SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Başkanı Sami Er

Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Başkanı Sami Er
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını AKP adayı Sami Er (kapak fotoğrafında ortadaki) kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Sami Er 184 bin 718, CHP adayı Veli Ağbaba 140 bin 947 oy aldı. (Açılan sandık oranı: yüzde 97,66 )

-Er'in öz geçmişi-

Sami Er, 1963 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamlayan Er, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1989'da mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı, Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamlayan Er, üniversite mezuniyetinden sonra özel sektörde mühendislik, daha sonra da yöneticilik yaptı.

1993'te Bağcılar Belediyesi'nde mühendis olarak göreve başlayan Er, aynı belediyede sırasıyla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük olmak üzere çeşitli kademelerde 2004'e kadar görev yaptı.

2005-2008 yılları arasında Fatih Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Er, 2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi’nde Genel Sekreter olarak görev yaptı. 2011-2014 yılları arasında Üsküdar Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Er, 2014–2019 yılları arasında TOKİ Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO'da da yönetim kurulu üyeliği yapan Er, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı ve 31 Mart seçimlerine kadar bu görevi yürüttü.

Sami Er, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • geveze (3 hafta önce)
    neredeyse 20 yıl önce malatyadan gitmiş, Malatya ile tek bağı malatyada doğmuş olması olan, depremde adını sanını duymadığımız bir adamı başkan seçtiniz,tebrikler malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (3 hafta önce)
    Suya indirim bekliyoruz,her ay Üfe Tüfe oraninda suya zam geliyor başka bir yerde varmı bilmiyorum ama memurlar bunu 6 ayda asgari ücretliler normal şartlarda yılda bir kere aliyor amaaski her ay açıklanan Üfe Tüfe oranında zam yapıyor yazık degilmi millete belki vatandaşın lehine mevcut zor şartlar iyileştirilmeli,belki belediyelerin hizmet kurumu olduğu unutulmamalidir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Yav bu adıyamanlılar kendi memleketlerinde Chp yi seçti, malatyadakiler de akpyi seçti. Yav arkadaş bize zorunu ne? Battalgazinin bu kadar fazla olması çok korkunç. Bence Sonuç Veli Ağbabadan yana olmalıydı. Ülkenin yüzde 70i değişime gitti bize noluysa kaldık.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Paşa44 (3 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyayı Adıyamanlılar yönetiyor, suyun başını tutmuşlar, kesilmesini isterler mi hiç?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mülayim ters (4 hafta önce)
    Ha bi de otobüs ücretleri niye pahalı niye çöpler toplanmıyor niye adımbaşı dilenciler yolumuzu kesiyor yokmu bi belediye çalışanı diye ağlamak sızlamak yok sayın hemşehrilerim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mülayim ters (4 hafta önce)
    Bırakın vaadini bilmeyi ismini bile bilmeden parti armasına oy atan seçmenler var. 1 nisan 2024 itibariyle ekonomik, siyasi, kültürel, asayiş ve spor vb. Hiç bir alanda malatyanın ve malatyalının eleştri yapma hakkı kalmamıştır. Çünkü malatya seçmeni yine kendi kör kuyusunu kazmıştır. Tebrikler malatya!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 hafta önce)
    Adıyaman'a buradan sevgiler yolluyorum.Lafa gelince beğenmezler,bizden daha bilinçlilermiş.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (4 hafta önce)
    Çarşıyı 2 yılda ayağa kaldıracak ve insanları ev sahibi yapacak sözleri çok verildi Görecez.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • efe (4 hafta önce)
    demokrasinin herkese esit bir sistem olmasi icin herkesin esit bir akla sahip olmasi gerekir
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Seçim (4 hafta önce)
    Her toplum hak ettiği kadar yönetilir, Malatya yine hak ettiği kadar yönetilecektir! Rantiyenin gözü aydın olsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (4 hafta önce)
    Başkanın yanında "ithal vekil" dediğimiz ama en çok Malatya için çalışan vekil gülerken Tüfenkçi neden gülmüyor?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Adam karambole dahı olsa bakanlık yapmış, koca bir devlet adamı o, gülmek yakisik alır mı, daima çatık kas olmali ki insanlar el pençe divan dursun...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mlt (4 hafta önce)
    Malatya’da belediye başkan adaylarının hepsinden en işe yaramayacak olanı maalesef belediye başkanı yaptı. Şunu söylemek istiyorum Malatya hep kaybeden bir şehir olmaya mahkum oldu. Ahmet Çakır’da beş yılda beş yıldızlı Malatya dedi iki dönem seçildi, ne yaptı? Durum ortada! Malatya seçime hazır bir şehir değildi.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Erkan (4 hafta önce)
    Allah hayırlı etsin memleketimize
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mert Malatyalı (4 hafta önce)
    Malatya seçmenin AK partiye oy verenlerinin büyük çoğunluğunun oyları Sami Er için vermediği, Dem ile ittifak yapan CHP nin oylarını tırpanlamak için ( maâlesef ülke şartları partiyi değil adayı seçme olgunluğuna gelmeyi engellediği için) vermiştir. Bu durum göz ardı edilip, Sami Er kendi başarısı olarak görmesin. Zira şahsının asla alamayacağı oy oranını kazandı.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Malatyayı bir gram tanıyan birisinin zaten Akp nin Malatyada kaybetme ihtimalinin trilyonda 1 bile olmadığını bilir. Şuna buna değil reise oy verdik derler ve de dediler de. Adayın kim olduğunun projelerinin yeteneğinin eğitiminin gram önemi yoktur. Beni de seni de aday gösterselerdi yine bu kadar alırdık bu seçimde.. Esas durum bundan sonraki seçimde ne olacak. Yavaş yavaş kuşak değişiyor. Akp eğer yine çantada keklik görüp son 20 yıldır yaptığı gibi bir çivi bile çakmazsa oyları yüzde 15 kadar düşer. (Normalde yüzde 1 bile almamalılardı) Bu da Malatyayı düşük ihtimal de olsa kaybetmesine sebep olabilir
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (4 hafta önce)
    Gunaydın otobus ucretlerıne zam ınş suriyelı kardrslerınız de coğalır
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (4 hafta önce)
    Malatyamız yine yanlış yaptı !, Keşke Veli AĞBABA'yı seçseydi,
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (4 hafta önce)
    Malatyamız yine yanlış yaptı !, Keşke Veli AĞBABA'yı seçseydi,
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Yusuf (4 hafta önce)
    Bı Türkiye tepki gösterdide ah Malatya ah depremden sonra yapılan hangi hizmeti beğendiniz de gidip oy verdiniz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 hafta önce)
    Malatya seçimi yaptı hayırlı olsun.Malatya Büyükşehir, Battalgazi ilçesi ve Yeşilyurt ilçelerinde AKP'ye oy vermezsiniz Malatya zor ayağa kalkar diyerek insanlarda algı operasyonu yaptınız.Sami Er ben TOKİ başkanıydım yok bilmem neydim.Hadi bakalım Sami Bey görelim ER meydanında MALATYA ya neler yapacağınızı!!!!! Malatya büyük coşkuyla bekliyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ultraşakşakçı (4 hafta önce)
    Türkiye geneli chp kazandı ama malatya kaybetti
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kerem (4 hafta önce)
    Bomboş geçecek bir 5 yıla daha merhaba.. Çantada keklik olan Malatyam hazır mısın eleştirmeye...
    %79
    %21
    Yanıtla