belediyelerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak maske üretimi yapan bir fabrikamız Belediyemize kumaş ihtiyacı tarafımızdan karşılanmak suretiyle de maske ve tulum üretimi yapmakta.

Bu konuda emek verecek olan MASKİ Sayaç Okuma Servisinde çalışan personellerimiz Malatya geneline maske dağıtımına başlayacaklar.

Cenab-ı Allah’tan niyazımız odur ki, korona virüs salgınından biran evvel milletimizi ve insanlığı kurtarmasıdır” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin çok güzel bir hizmet yürüttüğünü belirten AKP İl Başkanı İhsan Koca, “Bu güzel hizmetin Malatyalı hemşerilerimize sunulması, hemşerilerimizin maske ihtiyaçlarının karşılanması noktasında başta Büyükşehir Belediyemiz, Sayın Valimiz ile maske üretimi yapan tekstil sektörü temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Organizasyona destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarına, gençlere teşekkür ediyorum. Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Cenab-ı Allah inşallah kısa sürede bizi bu illetten kurtarsın” dedi.

Düzenlenen program sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından başlatılan bu organizasyonda yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Milli Türk Talebe Birliği, Tügva, Genç Önder İmam Hatipliler Derneği, Müsiad, Genç Birlik, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, Kızılay, Gençlik Eğitim Derneği, AKP Gençlik Kolları, Anadolu Selçuklu Ocaklarının yetkilileri, “Böyle bir organizasyona bizleri dâhil eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizlerde Belediye personelleri ile birlikte ev ev gezerek maske dağıtımına katkı sunacağız. Malatya evde kal biz size geliyoruz” şeklinde konuştular.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan maske dağıtımında 170 bin haneye 1 milyon 500 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirilecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Serdar (4 yıl önce)
    İstanbul'da eczaneler aracılığıyla 10 gün içerisinde 13 Milyon maske dağıtılmış.Biz Malatyalilar daha ne maske ne de SMS görebilmek şerefine nail olamadık.İlgililere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Günlük 1.milyon üretiyoruz ,yüzbinlerce dağıtıyoruz ama ben maske olmadığı için Esenlik markete giremiyorum , 20/04/2020 Fahri Kayahan Esenlik bilin istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzmans44 (4 yıl önce)
    Bu kadar maske kime dağıtılıyor eczaneye sorsan yok öyle bişey yeni cami önünde veriyorlar diye o da yalan ben daha hiç görmedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzmans44 (4 yıl önce)
    Bu kadar maske kime dağıtılıyor ben daha hiç görmedim sadece akp lilere dağıtılıyor galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (4 yıl önce)
    21 Nisan Salı neredeyse öğle vakti olacak ne iş yerimize ne de evimize apartmanımıza maske gelmedi , Eşi dostu aradık onlara da gitmemiş , komşulara sorduk arkadaşlara sorduk ses soluk yok dediler , görevlileri de görmedik , Gençlik kollarını da TÜGVA'yı da Müsiadı'da göremedik.(Bunlar sadece poz vermeye çalışan kişiler farkındayız ama siz coronanın farkında değilsiniz) Zorunlu açık olması gereken iş yerlerimiz de tüm önlemleri alıyoruz ama Maske parayla satın alamıyoruz , işçilerimiz perişan durumdalar.Saygılarımızla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Uğur (4 yıl önce)
    hani maske nerede hep yalan başka birsey yok eczane yok ptt yok ancak öldükten sonra elimize geçer
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    aksa elektrik dagitabilir. dogal gazcilar dagitabilir. hani nerdeler. fatura kesmesini biliyorlar. bu surecte evime 2 elektrik 1 de dogalgaz faturasi geldi odedim. yok iletim bedeli yok dagitim bedeli yok sayac okuma yi fatura etmesini biliyorlar ekle bakalim maske bedeli diye bu surecte bi nebze olsa milletin taktirini kazanamazlarmi . belediyemizden allah razi olsun elinden gelenin fazlasini yapacagindan eminim. yuku ver gariban ptt ye ver belediyelere . digerlerinda dal kipirdamiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Gelecek seçimde AKP ye oy verirseniz maskesiz ev kalmayacak! E-devletten iki kere başvuru yaptım. Bekliyorum, hele şu virus bir gitsin göndereceklermiş. Milletle resmi olarak kafa bulmak bu olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    Bende, herkes aldı bi tek ben alamadım diye üzülüyordum. Açılış yapıldığına göre artık içim rahat, dağıtılmasa da görmesek de takmasak da o maske bizimdir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğba (4 yıl önce)
    Bugün geldi bana maske özellikle sordum kişi başına mı diye hayır her eve 1 paket dediler paketlerin içinde 5 tane var ama beni hayal kırıklığına ugratan maskelerin telsiz olmasıydı bu arada eczaneden de aldık maske onlarda telsiz ne yapalım buna şükür...
    0
    0
    Yanıtla
  • BURHAN (4 yıl önce)
    Hani maske ? Ptt dagitacak soylendi yok. E Devlet dediler yok . Eczane sifre dediler yok. Malatya Buyuk Sehir dediler yok. Soylenenlerin ustu forma altini sorma ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 yıl önce)
    Biz niye görmedik bu maskeleri reklam var arkası kiraz bahçesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Maske hangi ara dağıtıldı haberimiz niye yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim ekipler evleri geziyorlarmış sabret herkese maske verilecek
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (4 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    sabret mi? komiksiniz .hastalık başlayalı 2 ay oldu hergün maske lafı.sen sabret hasta olduktan sonra alırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben aldım kardeşim 5 adet maskemi kod ile senin de telefonuna kod gelmiştir git al maskeni
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (4 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    telefon elimden düşmüyor mesaj filan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlık bknlgndan mesaj gelecek haberin olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    Allah aşkına maske alabilen varsa ben aldım diye buradan yazsın.20günden beri günde 2milyon maske dikmeden söz ediliyor.malatya merkez nüfus 500bin ancak.birgün öglene kadar diktiğiniz maskeyi dağıtsaydınız 4 maske düşerdi adam başı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Dünyada örnegi varmı acaba salgın hastalık için maske dagıtılmadan önce tören yapmak bir maskesyi dagıtmayı beceremediler devlet organizasyonda süperdi eskiden ama şimdiki devlet adamları çok acizler her konuda gerçektende içler acısı bir durumla karşı karşıyayız maske yaa maske bir bez parçası avrupanın süper güçlü ülkelerine gönderdiler kendi halkına dagıtamadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 lu (4 yıl önce)
    Acaba bize ne zaman gelir Önce partililere sonra zenginlere sonra partilerin şirketlerine şirketleri yöneticisi kalırsa çalışanına la le le ki lo lo
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazim ogretmen (4 yıl önce)
    Artık uygulama bekliyoruz . Maske yok Az kaldı ikinci el piyasasına düşecek maske.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Ekmek dağıtmak' paralel yapı'da maske dağıtmak 'paralel yapı 'değil mi ? Şunu CHP'li belediye yapsaydı İçişleri bakanlığı hemen yasağı basmıştı. Hep diyorum bu virüs 'akp zihniyeti'nden daha tehlikeli değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • MuharremÇatak (4 yıl önce)
    Virüs kaç aydır var daha maskeleri dağıtacaklar. Virüs bitsin öyle dağıtırsınız ya yorulmayın sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    Hoca Ahmet Yesevi Mah. Yeşilevler Sitesinede bekleniyorsunuz. Sevgili ilgili ve yetkililer...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Dağıtacaksanız biran önce dağıtın. Markete fırına gidecek maske yok. Satın alacağımız Bi yerde yok. Eğer belediye dağıtır becerirse ne ala. İlğinç bir ülke de yaşıyoruz. Niye satışı yasaklıyosun. Ortada maske yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Vefa (4 yıl önce)
    Korona bitmeden umarım maskeyi yetiştirebilirler. Ne maskeymiş arkadaş. Mecnun Leylaya kavuştu, Malatya'lı bu şehirde iki günde iki milyon üretildiği söylenen maskeye kavuşamadı. Yetkililer önce parayla satılamayacak PTT dağıtacak, yok yanlış oldu eczanelerden alınacak, yok şifre gelince alınabilecek dediler şimdide belediye dağıtacak diyorlar. Nasıl bu kadar organize olamamayı başarıyorsunuz? Hepi topu incecik 4-5 maskeyi ulaştıracaksınız yazık değilmi bu vatandaşa? İhmalinizle insanların canlarını tehlikeye atıyorsunuz bunu umursasanız iyi olur. Bakalım 40 günde kavuşamadığımız maskeyle vuslat ne zaman?
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (4 yıl önce)Ali Vefa isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum..gunlerdir bütün kurumları arıyorum...bir tane sadece bir tane maskeye ulaşamadım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Karaca (4 yıl önce)
    MASKI ye tesekkur ederiz.ALLAH razi olsun.devamini dileriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    İyi de cezaevi nde ne kadar suçlu varsa salındı..... Masum halk eve tikiliyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    170 bin haneye 1.5 milyon maske dağıtılırsa her eve 8.8 küsür maske düşer hadi düz hesap 10 olsun bu da içinde 5 tane olan iki paket eder. Belediyenin sosyal medya hesaplarının altında ve belediyenin instagram storylerinde teşekkür için yapılan paylaşımlarda tek paket alanlar olduğu gibi 5 paket alanlar vardı bu da 25 tane maske eder.. Eğer kesin rakamlar buysa bazıları başkalarının hakkını gasp ediyor demektir. Eğer belirtilen sayılarda paket sayısını baz alıyorlarsa da her eve 8 paket (40 maske) dağıtılması gerekir. Keşke belediye dağımda herkesin kaç adet hakkı olduğu, hangi mahallelere ne zaman dağıtalacağı ilgili kesin bir açıklama yapsaydı. Çoğu kişi tek kullanımlığı yıkayıp yıkayıp hiçbir koruyuculuğu kalmadığı halde takmaya devam ediyor. Maskesi olmadığı için dağıtımı bekleyip alışverişe çıkmayı buna göre ayarlayanlar var. Umarım kısa zamanda elimize hakkaniyetli bir şekilde ulaşır
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (4 yıl önce)
    Bu işte bir yanlış var Maski sayaç okuyucular maske dağıtacak deniyor ancak bana 2 saat önce maskiden mesaj geldi vürüs sebebi ile sayacın okunmayacağı ve geçmiş faturalarımın ortalaması alındığı belirtilerek yani okuma yapılmadan 5 mayıs son ödemeli 62 tl fatura mesajla tarafıma iletildi Ağanın haberi yok heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (4 yıl önce)
    Hadi gelin size, sosyal medyada en beğendiğim fıkrayı anlatayım… Bir gün bir Çinli, bir İtalyan, bir İspanyol oturuyorlarmış, hepsinde Türk malı maske varmış, Temel ise hala telefonuna kod bekliyormuş, fıkra bitti. Yılmaz Özdil
    0
    0
    Yanıtla