SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Yeni Üyeleri..

Özel Haber
İşte Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Yeni Üyeleri..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve 13'ü İlçe Belediye Başkanı toplam 50 üyeli Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 31 AKP'li, 16 CHP'li ve 3 MHP'li üye yer alıyor.

31 AKP'li isimden 7'si belediye başkanı 24'ü üye, 16 CHP'li isimden 5'i belediye başkanı 11'i üye, 3 MHP'liden 1'i belediye başkanı 2'si üye olarak mecliste bulunacak.

Malatya il merkezini oluşturan Battalgazi ve Yeşilyurt, 50 kişilik mecliste başkanları dahil 8'er üye ile temsil edilecek. Malatya nüfusunun yüzde 80'inin yaşadığı bu iki ilçe, Büyükşehir Belediye Statüsünün 'garipliği' nedeniyle, 50 kişilik mecliste 16 temsilci ile azınlıkta kalıyor ve diğer 11 ilçe toplam 33 üye ile temsil ediliyor.

İlk toplantısını 16 Nisan Salı günü yapacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 50 üyesinden sadece 2'si kadın ve bu isimler AKP'den Sosyolog Esin Tanrıverdi ile CHP'den Mimar Günnur Tabel.

Mecliste ilçe temsili konusunda bir ilginç durumu da Arapgir grubu oluşturuyor. CHP'den yeniden seçilen Haluk Cömertoğlu Büyükşehir Meclisi'nde yer alırken, İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçiminde CHP'den 17 oy fazla alan ve kontenjan üyeliklerini de kazanınca ilçe meclisinde 6'ya 5 CHP'ye üstünlük sağlayan AKP'den 2 üye, ilçenin Büyükşehir Meclisi'ndeki diğer temsicileri oldular.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında şu isimler görev yapacak:

BATTALGAZİ
Bayram Taşkın (Başkan) AKP
Ali Ekinci Üye AKP
Eyüp Sağlam Üye AKP
Ramazan Ayhan Üye AKP
Nuh Boyraz Üye AKP
Ahmet Miraç Topal Üye AKP
Numan Özcan Üye AKP
Okay Demirhan Üye CHP

YEŞİLYURT
İlhan Geçit (Başkan) AKP
Mulla Hasan Kaplan Üye AKP
Eyüp Kutlubay Üye AKP
Esin Tanrıverdi Üye AKP
Yusuf Kocamaz Üye AKP
Ahmet Gülmez Üye AKP
Günnur Tabel Üye CHP
Hurşit Kuşçu Üye CHP

AKÇADAĞ
Hasan Ulutaş (Başkan) AKP
Hüseyin Şimşek Üye AKP
Süleyman Durmaz Üye AKP
Hüseyin Timur Üye CHP

ARAPGİR
Haluk Cömertoğlu (Başkan)CHP
Mehmet Metin Bölükbaşı Üye AKP
Ali Fikri Konukçu Üye AKP

ARGUVAN
Ersoy Eren (Başkan) CHP
Ali Rıza Yücel Üye CHP

DARENDE
Alican Bozkurt (Başkan) AKP
Memet Kılıçer Üye AKP
Gazi Karakaya Üye AKP
Yunus Emre Karaman Üye AKP

DOĞANŞEHİR
Mehmet Bayram (Başkan) CHP
Ergül Günaydın Üye CHP
Serdar Uçar Üye CHP
Osman Çiftçioğlu Üye AKP

DOĞANYOL
Hakan Bay (Başkan) AKP
Öner Akın Üye AKP

HEKİMHAN
Mehmet Şerif Yıldırım (Başkan) CHP
Mehmet Ali Erdem Üye CHP
Ümit İzci Üye CHP
İhsan Sarıtaş Üye MHP

KALE
İhsan Özbay (Başkan) AKP
Ramazan Çetinkaya Üye AKP

KULUNCAK
Erhan Cengiz (Başkan) MHP
Niyazi Gezegen Üye MHP

PÜTÜRGE
Mikail Sülük (Başkan) AKP
Ekrem Karakuş Üye AKP
Hasan Avşar Üye AKP

YAZIHAN
Abdulvahap Göçer (Başkan) CHP
Abdullah Günhan Üye CHP
Yunus Şen Üye CHP

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin görevleri arasında; ilçe belediye meclislerinin imara ilişkin kararlarını nazım imar planına uygunluğu bakımından denetleyerek aynen veya değiştirerek kabul etmek, ihtisas komisyonu kurmak ve ihtisas komisyonlarının görev alanına giren konuları karara bağlamak, Büyükşehir belediye bütçesi ile ilçe belediyelerinin bütçelerini yatırım ve hizmetler arasında bütünlük sağlayacak biçimde aynen veya değiştirerek kabul etmek, hizmetlerin yerine getirilmesinde uyum ve koordinasyon sağlanmasına ilişkin yönlendirici ve düzenleyici karar almak, Meydan, park, bulvar, cadde, kültürel yapılar ile spor tesislerinin belediyeler arasında dağılımına ilişkin esasları belirlemek gibi birçok konular bulunuyor.

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • samimi (1 hafta önce)
    artık reklammış, parkmış, boş beleş işlere para harcamayı bırakın yerinde dönüşüm için bişeyler yapın sayın başaknım size güvenimiz tam ben bi vatandaş olarak rica ediyorum şu reklam panolarında belediye başkanlarının resmini görmek istemiyorum. onları kiraya verin gelir elde edin yeni yapılan şire pazarı için biri denetlesi,n neler olmuş orada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yeşilyurt (2 hafta önce)
    yeşilyurt belediyesi inşaat izinler için bağış adı altında zorla para alıyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haci (2 hafta önce)
    Ne köy olur ne kasaba...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Asım (2 hafta önce)
    Bakıyorsunuz siyasetin her alanı meslek haline gelmiş.bizler gibi olan toplumlar iflah olmaz bir haldeler.figürler hiç değişmeyecek gibi.herzaman dünya dünya dünya illa bir konumlanma illa bir koltuk.söylenecek şey naçizane,bizden hiç bir yol olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EFSANE44 (2 hafta önce)
    eee hadi vatandaş hizmet bekliyor... alt yapı sıfır üst yapı sıfır.... yollar köstebek yuvası..
    0
    0
    Yanıtla