SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Okyay Atandı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Okyay Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Cemal Nogay'ın emekliye ayrılmasıyla boşalan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay atandı.

İnşaat Mühendisi olan Okyay, bir süredir genel sekreterlik görevini vekaleten sürdürüyordu.

LATİF OKYAY KİMDİR?
Latif Okyay, 1984 yılında Malatya’nın Merkez Balıkderesi Köyünde doğdu. İlköğretimini Balıkderesi İlköğretim Okulu´nda, orta öğretimini Atatürk Ortaokulunda ve lise öğretimini Malatya Lisesi´nde tamamladı. 2002 yılında Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü´nde lisans eğitimine başladı. 2006 yılında aynı bölümden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

2006-2010 yılları arasında Malatya’da saha mühendisi , Şantiye Şefliği ve proje müdürlüğü gibi görevler yürüttü.

2010 Yılında Malatya İl Özel İdaresinde sözleşmeli Mühendis olarak işe başladı. Yatırımcı Bakanlıklara ait yapım işlerinin Kontrol Mühendisliği ve Kontrol Amirliği görevlerini yürüttü. Aynı dönemde İhale Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Kamu İhale Kurumu tarafından düzenlenen 4734 sayılı ihale kanunu ve 4735 sayılı sözleşme kanunu ve ilgili mevzuatlar konularında çeşitli eğitim ve programlarına katıldı.

02.01.2012 Yılında Malatya Battalgazi Belediyesine merkezi sınav sistemi(KPSS)  ile atandı ve2012-2014 Yılları arasında  Fen İşleri Müdürü olarak görev  yaptı . İki yıl süre ile bu görevde bulunduktan sonra 2014 Yerel Seçimlerinden sonra Malatya İlinin Büyükşehir ve Battalgazi ilçesinin Merkez İlçe olmasından sonra Nisan 2014’den Eylül 2017 yılına kadar İmar ve Şehircilik Müdürü, Eylül 2017’den Nisan 2019 yılına kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüklerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Nisan 2019’dan itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak  Yol ve Altyapı Koordinasyon dairesi , İmar ve Şehircilik dairesi , Fenişleri dairesi , Ulaşım Dairesi, Emlak ve istimlak Dairesi , Destek Hizmetleri dairesi gibi daire başkanlıklarından sorumlu olarak görev yapmışdır.

Aynı zamanda belediye iştirakleri olan Malatya Büyükşehir  Beledeyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Ve Fuarcılık A.Ş ve MESTON A.Ş ‘de Yönetim Kurulu Başkanı ve ESENLİK A.Ş ’ de  Yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.

Latif Okyay, evli ve iki  çocuk babasıdır.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Kıymet (8 ay önce)
    Latif Okyay Bey'i yıllardır tanırım. Efendiliği, güleryüzlülüğü, alçakgönüllüğü ile tam bir beyefendi. Görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum çünkü bundan önceki görevlerini başarıyla yerine getirdi. Bundan sonraki süreçte daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum ve yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Abdullah (8 ay önce)
    Latif Okyayın bu kadar seveni olduğunu yorumlarda görmek mutlu eder tabi hak ettiği yerde eminim ki daha guzel yerlere gelecek Allah'ın izniyle başarılar güzel insan
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Pırasa (8 ay önce)
    Nerelerden kaç TL maaş aldığınıda yazsın. Bu kadar insanlara takılı kalıp övüp durmayın. Hizmete bakın Allah korkusuna bakın.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • İftiracı Pırasa (8 ay önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Çamur at izi kalsın, yalandan da olsa iftira at. Sonra ispatla desek elde kanıt yok. Haram yiyenlerle karıştırmayın Latif beyi. Varsa deliliniz savcılık, emniyet yerinde duruyor. Yazık Günahtır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yavuz (8 ay önce)
    Arkadaşlar kızmayın, tanımak için sorduk. Madem bu kadar sevilen bir mühendis görevinde başarılar dileyelim bizde.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Eskimalatyalıyız (8 ay önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel sekreterliğine Atanan Latif OKYAY Beyefendiye Malatya büyükşehir ve Malatyamıza hayırlı uğurlu olsun. Genç dinamik, zeki ve çalışkan kişiliği ile Malatya'ya büyük hizmetler ve projelere imza atacağına yürekten inanıyor başarılarının devamını diliyorum.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Ahmet Paşa (8 ay önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Tevdi eden Sayın Latif OKYAY'IN Tecrübeli , karakterli, alçak gönüllü ve İnşaat mühendisi olması Malatyamızın yeniden ihya ve inşaası için Büyükşehire güç katacak Ülkemizde Malatya Şehrimizi En prestijli yaşanabilir bir şehir olması için yeni görevinde başarılar diler Malatya Büyükşehir Belediyemize Hayırlı uğurlu olsun.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Vedat (8 ay önce)
    Latif beyi 20 yıldır tanırım. Dürüst,namuslu, ilkeli, işinin ehli ve en önemlisi MALATYA SEVDALISI bir bürokrat . Deprem süreci boyunca gecesini gündüzüne katıp çalışmış hizmet vermiştir. Kendisini konak mahallesinde ayağında alçı koltuk deynekleriyle çalışırken görmüş bir MALATYA lı olarak takdir ediyorum. Latif bey Hakkında mesnetsiz iddialarda bulunan aklını kiraya vermiş bu gruplar bilsinler ki benim gibi binlerce Türk milliyetçisi Latif beyin arkasındadır. Hodri meydan kendine güvenen er meydanına çıksın
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Medine (8 ay önce)
    Klavye başında yazmak yerine sadece 1 günlüğüne kendinizi Latif Beyin yerine koyun ve bu deprem sürecinde gece gündüz demeden ,ailenizden uzak kalarak çalıştığınızı düşünün.Yorum yapmadan önce vicdanınızı sorgulayın, düşünün! Ve öyle yazın.Kulaktan doğma bilgilerle karalama yapmayın.! Yeni göreviniz hayırlı olsun başkanım..
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Samet (8 ay önce)
    İnşaat mühendisi gibi teknik bir kişinin bu göreve gelmesi çok sevindirici. Latif bey bilgi becerisi ve deneyimiyle malatyamıza güzel şeyler katacağına inanıyorum.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • HASAN KORKMAZ (8 ay önce)
    Sayın gürkana Teşekkürler malatya belediyesi ilk defa bir inşaat mühendisi üst düzeyde yetki ve makam verildi. Sayın okyay başarılar diliyorum
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Zeynep (8 ay önce)
    Neden bu kadar karalama?? Neden bu kadar hakaret?? Adamı ne kadar taniyosunuz da bu kadar kötü yorum yapıyorsunuz. Başka yetikililerin yürütemediği işlerden latif beyi sorumlu tutmayiniz lütfen. Tanımadan, yaptığı islerden haberdar olmadan yorum yapmayin.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Hüseyin (8 ay önce)
    Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun başkanım gerçkten isabet olmuş genç yetenekli mütevazi alçak gönüllü bilgili kibar nazik dürüst güvenilir siz ve sizin gibi yöneticilere ihtiyacımız var görevinin hakkını layıkıyla yapabilcek tek insan
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Adem (8 ay önce)
    Ben bu deprem süresinde yakinen tanıdık gerçekten çok değerli mütevazi yardımsever fazlasıyla liyakatli başarılı bir insan makatya için böyle insanlar büyük kazanım
    %48
    %52
    Yanıtla
  • malatyalı ahmet (8 ay önce)
    Öncelikle çok isabetli bir karar olmuş. Allah hayırlı etsin. Özel idareden beri tanıyorum. Çok başarılı Memleketi için çalışan dürüst liyakatlı bir mühendis. Mesleğinde başarılı olduğu kadar mütevazi alçak gönüllü bir anodolu evladı.....
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Latif bey i bu deprem döneminde gördüm fazlasıyla mütevazi yardımsever herkesin derdine koşan kimsenin siyasi kimliğine bakmadan destek olan bir insan.Diğer yorumları görünce insan insanlığından utanıyor.bu adam adam gibi bir adam genç dinamik başarılı
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (8 ay önce)
    ha birde şurası var. Haber Alıntısı : " 2006-2010 yılları arasında Malatya’da saha mühendisi , Şantiye Şefliği ve proje müdürlüğü gibi görevler yürüttü." Şantiye şefliği yaptığı bu yapıların şu an hasar durumlarını da sorabilir miyiz ?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sorduk. İçinde bulunduğu için projede depremle alakalı bir sıkıntı yokmuş
    %28
    %72
    Yanıtla
  • İl Kültür Müdürlüğü binasının şantiye şefiydi depremde binlerce kişinin barındığı bina.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (8 ay önce)
    Haber Alıntısı : "Aynı zamanda belediye iştirakleri olan Malatya Büyükşehir Beledeyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Ve Fuarcılık A.Ş ve MESTON A.Ş ‘de Yönetim Kurulu Başkanı ve ESENLİK A.Ş ’ de Yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır." -Tüm siyasi düşüncülerden arınmış olarak sormak istiyorum. Latif bey tüm bu görevler için ayrı ayrı maaş alıyor mu ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tek maaşla bütün belediyenin işini yapıyor. Tabi siz haklısınız daha önce karşılaşmadığınız bir durum olduğu için
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Erdem bey özür dileyerek ve bilgi amaçlı soruyorum.hep özel sektörde çalıştığımız için. Kurumlarda 8 saat olayı yok mu acaba? Yani mesai saati. Şayet varsa yukaridaki işler 3 iş x 8 saat 24 saate denk geliyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • doğrucu (8 ay önce)
    Yav neden yayınlamıyorsunuz yorumları??? Malatya kimlere kalmış diyoruz ne var bunda yalan mı söylüyoruz? bunu mu hakediyor Malatya?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bekir (8 ay önce)
    Giden kim tanımam gelen kim onuda hiç tanımam ne faydalari var onuda bilmem
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Latif Bey gibi kaliteli liyakatli yöneticilerin böyle makamlara atanması Malatyamız için gerçekten umut verici. Hayırlı olmasını diliyorum.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mehmet kardeşim kusura bakma ama kaliteli liyakatlı biri görmemişsin hayatında.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Veli (8 ay önce)
    Eski genel sekreter arazi tazminatlarını vermiyordu inşallah Latif bey bu durumu düzeltir hayırlı olsun
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Cevahir (8 ay önce)
    Buyuksehir iştirakleri, şirketleri,emekçiler kan ağlıyor. Eski genel sekreter tüm hakları ayak altı etti.Algilar sizleri kurtaramayacak Selahattin Gürkan ve ekibi.Hani yüzde 45 zam,hani 16 bin 559 TL en düşük maaş. Belediye şirketleri Esenlik,Meston,Kültür A.ş, vs çalışanlarından alan varsa bu maaşı söylesin.Gozümüzun içine baka baka yalan söylüyorsunuz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kimse zorla çalıştırmıyor kimseyi,beğenmeyen piyasada iş bulabilir algıya gerek yok
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Belediye personeli değilim, ama bu üslubunuz çok yanlış insanlar hakkini arıyor merak etme insanlar daha iyisini bulamadığı için ve evine ekmek götürmek zorunda olduğu için sizin gibilerin egosunu çekiyor yoksa size yada sizin gibilere meraklı degil kimse
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Sn Cevdet işimize gelmiyor diye haksızlığa boyunmu egecegiz. Çalışmak ve adil bir ücret yasal hakkımızdır. Söke söke alırız,sen rahat ol.Zorunuza gitsede direne direne kazanacağız.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • bilgili vatandaş (8 ay önce)Cevahir isimli kullanıcı yorumuna
    Cevahir bey, ne Selahattin başkan, nede latif başkan ve diğer yöneticiler şirketlerden 1 kuruş maaş bile almıyor. İspat istiyorsan edebiliriz. Kime ne maaş yattığı belli, geçmiş yöneticiler ile lütfen karıştırmayalım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Halil Yılmaz (8 ay önce)
    Tüm siyasi görüş ve düşünceler den uzak biri olarak diyorum ki Latif beye hayırlı olsun güzel hizmetler versin Malatyamiza , Kpss ile atanmış olması dahada mutluluk verici bize böyle liyakat sahibi insanlar lazım kalkinmamiz için.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • gardaş ne kpss ile ataması inşaat mühendisliğine kpss ile atanmış
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fatih (8 ay önce)
    Hayırlı olsun güzel çalışmalar yapıyor fakat dikkatimi birkaç görevi çekti yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yani bu şu anlama mı geliyor birkaç maaş alan bürokrat
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fatih bey bence Latif beyi makamında ziyaret ederek gerçekleri bizzat yerinde öğrenebilirsiniz ayrıca bilgi ve belge olmadan yalan yanlış bilgiler üzerinde karalama yapmak hem insanı değil hemide helal değildir. Hak dilemek lazım. Yoksa mazalllah aynı durum sizin için yapılsa biraz empati yaparsanız anlarsınız. Kalın sağlıcakla.
    %0
    %100
    Yanıtla