SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Ne Diye Müteahhitlere İş Yaptırıyoruz?"

0
Güncellendi - 2020-12-15 20:06:26
A- A+ PAYLAŞ

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ ESKİ YİMPAŞ BİNASINI KİRAYA VERECEK!. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı Pazartesi günü yapılan toplantıyla sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlık etti.

Saat 14.30’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan; Şehit Hamit Fendoğlu Otogarı (MAŞTİ) ile Yeşiltepe’de bulunan Canlı Hayvan Pazarının 01.01.2021 tarihinden itibaren 5 (beş) yıl süre ile işletme hakkının Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketine devri hakkındaki gündem maddesi görüşülerek kabul edildi.

Ayrıca Covid-19 salgını nedeniyle faaliyeti duran, mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan belediye şirketleri ile 3. şahıslara kiralanan tüm işyerlerinden 3 ay süre ile kira bedeli alınmaması hakkındaki gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi.

2020'NİN SON TOPLANTISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında 2020 yılının son toplantısını yapan mecliste görüşülerek karara bağlanan gündem maddeleri şöyle:

-Hacıabdi Mahallesi 238 ada 81-336 ve 241 nolu parsellere yapılan imar hattı düzenlenmesi,

-Mişmişpark Fuar Alanındaki 30 dönümlük alana spor tesisi alanı fonksiyonu verilmesi,

-Köyün (Mahalle) yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi amacıyla Büyükova sınırları dışında kalan Yeşilyurt Kırkpınar Mahallesinde ki 20 dönümlük mera alanının tahsis değişikliği için Toprak Koruma Kuruluna yazı yazılması,

-48 Hektarlık Darende Karabacak Mahallesi için hazırlanan 1.1000’lik uygulama imar planının nazım imar planına uygun olarak hazırlandığı için kabul edilmesi,

-Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında olan 13 ilçede ihtiyaç duyulması halinde yapılacak olan, yol yapım, bakım, asfalt gibi işler için yapılacak ihalelerin 3 yıl süreli olarak yapılması,

-Büyükşehir Belediyesine niteliksiz tahsisi yapılan eski YİMPAŞ binasının, Büyükşehir Belediyesi tarafından 3. kişilere kiralanması gibi işlemlerin yapılması için nitelikli tahsisinin yapılması,

-MAŞTİ ve Canlı Hayvan Pazarı işletme hakkının 2021 yılından başlamak üzere 5 yıllığına ESENLİK Şirketine verilmesi,

-Pandemi nedeniyle iş yapamayan Büyükşehir Belediyesi kiracılarından 2020 Kasım-Aralık ve 2021 yılı Ocak ayları kiralarının alınmaması meddeleri oylanarak kabul edildi.

"NE KADAR ÇOK MÜTEAHHİT, O KADAR ÇOK PROBLEM.."

13 İlçede yapılacak yol, bakım-onarım asfaltlama gibi işlerin ihalesi ile ilgili maddede söz alan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Yazıhan bölgesinde müteahhit marifetiyle yapılan bütün işlerde problem çıktı ve yarım kaldı. Yol Asfalt Dairesi, kendi imkanları ile yolları tamamladı. Ne kadar çok müteahhit, o kadar çok problem. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz onlarca iş makinesi aldı. Yol Asfalt Dairemiz, yol bakım-onarım gibi işlerde kaliteli hizmetler veriyor. Ne diye müteahhitlere iş yaptırıyoruz?” diyerek yol yapım-bakım- onarım ve asfaltlama gibi işlerin müteahhit tarafından yapılmasına karşı çıktı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; “Yapılan hizmetlere teşekkür ediyoruz. Ama bu ihalelerin sorunsuz ve denetimli işlemesi için her ilçenin ihalesinin ayrı ayrı yapılması gerekir diye düşünüyoruz” diyerek ihalelerin toplu olarak değil de her ilçe için ayrı ayrı yapılmasını önerdi.

Maddelerin tamamlanması ve bir sonraki toplantının 13 Ocak 2021 günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra Meclisin 2020 yılı çalışmaları sona erdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Taklacı (3 yıl önce)
    Aynı tas aynı hamam balık baştan kokar Selahattin bey,jilet gibi kesip atmazsan başarısız olan siz olursunuz diler adamlar diğer dönem yine bir şekilde yerini korur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Daha bu yıl 29 Nisan 2020'de haber yaptığınız içinde Tandoğan Mahallesi Aydemir Caddesi'nin de olduğu kaldırım yenileme çalışması daha üzerinden birkaç ay geçince yeniden kazılmış ve şantiyeye dönmüş durumda tekrar haber yapılmasını bekliyoruz. Önceki Haber linki https://malatyahaber.com/haber/merkez-kaldirimlari-yenilenecek/
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (3 yıl önce)
    siz belediyelerin daha ucuza yol yaptığını mı sanıyorsunuz.. 1 iş makinasının 10 günde yapacağı işi 5 iş makinası ile 5 günde yapmak demek 1 e mal olacak işi 2,5 e mal etmektir. hangi belediye maliyet hesaplarken çalışanların maaşlarının sgk giderlerini, iş makinası kiraları veya amortisman giderini, kendi ürettiği malzeme maliyetini hesaplıyor. sadece yakıt ve asfalt hammaddesi hesaplanarak maliyet mi çıkarılır.. siz iyi bir proje ve şartname ile müteahhide en iyi işi yaptırırsınız, siz düzgün bir şekilde hazırlık yaparsanız müteahhit kötü niyetli olsa bile düzgün işi yapmak zorunda kalır. siz kendi sorumluluklarınızı başkasına yüklemeyin, balık baştan kokar kendi işinizi yaparsanız herkeste kendi işini yapmak zorunda kalır. dünyanın her yerinde müteahhit var sanki ilk biz icad etmişiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İdareci (3 yıl önce)
    Eski Milli Eğitim müdürü Ali Tatlı okul ihalelerini verdiği Bingollu müteahhitlerin hiç biri işini bitirmedi.Eylul de teslim etmeleri gereken okulları yıl bitiyor hepsi yarım kalmış durumda.Kimse bunlardan hesap sormuyor.Dogrudan temin ve uydurma tek kişilik ihalelerle adrese teslim ihale yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Yimpaş madem belediyeye lazım değildi niye aldınız. Madem lazım olduğu için alındı niye kiraya veriyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Belli ki isterken herhangi bi plan programları yokmuş. Sen ver biz nakite çeviririz bir şekilde demişler. Aldıkları zaman bende merak etmiştim ne yapilacak diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Yazıhan Başkanı naif biri herhalde... Kamusal projeleri devletin ihale etmesinin pek çok avantajı bulunuyor. En basidi, bir devlet işçisinin maliyeti, hatta bir belediye işçisinin maliyeti söz konusu. Sonra liyakat meselesi var, özel sektör parasını alabilmek için işi riske atmamak zorunda olup kalifiye insanlarla çalışırken kamuya hakim olmuş dayı-yeğen ilişkileri, ahbap-çavuş makamları projeleri rezil edebilir. Kamu hantaldır, öngörülebilirliği daha düşüktür bu gibi işlerden. Sorun ihale modeli değil. Sorun Kamu İhale Kanunu'nun kevgire döndürülmesinde, sorun fahiş fiyatlı iş bitirtmelerde, sorun eksik veya hatalı yapan müteaahhide gıkını çıkaramamak da veya çıkaranın Fizan'a sürülmesinde. Yani sıkıntılı olan model değil, o modelin işletilmeyişi ve birilerinin kamu paralarını haksız yere cukkalaması. Başkan bu soruları fazla sormasın, sonra neden geçiş garantili köprü yaptık da esas maliyetin kat kat fazlasını yıllar boyu ödeyeceğiz falan diye düşünmeye başlayabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ümmeti muhammed dende su parası üç ay almayın nolur,suyumuz kendiliginden baş aşağı geliyor maşallah.Yeni toplantı salonuda amerikan senato toplantı odasıyla yarış sayın üyeler sayın başkan. Ha bu kiracilarda Zaten torpilli seçilmiş kiracılar. Bal tutan her zaman parmağını yalar kriz dahi olsa.
    0
    0
    Yanıtla